Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Jó fejtörők, open worldbe is lehet. Mint a Tevinterben a találós kérdések pl.
- Jó karakterek enélkül csak mászkálós játék
- Jó sztorik, questek
Biztos van még pár szempont, nekem ennyi jut eszembe
- Harcrendszer amiben a karaktered képességeit használni kell és nem csak menni és gyakni.
Az, hogy te például nem szereted ha vannak élő társak az nem azt jelenti nem is kell legfeljebb nem használod őket.
De megoldható lásd Fallout New Vegas. És az F4-be is megoldották.
Attól, hogy minden kommersz lesz, nem biztos az értékelési szempontoknak változni kell nem?
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.17. 12:09:37
A Bethesda egyébként egy nagyon felemás stúdió volt. Semmiképp nem nevezném őket old schoolnak. Az Arena annak idején olyan volt, mint később az Oblivion: csúcstechnika, atomerős pc kellett hozzá. Emlékszem az első teszteken azon siránkozott az akkor még persze csak nyomtatott sajtó, hogy 486 dx2-n is csak döcögött. Ma már azt se tudják az emberek, mi az. Viszont mindehhez az párosult, hogy a játékmenet dögunalom volt. Nagy terület, de üres, csak színekben különbözött, a küldetések meg a puzzle-k mintha futószalagon készültek volna. Kínszenvedés volt összerakni az a kurva botot. A Daggerfallt emiatt hagytam ki és persze az hiba volt, mert az amelyik kivételesen jól sikerült. A Morrowindet nem kell bemutatni, lore terén a legjobb TES, de óriási butítások vannak már abban is a Daggerfallhoz képest. A legalja az Oblivion volt, onnan a Skyrim, legalábbis hangulat terén, már előrelépés.
A DAO jól sikerült, ez tény. Sokszor végigvittem, messze a sorozat legjobbja. Jól van megírva, jól van összerakva, látszik, hogy foglalkoztak vele. Érzésre egész más, mint a másik két DA játék, mintha nem is egy világban játszódna. Én a Bioware-től már nem várok semmit, ennek stúdiónak vége van, mint a botnak. Már a DA2-től megindult a mélyrepülés, a ME3 még jól sikerült (a végét leszámítva), de azóta legfeljebb OK játékot tudtak kiadni. A DAI ilyen volt, a MEA még ilyen sem. Igazából nem is az van, hogy borzalmas játékokat adnának ki, hanem hogy mindegyik játékuk olyan, mintha egy gyártószalagon készült volna, mint egy iparos munka. De az RPG az pont nem olyan játéktípus, mint a battle royale pl, Ezt nem lehet lélek nélkül összerakni. Egy jó rpg-nek jó sztori kell, a sztori megírása meg olyan, mint egy könyv megírása. És könyvet sem lehet ihlet nélkül írni, legalábbis jó könyvet. Ha az író muszájból ír, órabérre, akkor annak a vége MEA vagy DAI lesz. Ha lélekből, abból PST vagy éppen DAO, esetleg Witcher 3.
Nem tudom az lesz amit Fred mond, indul egy új cég vagy dolgoznak az új motoron.
A többihez meg: én is ott voltam a megjelenésnél, nem tudom, hogy ez miért fontos. Ja, hogy ezzel akartál e-peen-t mérni? Kösz, nem érdekel. A 3D-s Fallout-ok meg teljesen hidegen hagynak és az F76 hibája nem az volt, hogy egy "kísérlet" volt. Látszik, hogy "nagyon le vagy maradva" 😊 . Talán ha nem lennél ennyire szemellenzős. (Nem kell reagálnod semmit erre. Előre látom, hogy mit fogsz írni)
Na de, hogy ontopic is legyen: Igen az DA😮-ban sok a harc és előbb utóbb csak átskinezet ellenség változatok jönnek de az előbbi legalább komikusan vicces amikor tetőtől talpig vérben dumáltok a semmiről utána, az utóbb szinte minden RPG-re igaz.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
én Mindenkit piszkosul irigyelek, aki képes volt végig vinni (túllendült a harcrendszeren, vagy akár még élvezte is, tök mindegy).
Mert szerintem a DA😮, az egy remek mese, van barátom, aki csillogó szemmel mesélt a játékról, az élményről, a végéről, meghatározó emlék lesz neki, és hát DLC:-k: talán nem fogalmaztam világosan, tényleg jók, mint történet (nekem egyedül, a menjünk vissza a kezdeti csata helyszínére nem tetszett, bocsánat, elfelejtettem a nevét), gólemesnél magamba szálltam, kastélyosnál szomorkodtam, csak nálam a kúrva csata-szoba-csata koncepció, az, ami megölte. 😞
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A skyrim meg sikertörténet, tökéletesen érzékelte mit kell tennie. Mivel érhet a csúcsra. Ezt akkor szerintem én is és az ausztrál kiscsaj is tudtuk. Bár tudnám a nevét nagyon megkedveltem. A régi világ gyermeke volt mint én is. De ez már történelem 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Megteheted de ez a moderrek érdeme mint Ogerboss, nem a Bethé.
Edit: Ez a cég az én szememben még mindig jobb mint az EA és ez így is fog maradni.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.16. 21:12:15
Informálódj mielőtt megint teleszemeteled egy topikot a hülyeségeiddel.
Szerk. : látom már meg is történt. Mindegy, talán majd legközelebb.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.16. 20:39:33
Nézd meg mennyi a PoE eladás ami szerintem nem rosszabb. Sőt. Vagy a többi. Ez egy lefutott dal 😊
DA😮 ahogy neked is nekem is mérföldkő lesz 😊 Ugyanazért, felejthetetlen karakterek, sztori, minden ami a szerepjátékot jelenti ami a 90-es évek után,alatt indult. Vagy inkább belekerültünk? Nem csak te de mind szeretjük akiknek ez egy pillanat volt az életében akkor. Akinek ma az Anthem az nem fogja ez is érthető. Amit leírtam az igaz az utolsó pillanatban jöttke ki vele, mikor mi még ott voltunk ezt a metacriticen olvasva igazolást nyert. Ma más az elvárás.
Morrowind,Skyrim,Gothic 1-2,Mass effect 1-2.Ezek le tudtak kötni sokáig,sokszor vittem végig őket.
És még ma is szeretem őket.
Egyedül a Darkdpawnos, ami annyira nem izgis. A Lakomás meg könnyítés csak.
A DLC-k nagyon jók,sok sok órányi tartalmat és sztorit adnak hozzá.
Szerintem mindegyiket szeretem,egyedül a Warden's Keep sztorija fura kicsit.
No meg az ajándékos dlc után túl könnyű a haverkodás csapattársakkal.mert a megfelelő ajándékkal egyből komál.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.16. 14:54:01
Edit: Egy már jól felépített csapatnak a bossokon kívül nincs sok ellenfele.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.16. 14:55:31
off: az én tapasztalatom szerint ezt a brittek is megértik, sőt váltanak, hogy te is megértsd mit is akar közölni, legutóbb pont arról panaszkodott nekem az egyikük, hogy tök frusztrált, hogy képtelen megtanulni idegen nyelveket, mert kb bárkivel megérteti magát, tehát nincsen rákényszerítve arra, hogy tanuljon + az a frusztráció, amikor hazamegy, akkor úgy kell rászólnia az angol-angol beszélgetőtársaira, hogy használd már a nyelvünket mélységében, mert végre angolul akarok beszélni (lehet az ismerősei is sokat mozognak külföldön). 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
jól gondold meg a DLC-ket, ugyanis (SZERINTEM) megölik a játékot. Én összes DLC-vel vettem meg és eleinte imádtam, de ez egy rohadt hosszú játék, aminek a harcrendszere csapnivaló (ami egy pörgős ME-nél elmegy, az itt fáj), csatáról, csatára nőt a frusztráció és minden egyes DLC (+x óra csata) csak növelte az undoromat. Emiatt sajnos nem fejeztem be. 😞 Remek világ, egyszerre tud high és darkfantasy lenni! Kellemes (már-már ME sztori) és akkor jön a random csata, pont nehézségednek megfelelő patkányokkal, útonállókkal, fülem tudja mikkel. Aztán egy idő után előreszaladsz, blizzard, visszaszaladsz (az ellenség addig megvár ofc), repeat és ez nagyon-nagyon sokszor. Nálam szerintem ez volt az első játék, ami kicsapta a biztosítékot (Fallouton nevelkedtem, nem Skyrimen), azzal, hogy 2 percenként jönnek az egyen ellenfelek, csak a skinük más.
Majd lefostam a bokám a trollos csatánál, utána meg, nincsen annál frusztrálóbb, amikor a mega varázsló pont olyan erős, mint a csatornapatkány, majd az útonállós csata után pont ugyanazt a gyógyító levelet találod a ládában, mint boss fight után.
Nyilván kicsit túloztam, de ez a fajta grind megölheti a játékot szerintem.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.02.16. 13:15:49
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Wynne death
A hívás a DA😮 előzménye.
A széthasadva meg a DA:I.
Így összeáll még van az elorzott trón. Ami a Hívás előzménye de az kihagyható.
A hívás Maric és a Szürke őrzők története.
A széthasadva
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.15. 20:07:47
Nem tudom angolul mennyire más,de szerintem a magyar jó volt.
Lehet fel kéne rakni újra a játékot.
Csak be kéne kapcsolni a másik gépemet is amin ott vannak a mentések,feltéve hogy még megvannak,nem is tudom mióta nem kapcsoltam be.<#hehe>#hehe>
Remélem nem vesztek el,P3 mentéseket is át kéne szedni róla.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.02.15. 19:59:21
Na ez nagy igazsag.
Gaxkang-hoz az is kellett, hogy beszélj egy nevenincs NPC-vel egy eldugott sarokban egy olyan helyen ahova sosem kellene bemenned. Ha ez nincs meg akkor teljesen mindegy, hogy mennyire magyar a játék vagy sem buktad az egészet.
Ezek nagyon erőtlen kifogások srácok amiket írtok. Én pont azért feküdtem rá az angol dolgokra jobban mert meguntam a várakozást a fordításokra annak idején. Később rájöttem, hogy így sokkal teljesebb a játékélmény is.
Az Origins bővelkedett ilyen rejtett küldetésekben, tehát nem volt elég egy-egy cetlit megnyitni, meg is kellett érteni, hogy mit írtak rá, sőt aztán össze kellett gyűjteni a többi darabot is.
Ilyen volt a Körtoronyban az idéző kör megnyitása, volt Mélyutakon is szétszórt jegyzet, de a játék legerősebb ellensége, Gaxkang sem egy szájbarágós küldetés nyomán hívható elő, hanem szétszórt jegyzeteket elolvasva, az információt követve lehet eljutni hozzá...
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.15. 14:15:58
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Azt még megértem, ha magyarítás készül olyan HC RPG-hez, ahol a készítők nulla tekintettel voltak a nem anyanyelvi szinten beszélőkre (Planescape Torment, Pillars of Eternity stb., ezeket én sem értem túl sok helyen), de azért valahol furcsának érzem azt, hogy évtizedes léptékben nem képes valaki középszinten megtanulni angolul, amivel ezen játékok simán megérthetőek.
Azon végképp szoktam pislogni, amikor minimális szöveggel operáló játékhoz is egyesek magyarítást várnak, mint pl. Frostpunk vagy a This War of Mine volt.
Ma nem beszélni angolul (vagy helyette németül) középszinten kb. olyan, mintha süketnéma lenne az ember...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.15. 10:30:48
Szerettem az első részben hogy minden magyar,elolvastam benne minden vacak papírt meg egyebet.
Next PC upgrade: 2022
Halványan rémlik de nem tudtam volna a történetét. Az egész kis legókból összerakva zseniális volt. Ez megvolt a DA:I idején is de ott már látszott az EA meg akar szabadulni a kreatív íróktól. Persze a többi se rossz előzmény sztori a DA:I-hoz azt is Gaider írta a kis zseni. Egy tökéletes találkozás volt. A Bio alapítok Gaider meg az első és másod vonal megírtak valamit ami tökéletes lett. Mindezt egy elfogadható harcrendszerrel ami nem volt buta nem volt d&d de élvezhető. Aztán ez eltűnt egyik napról a másikra 😊 Majd a kickstarter visszahozta ami előtte volt 😊
Edit: Azzal a szerepjátékossal egy angol lánnyal aki soha semmi solo rp-t nem volt hajlandó játszani. Vagy én vagy inkább az örök mosolygós másik magyar mondta te ülj le próbáld ki. Emlékszem visszaírta elképzelni se tudta egy solo rp ilyen jó lehet. Ez él ezt mondta 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.14. 22:35:49
De a Dragon age első részét,minden fajta karakterrel végig vittem.
Többször is.
Bár a törpe a kedvencem.
Dragon Age 2-t is párszor,bár az már sokkal vacakabb volt mint az első.
De witcherek hiába vannak meg nem tudtam még egyszer sem végig vinni őket.
Egyszerűen unalmasak,az első résszel azt hiszem második fejezetig jutottam,a többivel addig sem.
Jó lenne ha Dragon Age 3-hoz is lenne magyarítás.
Ja meg persze beköszönt a Witcher széria is 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.14. 22:07:57
Edit: Emlékszem a megjelenés előtt rohamléptékben próbálták az elavult grafikát felhozni 2009-es szintre.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.14. 22:01:09
A Bionak két csodás meséje volt ez és az ME. Ez talán ahogy sokan mondják a sablon. De végigolvasva a sablon előtt ott van a Hívás. Ami nagyon nem az. Végül ez DA😮 történetében ért véget.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.07. 21:32:23