18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Although
    Imádom a witcher sztorit egyik legjobb a DAO óta. Sőt. Nagyon jó.
    De ennyi összefonódó történet ennyi élő karakter, ennyi egyéni sors, Az elejétől a végéig mint ez a mese kevés van.
    És igen nem lőttem el az összes poént :) Sőt csak megvilágítottam Molninak mivel játszik. Éppen.
  • PiszkosFred
    Hat, durvan lelott par poent - mert megint eksztazisba kerult es ilyenkor nem ismer se istent, se embert -, de azert van meg a jatekban csattano, ne add fel!
  • Although
    Sorry. Mondtad nem fogsz játszani a többivel. Ezért írtam. Kerek egész legyen.
    A táborban most ebben a részben szoktál beszélgetni a társaiddal ugye?
  • molnibalage83
    Kicsit sokat spoilerezel...
    Erre figyelhettél volna...
    Köszi...
  • Although
    Vannak vidám kifejletek szomorú kifejletek, mint a néma nővér, Duncan, amik mindenképp "rosszul" végződnek. Vannak amik a te döntéseidtől függnek. :) Az már csoda önmagában mindez az EA égisze alatt is befejezödőtt. És lett Blackwall és társai a harmadik részben pedig az a harcrendszer már tök unalmas volt. De ott volt egy nagyszerű kaland Lelianávál még egyszer utoljára :)
  • Although
    bonyolultabb ez mint csak játékok egymás után a regények nélkül nem fogod érteni. A witcher csak másolja nem rosszul amit ők csináltak, hiszen ott is ott vannak a regények csak épp nem épülnek egymásra.
  • Although
    Elmondhatatlanul sok opció a Witcher nem rossz de nincs ennyi. Mikor a második részben összefutsz Alistairal de csak akkor ha a csillagok állása, úgy hozta, ha nem király lett vagy nem feláldozta magát. Akkor ott a kis kikötőben szembe jön veled a humora még ugyanaz. :) De már nyomott hagytak rajta az évek. Mikor kérdezed kérdezi a naiv karaktered. De hát nem a qunarik megállítása a lényeg? Akkor rád néz szomorúan, pont úgy válaszol mintha Duncan lenne az első részből. Aki pont ilyen volt a Hívásban :)
  • molnibalage83
    Hát ez tök jó, lentebb meg azt írtátok kérdésemre, hogy igen laza kapocs van csak a 2. és 3. részben az elsőhöz.
    Most akkor melyik igaz?
  • Although
    Nehéz úgy, nem olvastad a történeteket. Oghren, is nagy karakter, Fiona aki "csak" ott van a Dragon Age 3-ban te meg tudod az első könyv egyik hőse ő volt.
    Korszakokat ível át. Ez most egy történet amit játszol a karakterek majd visszaköszönnek neked, a folytatásokba. Emlékezni fogsz rájuk Morrigan, Leliana, vezéralakok lesznek vagy meghatározó szereplők de már nem te irányítod őket. Ott vannak.
    És cselekednek legjobb hitük szerint.
    A Witcher nem mondom nem legendás lett. A karakterek, ugyanúgy ott vannak. :) Nagyszerűek. Szerényebb lépték de ez nagy húzás volt.
    Mondom a Dragon Age volt az első. Nekünk, nekem ez nem volt egyszerű 2009-ben. Egy délelőttöm ment harmadjára is Denerim ostromára :) Ma meg egyszerű :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.05.03. 19:06:47
  • PiszkosFred
    > A Skyrimból meg város nevekre emlékszem és arra, hogy fusdorah.

*FUS RO DAH :)
  • molnibalage83
    GoG-on elérhető a Gothic I és II is.
  • CrashBoostZoom
    Azért a Gothic I-II nem a történet mesélés etalonja. :D Nem is azért szeretjük hanem azért mert jó hangulat és az atmoszféra a játékban.

A 2. részben lesz majd lehetőséged kicsit megpiszkálni a Templar-ok csőrét de mivel eléggé nagy szervezet a játékok limitáltsága miatt nem tudod felszámolni őket, bármennyire is szeretnéd.
  • Plata
    Gothic az más tészta,nagyon nagyon szerettem.
    Ha lenne a gépemben dvd lejátszó fel is raknám.
    Megvan sima és díszdobozos kiadásban is.
    Skyrimban meg fuss ló darázs volt a jelszó.
    Riften-t szerettem meg solitude-ot.
    Na jó valami fushrodah.
    De Morrowind jobban meg maradt.
    Witcherből rémlik valami Triss,meg az első részből valami Abigél.Többiből nem maradt meg semmi.
    Jah meg Zoltán nevű csóka.Csak mert magyar neve volt.
  • molnibalage83
    Tudom, hogy bármikor. Arról szólt a komment, hogy nem maradt meg a fejemben a tartalmak. Nevek, idők, stb. Az érzés és élmén igen, ahogy a belső ellenzés összehozta ezt az egészet.

A Witcher 3-nál is volt lore, de abból sem emlékszem szinte semmire. A cselekményre és szereplőkre igen. Ez nálam a mérvadó. Gothic I, de főleg a II estén ez igaz. A Skyrimból meg város nevekre emlékszem és arra, hogy fusdorah. Ez a különbség a jó RPG és középszerű között. Attól, mert valami open world, szép és nagy még önmagában nem lesz jó.
  • Plata
    Nem kell megjegyezni,bármikor újra olvashatod őket,ha elolvasol egy könyv darabot az bekerül a gyűjteményedbe.
  • molnibalage83
    Én már csak a számomra érdekesnek ítélteket olvasom el, de azokat sem tudom megjegyezni A másgus toronyban jópofa volt, ahogy felrajzolódott, hogy a démon hogyan szabadult el vérmágusokkal.

Azt sajnáltam, hogy ezt a mágiallenőrző gittegyletet nem töröltem el. Van ilyen opció egyáltalán?

Azt jól értem, hogy Andraste valamiféle Jézus Krisztus szerű lény volt? Érdekes a DAO világában, hogy mintha egyistenhit lenne, a Maker-en kívül nem rémlik, hogy mást emlegettek volna.
  • Daermon
    Pedig a lore ugyan úgy fontos szerintem, mélységet ad a világnak.
  • Plata
    De itt a Lore az ami rohadt erős,érdemes gyűjtögetni a könyv részleteket is,van vagy 900 darab.
    Nem emlékszem pontosan mennyi,de úgy emlékszem 800 felett van.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.05.03. 12:40:41
  • molnibalage83
    Apró hiba, hogy engem a Lore nem nagyon érdekel. Egy történetalapú játék cselekménye legyen a jó.
  • Daermon
    Az Origins klasszikus lett, nem véletlen, ahogy az sem, hogy kindenki ezt emlegeti DA-k közül, hogy ilyen kell.
    A 2, az sajnos sok sebből vérzett. Véleményem szerint a történet nem rossz, a főszereplő Hawke nagyon jó, társak közül Merill és Varric jók. Többi társ közepes vagy annyi se. Szépen bővítette loreban a DA univerzumot. Minden másban hááát... a harcrendszer béna, a játéktér kicsi, darabolt, többszörösen újrahasznosított elemekből áll. Kasztok felépítése rettenetes és korlátozott. Nagyon összecsapott lett egész.
    A Inquisition jobb minden téren a 2-nél: érdekes történet, több jó karakter, nagy játéktér. Igaz ezek kicsit üresek (főleg egy Witcher 3 után). Vannak tényleg mmo-s jellegű fetch questek... A kasztok valamivel jobbak, de azért nem teljesn az igazi, ráadásul az action bár is korlátozott. Lore nagyon szépen kibővült ismét, ráadásul komoly döntéseket is meg kell majd hozni. Többször érdemes újra játszani, mert összeségében jó lett.
  • CrashBoostZoom
    Nos annyit mondhatok, hogy ha gondod van a sok unalmas csatával akkor a 2 jobban be fog jönni mert ott sokkal hamarabb végük van.
    De a 3. részt nem ajánlom. Tényleg iszonyat időrabló tudni lenni ha minden fityfenét meg akarsz csinálni, ráadásul sok az üresjárat benne.
  • molnibalage83
    Lehet, hogy érdemes, de honnan lopjak erre cirka 800 órát...? 3 év alatt nem játszok annyit, amikor sokat játszok... Most vagyok talán az első végigjátszás 1/3-nál 35-40 óra játékidővel.

Meg tutira nem élvezném, mert összes unalmas csatát végig kéne tolni.
    Köszönöm az ajánlást, de inkább nem.

Inkább akkor elkezdem az FO3-at (de előtte megint próbát kéne tenni az 1-2-vel) vagy az Enderalt vagy mást. És közben jönnek új játékok is. Wasteland 3 és PS4-en is vannak, amiket szeretnék egyszer játszani.

Nem rossz a DA, de közel nincs annyira jó, hogy egynél többször nekifussak. Arra még kisebb késztetést érzek, hogy a 2. és 3. eresztését próbáljam. Valahol meg kell húznom a határt. A 2. részt simán utálják sokan, a 3. résznél meg kb. mindenki azt mondta, hogy MMO szerű izé, még több uncsi csatával és agyatlan gyűjtögetéssel.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.03. 11:39:21
  • Plata
    Szerintem érdemes minden életutat végigjátszani,mert rengeteg kérdésre kapsz választ.
    Ha csak egy karival viszed végig,mondjuk emberrel,rohadt sok dologra nem kapsz választ,városi elfet ha végigjátszod,az is sok kérdésre ad választ.De a többi is ilyen.Törpe meg összetettebb mert a két törpe sztorija összefonódik.Végül is rokonok lesznek.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mert ugye a nemes törpe testvérének ki az ágyas?Hát a közrendű törpe tesója.

Én rengeteget olvastam a játékban,minden vackot elolvastam mindenkivel beszélgettem.
    Nekem tetszett az a rengeteg összefüggő apró kis marhaság.
    No meg az hogy bizonyos esetekben hogyan lehet az embereket manipulálni,mondjuk pasi karival sokkal több ökörséget lehet elkövetni.
    Mert azzal el lehet csábítani bizonyos személyeket is.
  • Daermon
    Engem is elkapott megint, pedig 10+ végigjátszásom van. Klasszikus darab ez :)
    Nekem Nemes ember, Pagonyelf, és Elf mágus a 3 kedvenc. De a többi életuttal is végigjátszottam már.
  • Plata
    Én végigjátszottam,nemes törpe szerencsevadásszal,harcossal,lánnyal pasival,közrendű törpével csajjal pasival,városi tünde pasi és nő,ember pasi és nő,pagony elf,mágus is volt több.
    Törpe jött be a legjobban.Még hozzá a nemes törpe.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.05.03. 11:14:12
  • Plata
    Figy,csak akkor vedd elő mikor veled van Oghren,az a törpe eszement naaagy.
    Részeges állat.
    A nejével is fogtok találkozni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Na igen Oghren megözvegyül.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.05.03. 11:08:44
  • molnibalage83
    Nem találkoztam még Oghren-nel. Wynne a csapat része, de nem használom, mert Morrigan mellett már nincs helye. Esetleg kivághatom Alistair-t, de ő is elég központi társnak tűnik.

Két végigjátszásra nincs időm ilyen hosszú játékoknál. Már ez az egy is más kárára megy...
  • Plata
    Én nagyon szeretem a Dragon Age első részét,második már összecsapott.
    Az Originsben a csapattársak,a sok apró hülyeség felejthetetlen.
    Egy végigjátszással kb semmit sem ismersz meg a játékból.
    Ha végig játszod minden féle felállásban akkor majd rengeteg apró hülyeségre és dologra rá jössz.
    Tök más a sztori ha csaj vagy pasi karival,nemes vagy közrendű törpe,városi vagy pagony elf,ember,esetleg varázsló.
    Ha elég alaposan odafigyelsz a karaktered bevezető sztorijában még gyereked is lehet.
    Akiről persze később a fő sztoriban még gondoskodni is kell.
    Witcher nekem egyszerűen unalomba fulladt,utáltam hogy 5 métert nem mászkálhatok az erdőben akár,mert valami fos rém rám ugrik.
    A társaid kb nullák.semmi mondanivalójuk,állnak és bambulnak.
    Nem tudom Dragon age-ben be szerezted-e már Oghren-t,de az valami eszement nagy pofa.
    Érdemes sokat mászkálni vele mert a dumája fergeteges,na és vidd magaddal Wynne-t is,hogy miért arra hamar rájössz.
    Oghren-el érdemes mászkálni,mert bár van neki felesége, de azért a mellék küldiket csinálva bele ütközhetsz valamelyik nőjébe.
    De csak ha veled van.
  • molnibalage83
    Én egyetlen witcher-t sem tudtam végigjátszani mert annyira unalmas volt,inkább hasonlít a diablo-ra mint a dragon age-re.

Hát ezen a hasonlaton tényleg mosolygok, mert pontosan ugyanezt érzem...
    ... a DAO kapcsán. Annyi a difi, hogy nem nyomom laposra a bal ujjamat, mert körökre osztva van, de kb. ugyanaz a lényeg.

Igyad megfelelő pillanatban a potit és kb. pozicionáld jó helyre az embereket. Ennyi. Egy ponton túl kihívás már benne semmi.
    Nekem felgyűlt majdnem 30 poti úgy, hogy én nem gyártottam és vettem egyet sem, mert találtam sorra őket. A legutolsó csatában Shale első püféle után hagytam, hogy mindenki menjen a maga feje után. Győztem. Úgy, hogy tactics nincs beállítva kb. semmi.

Egy 10 szobából álló épületben kb. 6 mob csata van...
    A mágus torony 1:1-es újrahasznosítása volt az első Blight csata tornyának...
    Van kb. Hurlock, meg két másik lény.A túlvilágba annak szellemváltozata jött. Hát ez aztán a fene nagy változatosság...

Mi, ha ez nem diablos...? Ahol ott is a szörnyek színe és neve változott egy idő után?

Ehhez képest...
    W3 bestiárium.

Az azonos osztályba tartozó lények sem néznek ki egyformán.
    Igen, ez nem fair összehasonlítás, mert a W2 is későbbi, mint a DAO, nemhogy a W3, de talán ezért nem kéne ilyen dumát tolni, mert nem tudom, hogy sírni vagy röhögni kéne ezen.

Az más kérdés, hogy a W2 sem volt nehéz pár kiadás utáni patch után. Csak videóban és leírásban láttam, hogy olyan nehéz volt kiadáskor, hogy MED szinten nem jutottak túl sokan az bevezető fejezet szörnyein, mert még potikkal is nehéz volt. 2015-ben nekem már ne nem volt nehéz legnehezebb szinten sem. Csak a szellemcsata főellenfelénél kellett levenni, csak mediumon tudtam leverni.

A W3 sem volt nehéz, bár egy HC MOD után feltéve már igen, de ott mindenki úgy skálázta, ahogy akarta. Sajnos több nagy W3 balance MOD-ot sem fejezetek a. A W3 esetén az egyik modder véleménye az volt, mintha két banda készítette volna a játékot. Összerakták a csodás kódot, voice acting és történetet...
    ...aztán az egész harc és loot rendszer céltalan és balanszolatlan. Ez mondjuk nem akkora hiba, mert olyan RPG-t én nem láttam, ahol értelme lett volna a fentieknek a leghalványabb módon is. Kivétel a FO:NV, de ott is csak a skilleknek. A craft rendszerre ott sem volt nagyon szükség.
  • molnibalage83
    Más sem volt mint állandó harc valami vacakkal.

Hát ez azért vicces, mert pont az első fejezetben nagyon kevés a harc, a Fehér Akácosban.
    Én pont a DA:O esetén érzem ezt. A játék fele időhúzás a céltalan és dögunalmas harccal, ahol hard fokozaton erőlködés nélkül leverek mindenkit.

A W3-at második végigjátszásra legnehezebb szinten toltam végig úgy, hogy csak a természetből és dungeonból lootoltam. Úgy egy ideig volt benne nehézség, de a craft rendszerre még úgy sem volt szükség...

De az, hogy állandó harc, az valami megalol. A DAO sokkal inkább az. Elég jó foglalmam van a W3 arányokról, mert egy sorozatot vágtam belőle össze és nem kellett túl gyakori vágásokat betenni.
  • Plata
    Witcher fő vonzereje szerintem nem a sztori hanem a nők.
    A minijátékot mint a kockázás meg bunyó szerettem.
    De az állandó hentet meguntam.
    Tavaly is próbáltam újra,de az első városban unalomba fulladt.
    Más sem volt mint állandó harc valami vacakkal.
  • molnibalage83
    Ha már ennyire W3 vs. másba fordul...

Agyatlan hent? Legalább sokféle szörny volt benne. A DA:O-ban órák óta ugyanazokat a 0 kihívást jelentő ugyanazon lényeket csapom le. Denerimben a kultnál 6-odjára vagy faszomtudja hanyadik szobában van ugyanaz a mob. "Marha izgalmas". Tegnap konkrétan belealudtam és ezért szakad félbe a quest.

A DA:O nem rossz, de azért W3-hoz semmilyen szinten nem mérném. Az 5 év difi miatt grafikailag nem fair, de a történetvezetés és játékmenet terén semmivel sem jobb, mint a W3. Sőt...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.03. 07:43:07
  • Daermon
    Kinek mi, szerintem a Witcher széria jelenleg a legjobb RPG :)

@molni:
    Pontosítok/fordítom, amit Although írt :D
    Könyvekkel együtt így néz ki a Dragon Age jelenleg:
    Dragon Age - Elorozott Trón (könyv)
    Dragon Age - A Hívás (Könyv)
    Dragon Age Origins
    Dragon Age Awakening (az Origins kiegje)
    Dragon Age 2
    Dragon Age - Széthasadva (könyv)
    Dragon Age - The Masked Empire (könyv, jelenleg nincs még magyarul, de már dolgoznak rajta)
    Dragon Age - Inquisitor

+1 a Dragon Age - Last Flight (könyv, jelenleg nincs még magyarul, de már dolgoznak rajta, ez viszont jóval az egész előtt játszódik a 4. veszedelemkor)
  • Plata
    Én egyetlen witcher-t sem tudtam végigjátszani mert annyira unalmas volt,inkább hasonlít a diablo-ra mint a dragon age-re.
    Csak a diabloban értelmesebb szörnyek vannak.
    Hiába vannak meg a Witcher játékok,még félig sem jutottam el egyikben sem.
    A sok eszetlen hent meg idióta monszta és helyszínek miatt meguntam mindig.
    Még Dragon age 2-t is végig vittem sokszor,hármat nem mert amíg nem full magyar nem érdekel.
  • molnibalage83
    Na, mintha a DA:O egy nagy megfejtés lenne harcrendszer terén...
  • Although
    Javítom a Széthasadva is a DA3 előtt van. DA3 eddig a befejezés elvileg a 4 a Szürke farkas történetét folytatja? Ha jól emlékszem így hívták. Nem várom semmit se várok a ME:A után.
  • Although
    Awakening a DAO kiegje, a DA2 utána jön egymástól eltérő helyszínen. Szóval így is lehet a DA3 meg a befejezés. Utána már csak regény van. A széthasadva.
  • Although
    Olyan élő karaktereket adott ez a játék amit csak a Witcher sztori adott, de összetettségben történeteken, évtizedeken, elmúló majd születő karakterek. Messze túlmutat a Witcher szérián. Miért is az egyik legjobb 2010 előtt. A Bioware bemutatta miként képzeli el az szerepjáték jövőjét. És ezt végül a moderek akik a skyrim motort felhasználva elkészítettek egy mesét. Vagy a lengyelek építették fel a Witcher szériában. Mindkettő nagyon jó. Sajna a W3 pont olyan gagyi harcrendszer lett. Ami az eladásokhoz kell.
  • molnibalage83
    Akkor valójában a DA2 után a DA Awakening és utána kéne a DA3-at tolni?
  • Although
    Őszintén nézem a DA4 topicot meg azokat akik reménykednek benne. Semmi reményt nem táplálok. Ahhoz mesélők kellenének azok meg már nem nagyon vannak arrafelé :)