Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Minden benne van amit az rp-től tudni kell amit elfelejtett a Bio az EA mellett és a Beth sose tudott. ha valaki elolvassa felismeri benne a csapat vagy group rp, ismétlem! nem szuperhős rp! jegyeit. És mindazt érti amit már alacsonyabb színvonalon a DA2-ben láthatott. Csodás ez a regény. Mindenkinek aki 2010 előtt belekezdett. Látta az Age of Conant fénykorában vagy játszott a DA-val hard fokozat felett egy délelőttön át, hogy akárcsak a végső csatát letudja, Ez a regény Gaider tollából adja. Nincsenek szuperhősök csak hősök. 😊

Telnek az évek. Van ami örök. Találtam egy pdf verziót.
Ha valakinek új lenne és tetszik. Elindulhat ezen az úton.
Nem sok másik van, ami hozza ezt a színvonalat. A Bio különleges volt. A lengyelek jók, de nem ők akik Mass Effect, Jade empire és Dragon Age meséket adnak nekünk. Nem tudom megmondani miért felejthetetlenek. De talán a meséik miatt. Szó se róla a CD Projekt is nagy kedvenc!
A hívás
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.07.06. 21:04:33

Nálam a TAB-al lehet felfedni.
Épp most vittem ki újra, de immár rátenyerelve erre a gombocskára. Elég alapos vagyok, de még így is találtam új kódexet. Viszont a végigjátszásom elég drasztikus lett, vagy fordítási hiba vagy a játék valahol elakadt, de egy olyan románcot tett be a végére, amihez közöm nem volt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Végig Zevran volt a párom és szerelmet is vallott, majd abban maradtunk, hogy én Alistairt támogatom Denerimben, ő meg marad mellettem. A végjáték meg mit írt? Leilanával a szerelmemmel maradtam. Betöltöttem az Awekeningset, ott viszont Zevran szerelmeslevelét megkaptam, szóval úgy tűnik, Zevran neve helyett tévesen Leilanát írt a koronázás utáni összefoglalóban. Nem tudom, bele lehet-e nyúlni a nyelvi fájlokba javítani, de van sok ilyen, és ehhez hasonló, bosszantó hiba. Mondjuk ez nem reális onnan nézve, hogy Leilanához beadott egy új párbeszédet, ahol szívem hölgyeként állították be, nos, éppen csak megvoltunk barátságosak egymással, még a személyes küldijét sem vittem most.
Érdekes még, hogy a végjátékban két videót is kaptam a végső ledöfés előtt; egyszer bejött a lassítás a hősömmel, ahogy leteríti az Arcdemont, utána még1x ezt a lassítást Zevrannal is megkaptam. Ezután meg a végső videó, ahogy a hős beviszi a kegyelemdöfést.

Valaki kivitte azt a játékot, ahol Darkspawnokkal vagy? Azt hittem, én bármivel képes vagyok játszani, de ez nem megy. Nem vagyok képes az ellenség oldalán harcolni, anno a LOrd Of The Rings egyik játékánál is volt ilyen extra, de képtelen voltam azokat ölni, akiket szerettem. Érdekességnek tök jó lenne, meg itt az alapjátékot veszi figyelembe, így érdekes látni, mennyire más döntéseket hozok én minden alkalommal, mint amit a készítők alapnak gondolnak.

Origin: Vingardnisz

Fantusz
A kérdés már megoldódott, úgyhogy csak kiegészítésnek:

Morrigan egy fekete könyvet keres, amit a főmágus szobájában, egy ládában találsz.... sem a szoba, sem a láda nincs lezárva.
Van néhány lezárt, vagy eltorlaszolt ajtó a toronyban, egy pl. ott ahol Wynne-vel találkoztok, ha figyelmesen járod végig a tornyot, oda visszatérve egy mellékküldetés során lesz jelentősége az ajtónak (nem nyílik ki, "csak" egy elit ellenséget lehet megidézni ott)
Egy másik lezárt ajtó az alagsori barlangokat zárja el, mágus főkarakter az eredettörténet során ott vadászik a pókokra, a csapattal vissza térve már nem nyitható....
Van még zárt, eltorlaszolt ajtó, de azok nem érdekesek, a főmágus szobájába viszont be kell menni, ott van a fekete varázskönyv, és van még néhány jegyzet más mellékküldetésekhez.

Az egész játékra érvényes: használd a rejtett objektumokat felfedő gombot, mert sok mellékküldetést csak így lehet felfedezni (bal Alt, vagy Ctrl - már nem emlékszem)
Sok mellékküldetést lehet elindítani jegyzetek elolvasásával, ha nem olvasod el a jegyzetet, lehet nem is szerzel tudomást a lehetőségről....
A Körtoronyban pl. az Idézési tudományok, Tanonc jegyzetei, a csaló mágus leleplezése, és a már említett ajtó-meglepi van elrejtve, de a többi helyszínen is hasonló feladatokra lehet bukkanni, sőt sok olyan küldetés van, amelyhez több helyszínen kell összeszedni ez-azt, és csak akkor lesz nyilvánvaló a küldetés, ha minden mozaik megvan hozzá (pl. Sötét tudományok, Banastor tekercsei, Gax-Kang)

wantonly
Tegnap rájöttem, hogy valóban én voltam a ludas, eladtam a tábori kereskedőnek, vagyis nála "tároltam", mert sima ajándéknak néztem. Akkor még nem volt meg a csapat láda Harcosbércen, hogy ott tároljam a cuccokat. Köszönöm a segítséget nektek!
Ha jól rémlik, eladható tárgy, legalábbis ajándékok közé pakolja. Lehet, véletlenül eladtad... :S

Nem lehet hogy eladtad véletlenül? Illetve biztos nincs az inventory-dban? Mert ha az a szoba üres, akkor biztosan felvetted már. Esetleg valami mod van telepítve, ami befolyásolhatja ezt? Mondjuk Morrigan Restoration Patch, vagy hasonló?

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

wantonly
Értem, ez már sok mindent megmagyaráz, de az a szoba már teljesen üres, semmi sincs ott. Ha korábban fel is szedtem a könyvet, nem tudom hova kerülhetett, mert nincs nálam és a küldetés sem frissült. Ha beszélgetek Morrigan-el, nincs ilyen opció.
Biztos a jó ajtónál vagy? Az egyetlen olyan zárt ajtó, amit mondasz a Circle Towerben a raktárba vezet (amit tényleg csak a mágus vonalon lehet kinyitni), de neked nem az kell, hanem a harmadik emeletre vezető ajtó környékén lévő szoba (nem a pont szembe lévő,. hanem az a melletti).

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

wantonly
Ezt olvastam, de akkor sem értem. Megkaptam a küldetést, elmentem a körtoronyba, de mivel az ajtón nem tudok bejutni, a könyvet sem tudom megszerezni a küldetés folytatásához. Már minden mást bejártam a toronyban, úgyhogy biztos ott kell lennie és a wiki is ezt írja viszont azt nem említi, hogy jutok be, ha egyszer zárva van...
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2015.04.30. 11:28:14
genndy
Biztos hogy nem csak mágusként lehet bejutni.
wiki?

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

wantonly
Bajban vagyok egy küldetéssel, örülnék, ha valaki tudna segíteni.

Morrigan személyes küldetése, a black grimoir-t szeretné megszerezni, ami elvileg a körmágusok tornyának második emeletén van egy lezárt ajtó mögött (Irving's Office). Feltörni nem tudom (pedig maximális szintű Leliana zárfeltörése), kulcsom nincs hozzá. Utánaolvastam és valahol azt írták, hogy csak akkor lehet bejutni, ha mágus a fő karaktered. Ez igaz? De akkor miért adja be a küldetést egyáltalán, ha egyszer lehetetlen bejutni?
Hol tudnám megvenni magyarul a stratégia könyvét? Egyáltalán, kapható még?
Már többször kivittem a játékot, de gyűjtöm az ilyen könyveket, meg már úgysem spoilerez le semmit 😄

Origin-es Ultimate Edition-öm van, és a három DLC-n kívül minden szöveg magyar.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Ejj de dráma lett ez az Awekening végigjátszásom is. Tutira már ekkor tudták a készítők, hogy aki Alistairrel románcolgat és nem ülteti trónra, az szívni fog.

Legutóbb úgy oldottam meg, hogy ne érezzem játék-idegennek a dolgot, hogy néha javítani kell a páncélzatot, addig pedig a leányzó felvett egy másikat. 😊 Biztos nagyon hülyén hangzik, de szeretem beleélni magam a sztoriba, így pl a döntésekkel is szívok néha, mert tudom, mit lenne érdemes választani, de... ha nem illik a karakteremhez, hát nem mondja.
A mágusommal lett is balhé az országgyűlésen, öröm volt nézni, milyen szart kavart ki. 😄 DAI-ban lesznek kellemetlenségeim emiatt.

Fantusz
Mivel úgyis lekerül a karakterről a cucc, és csak a pálya végén kerülhet(ne) vissza, biztonsági okokból érdemes azt a bánya előtt a hátizsákba tenni, vagy a táborhelyen a ládában hagyni...
Fel lehet venni valami olcsó göncöt, ha illúzióromboló alsóneműben belépni a bányába, sok jelentősége ennek nem lesz, de a legjobb cuccok elvesztése érzékenyen érintheti a játékosokat.
A többi karakteren lévő cókmók nincs veszélyben, még az is lehet megoldás, hogy valamelyik csapattag kapja a főkarakter cuccait, úgy az hamarabb vissza is kerülhet hozzá

Dragon Age: Awekenings, Silverite bányája
Miután találkozol egy elf mágus csajjal, aki karavánokat támad meg többek közt, van lehetőséged beszélni vele, és mehettek a bányába. Lesz egy ográr is a bánya bejárata előtt.
Mielőtt bemész, vesd le a cuccaid, mert miután belépsz lekerül rólad (nem spoilerezek, miért) és sajnos nem lehet visszaszerezni, bebuggol.
Van bug fix, most nézem: http://www.nexusmods.com/dragonage/mods/1762/?
Nem tudom, milyen, nem próbáltam.

Sheltem
Leírnátok pontosan mi ez a bug a kiegészítőben és pontosan melyik bányánál van? Csakmert nemsoká befejezem a Pillars of Eternityt és nekiugrok újra énis, jó lenne tudni milyen bugról van szó.

Köszi

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Igen, első larimmal visszamentem mentéssel és egy szál bugyiba+melltartóba mentem be, de ez úgy megöli a hangulatot 😄 Gondoltam, eredetiben megvéve ez nem lesz, de akkor erre ne számítsak C: Köszi!
Először azért kiakadtam, a kedvenc cuccaimat leszedte, mondhatjuk úgy is, idegbe jöttem. Szerencsére volt auto save az elf mágus csajnál.

genndy
Awakeninges bug a legfrissebb patchhel is megvan, javítása szerencsére könnyű: pucérra kell vetkőzni a bánya előtt. Lehet hogy kijött rá mod is.

Elég vicces, de visszatértem megint DAO-hoz játszani. Itt van eredetiben a DA: Inquisition, de valahogy elértem egy olyan részhez, hogy most pihentetem inkább. Semmi kedvem az orlézokhoz, főleg az a bálszerűség, már három napja képtelen vagyok rávenni magam, hogy vigyem, pedig már egyszer visszatöröltem mentést onnan, annyira szenvedtem.
Befejezem két karimat Originsben, meg ránézek az Awekeninges bugra, hogy fennáll-e még. Hihetetlen, hogy hány karim van már, de mindig találok valami újdonságot. <#worship>

Sheltem
Nekem az alapból a collector van(fémdobozos és az eszmélés ami már normál dvd tokos) hálistennek mindkettő magyar.
Azért akartam megvenni külön steamre mert nincs meg az accountom, és valaki írta korábban hogy változás volt aktiválásnál és a kiegészítő eléréséhez újra be kell regelni az accountra a játékot. Hálistennek nálam még a "hagyományos" főmenüből mindkét játék indítható új játék létrehozással (gyorsan le is mentettem 1 példányt a másik vinyóra, hogy később is elő tudjam venni).
Szóval probléma megoldva és minden magyar 😊 Pillars of Eternity után nekiugrok újra és megd*gom Morrigant...mármint izé végigviszem a játékot úgy értettem na!

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

genndy
Az Origines sem magyar. Kizárólag a nálunk megjelent dobozos változat magyar gyárilag (az alapjáték és az Ébredés).

grebber
Én úgy tudom ,hogy az origines se full magyar.

Next PC upgrade: 2022

Sheltem
Sziasztok

Gondolkoztam az ultimate edition megvételén steamre de látom a fórumban, hogy steames verzió nem tartalmaz magyar nyelvet.. Hogy ennek mi értelme(ha már az origines magyarított) nem tudom...Pech...

Sziasztok
Az Improved Atmosphere módot feltelepítettem magyar játékra de félig angol lett a szöveg, hiába másolom be az internetről letöltött magyar szöveget.
Nem lehet összehozni, hogy minden magyar legyen?

Egyébként aki próbálta a módot mi a véleménye?

Gondoltam beteszem ide. 😊 Az rpg ami generációkon átívelve, már talán sokaknak nem BG szint de talán mint a Bioware utolsó zseniális alkotása, egyébként a skyrim immersiive armor készítőjének és még sok millió embernek talán az utolsó régivágású rpg ami 5 millió példányban fogyott el. Ami a metacriticen is bőven 8.5 felett van. Bár már a mai generációk számára elavult azért 20 évestől 50 -ig kevés rpg van ami versenyezhet ezzel 😊

Utoljára szerkesztette: Although, 2015.02.12. 19:27:29

akinek még nem lenne meg: most 10 euró az Ultimate edition Originen

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Igen,de ha van a táskádban könyv akkor nem,csak akkor ha nincs.

Nem szeretnék belőle előnyhöz jutni, szóval biztosan nem adnám el őket 😄 Hogy érted, hogy minden betöltésnél 50 könyv?😄 Mindig amikor elindítom a gamet + 50? <#vigyor>
Hát itt a könyv,de ad skill és egyéb könyveket is,azokat add el vagy dobd ki.Ha feltelepíted a modot,minden betöltésnél berak a táskádba 50 respec meg egyéb könyvet.

Belinkelnéd nekem akkor a könyvet? Megpróbálom azt 😊
Nem emlékszem már rá,sok évvel ezelőtt próbáltam ki,de leszedtem mert nekem bugos volt,és a respec könyv sokkal jobb volt.

Sajnos még úgy sem látta, nem volt benne olyan kiterjesztésű fájl, mint amit kért :/
Fantusz
Talán nem is daupdaterrel kell telepíteni...
Mod Manager, esetleg kézzel letölteni, bemásolni, ha nem DaZip formátumban van (Updater csak DaZip fájlokkal boldogul)

Valamikor régen használtam,de nem emlékszem hogyan kellett feltenni,gondolom úgy mint a többit,ki kell csomagolni a kapott file-t,utána daupdater,és akkor látja.

Nem igazán tudom telepíteni ezt a hollós respec modot, mert a daupdater nem talál semmilyen fájlt, pedig jó mappába irányítom...valaki használja még? Mi lehet a gond? 😄
És azt tettem fel ami ad respec könyvet,bevallom.<#bee1>
A feleslegest sok aranyért eladtam a boltban.<#idiota>

Na, akkor lehet, hogy mégis felteszem a hollósat 😄
Fantusz
Semmi gondot nem okoz a gép, ha nem idegenkedsz a respect addontól - amit mellesleg az Awakeningbe, vagy a második részbe már a készítők is beraktak (illetve a második részben már stat elosztás nélkül csatlakoznak a tagok).
Addon nélkül minden csapattag fölösleges képességekkel gyengítve kerül hozzád, Lelianat már a 7. szintre sikerül lerontani, se nem íjász, se nem harcos.

Felvettem a gólemet 😄 Hát ez nem normális, jókat röhögök rajta, mikor eltaposta a csirkét az is mi volt 😄DD Kellett a csapatba, marha erős 😊
Hmm, köszi akkor lehet benézek a gólemért is. Nem jó ez, hogy a gép fejleszti őket, inkább hagyná a társakat alapon, de megkaphatnám a fejlesztési pontjait mikor felveszem őket, hogy a szintemhez igazíthassam őket. 😄
Fantusz
A gólemet kellene előbb levadásznod, léptek még néhány szintet, s a gép szépen félre fejleszti neked, ha később mész érte... ráadásul elég furcsa karakter, utálkozva követ, s csak akkor lesz hatékony segítőd, ha megkedvel.
Ostagarba érdemes a csatában érintett karakterekkel visszatérni, Alistair, Wynne kéri is, hogy vidd magaddal, igaz nagy jelentősége nincs a dolognak, mehetsz másokkal is.

Ostagar nem nehéz.már kis szinten visszamehetsz,de sok a rejtett tartalom.Szóval figyelj nagyon,nézz át minden bokrot.
A király páncél szettje is megszerezhető.

Te pedig minden topicban egyből kötekszel? Olyat, hogy te segítettél valakinek még nem láttam <#vigyor> Király életed lehet, ha legjobb dolgod hajnali 3-kor a népet oltani fórumon 😄 Semmit nem kell a számba rágni, de nem akarok a nekem nem tetsző harcrendszer miatt szívni, ezért a kérdés.
jarlaxxe
Te most erre rájátszol vagy tényleg ennyire zöld vagy, hogy mindent a szádba kell rágni?

Mennyire nehezek a DLC küldetések? jelenleg a térképen az Ostagarba visszatérős, a Sulcher árok és Harcosbérc látható, most Ostagarba szeretnék visszatérni és majd azután benézni Flemethhez, ha már úgyis arra járok. A csapattagok 11-12 szint körül mozognak, megoldható most az Ostagaros? Úgy tervezem, hogy utána megyek az elfekhez, vagy Denerimbe. Amúgy azért kéne Denerimbe sietni, hogy az urna nyomára leljek, de ha az megvan akkor előbb vigyem el az arlnak, vagy kössek még előtte szövetségek a törpékkel és az elfekkel?
Nem nagyon mondtam el semmi spoileres dolgot,a csaj kergetést poénnak szántam.Azt hittem nemes törpével kezdett,nekem az a kedvencem.De egyébként meg ha nem jár denerimbe,lemarad minden fontosabb mellék küldiről,ott van a papok táblája,a mágusok társasága,meg valami zsoldosok,meg tolvajok küldetései.Na és a lopkodós és betörős küldetések,a lopkodós és betörős küldiket csak szerencsevadásszal lehet igazán megcsinálni.
Az külön poén amikor a nemes csajszit átverjük az egyik zsebes küldiben.Ha a karid ért kicsit a gyógyfüvekhez akkor még viccesebb,mert a csajt le is vetkőzteti.És utána bugyiban meg melltartóban grasszál.<#vigyor>

PiszkosFred
Hadd jojjon ra magatol a dolgokra, pls, ne baszd el a felfedezes elmenyet.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”