6215
A warez rossz
-
Gábor #1608 Azért meg kellene érteni a kiadókat is! Iszonyat pénz egy újabb fordítóstábot beállítani, újabb minőségellenőrzési rendszert bevezetni és mindezt egy olyan piac érdekében, ami nem igazán akar növekedni. A kiadók nem fognak falnak menni azért, mert itt nem tudnak annyit eladni egy RE4-ből, mint mondjuk nyugatabbra.
Ha fontos piac lennénk, akkor biztosan lépnének, de így én sem tenném a helyükben! -
Gábor #1607 Szerintem is csak egy játékos képes átadni a hangulatot és jelentéseket rendesen! A hivatalos fordításoktól néha dobok egy hátast, hogy milyen vacakok!
-
trabant #1606 Például az ilyen arcokra kéne lecsapniuk a kiadóknak, megfizetni őket hogy napi 8 órában nyomják az ipart, ne este munka után, ha még marad kedvük, és akkor működne a dolog. De lassan jogdíjat szedek a kiadóktól az ötleteimre. :))) -
trabant #1605 Mint írtam, nem a magyar nyelv miatt fogják venni, hanem mert így megtehetik hogy magyar áron adják magyar vásárlóknak, és a civilizációból jövő (pénzes) elemek ne itt vegyék olcsóért.
Persze hogy munka a fordítás, de hát mindenért meg kell dolgozni. Nekem is ugyanolyan munkába kerül megkeresnem a szoftverre való pénzt, nehogymár megsajnájam a "szegény" kiadókat. Ha én meg tudok dolgozni érte, ők is meg tudnak. Ha nem dolgozom, én se kapok érte pénzt. -
Lammer at Work #1604 viszont az erdekes, hogy a pc-s UNOFFICIAL translating scene, milyen tempoban nyomatja a magyaritasokat az arcunka, mar enis megdobbenek, ezeket a sracokat kene befogni konzolos forditasokra is, nem? persze anyagi ellenszolgaltatas fejeben gondoltam... lenne minosegi hun console game... (tudom van egy srac aki immel-ammal forditgat boxos jatekokat, de otole rendelni kell a magyaritott warezt, lelkiismeret rulz) nanmind1.
/tokre elvezi a helyezetet, egy kis 7vegi fleeeem... -
trabant #1603 Naja. Akinek fontosabb hogy változzon a helyet, annak kell lépnie. Ez pedig a kiadók. Nameg ugye csak ők vállalhatják be a váltást, a vásárlóknak nincs miből. -
trabant #1602 Mint írtam, ez a kiadók kifogása. Erre írtam megoldást. De sajnos nem innen tájékozódnak. :D -
Gábor #1601 Komolyan azt hiszed, hogy ha magyarul megjelenik egy raklap játék, majd sokkal többen fognak konzolt venni hozzá? Pont az előbb írtad ,hogy nincs erre pénze a magyarnak, akkor most hirtelen terem?
A fordító munka elég sok hercehurcával jár (csináltam), Mo pedig kis piac, bárki bármit mond. Nagyon elvetemülten kell akarni a magyar piacot, ha valaki belevágja a fordításba a fejszéjét!
Szoftvert meg itt vesz az amcsi/angol?? Angliából rendeltem a RE4-et, ott 10k vadonatújonnan, itt jó esetben 14k!
-
Gábor #1600 Bocsesz, legközelebb majd 16-os betűmérettel odaírom, hogy PS2-ről van szó a ps név alatt! Hogy min tudsz fennakadni?!
Tudom hogyan kell videot lejátszani tisztelt zsurnaliszta úr, de azt is tudom, hogy egy elfüstölt fej mennyibe fog majd kerülni, hát még egy elfüstölt alaplap! -
Gábor #1599 Ez így van. Nem azt írtam, hogy ezeknek a viszonteladóknak bebetonozott helyük kell legyen a láncolatban, csak a jelenlegi helyzetet vázoltam.
A derékszíj parcellák meg tényleg röhejesek, mindent lehet rajta csinálni, csak rendesen termelni nem. -
Gábor #1598 Erre mondtam,hogy a 22-es csapdája: mindkét fél a másiktól várja a kezdeményezést. -
#1597 Miről beszélsz nézd már meg az amerikai vagy angol árakat nálunk a legdrágábbak a programok már annak is örülnénk ha annyiért adnák itthon mint az USA-ban.Méghogy idejön az amcsi vásárolni phúú. Hát az a kiadó aki ezzel takarózik "szerinted" az nem normális. Egyszerűen lesz.rnak bennünket magasról ez a nagy büdös helyzet. -
#1596 Eloszor is te tutye a Playstation -rol volt szo es nem a Ps2-rol!
Masodszor pedig ha ennyit nem tudsz hogy kell videot lejaccani egy Playstation konzolon hat ne komentajal hiaba! Eskuszom neha nem ertem meg az embereket hogy tudnak ennyire vakok lenni!
KURVA ELET!
[zokog] -
trabant #1595 Pedig a magyar nyelvű cuccok kiadás lehetne a legjobb lépés a vásárlás ösztönzésére. És itt leginkább nem a külföldiül nem tudó tömegekre gondolok (de az is számít sokat). Hanem arra hogy a kiadók azzal takaróznak hogy ha itt olcsóbban adják, innen vásárol az amcsi is. Angolt lehet. Nade magyart? Nem fog azért még németül / spanyolul / franciául se megtanulni, nemhogy magyarul. Magyar nyelvű cuccost csak magyar ember vesz, tehát be lehet határolni a célközönséget. Ezt pedig lehet olcsóbban, magyar árakon adni, hizsen a célközönség csak így veszi meg, és máris megoldódott a probléma hogy a gazdag amcsi / európai polgár ne innen vásároljon. És akkor innen is csordogálhatna a profit a kiadó zsebébe, természetesen nem annyi mint egy amcsi lehúzáson, de a semminél mindenképp több. Persze ha nem kell nekik... -
trabant #1594 Ha meg nem erőlködnek, ne csodálkozzanak. No pain, no gain. :)) -
trabant #1593 A sok közvetítőt meg nem kötelező eltartani, ki is iktathatja a művész / kiadó, és akkor olcsóbb cuccon is többet kaszál.
Ez pont olyan mint a trakeszos gazdatűntetés. Szétverték a TSZ-eket, aztán csodálkozik mind hogy zsebkendőnyi parcellákon nem lehet megélni. Persze hogy nem, nem véletlenül akkora területen gazdálkodik egy amcsi vagy eu-s paraszt, amekkorán. Megnézel egyet a tv-ben, akkora birtoka van hogy nem látod a végét, és nekik is sír a szájuk hogy kevés a zsé. Egyszerűen ennyit (se) bír eltartani a föld. Ugyanez van szoftverrel / filmmel is. Minél többen markolnak ugyanabból, annál kevesebb jut egynek. Ez is közgáz. -
Lammer at Work #1592 Hallotatok, hogy kinaban miylen arakon adjak a filmeket??? direkt a warez elleni project kereteben ilyen piti arakon adjak a legalis dvdfilmeket... szerintem itthon is ezt kene tenni, bar kinaban gondolom azert teszik ezt, hisz iszonyat a felvasarloero!!! nalunk minek erolkodni, azert, hogy 30 helyett 300 riddick legyen eladva, ugyanmar, huyleseg... :( (sajnos) -
trabant #1591 Kerelet meg csak akkor lesz ha olcsöbban adják. Semmiből nem lesz több pénze az embernek, márpedig Magyarországon ilyen kis zsebpénzzel szúrják ki a dolgozó emberek szemét. Manapság programozókat is divat felvenni minimálbér + zsebbe csúsztatással, közgazdászt, jogászt nettó 80-ért, akkor képzelheted mennyit vihet haza egy kőműves, sofőr, vagy trakeszos. Magyar pénzből lehetetlen amcsi árakon vásárolni. De a kiadók sajna ilyen kapzsik, csak ülnek a hájas seggükön és fenyegetőznek, rázzák a bilincset, ahelyett hogy olyat kínálnának, és olyan áron, amit hajlandó megvenni a vásárló. A pénzes kiadóknak van lehetőségük változtatni, nekik kell bevállalni a szemléletváltást, mert nekik van miből, a minimlbéres Kispistának nincs. Meg aztán a pénz is nekik kell, nem a vásárlónak... -
#1590 ez neked a nép nevelés ugyanmár ez amerika nem nép nevelés -
#1589 milyen kicsi fiu mi? ha ennyire nyalod az usa valagát mérnem költözöl ki. mi?
én személy szerint magyar vagyok és magyarul is beszélek ok. -
hzx #1588 > Vagy kezdjék most azonnal lefordítani a játékokat!
Hozzáteszem, a másolástól függetlenül is azt gondolom, hiba lefordítani a játékokat és a filmeket. A holland példát ismerem: csak a legfiatalabbaknak szóló műsorokat szinkronizálják, egyébként minden angolul megy a TV-ben (nyilván a saját készítésű műsorok nem), de beszél is a lakosság 99% -a angolul, méghozzá igen jól. Népnevelés. -
hzx #1587 > mit? mivan mé szerinted hány világnyelv van ha 1-et minimum beszélni kéne mi? már ne is haragudj de akkora baromságot mondtál
Ezt most nem értem, kicsifiú. Mi köze a világnyelvek számának ahhoz, hogy hányat illene beszélni, és mi pontosan a baromság? -
Gábor #1586 Na menj a francba Sephi! Lehülyézel csípőből? Mégis kinek gondolod magad?!
A pstwo nem alkalmas filmnézésre, mert hülyére hevíti magát 2 óra filmezés alatt lazán!
Esetleg olvass te utána vazze!! -
Gábor #1585 Nagyon szar hasonlat....nem közgazdász a végzettséged, igaz?
Ahhoz, hogy lejjebb menjenek az árak, kell egy kereslet, ami itthon nincs.
Így a kevés vásárlón próbálnak minél nagyobbat szakítani. Ha több biztos vásárló van, akkor lejjebb viszik az árat, hiszen több vásárlóból még alacsonyabb haszonkulcs mellett is könnyebben behozzák a költségeiket.
Egy nagyobb, stabil vásárlói tömeg kellene itthon, akivel számolhatnak a kiadók. (ami a dvd filmeknél már kialakult)
Amíg nincsen ez a tömeg jelen, addig magasak lesznek az árak.
Viszont az sem elhanyagolható gondolat, hogy a disztribútor ide normális áron hozza a portékát, de a jó magyar kisker rádobja a saját orbitálisan magas haszonkulcsát, hogy ezzel jól lehúzzon minket, és gátolja a fogyasztók bővülését.
Itt és most szeretném ezt a vitát befejezni, mert nem érek rá közgázórát tartani teljes mélységében... -
#1584 Nem tudom te hogy vagy vele de Ps-en lehet videot lejaccani meghozza pofon egyszeruen.
Tan kicsit informalodj mielott hulyesegeket beszelsz ok? -
#1583 Ha minőségi házimozi-rendszert akarsz kiépíteni, az nem olcsó mulatság (200e Ft felett). Ha egy konzolt is 15-20e-ért adnának és hozzá a játékokat dvd-film árban, tuti hogy sokkal nagyobb lenne a kereslet. Szeretem a kaviárt, de az olajos hal olcsóbb és azzal is jóllakom. Ha olajos hal árban lenne a kaviár, miért ne venném meg inkább azt? -
Gábor #1582 Eh..Ps-en filmet lejátszani, vagy x-hez külön erősítőt venni? -
#1581 Minek asztali lejacco ha van Ps2 vagy Xbax ?:D -
Gábor #1580 Csak nem azt akarod mondani,hogy 1:1 arányban van asztali dvd lejátszó és egy konzol a magyar háztartásokban?! -
#1579 vagy inkább a pénztárcájuk szűk -
Gábor #1578 A filmek több embert érdekelnek, mint a játékok itthon, ezt kellene megérteni!
A dvds filmek gyorsan elterjedtek, hiszen ki ne szeretné otthon mozi szinten nézni a filmeket??
Ellenben a játékos társadalom meglehetősen szűk. -
#1577 mit? mivan mé szerinted hány világnyelv van ha 1-et minimum beszélni kéne mi? már ne is haragudj de akkora baromságot mondtál -
#1576 Új film: 6000
Új játék: 16000
Pedig eleinte a filmek is drágák voltak (a mi pénztárcánkhoz) mégis lett rá kereslet. -
Gábor #1575 Jelentős különbségek vannak a keresletek terén! Nem egy súlycsoport, így nem is összehasonlítható! Ha megnézed a dvd-lejátszóknak milyen forgalma van egy konzollal szemben, akkor rögtön megérted! -
#1574 Akkor ennyi erővel felesleges a filmeket is szinkronizálni. -
#1573 Nem is a nyelv az elsődleges szempont, hanem a szabadon felhasználható tőke nagysága (illetve kicsisége). És most nem a 20-on felüli, csak magukra kereső srácokra gondolok, hanem 2-3 gyerekes családokra. -
Gábor #1572 Nehogymár követeld egy profit-orientált cégtől, hogy költségekbe verje magát egy ilyen kis piac miatt....
Félreértés ne essék, én is nagyon szeretném, ha jobban figyelnének ránk, de ez pont a 22-es csapdája: amíg nem vásárolnak itthon többen szoftvert, addig nem is fognak ránk figyelni, vagy egyéb kedvezményeket tenni irányunkban, viszont míg nem tesz engedményt vmilyen szinten a kiadó, addig meg nem fog a fogyasztá növekedni...szar szitu. -
#1571 A többi hozzászólásod alapján állítottam. Tudom, hogy a munkád a másolás ellen szól vagy valami hasonló, de rossz helyen vagy rossz időben, nem megfelelő körülmények között. Majd kb. 15 év múlva, amikor már szinte mindenki ért baromi jól angolul, akkor lehet kardoskodni a másolók ellen. Vagy kezdjék most azonnal lefordítani a játékokat! -
#1570 Én értettem a poénodat smiley nélkül is! A smiley-k csak szájbarágják, hogy mit kéne értened az írásból. Anélkül sokkal izgalmasabb. -