6215
A warez rossz

• hzx
    > ha megszűnne a forrása, akkor se adna ki pénzt, mert vélhetőleg nincs neki...

Ennek ellentmondani látszik a nem-warezolható játékok sikere. World of Warcraft mindjárt első példának (tudom, van warez szerver, de még így is nagyon sokan tolják itthon), pedig 11e a játék és 3e havonta, ami az első évben majd 50e forint. Szerintem nyugodtan kijelenethetjük, hogy a warezolók legnagyobb része megvenné az eredetit, ha nem lenne lehetőség a másolásra, természetesen nem olyan volumenben, mint ahogyan például letölt. Évi 4-6 játék, gondosan kiválasztva és végigjátszva/100% kilockolva/stb. Talán a régebbi játékok is nagyobb becsben lennének ekkor, mert 2-3e pénzért egy SoF vagy egy PS1 -es játék ma is kitűnő szórakozás.
  • Bogyi007
    Megmondom őszintén én is hasonló cípőben járok, csak azt veszem meg eredetiben, amire futja a pénzem is, így tettem szert egy Shenmue 2-re. Ami olcsó is volt, jó játék is, és még grátisz DvD filmet is kaptam mellé, ami elmeséli az első rész történetét. Csak sajna full angol és japán. nincs olyan személy aki esetleg lefordította volna?
  • Bogyi007
    Persze, hogy rossz, de itt az egész Közép-európai régióban ez megy. Nem tudom észrevettétek-e, de eleve van itt egy beetetés. Ugye tudjuk mennyibe kerül egy átlagos Pc és egy konzol. Na most ugye aki játszani akar, de nincs elég pénze, az mit is csinál? vesz egy konzolt / most mindegy melyiket /, de utánna jön a meglepi. Egy Pc-s játékot akár vehet 700-800 forintért / mert van olyan is, és nem is rossz csak régebbi - pl a Sierra játékok / vagy ott az EVM sorozat. Konzolon meg mi is a helyzet? a legolcsóbb Platinum vagy Classic sorozatok is 7e-től kezdődnek. de mivel az ifjonc látja a csilli-villi játékokat, mint pl GT4 Killzone, Devil May Cry, Forza Motorsport, Conker, Halo és nem tudja megvenni őket így lemásolgatja.
  • Anubys
    Mer' "A warez rossz"... :p
  • Gábor
    Nemtom észre vetted-e, de ez speciel egy anti-warez topik....
  • Fred10
    hello bomb.smsbase.hu/index.html ezen a warez honlapon regisztráltam magam telefonnal és nemtom hogy hogyan töltsek le mert amikor rámegyek arra hogy filmek nemjelenik meg semmi miért???
  • kisgabo
    az állam jó tulajdonos, van rá példa, csak ha lopós a vezérigazgató, akkor van gond.

a magánszféra se különb, kishazánkban a rabló gazdaság működik, minden drága, csak a munkaerő olcsó.

ebből, a warez rossz, de az az ember aki warezol, valószínűlg soha nem adna ki eredeti példányért pénz addig, amig számára az illegal stuff elérhető.
    ha megszűnne a forrása, akkor se adna ki pénzt, mert vélhetőleg nincs neki. ebből a primitiv eszmefuttatásból kiderül, hogy a csóró ember nem potenciális vásárló/piac, ha warezol ha nem elviekben kárt nem okoz, hacsak nem azzal, hogy a kevéske pénzével amit a nyepperekbe feccöl, fenntarta e piacot.

akinek most is van pénze, mégis a warez-t imádja, attól meg végképp ne várjanak el semmit.

warez = pénztelenség = magyarország

és ameddig itt minimálbéres bejelentésen szopik@l a fél ország, kormányunk meg banbán nézi ezt, addig ne is számítsanak jobbra.

• Gábor
    Csak a bkv-nál bejön egy teljesen off-topic nézőpont: az állami tulajdon.
    A szocializmus óta tudjuk, hogy az állam rossz tulajdonos.
  • kisgabo
    a BKV is igy taktikázik ( vagy fordítva ) gondolják ott, ha emelik a jegy árát több folyik be, holott a bliccelők száma nő, nem a jegyvásárlóké... vagy nő a bevétel is?
  • MacrosTheBlack
    Utóbbi.
  • MacrosTheBlack
    Ha a "ti" alatt a kiadókat érted, akkor igazad van. Az a probléma.
  • Gábor
    Azzal, hogy más ország gazdasági mutatóit javítom, mikor Angliából hozatom a játékot...
    Nézd meg a Cheapy-t. Ő sem olcsó, de olcsóbb, mint a nagyok itthon. Egészen szépen kinőtte magát! Szvsz aki most megalapozza a hírnevét a vásárlók körében, az a közeljövőben nagyot tud szakítani ezen a piacon!
  • MacrosTheBlack
    Ellentmondásos ezzel: "Az már engem rég nem érdekel, hogy a valóságot olvasod, vagy sem. Bűnösnek ítéled, vagy sem."
  • aabyssx
    Mindegy, hogy mi történik, mert mindenképpen mi (vásárlók) szívunk. Mert vagy drágán van, vagy egyáltalán nincs. Egyedül mi tudunk tenni azért, hogy egy hangyányit javuljon a helyzet.
  • Gábor
    De ez így a huszonkettes csapdája! A kisker nem viszi le az árat, mert másolók miatt elesik bevételtől, viszont a warezoló nem vesz ennyiért játékot, inkább letölti!
    De, ha előbb csökkenne az ár egy európai színvonalra, akkor biztos vagyok benne, hogy több eladott példány lenne Mo-on!
  • aabyssx
    Le is írtad a választ! Az a baj, hogy másolják. Mindíg mástól várjuk a megoldást, még akkor is, amikor mi vagyunk a probléma.
  • Gábor
    Oké, h belinkelted a másik topicba, de most mégis mit szóljak erre?
    Ha drágább, akkoris másolják, ha olcsóbb, akkoris. De a különbség ott van, hogy olcsóbban lehet így többen veszik meg, mégha ugyanannyian másolják is.
  • aabyssx
    Ilyen bizony. Nemes céljaim vannak, nem? ;)
    Megváltok másokat vagy az agyukra megyek?
  • rolika
    te ilyen rendes vagy? :-DDD
  • aabyssx
    És? Mi nem stimmel?
  • MacrosTheBlack
    Előbb még azt írtad hogy "Manipulálni - javítani - próbálom a társadalmat".
  • aabyssx
    Nem. Számomra a lényeg, hogy elgondolkoztál valami hasonlón. Az már engem rég nem érdekel, hogy a valóságot olvasod, vagy sem. Bűnösnek ítéled, vagy sem. A lényeg, hogy legyenek gondolataid a témával kapcsolatban.

Ezért jók a szemelvények. Ha beszúrom az egészet, akkor elolvasod (ha egyáltalán veszed a fáradságot), gyorsan ítélkezel és el is felejted. Így viszont zavar és körbejárod, átgondolod a lehetőségeket.
  • Anubys
    "Óh, ha látnád a "szövegkörnyezetet", akkor nem kételkednél. :DDD"

De nem látom, tehát kételkedem... Látod, ezért gáz, ha csak kiragadott mondatokkal dobálózol... :D
  • MacrosTheBlack
    Akkor osszál pénzt a szegényeknek hogy legyen miből legálisan vásárolniuk. :)
  • aabyssx
    > ennek sztem semmi köze a warezhoz

Óh, ha látnád a "szövegkörnyezetet", akkor nem kételkednél. :DDD

BTW ez egy ilyen megvezetett topik. Manipulálni - javítani - próbálom a társadalmat azzal, hogy kiemelem a hibát. :DDD
  • Anubys
    "PSP-re volt kérdés."

Akkor még a satin silveres válasz is megállja a helyét... :)
    Amúgy itthon csak "feketén" tudsz venni PSP-t, mivel boltban nem árulják, ennek sztem semmi köze a warezhoz (nézd meg, Cheap-nél is az itthon megjelenés előtt jóval tudtál venni NDS-t, az ő árlistáját miért nem copy/paste-elted be ide?)

"BTW SZVSZ a "szemelvények" jók ha az embert gondolkozásra, távolbanézésre akarod késztetni."

Jónak jók, csak nem biztos (sőt, legtöbb esetben biztos nem), hogy a valós jelentést hordozzák, amit a teljes mondat is. Tipikus példája a politikai újságírás, minden médium azt a pár szót emeli ki, amivel a saját "nézeteit" tudja alátámasztani, és így lehet kicsavarni, teljesen átértelmezni más által mondottakat.
  • aabyssx
    PSP-re volt kérdés.

BTW SZVSZ a "szemelvények" jók ha az embert gondolkozásra, távolbanézésre akarod késztetni.
  • Anubys
    "Feketén mennyi most egy ilyen gép?"

Pár ezerrel olcsóbb, mint a Satin Silver... :)

Amúgy viccet félretéve, milyen gép mennyi feketén? Jó, hogy ideb*szod a warez topic-ba, mivel már régen írtak ide, ezért gyorsan fel kell hozni valamivel, elvégre te nyitottad, de azért ilyen félsoros kiragadott idézetekkel szerintem ostobaság dobálózni.
    Ami a másik csókát illeti, istenem, hülye. Azt hiszi, hogy a Sony-ék csak g*ciségből akarják, hogy eredetiben vegyék a stuffokat a népek. Gondolom newbie a gyerek, vagy max. 12éves...
  • Petyus_
    "mocsok huzást"

A szeméttyei!!
  • aabyssx
    / paste

2005. júl. 28. 12:53 | Privát | Válasz | #25490

Feketén mennyi most egy ilyen gép?

• aabyssx
    / paste

tegnap 18:35 | Privát | Galéria | Válasz | #754

gondolom a Sony csak egy mocsok huzást csinál avval hogy az UMDt nem lehet irni se másolni igy mindent eredetibe kell megvenni :(
  • hzx
    Jé, ez a topic még nem törlődött érdektelenség miatt? :)
  • kiskami
    Szertinem meg 10éve is sz.a.r volt a felhozatal, és arányosan ugyanolyan kevés volt a jó játék, mint most. Most jobban kell vállogatni, mint régen, mert időközben megtanulták a sz.a.rt is eladni.
  • Darkboy
    a warez jó azt kész... :PPPPPPPP
  • hzx
    A kérdőjel idézőjel akart lenni...
  • Sephi
    Ez teccet :D

• hzx
    ? megkímélem magam olyan költségtől, amiért nem az elvárt színvonalat kapom

:)
  • STEVE STIFLER
    Tök igazad van. Filmek agyatlanok, zenék trágyák (az a lényeg, hogy a borítón egy izmos pasi vagy egy csinbaba legyen), játékok rövidek (Riddick, Max Payne2). Azért 10 éve mindenben sokkal jobb volt a felhozatal. Minőségi és jó hosszú játékok, zenében csúnya is lehetett népszerű énekes és az albumokon nem csak 2 jó szám volt. Ilyen trágyákért én sem adok ki pénzt. Sok játékot kipróbálok és csak ami nagyon tetszik, azt veszem meg (Far Cry, Half-Life 2, GT4, GTA San Andreas,...). Nagyon sokszor ideges lettem volna, ha a szar játékokért 10-16e Ft-ot adtam volna ki. A jók meg mindent megérnek.
  • s73
    Az egész témában csak egy dolog sántít: figyelembe kellene venni az adott áron történő vásárlási szándékot is, és csak az alapján beszélni arról, hogy a kiadó, ill. fejlesztő megkapja-e a megérdemelt jussát. Csak a saját őpéldámat tudom felhozni: filmek nagyon-nagy részére nemhogy egy ezrest nem adnék, még azt is sajnálnám, hogy az írót koptassam a másolásukra. Azt az évi két filmet, ami érdekel, megnézem moziban, ha pedig megfog, megveszem eredetiben. Tehát nincs bennem szándék, hogy megvegyem, nem töröm magam érte, hogy megnézzem, ha véletlenül hozzám kerül, csak akkor. Ennyit szándékozok érte adni, tehát kárt nem okozok. Játék. Ami tartalmas, leköt, úgyis megveszem akár 17 rugóért is - birtoklom a GTA-kat, Resident-eket, Gran Turismo-kat - a többire pedig nem vagyok hajlandó 2-3 ezernél nagyobb költséget áldozni( ebbe beletartozik akár az olcsóbb árkategóriába kerülés, akár az arányos letöltés, pc amortizáció, alapanyag költsége). Ha nem lenne a warez, mint lehetőség, akkor sem vásárolnék többet. Kárt nem okozok.A kései Pal verziók megjelenéséről, illetve az Európában soha meg nem jelent játékokról nem is beszélek. Zene. Na, ez a halálom. Az általam kedvelt zenéket kis hazánkban ki sem adják, megszerezni lehetetlen, marad a net. Azon kívül pedig teljesen a töltelék albumok korát éljük, egy-két jó dal, körülötte a sok trágya, vegyem meg az egész lemezt? Arra a pár számra marad a dc. Tehát kinek okozok kárt? Saját szemszögből egyfajta kármentés, megkímélem magam olyan költségtől, amiért nem az elvárt színvonalat kapom. Szerintem a gond nem a warezzal van, hanem azokkal akik pénzért, szinte nagyüzemi szinten másolnak, illetve azzal a felfogással, hogy "mé' adjak ki 15 ezret, mikor egy ezresért megveszem". Egyébként ezek az utóbbiak éltetik az előbbieket.
  • STEVE STIFLER
    Nyugi gyerkőcök, nem akarok politikai vitát! Úgyis 1 év múlva mindenki meg lesz őrülve. Csak annyit akartam megjegyezni, hogyha Magyarország egyik legnagyobb pártja állandóan a tőke, a tőkések ellen rohan ki (ami kapitalizmusban nem hanem egy korábbi rendszerben volt szokás...), akkor nem csoda, hogy a kisember is ugyanezt teszi. Amit felül megtehetnek, mondhatnak, azt lehet alacsonyabb szinten is. Nyilván a szegény embernek mindig is csípi a szemét, hogy másnak hogy lett annyi pénze, de ezt politikailag meglovallni nem helyes. Ha jól tudom eddig kivétel nélkül mindegyik kormányunk alatt sok szegény ember élt. Ez a rendszer átka... A meggazdagodás lehetősége meg a rendszer előnye.