6215
A warez rossz
-
Gábor #1568 Akarom írni:
Az intonáció nem jön át írásban! -
Gábor #1567 Legalább tettél volna oda egy smileyt! A humorom nekem is szarkasztikus alkalomadtán, de az vhogy az intonáció nem jön át írásban ;)
Peace! -
#1566 Az a szo hogy "szarkazmus" ismeros nem ?:D
Szerintem te vegyel be nyugatot! Jaj de felizeltel megyek is lenyugodni! Nem birom a feszultseget! -
Gábor #1565 Sephike vegyél vissza egy kicsit, vagy vegyél be egy nyugtatót, oké?
Amíg a fő topicban arról szól a diskurzus, hogy a magyar milyen logikátlan nyelv, és hogy vers ilyen meg olyan a véleménye miatt, addig kéretik leszállni a két hozzászólásomról itt, rendben? -
hzx #1564 > Bírom az ilyen nagyszájú embereket mint te is vagy. Mintha nem is itt élnél.
Öregem, miből szűrted le, hogy nagyszájú vagyok? Csak mert szerintem jó lenne, ha mindenki beszélne egy világnyelvet? Gáborhoz csatlakozva: önszorgalomból, általános és középiskolában tanultam meg angolul és németül. Teljesen normális iskolában. Az egyetem alatt is tanulhattam volna még egy nyelvet, de akkor és ott már nem volt hozzá megfelelő szorgalmam - ezt most felnőttként pótolom, munka után, szabadidőben. -
Gábor #1563 Teljesen egyetértek! -
#1562 Én ugyan 8 éven át tanultam angolt és 5 éven át németet, de amikor először kellett élesben használnom elég nehezen ment. Viszont ez egy jó alap volt. Legalább a könyvek megvoltak és azt tudtam, hogy hol kell utánanézni, ha valahol hiányosságot éreztem.
Mindegy, amiért ezt beírtam, az az, hogy első munkahelyemen feladatom volt a külföldi partnerekkel a szakmai kapcsolattartás is. És a gyakorlati nyelvértésemhez erősen hozzájátszottak a játékokban (és rajzfilmekben) olvasott/hallott szövegek is. Nem a pécés FPS/RTS (nulla kommunikációs) akció sz*rságokra, hanem szellemes, mesés, erős sztoris játékokra. Régi pécés point & click játékok, konzolos JRPG-k.
Megvan az előnye is az idegen (konform) nyelvű játékoknak is. -
#1561 Baxatok meg a nyelvi vitatokat rendben? Faxomba nem lehet ennek kulon topikot nyitni!
Elrontjatok itt ennek a remek topiknak a hangulatat! -
Gábor #1560 Nem, csak egy nickem van:)
De nem bírom, mikor mások anyagi körülményeire fogja valaki saját tehetetlenségét! Itt most nem rád gondolok, hanem úgy általában ezen a fórumon így szokott előfordulni ez a gondolat.
Amúgy harmadévesként most kezdtem németet alapról, a franciát nem akartam tovább vinni, és tanfolyamra kell járjak külön, mert az iskola nem biztosítja az alapfokú tudást :((
Na, a továbbiakban ne offoljuk szét a topicot! :) -
#1559 Még szerencse, hogy nem neked írtam. Vagy 2 néven szerepelsz a fórumban?
Amit leírtam, azt vállalom. Csak sok-sok pénzzel vagy külföldi kapcsolatokkal lehet normálisan egy idegen nyelvet megtanulni (ha "normál iskolákat" jártál ki). Normális alatt a felsőfokút értem.
Fősulin úgy kaptam 2*2 kreditpontot, hogy lényegében 2 félév alatt meg sem szólaltam angolul (akkor kezdtem az angolt, úgyhogy meg sem tudtam volna). Felsőoktatás= -
Gábor #1558 Mint írtam lejjebb, még a legmagasabb képzési szinten is szar a nyelvoktatás, úh itt nem különbözünk össze :)
A hallás utáni értésre meg ott a dvd-n az angol hangsáv, felirattal....
Alapvetően azon kaptam fel a vizet, hogy
"Apukádnak volt pénze magántanárhoz járatni? Vagy volt lehetőséged felnőtt fejjel hosszabb távra kijutnod külföldre?
-
#1557 Gábor, én főleg tizenévesekre gondoltam! És szerintem a rendszer, az oktatás színvonala nagyon is változtatásra szorul. Svédországban és a többi skandináv országban már óvodában tanítják az angolt; nálunk is ezt kellene bevezetni.
Olvasással, írással, chateléssel nem igazán fejlődik a hallás utáni értés. Feliratos játékot én is értek; felirat nélkül viszont nem igazán megy. Jó, igaz, hogy 0-ról középfokra 8 hónap alatt értem el.
Tizenévesek nyilvánvalóan nem néznek CNN-t, BBC-t, mert nem köti le őket. MTV, Viva a nyerő náluk. Nálunk pl 5 éve még nem volt egy angol nyelvű csatorna sem, csak a töménytelen német. -
Gábor #1556 Ne haragudj, de a rendszer egyedül nem okolható! Angolul olvasok, kommunikálok klántársakkal, játszok, ha kell dolgozom, és ezt a szintet nem az iskola adta, de nem is magántanár (soha nem jártam magántanárhoz), hanem önfejlesztés! Szeretted gyerekkorodban a rajzfilmeket? Én nagyon sokat néztem a cartoont pl.! De az is bizots, hogy a sok játék is iszonyatosan megdobta a szókincsemet! Gondolj csak egy jobb sztorijú rpgre!
Igaz, hogy még a fősulin is iszonyat a nyelvoktatás, de mégis sikerül embereknek megtanulni egy másik nyelvet..... -
#1555 Apukádnak volt pénze magántanárhoz járatni? Vagy volt lehetőséged felnőtt fejjel hosszabb távra kijutnod külföldre? Én középfokú nyelvvizsgával a hátam mögött sem értem a játékokat, mert általában a főhös hangja dörmögős, jó kis alapzaj van mögötte és még sokszor szlenget is használnak.
Bírom az ilyen nagyszájú embereket mint te is vagy. Mintha nem is itt élnél. Tudod milyen szintű a nyelvtanítás az általános- és középiskolában? TRAGÉDIA
Magyarul nem tudnak írni-olvasni-beszélni, akkor hogy várható el, hogy egy világnyelven tudjanak? -
#1554 Ami azt illeti, ezzel én is egyetértek. Engem mondjuk kimondottan idegesít, ha magyarul dumál hozzám egy játék, bár ez szerintem a Devil Inside és a Time Machine rémségesen bugyuta fordításának és horribilis szinkronhangjainak tudható be (mindkettő eredetiben van meg, mégis a warez verziót nyomtam végig, mert itthon nem lehetett csak magyarul kapni, úgy pedig szörnyűek lettek). Még jó, hogy az olyan alap játékok, mint pölö a kedvenc Mortal Kombat-om elkerülte a magyarintást... Milyen gáz lenne már Shao Khan öblös "outstanding"-je helyet egy köcsöghangú magyar -mondjuk Sbuci- közölné, hogy "kiemelkedő", egy jólsikerült combo után... :D
A legjobb lenne egy "nyelv-választás" opció, és kész. -
#1553 "(na, Lammer, mit szólsz? Nem mondtam, hogy "lop" :)"
Fejlődsz.... -
#1552 "pl: MAnhunt pcre, rendes diszdoboz, tehat a kazettas dobozban 1490!!! "
Érdekes, amikor én decemberben ugyanennyiért megvettem ugyanezt a díszdobozos kiadást, akkor közölted, hogy a Manhunt gagyi... :) -
#1551 (igy mar korrekt)
sajnos igazad van... a vilagnyelves gondolatodhoz, meg foleg tamogatom, hisz a tudas nemesit!!! ;) -
hzx #1550 Tudod, én meg azt gondolom, hogy 2005-ben minden magyar állampolgárnak, mondjuk 14 év felett beszélnie kellene legalább 1 világnyelvet. Ha te nem beszélsz, az szomorú, de még szomorúbb, ha emiatt feljogosítva érzed magad arra, hogy ellenérték nélkül használd a játékot (na, Lammer, mit szólsz? Nem mondtam, hogy "lop" :). Egyébként nem az a baj, hogy kicsi az ország és ezért kicsi a piac, hanem az, hogy arányaihoz mérten irreálisan kicsi a piac. Chronicles of Riddick: nem adtak el belőle 30(!) darabot az országban. Xbox sikercím, a honi boxos scene-en sokan verték rá magukat. De lemásolta mindenki. Ezután lehet csodálkozni, hogy a Microsoft Magyarország baszik az Xbox-ra? Pedig nem kellene messzire menni: a Sims-ből se kelt el több, mint 20e darab, mégis lett hozzá magyar nyelvű opció meg Konta Barbi és Ganxta Zoli karakter. -
#1549 Hat a Manhunt az nagy alkotas! Megerte a penzet! -
Lammer at Work #1548 mar megint elb*sztam 12K-t origi gamekra, ecceruen nem lehetett kihagyni...
pl: MAnhunt pcre, rendes diszdoboz, tehat a kazettas dobozban 1490!!! (CD galalxis-galaxisnet)
aki ennyit nem szan egy eredeti stuffra, haaat...
en sem uszkalok loveban, de eldontottem, minden honapban egy 10est kipreselek-raszanok az origi stuffokra(sajnos csak PC meg, mivel az akcios gamek 2-3E be kerulnek, a konzolos stuffokat meg nem eroltetnem) -
#1547 teljesen jogos és tökéletesen eggyet értek -
Stormy #1546 Tudod amíg nem magyarul adnak ki egy programot, addig ne is várják el hogy mindenki megvegye. Tudom hogy a magyar piac kicsi meg minden, de éppen ezért nem is érdekli a kiadókat (sajnos) hogy mi történik ezzel a csöpp felvevőpiaccal. Jómagam majdnem az összes magyar fejlesztésű játékot, legalábbis PC-re (Imperium Galactica sorozat, SWINE, Panzers, Screamer 4x4, stb..) megvásároltam. X-boxra pl. nem is tudok magyar nyelvű játékot (igaz csak pár hónapja vagyok box tulaj). Mivel magyar vagyok, és úgy is beszélek, igazából csak ezen nyelvű gammák nyújtanak 100%-os játékélményt számomra, ezért csak ezekre áldozok nagyobb összeget. Valamint jópár eredeti magyarított játékra is adtam már ki pénzt. De amíg Spanyolra, Németre, Lengyelre meg mittomén milyen nyelvre lefordítják, és magyarra nem, addig ne is várják el hogy megvegye mindenki. Biztos ezt is leírták már jópáran, de nekem ez a véleményem. Mondhatnám én is hogy csak eredeti gammákat használok, de ezt bárki mondhatja, bizonyítani úgyse tudja. Csak rohadtul jól hangzik. Nagyon örülnék ha mindenki legális játékkal nyomná, mert ez a normális, de sajna ez itt magyar honban nem mostanában fog változni (mármint a warez-legális arány). -
#1545 hát igen ez szomorú ,hogy a kiadók fojamatosan be akarnak húzni. húzkodnak is csak nem engem
-
Lammer at Work #1544 igen, mig konzolon az EVM kategoria kerul annyiba mint egy uj PCs jatek... szomoru -
hzx #1543 > jolvan akkor genya tolvajok vagyunk(igen direkt tobbeszam, mert azt ne meseld be, hogy te artatlan vagy) tema off...
Régebben volt pár másolt cuccom, de tisztában voltam vele, hogy az értékeltulajdonítás, nem gondolkodtam úgy, hogy ez okés, mert ha lemásolom, attól még megmarad. -
hzx #1542 Az "EVM" és a warez nem elütő témák - ha lenne igazi EVM konzolok is, máshogy alakulnának a dolgok. A Play It cég szokott olcsón konzolos játékokat kiadni, de csak rétegcuccokat (Kuri Kuri Mix, 1942, stb.). A kiadók azt mondják, hogy ott a Platinum/PC/Classics olcsónak. -
Lammer at Work #1541 -
#1540 (most meg a warez topikot offoltuk szanaszét, ehhez meg EVM topik kéne :)))) -
#1539 Én meg a Westendben szoktam próbálkozni, de ugye az elég forgalmas hely, így lehet azért van ez :) -
Lammer at Work #1538 Arkad,576 shop 999 Ft. ott vettem(marmint a cuccoknak jo reszet) es volt... -
#1537 Hát az EVM nagyon király dolog..múltkor akartam is venni Sacrifice-t de pont nem volt raktáron : (( -
Lammer at Work #1536 regebbi szoftikat, peldat vehetnenek a konzolos kiadok... EVM kategoria: Hegemonia(plussz kieg) meg Gorky Zero meg ilyenek... -
#1535 Ember! Ha' valaszoja' privire! -
#1534 óóó...naccerű...miket vettél? :) -
Lammer at Work #1533 hírájem...
bar tegnapelott vettem megint vagy 6 eredeti szoftvert...
akkor is tartom magam... ;) -
#1532 Nagyszerűűű....bár mi egy véleménye vagyunk kb...így most kéne valaki akivel lehet vitatkozni :) -
hzx #1531 Na, megtaláltam (legalul volt :), itt folytassuk :) -
crx #1530 Köszönöm. -
#1529 Automex(?)