6215
A warez rossz

• Darkboy
    ohh, köszi, mostmár tudom mi kell még a warezoldalamra :P

sorry
  • hzx
    > csak azt nem, hogy az alja volna akarminek...

A bolti ár aljára céloztam, keves Olcsi barátom! :)
  • Lammer
    "és jó példával jár elől a módosítatlan dobozával."
    wz mind szep es jo, de en azert maradnek a moddolt boxnal meg akkor is, ha minden jatekom eredeti lenne, en mar 738957398573Xer elmondtam, hogy utalom, ha kopik az eredeti korong... vinyorol jatszanam azokat is(xbox meg PS2rol sem mondanek le igy)... nomeg ugye ne feledkezzunk meg Petyus altal vazolt legalis cumokrol amiket csak moddolt boxon elvezhetunk, ala xbmc(jojojo tudom az xbmcnek a forras letoltese szamit legalisnak, azhogy nekunk mar buildkent kerul fel a doboz vinyojara, hat istenem, tudunk compilerkedni ;):P ) peldaul, de meg vannak jo 3rd party softik is szepszammal...
    btw, kerdesem a kovetkezo... Olaszhonban meg Spanyolhonban TUdtommal(javitsatok, ha tevedek) legalis a box meg ps2 moddolasa, ott milyenek az eladasok??? csak kerdezem...
  • Ersiman
    Nem mondom hogy nekem nincsenek másolt játékaim (mert van pc-re is ps2-re is) de ami valóban megragad, és tetszik azt megveszem. Igaz valószínűleg csak használtan vagy akciósan. Újjonan csak nagyon ritkán, igaz szerintem azt az árat valóban csak minden századik játék érheti meg.
  • Ersiman
    Valóban szomorú, kár hogy most nagyon nincs pénzem.
  • Olcsi2
    "A 3-4e mondjuk az alja, azaz a legrégebbi, legkevéssé keresett játékok"

Apropo, 2000ert nem kell senkinek a vadiuj Prince of Persia-m, pedig arrol sokmindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy az alja volna akarminek... :)) Nemtom, ez vicces vagy szomoru.
  • aabyssx
    Az XBMC miatt az enyém is villantott, de a játékokat ugyanúgy megveszem. Illetve azt a hármat, ami van. Szemben a 30 PS2 játékkal. Bár én nem vagyok reprezentatív mintája a tömegnek.
  • Petyus_
    Az a baj, az Xbox-szal, hogy moddal jönnek ki igazán a szépségei. =)) (nem a warez játékokra gondolok itt)

Dreampage is gameseek-ről rendel ha jól emlékszem, az ő kirohanásai általában csak egységfrontba tömörítik a felháborodott "kispénzű warez-huszárokat" a hangzatos érveikkel, tehát ő a UK eladásokat növeli, a magyar morált meg rontja. =)

"Természetesen nem állítom hogy az MS Hungary minden tőle telhetőt megtesz az anyacég egyik termékének itthoni népszerűsítése érdekében, de tökéletesen meg tudom érteni az indokaikat: a gépeladások játékeladások nélkül csak a veszteséget termelik a cégnek."

Az indok érthető, viszont ez szvsz egy struccpolitika: a gépek árán bukott pénzt nem tudják kivédeni, úgyis be fogják hozni a konzoljaikat az országba.

BTW kár ezen vitatkozni, szerintem mindkettőnknek igaza van. =)
  • hzx
    Szokott lenni Riddick, én anno láttam mindenhol, persze lehet hogy mára lekerült vagy alsóbb polcokra vándorolt. :) A PS2 warezt természetesen nem tagadja senki, csak az arányok miatt jobb helyzetben van - éppen ezért kellene a világot zöldes X szemüvegen keresztül látó elkötelezetteknek a moddolatlan Xbox élharcosainak lenniük. Ebből a szempontból minden tiszteletem Dreampage -é az xbox365.hu -ról, aki bár az én ízlésemhez képest túlságosan is elkötelezett, de látja azt, hogy a warez megöli rajongása tárgyát és jó példával jár elől a módosítatlan dobozával.

> Frappáns, de szerintem az eladásokat is növelhetné a reklám, mint teszi azt feltehetőleg az EA/Sony játékai esetében.

Természetesen nem állítom hogy az MS Hungary minden tőle telhetőt megtesz az anyacég egyik termékének itthoni népszerűsítése érdekében, de tökéletesen meg tudom érteni az indokaikat: a gépeladások játékeladások nélkül csak a veszteséget termelik a cégnek.
  • hzx
    Lehet, persze, Pest tele van kis használ-game boltokkal. A 3-4e mondjuk az alja, azaz a legrégebbi, legkevéssé keresett játékok, de 5-7e magasságában 1-2 éves, AAA címekhez juthatsz.
  • Petyus_
    "A tojás. Talán a reklám helyett a magyarítást vagy az egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat (pl. Sims honlap) kellett volna felhoznom. Ezek csak azután lettek, hogy eladtak a játékból elég sokat."

Na ja.. de én nem hiszem, hogy minden Tescoban lenne polcon a Boxos Riddickből, ahogy van a Simsből. A PC-s játékok normális terjesztését is azért kezdték el, mert jól fogytak a PC-s játékok?

"Azért, mert a többi 49.900 Xbox tulajdonos letölti/megíratja/megveszi a PeCsában."

PS2-re is van warez.. talán akkor a 360-nal harcba kellene szállni a nagyobb konzolszámért, amelyből esetleg vennének a nem-warezolók is.

"A reklám célja ez eladások növelése, nem a letöltéseké..."

Frappáns, de szerintem az eladásokat is növelhetné a reklám, mint teszi azt feltehetőleg az EA/Sony játékai esetében.

"A plusz szolgáltatásokkal abszolúte egyetértek, de megfelelő védelem szerintem nincs. Mit nem törtek fel eddig?"

PSP 2-es firmware-t még tudtommal nem törték fel (lehet, hogy azóta igen). =)
  • Bogyi007
    Körül kell nézni a használt piacokon, ha tényleg lehet 3-4e forintért is kapni játékokat, akkor ott a helyem.
  • hzx
    > Már megint a Shenmue 2 a példa, de olyan szép volt nézni a hologramos lemezt...

Az tényleg szép kiadás volt, de azért szórták mindenhol 2e forintokért, mert a teljes árkategóriában (mondjuk 10-16e) nem kellett a kutyának se. Így viszont nem termelt nyereséget a kiadónak/forgalmazónak, azaz kicsi az esélye még egy ilyen szép munkának. Sajnos.
  • Bogyi007
    Hát megfelelő védelem tényleg nincs. Már a PsP lemezeit is feltörték. :D
  • hzx
    > Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás..?

A tojás. Talán a reklám helyett a magyarítást vagy az egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat (pl. Sims honlap) kellett volna felhoznom. Ezek csak azután lettek, hogy eladtak a játékból elég sokat.

> De miért fogy 100?

Azért, mert a többi 49.900 Xbox tulajdonos letölti/megíratja/megveszi a PeCsában.

> Miért van az, hogy az országban mindenki tudja mi az a Playstation?

Azért, mert a PlayStation videojáték-legenda, az Xbox meg csak simán egy jó konzol. Ez természetesen nem csökkenti az értékeit.

> Nálunk nem kellene ezt tenniük kicsiben?

A reklám célja ez eladások növelése, nem a letöltéseké...

> megfelelő védelemmel + az eredeti játékkal járó olyan plusz szolgáltatásokkal

A plusz szolgáltatásokkal abszolúte egyetértek, de megfelelő védelem szerintem nincs. Mit nem törtek fel eddig?

> Én az államnak dolgozom vazze.

Jó, én is, azt a megjegyzést amolyan retorikai elemnek szántam :)))
  • Bogyi007
    Egyettértek, én most azt kezdtem el, hogy amik másolva voltak meg beszerzem eredetiben. Már megint a Shenmue 2 a példa, de olyan szép volt nézni a hologramos lemezt, és volt hozzá bónusz! egy full film a Shenmue előtörténetéről 5.1 angol és japán szinkronnal és angol-japán felirattal.
  • Petyus_
    "Simsből elmegy 10e fölött, ebből futja reklámra"

Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás..?

"Xboxos címekből elmegy 100, ebből nem futja semmire"

De miért fogy 100? Miért van az, hogy az országban mindenki tudja mi az a Playstation, sok nagyon nem core gamer ismerősömnek van PS2-je, amihez van 5-6 eredeti játéka, és játszogat vele néha.

Xbox-ot USÁban mindenki vette mint a cukrot, ezért lehetett megfinanszírozni a mesztörcsíf reklámkampányt? Vagy reklámmal próbáltak hatni a vevőkre? Nálunk nem kellene ezt tenniük kicsiben?

Warez ellen természetesen nem büntetőjogi eszközökkel ill. ezekkel fenyegetéssel kellene tenni, hanem megfelelő védelemmel + az eredeti játékkal járó olyan plusz szolgáltatásokkal (nagyon kézenfekvő az ánlájn géming), ami vonzóvá teszi a vásárlást.

"A ti gazdasági társaságotokban ez nem így van?"

Én az államnak dolgozom vazze.
  • Bogyi007
    Azért ne temessük a helyzetet. Talán a nem túl távoli jövőben itt is emelkednek a fizuk és akkor talán többen vesznek origi játékokat is. Igazából én egy valamit várok még. Büntessék azokat is akik a wareznak köszönhetően élnek az átlag fölött. Mert tudok ilyen személyeket mondani, még szűk ismeretségemben is. Ne abból gazdagodjon már meg valaki, hogy a játékokat másolja és borítot csinál neki stb. ! Vagy warez oldalt üzemeltet smswebbel...
  • hzx
    Írtam ott is a hozzászólásoknál: a Simsből elmegy 10e fölött, ebből futja reklámra. A PS2 címekből elmegy 5e magasságában, ebből futja sajtóanyagra az 576 -nak és kisorsolható PS2 -re a magazinoknak. Xboxos címekből elmegy 100, ebből nem futja semmire. Az egyenlet elég egyszerű - ha fogy a termék, lesz kiegészítő szolgáltatás is, ha nem fogy, nem lesz. Ez nem videojáték különlegesség, hanem gazdaságtan. A ti gazdasági társaságotokban ez nem így van?

> Próbáljanak meg mindent megtenni a warez ellen.

De mit? Amikor a BSA bilincsel riogatott, mindenki őket anyázta. Amikor kijött a StarForce -os Toca, ezrével jöttek a hozzászólások, hogy geci kiadó, geci fejlesztő.

> Sony megengedheti magának az olcsóbb játékokat mert törődik a vásárlóival és ha fogy egy game...

Igen. Ha fogy egy game. A budget ugyanis azért lehetséges, mert teljes áron elment már annyi, hogy átfusson a break-even -en és az elvárt hasznot behozza. A Sony -nál is csak a legjobban fogyó címekből van. Egyébként tuti hogy a Bond jobban megy mint a Burnout, mert az ismert licensz a B3 meg hardcore rétegjáték. Ennyi.
  • Bogyi007
    Mindezek ellenére én nem tartozom azon réteghez, aki max egy cd árát áldozna egy játékért. Nálam a maximális határ a Platinum és Classics játékok árainál van.
  • Bogyi007
    Olvastam a cikket is, ezzel a hozzáállással a Microsoft el is mehet a búsba. Ha nem adnak hivatalos gépet és játékot, akkor mit is várnak? Persze ha másolják a cuccosaikat, akkor meg vérig vannak sértődve. A Sony megengedheti magának az olcsóbb játékokat mert törődik a vásárlóival és ha fogy egy game, akkor kilökik olcsóbb árban, ugyanez Microsoft fronton elképzelhetetlen, kivétel talán az EA Classics sorozat, de az meg tele van hulladék játékokkal, ami meg jó lenne közülük, azt meg nem teszik bele, pedig nehezen hiszem azt, hogy egy James Bond Everything or Nothing jobban fogyott volna mint egy Burnout 3. Utóbbi még mindig 12-15e forint között mozog, míg előbbi 7-8e körül beszerezhető.
  • aabyssx
    Ja. Kb. 3 éve csinálom ezt.
    Kb. 1 éves játékokat veszek és kb. 6-8 ezer forint/darab áron vagyok átlagosan.
  • aabyssx
    BTW a magyar mutatókat újabban én sem javítom. Maximum annyiban látszok, hogy a kinti online store rendelésében Hungary szerepel a számlázási és szállítási címben.
  • aabyssx
    85% körül van nálunk általánosan. De nyugaton sem sokkal jobb (50-60% szokott megjelenni a statisztikákban).
  • Petyus_
    Látod, én pl. azt is Kanadából rendeletem..

És a) Sims2-ből mennyi fogyott? b) WoW-ból?

a) EA-nek van magyar nyelvű oldala, reklámoz, terjeszt, az MS is megtehetné.

b) Próbáljanak meg mindent megtenni a warez ellen.

Nekem biztos ez lenne a kámpeni poliszim, nem a hülyewarezolómagyarokrohaggyanak meg, Sonynál működik, EA-nél is.
  • hzx
    A már több helyen is leírt adatot tudnám citálni (Xbox -os Riddick: Magyarországon kevesebb mint 50 db. ment el, hivatalos forgalomban persze), illetve ennek kapcsán egy kolléga megjegyzését: Hivatalos support? Ezeknek...?
  • Dynamic
    btw warez...btw
  • Petyus_
    Hát nem tudom.. 576 újság működik, vannak benne egész oldalas hirdetések, van 576 bolthálózat is, MM és társai is időnként csinálnak konzolos akciókat, szóval valamennyire azért csak van nálunk konzolos piac(ocska).

Persze ha az M$-nek többet ér, hogy ezzel a flegma PR-os arccal tovább csökkentse a cég amúgy sem túl acélos imidzsét, lelkük rajta.

Ez az eredeti játék dolog eléggé ördögi kör szindróma, én eredetivel játszom, de nyilván nem "hivatalos" magyar forrásból jönnek a játékaim, mivel itt nincsenek igazán jó akciók, és általában röhejesen drágák a játékok.. ez akkor változna meg, ha visszajelzést kapnának tőlem is pl., hogy itthon lenne igény az eredeti játékra, amit nyilván nem fognak megkapni.

Mellesleg az is érdekes, hogy gyakorlatilag ezzel előre elkönyvelik, hogy az X360 egy warezolható platform lesz. =)
  • Oldern the 1st
    X365 fórumain mit vársz? :D
  • hzx
    Ebben inkább a hozzászólások a szomorúak: a felhasználók, akik nem értik, miért döntött így az MS, sőt, teli pofára anyáznak...
  • Oldern the 1st
    Figyelj, pusztán üzleti megfontolásból azért a 300 darab eladott gépért, meg 10 darab eladott játékért én sem vezetnék be egy terméket. Sokkal több macerával jár, és több pénz elindítani, mint amennyit behoz. Ha behoz egyáltalán valamit.
  • Petyus_
    Szerintem ez a szoftverpiac egésze, beleértve a biznic szektort is.

Xboxon szerintem olyan 85-90% lehet jóindulattal. =)

Mindenesetre az M$-nek is a ....... -t ezzel a struccpolitikával.
  • Oldern the 1st
    Csodálkozom, hogy szerintük az arány 44%. Többre számítottam :)
  • Petyus_
    Érdekes cikk
  • Oldern the 1st
    A legtöbben, akik warezolnak, nem tudnának annyit várni, amíg az általuk várt játék ára lemegy arra a szerintük elfogadható értékre, hogy érdemes legyen megvenni. Nem várhatnak annyit, mert sosem fog lemenni egy játék ára cd anyag-árra.

nekik még 1000 forint is sok :D
  • mb66
    Legtöbben pont amiatt warezolnak, mert valamilyan okból kifolyólag nem tudják megvárni amig egy-egy játéknak lejjebb megy az ára - pedig ez a legegyszerűbb megoldás.
    Minek mindíg a legújabbakkal játszani?
    Pont tegnap vettem meg végre a WRC4 et Ps2 re, pedig a megjelenés óta csorgott rá a nyálam. Demost megvan és szétjátszahtom vele magam, és 6000ft ba került, ami mégsem 16000.
  • hzx
    Nem megy át gyorsan középárfekvésbe?
  • Bogyi007
    Ez azért erősen túlzás.
  • hzx
    Egyébként az Xbox az egyik gép, amit a legjobban lehet bírni pénztárcával - az az évi két játék, amit érdemes megvenni relatíve gyorsan megy át középárfekvésbe, persze nem az 576 boltokban.
  • Bogyi007
    Valahol ezt mondom én is, szívesen vennék én eredit játékokat, de neklem főként az árával van a bajom. Olyan szép volt mikor 11 éve 14 évesen az Amiga 1200-ra havonta tudtam venni 2 dobozos játékot a Szegedi 576 shopban, és lám most újra van 576 bolt Szegeden és vettem is játékot náluk. Na persze szép lenne ha most is olyan számban tudnék venni rá progikat. ja és nincs már Amigám, Xboxom van / emulátoron azért van Amiga is benne! / :D