6215
A warez rossz

• aabyssx
    "Nézz magadba!"
  • MacrosTheBlack
    Az én munkám költsége is magas, mégis csak annyit fizetnek érte amennyit. Nekem is sokat kell dolgozni azért a pénzért amit elkölthetek, nem fogom megsajnálni a kiadókat, ők se sajnálnak engem. Ez üzlet, nem szociális terápia. Van egy kínálat, meg egy kereslet. Ha találkoznak az érdekek, létrejön az üzlet, ha nem, nem. Ráadásul az az úr akinél a pénz van. Ez itt a vásárló. Az ő seggét kell kinyalnia az eladónak (kiadók). Bemész egy autószalonba, vagy teszkóba, ott ez megy. Miből gondolják a kiadók hogy őrájuk nem vonatkoznak a szabályok? Ha nem veszik meg 100 rongyért a cuccot, akkor olcsóbban kell adni, annyiért amennyiért hajlandó az ember megvenni. És ez az amit ők nem hajlandóak tudomásul venni. Rázzák a bilincset ha valami nem a vágyálmaiknak megfelelően történik. Én is rázzam a bilincset, ha nem az általam elképzelt áron vehetem meg a szoftverüket?
  • MacrosTheBlack
    Te lehet. Mi nem.
  • aabyssx
    Én lopom az időt a munkában. Időtolvaj vagyok. Nem szép dolog, nem tagadom és nem vagyok büszke rá.
    Az a gond, hogy van aki büszke az ~ilyen dolgokra.
  • Luiprima
    Ok elfogadva. Azért mer nem egyezik a véleményünk nem muszáj sértegetni egymást szerintem.
  • hzx
    Ja, de azóta meggondoltam magam :) Egyébként, ja, ráérek. Időszakosan, de előfordul meló közben. Bocs a 'pöcs' jelzőért egyébként.
  • Luiprima
    Az 1775-ben még az voltam drágaságom de ugy látszik már nem szeretsz :((
    S ugy látom te is nagyon ráérsz a fórum előtt üldögélni nagyon gyorsan jött a válasz.
  • hzx
    > Na mi az már nem vagyok az édesed?

Soha nem is voltál az. Kis pöcs vagy, akinek nehéz leképzelni, hogy más nem ül egész nap a fórum előtt, így nem tud azonnal válaszolni a baromságaidra.
  • hzx
    Nézd Macros, kezdjük előről? A múltkor nem hitted el, hogy a játékfejlesztés költsége relatíve magas. Elmagyaráztam, hogy mennek a dolgok, akkor sem hitted el. Hoztam példát - kiadó nélkül, neten terjesztett minőségi játék, 5000 forint magasságában átszámolva, ekkor sem hitted el. Ha nagyon akarod, beprotezsállak magyar fejlesztőkhöz és saját szemeddel is megláthatod: fiatal, tehetséges srácok, akik albérletben laknak és hónapról hónapra élnek. Ott, ha úgy érzed, a szemükbe mondhatod hogy milliomos naplopók és a warez élteti a piacot, de a helyedben nem tenném. Sőt, ha van vér a pucádban magad kezdesz játékfejlesztésbe vagy kiadásba - ha tényleg milliomos mind, te is az leszel gyorsan.
  • Luiprima
    Na mi az már nem vagyok az édesed? Talán ideges vagy nyuszikám? Az olcsi bácsi becsületes kereskedő meg majd reagál a feltevésemre és akkor lesz néhány érdekes kérdésem néhány érdekes ajánlatáról és ha azokat meg tudja magyarázni akkor én ismerem a bocsánatkérést is. Addig is nekem nem tűnik vakon szúrkálódásnak a dolog.
  • aabyssx
    Volt, amikor én is tolvaj voltam.
  • MacrosTheBlack
    Jaj szegény milliomosok...
  • MacrosTheBlack
  • Luiprima
    Igazad van megértem amit mondasz és el is fogadom. Lehet érvelni tolvajozás és a másik földbe döngölése nélkül is emberi szóval ezt jó látni. Respect.
  • MacrosTheBlack
    Te így szoktad? Lopós vagy?
  • hzx
    Inkább arra a felárra, amivel drágább a game, mivel oly sokan lemásolják.
  • MacrosTheBlack
    "amit én fizetek ki helyette"
    Arra a be nem fizetett / "leírt" adóra gondolsz, amit a dolgozó emberek fizetnek ki a "vállalkozók" helyett?
  • MacrosTheBlack
    Én viszont nem értem meg a tolvajokat aki kilopná a csóró ember zsebéből az utolsó fillérjét is. Nemtom ezek a rosszabbak vagy a pedofilok.
  • Ryo san
    Kedves Luiprima én nem akarlak megbántani,csak annyit tennék hozzá hogy én 34 évesen rokkant vagyok sajnos,és a konzolozás volt mindig is a hobbim.Rokkantságom ellenére mégis eredeti játékokkal játszom,és rám nem mondhatod hogy újgazdag a 21 ezres nyugdíjammal.Különben pedig az a dolog idegesít a legjobban hogy a warez miatt olyannyira esik egy már megvásárolt játék ára ha be akarom cserélni,vagy eladni, hogy az döbbenetes.És akkor pl ha hirdetek egy játékot eladásra jön a sok okostóni hogy mit akarsz ennyiért, a francnak sem kell ,hiszen másoltan tizet veszek az árán!Ezen gondolkozz el kérlek és ha már másoltan játszol legalább ne szólj be nekünk embereknek!
  • hzx
    Nézd már, ideges a kis tolvaj Luiprima, pedig nincs itt senki újgazdag - tisztességes magyar emberek, akik fizetnek azért, amit igénybe vesznek. Olcsi Bácsi pedig tisztességes kereskedő, de látom, inkább vakon szúrkálsz, semhogy szembenézz azzal, ami vagy.
  • hzx
    > mert nem vettél el semmit a tulajtól

A megélhetését kivéve :)
  • Luiprima
    Neked pedig csak annyit hogy látom amint elég sűrűn hirdetsz itt bizonytalan eredetű softwareket eladásra remélem ezeket mind könyvélésedbe szerepelteted és fizeted az áfát is utánnuk rendesen mert ha nem akkor tolvaj vagy lopod az ország pénzét így az enyémet is és remélem ezt is természetesnek veszed hogy aki nem lop sem kiflit sem softot de meglopja az álamot az is tolvaj.
  • Luiprima
    Tehát soha életembe nem loptam még gyermek koromba sem mert ugy voltam nevelve.
    S valószínűleg hátralevő életemben sem fogok ehhez folyamodni.Igy elvárom hogy egy egy senkiházi kis újgazdag akárki aki ne nenevezzen tolvajnak mert néhanapján nem vagyok hajlandó tízezreket kifizetni arra hogy bétás teszteletlen programokat megvásároljak ezért elkövetem a szerzői jogok megsértését bár ha az adott anyag beváltja hozzáfűzött reményeimet igyekszem megvásárolni ha pedig nem akkor a kukában végzi.
  • Bogyi007
    Ott a pont!
  • aabyssx
    Lóf*szt! Külön energiát fektetsz abba, hogy ne kelljen attól venni, aki lehetővé tette a játékot/szoftvert számodra (író, ultra-szélessáv, fizetős warez site-ok, nyers adathordozó). Nem csak elveszed, mert ott volt, hanem befektetsz és direkt lesed, hogy mikor mit lehet feketézni.

Lesed az árust és alig várod, hogy odébb menjen, hogy rátehessd a kezedet.
  • aabyssx
    Nincs ám nekem nagy gondom a tolvajokkal. Megértem én a szerencsétlent, aki inkább ellop egy kiló kenyeret (nem cigarettát és piát), minthogy éhenhaljon. De az, hogy erre még büszke is és kikéri magának a kiérdemelt jelzőt az má' felháborító!

Húzza meg magát csendben és inkább örüljön, hogy sikerült drogot elcsennie a szenvedéllyé vált kényszerlövéséhez (amit én fizetek ki helyette), mer' különben fejbeb*szom egy hólapáttal! Nekem sem könnyű.
  • MacrosTheBlack
    Ha már tolvajokat akar keresni, akkor kezdheti mondjuk itt.
  • MacrosTheBlack
    Csak a bsa magán"köz"nyelvében szeretne lopásként szerepelni. A köznyelvben az a lopás hogy egy 10 fillért nem érő szoftverért 10-100 rongyokat akarnak ellopni a vásárlótól. Na az valóban lopás.
  • MacrosTheBlack
    Ha a boltból elemeled a polcról a dobozos szoftvert, akkor tolvaj vagy. Mert elvetted a más tulajdonát. Ha csak lemásolod, akkor másoló vagy, mert nem vettél el semmit a tulajtól. Csak a magyar nyelvet kell ismerni.
  • Olcsi2
    Meg ha tett is volna ilyesmiket... ez itt nem az "Adocsalas - tippek es trukkok" topik, de nem is a "Tizparancsolat - szegjuk meg egyenkent". Itt arrol beszelgetnek a hozzaszolok, hogy szellemi tulajdont lopni nem szep dolog, aki megis ugy dont, hogy ezt teszi, az tolvaj. Irja mindezt valaki, aki nehanapjan rabamul egyik-masik felebaratja asszonyara es a paraznalkodas sem teljesen idegen tole, de egyik konzoljaban sincs chip es termeszetesnek veszi, hogy nemcsak kiflit, de jatekokat sem lop.
  • hzx
    Ja, és mielőtt a nyelvművelőink megérkeznek: igen, a warez jogilag nem lopás hanem szerzői jogok megsértése. Csak a köznyelvben lopás, mint idegen 'valami' jogosulatlan elvétele. Hasonló analógia, mikor valakinek kirámolták a lakását és azt mondja, kiraboltak, holott az nem rablás, hanem csak lopás, még ha minősített eset is.
  • hzx
    Ehhez nem kell önvizsgálat - gyorsan hajtottam, nevezz gyorshajtónak. Nem mondtam igazat, nevezz hazugnak. Loptál softot, tolvaj vagy. Mire a felháborodás?
  • Luiprima
    Rád is az vonatkozik mint a 1772-re. Nézz magadba azután tolvajozzál drágám.
  • hzx
    Újabb piti tolvaj érkezett körünkbe? Te ki vagy édesem?
  • MacrosTheBlack
    Lehet hogy te nagyobb tolvaj vagy. Papi-mami adót csal, feketemunkásokat dolgoztat, abból telik mindenre eredetiben, aztán itt magyarázol.
  • Luiprima
    Mi vagy te isten vagy bíró hogy letolvajozod a másikat? Nézz már magadba, te soha nem tettél semmit ami megkérdőjelezhető? Soha nem parkoltál tilosban,nem mentél országúton 90-nél többel? Az adódat mindig igen pontosan kiszámoltad semmi susmus? Feleberátod asszonyát s más egyéb jószágát nem kivántad ,nem paráználkodtál? Mert akkor te vagy Mr TÖKÉLETES "de szar lehet neked". Ha igy van akkor csak tolvajozzál másokat de ha nem akkor vegyél vissza.
  • aabyssx
    Büszke tolvaj. Gyönyörű!
  • MacrosTheBlack
    Vissza a témához! A warez jó. :D
  • aabyssx
    > 14 hozzaszolasert erdemes volt.

Legalább nem troubleshooting a 99%-a. >:)
  • UNREG
    Ez se rossz.

"Mivel a Japanon beluli jatekeladasok teszik ki a vilag eladasainak nagy reszet.
    Amikor a suttyok ott fekszenek a bolt elott a konzol vagy jatek kiadas elott, hogy hozzajuthassanak.
    Idiota barmok."