A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de akkor több legális fogyna így mehetne alacsonyabbra az ár... 😊
Miért nem csináltak még egy "sim softwarefejlesztés" progit..? 😉

Nem szeretem ha a munka vagy a tanulás a szórakozás rovására megy...

aabyssx
> nehezen hiszem el, hogy ne lehetne vmi jó másolásvédelmet kitalálni

Na még az hiányzik, hogy valami brutális másolásvédelmet is ki kelljen fizetni a játék- és konzolárban, nem?

www.youtube.com/aabyssx

Sir Quno Jedi
VÉGE !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

mondjuke gy photoshop meg egy játék nem egy kategória. De szerintem aki pl photoshoppal dolgozik pénzért, annak elég gáz ha nem evszi meg...

na mostmár látom egyetértünk! 😊
én aszondom ha triulliárdos lennék megvennék mindent. még most is igyekeznék, dehát nincs mibõl igyekezni...

hzx: lehet hogy nem ugyanaz a jogi kategória, de kb ugyanaz a másolása. amugy ugyemlélkszem, hogy zenébõl pl lehet egy példányt másolni, és még kölcsön is adhatod, csak ne másolják tovább, de nemtom hogy miért...
Meg pl egy filmet nem lehet többen nézni egyszerre az elején lévõ kiírás szerint, ha nagyon betartanánka bikfát 😊
Szerintem nem jól van megcsinálva ez az egész. nehezen hiszem el, hogy ne lehetne vmi jó másolásvédelmet kitalálni.

aabyssx
> a softwarek 71% warez lehet hogy az emberek 80%-a használ warezt

??? :|

1. Nem. A 71% azt jelenti, hogy a felhasználók 71%-a nem fizetett a használatér.
2. Ezeket a BSA közölte úgyhogy ezek nagyon-nagyon erõsen turbózott számok. Ráadásul ezek becslések - viszont hivatalosak.

www.youtube.com/aabyssx

Sir Quno Jedi
ELÉG !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

"Anyagi kárt lényegében csak akkor okozol, ha megtudnád venni a játékot(anyagilag úgy állsz),de inkább lemásolod. "

Ez lesz a következõ kör: a kár marxista/materialista értelmezése vs. a demokratikus jogállamban értelmezett kárfogalom. Javasolt analógiák: moziba belógás, kurva megdugása majd lelépés fizetés nélkül.

"Kedves Strici úr! Én nem okoztam anyagi kárt önnek, mert bár megtoltam a Katit, de egyébként nincs rá pénzem, szóval megtehetem ingyen" 😊

.hzx

Anubys: ha lenne mp3 (divx) gyûjteményem, azt mondanám, sajnálom, hogy olyan 100 hozzászólással korábban sem értetted meg, hogy az mp3 és a divx saját használatra nem szerzõi jogok megsértése. Én tudom, hogy nem logikus, meg minden, de azért nem olyan nehéz felfogni szerintem, hogy

A ZENE/FILM ÉS A SZOFTVER NEM UGYANAZ A JOGI KATEGÓRIA!!!

Még akkor sem, ha Te személy szerint úgy érzed. Bocs.

.hzx

Dynamic
Szerintem a fórum témájába nyugodtan belefér, hogy megvitassuk az ominózus szó jelentését, de részemrõl is lezárhatjuk.Fõleg, hogy kezdettõl fogva elismertem én is, hogy törvénytelen a warez.

"én azt utálom, hogy vki veri a mellét arra hogy milyen jófej, hogy mindent letölt"

Én meg azt utálom aki köpköd, hogy "fúj warezoló k*csögök, vegyél eredeti gamet vazze", közben meg a Photoshopja(vagy bármi más ami nem game) crackelt és divx-et néz(stb.).
Ja, hogy csak eredeti gamekrõl volt, szó?De mér?
k.

Lourker

UNREG
"a példában nem a fagyi a termék, hanem a recept."

Ehh, nem értik!

Hát ez végülis annyi hogy k.európában 71%-os a kalozkodás és ez nem csak a magánfelhasználókat nézi gondolom. És attól még hogy a softwarek 71% warez lehet hogy az emberek 80%-a használ warezt.

Mondjuk biztos van errõl is felmérés maradjunk annyiban hogy a többség warezt használ.

Lourker

aabyssx
BTW ez inkább a píszí biznisz szoftver-re vonatkozik.

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
http://www.vgln.com/news/EplAlyyElVIzPoGWDF.shtml

www.youtube.com/aabyssx

Persze a 80%-ban nincsenek benne a cégek akik logikusan megveszik a dolgokat, de aki nem látja be hogy a warez használat ilyen magas százalékban az magát csapja be sztme.

Lourker

Sir Quno Jedi
VÉR !

Igazából aki egy hónapban nem csak 1 játékkal szeretne játszani ill. szereti kipróbálni az új játékokat azoknak a nagyrésze nem engedheti meg hogy megvegye az összes játékot.(ugye havonta 4-5 játék 50-60ezer ft és ez sztem egy igen kis rétegnek megengedhetõ számítógépes játékokra.) Én az ismeretségi körömben aki foglalkozik számítógéppel hobby szinten pl szinte nem láttam senkit aki eredeti windows-t vett volna és windows-t ugye csak egyszer kell venni.

Persze példákat lehet hozni mindenre, de ha megnézed a mindennapokban sztem ott is látszik.

Lourker

Sir Quno Jedi
HALÁL !

aabyssx
> Ha a köztudatban egy "elfogadott" cselekmény(legalább is a nagytöbbségnél) és a játékosok 80%-a csinálja.

Mibõl gondolod, hogy 80%?

www.youtube.com/aabyssx

Na így érthetõ:p...(persze itt is van az hogy te nem közvetlenül a festõtõl másolsz hanem attól aki lemásolta a festõtõl elöször(feltörte a játékot felírja neked cd-re stb)., de ez lényegtelen már).

Anyagi kárt lényegében csak akkor okozol, ha megtudnád venni a játékot(anyagilag úgy állsz),de inkább lemásolod.

Na mindenesetre kár azon vitatkozni hogy hogy nevezzük a warezolást stb. Ha a köztudatban egy "elfogadott" cselekmény(legalább is a nagytöbbségnél) és a játékosok 80%-a csinálja.

Lourker

Sir Quno Jedi
INKVIZÍCIÓ !

Lammer
FLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉM!!!!
lets burn, száhhhjeeee....(aki tudja honnan idéztem kap egy pirospontot) jah holvagyok?
jah bocsi <#idiota>

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Sir Quno Jedi
HÓHÉRT !

aabyssx
Vaze, ez egy absztrakt példa, ahol egy olyan terméket produkálok, ami költséges, hosszú ideig tart és állati könnyû másolni.

Álj! Fagyi törölve! Gy.k.:

Giger hónapokig fest/rajzol/szerkeszt egy (aberrált) képet. Amikor készen van kiáll vele az utcára és elkezdi árulni A4-es poszterekben. Ekkor Te odalépsz és egy példányt áthúzol a fénymásolón, majd fizetés nélkül odébbálsz. Mivel Te csak lemásoltad a képet, nem vitted el, gondolod, így nem is károsítod õt.
...hát a lóf*szt nem.

www.youtube.com/aabyssx

Sir Quno Jedi
ATYAÚRISTEN !

FORRÓK!

aabyssx
Kukukktojás! Megvan! 😄DD

GYILKOSOK !
RABLÓK !
HULLAGYALÁZÓK !
ÖRDÖGFATTYAK !
JÉZUS !

www.youtube.com/aabyssx

Sir Quno Jedi
JÉZUS !

De te nem magát az ötletet(engine,gameplay stb) hanem a kész terméket (magát a játékot) töltöd/veszed le, és persze nem közvetlenül a kitalálótól.

Lourker

Sir Quno Jedi
ÖRDÖGFATTYAK !

mer a te mercis hasonlatod, az aztán toppon volt, vazz...

aabyssx
Az a szomorú, hogy Te nem érted - derül ki a válaszodból. Mivel a példában nem a fagyi a termék, hanem a recept.
Azért választottam a receptet, mert azt ugyanolyan könnyen lehet másolni, mint a digitális információt. A papír maga ugyanolyan értéktelen, mint a digitális adathordozó. Szinte minden értéket az információ hordoz, valamint aki dolgozik rajta ugyanúgy pénz nélkül marad, mint a szoftverfejlesztõ és terjesztõ - annak ellenére, hogy Neked rendelkezésre áll és bármikor készíthetsz magadnak fagyit vele.

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
hehe kész vagy!
<#buck>

Sir Quno Jedi
HULLAGYALÁZÓK !

Hát ez a szomorú....

A te fagyis példád ugye... Mi nme a játék ötletet lopjuk el meg az engine és adjuk ki saját hasznunkra lol. +nem terjesztjük a "lopott" game-t.

Fagyis példa így fedné a valóságot: vki ellopja tõle a fagyi ötletét és olcsóbban vagy ingyen adja ugyanazt a fagyit és TE(a warez felhasználó) nem drágán veszed meg az új fagyi kitalálójától hanem olcsón attól aki ellopta ennyi. Sztem ezt annyira egyszerû átlátni hogy aki nem érti az xxxxe.

Azt senki nem tagadja hogy nem legális a dolog sztem.

Lourker

Sir Quno Jedi
RABLÓK !

aabyssx
Nem értem.

www.youtube.com/aabyssx

Te inkább az vagy aki megveszi/fogyasztja a lemásolt fagyit nem az aki magát az alapötletett lemásolja számomra ez egyértelmû.

Lourker

Lammer
jah valahol itt kéne lennie az új játékoknak is az árakban, most vettem meg pl: Heroes3 Complete(alap+2kieg) 2K, Ufo Aftermath HUN 3K szerintem (meg ugye a pénzt.-hoz) ez megéri bõségesen, és ezeket a játékokat imádom <#vigyor5>

Jé télleg 😊)))

Lammer
talán igen ez egy egézséges 1ensúly lenne, ha lenne és pl: nem kéne kifizetni a CCE-ért több mint 1000 dollárt!!!! <#wow2>
mert az már a ló tuloldala és most nem akarok flémet, de a quenc azért ott kezd lenni minõségben...

Anubys
Az ilyen otthoni projecteket azért igencsak átnézi a srác, mielõtt felrakja a netre...

A másik, meg hogy aki olyan hülye, hogy egy tök ismeretlen progival élesben particionál, az inkább kösse fel magát... 😊

Az viszont tény, hogy sajnos az ingyenes programokból nem lehet megélni. Egy alternatíva lenne, hogy a készítõ _ELÉRHETÕ_ áron adja a stuffot, én is vettem már óccsójé' játékot amatõrtõl, mert tetszett, és mert tíz dollárt kért érte...

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Lammer
jajjdeszívtam én már munkahelsen megafizetõs szoftverekért, és késöbb kiderült, igen bocsi ez hibás volt, töltsd le a peccset hozzá,,, az ember elvárja(cég) ha kifizet egy rakás pénzt a drága szoftverért...
azért fizecc, el is várod(hiába emberek csinálják azt is) hogy 100% legyen, míg egy free progiért egy szavad nem lehet, mivel az free, max lesed a bugreportot a fórumban...
btw: nekem tökéletesen ír a Decrypter és képzeld pl: 4X írással a megírt lemezt tökéletesen olvassa a sógor ultracool érzékeny DVDlejáccója, míg a fizetõs hypercool Nero 2Xesen írom meg(ua lemez, beállítások near same) az aa-kkk-aaa-ddd
ez van 😛

Lammer
ezeket azért leteszteli az ember, illetve ha okosabb fel sem teszi elsõ alkalommal, mert lesi a fórumot, hogy mit dobtak fel bugreport néven...

aabyssx
> ezek sokkal jobbak fizetõs társainál... ezt remélem beismered

Igen ezek gyakran ügyes programocskák, de csak kis utility-k.
BTW ezekkel gyakran kockázat is jár:

absztrakt:
Ha HomebrewGuy-nak aznap szorulása volt és ezért a stressz miatt sz*r kódot írt, ami nem derül ki, akkor lehet, hogy Te leszel az elsõ, aki átparticionálja a vinyóját a tök bugos szoftverrel. És ha ezt a munkahelyeden teszed, akkor csupán HomebrewGuy's megatool-jának ingyenessége miatt szívtál nagyon-nagyon-nagyot.

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
nem is várom el, mert mindig rotálódik és ez a jó, mindig lesznek segítõkész emberek(nagyon remélem)

Anubys
"Nekem mindegy, nekem úgyis csak tolvaj, aki másolja a játékot. Léphetünk tovább?"

Nekem meg álszent kuki az, aki az mp3 és DivX CD-gyüjteménye tetejérõl tolvajnak nevezi azt, akienk van pár másolt játéka...
Léphetünk tovább? 😉

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Lammer
de te is...
nem kell itt a szentjakabot jáccani, mert már nagyon uncsi...

Lammer
jah igen, ez a modern kor betegsége a koklerTVben(gyk rtl és társai) is volt egy doksifilm, hogy mindenki menedzser meg felsõvezetõ akar lenni, kérdem én akkor ki fog dolgozni??? talán fenn kéne tartani az értelmiség-melós arányt, mert az úgy egészséges, nem????