A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyébként nem hiszem hogy egy programozó konkrétan az ealdott db után kana lét. az kap egy fizut azt jólvan. a kiadóé a bevétel. így egy programozót rohadtul nem érdekli menyni megy el , hacsak nem kapnak prémiumot.

Nem szeretem ha a munka vagy a tanulás a szórakozás rovására megy...

Anubys
Ja, tényleg... Atari 2600-ra is van vagy 10 játékom... Berzerk, Smurf, Centipede, Pac Man, stb...
Bakker, asszem lefotózom a kollekciót, és meg fel a galériába... 😊
Amúgy vannak még itt retrósok rajtam kívül? - csak, hogy témánál maradjunk... 😊

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

jenga, valaki??? 😊

Anubys
az 1982-es Spectrumos Scramble-t is?

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Sir Quno Jedi
Nekem meg marokkóm ÉS ???

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nekem atarira vannak meg a frogger, kangaroo, E.T. Haunted House cartridgek. Ezek szvsz még a spectrumnál is régebbiek 😊
Az E.T. azért is érdekes mert ha jól tudom ebbe bukott bele anno az Atari.

Sir Quno Jedi
Igen mer dollárt kapnak és kevesebbet ! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

volt kvarcjátékom...

Peeersze, hogy 100 Ftot kapnak a fejlesztõk egy eladott játékután., peeersze. 😊)) ez angy baromság volt.

Sir Quno Jedi
Namost Anu spectrumról beszélt, úgyhogy a C-64-esek meghúzhatják magukat a megkésett csúcstechnikájukkal !

van gyári turbo outrun cartridgem, te tolvaj! 😄DD

aabyssx
> de már legalább nem vagyok naív

Viszont Te nem hiszel.
Destruktív.

😉

www.youtube.com/aabyssx

persze a PC nem a ps2 😊

Sir Quno Jedi
Naív vagy. Én már átmentem ezen, lopták már el gépemet és az ellenkezõ irányból, de sikerült mindent megtapasztalnom, de már legalább nem vagyok naív...

nekem munkaeszköz.

ott a pont: akármit csinálsz, ha már ellenõriznek, megbuksz, mert ha nem találtak semmit, az jelentheti azt is, hogy nem csináltak semmit, és akkor meg minek vannak... ez van a munkaügynél, munkavédelemnél, ántsz-nél, mindenhol...

és az meg már a pofátlanság teteje, ha hozzánemértõket, rosszindulatúakat (esetleg a kettõ együtt) küldenek az ember nyakára, már pedig ezt a munkát csak ilyen emberek végzik, mert a normálisnak a gyomra fordul ki más baszogatásától

aabyssx
> a fejleszõkhöz kb. 100 FT jut, és nem fejenként

Neeee, inkább ne írjál számokat!

www.youtube.com/aabyssx

Csak az a baj, hogy nem a BSA jön ki, hanem Kovács százados és társai, és mivel fingjuk nincs a géprõl, visznek mindent, ami szerintük egy picit is hasonlít a számítógépre, legyen az monitor, digikamera, mikrosütõ vagy macska...

Ha az én gépemnek bárminemû bûncselekményhez köze lenne, akkor nem lennék ilyen nyugodt. Ez a leltárdolog nem hinném, hogy igaz lenne, mert akkor sokkal szaporábban tevékenykedne a béesá (mégis, micsoda üzlet lenne már! Ha ezt megtehetnék büntetlenül, konkurrenciát csinálnának bármelyik comptech cégnek - ne feledjük, õk is magyarból vannak :-) )

Azokat a régi játékokat én a helyedben kitenném a szekrénybe, hogy mindenki láthassa. Jóval nagyobb érték, mint egy szimpla floppy, de még egy mai eredeti gaménél is nagyobb! Igazi old timer, hehre... ez nem irónia akart lenni. Komolyan.

aabyssx
> Nos, jelentkezõ?

Nekem volt C64-re eredeti kazettás(!) Mandragore, egy német fejlesztésû Prisioner és egy Shot'em Up Construction Kit-tel készített Boat c. játék.

BTW akkoriban még semmiféle világnézetem nem volt és (mint mindenki) azt sem tudtam, hogy szerzõi jog létezik, de azé' Téget ûbereltelek asszem. 😉

www.youtube.com/aabyssx

Anubys
"A fejlesztõk hozama ennek kb. 5%-a. A nagy zsé (kevesebb, mint 9 Ft 😉 legális rablók kezébe megy, akik a marketingrõl és a terjesztésrõl gondoskodnak.
De ez az egy módja van annak, hogy játékokat támogasson valaki!!!"

Na igen, ezt akartam még mondani... A fejlesztõ tudod mennyit lát egy eladott példányból, kedves Vlala? Abból a 12000 FT-ból, amit kiadsz egy új stuffért, a fejleszõkhöz kb. 100 FT jut, és nem fejenként... Ezért is van az, hogy nagyon sok fejlesztõ 5-10 év után ingyenesen letölthetõvé teszi a játékát. Jó példa erre a Genetic Species, a Betrayal At Krondor vagy a Dink Smallwood. Mind ingyenesen közzétett régi "pénzes" hírességek...

Anubys
"A "teljesség igénye nélkül" csökkenõ ársorrendbe tetted a játékokat, és leírtad az elsõ hatot."

Nem nyert... Végiglapoztam a három oldalt, és be copy/paste-eltem pár újabb játékot... Ha megnézted volna az oldalt, látnád, hogy még kb. ugyanennyi kimaradt, pusztán azért, mert nem annyira új, de még így is volt néhány 13e-s...

" Mert nem kötelezõ. (ide várjuk azoknak a leveleit, akiknek munkaeszköz a számítógép. Köszönjük.)
Halkan jegyezném meg, hogy ez a konzolosok fóruma, tehát játékgépekrõl van szó. Ha mutattok nekem valakit, akinek a péeskettõje vagy az ikszboksza munkaeszköz és nélkülözhetetlen, itt helyben megtapsolom.)"

Játékot fejlesztünk pc, Xbox, PS2-re (nem kamu!)... Jelentkezhetek?

"egy kávéra invitálnám õket, mert tudom, hogy immár 100%-ig legális gépem van."

Csak az a baj, hogy nem a BSA jön ki, hanem Kovács százados és társai, és mivel fingjuk nincs a géprõl, visznek mindent, ami szerintük egy picit is hasonlít a számítógépre, legyen az monitor, digikamera, mikrosütõ vagy macska... Ha szerintük annak köze lehetett bárminémü bûncselekmény elkövetéséhez, annak lõttek. És egy jó ideig nem is kapod vissza, még akkor sem, ha tényleg minden rendben van vele. Leltárként annyit írnak fel, hogy "1 db. számítógép", és nemegy olyan esetrõl hallottam, hogy elvittek egy egész jó kis gépet, majd a srác két év elteltével visszakapott egy lepukkant P1-est, gondolom az eredeti gépe kellett valakinek... Szóval akkor is elég nagy szopatás az az online bejelentõ, ha minden rendben van.

Ami pedig az olcsó játékokat illeti, én is azokat veszem. Én azért lettem lehurrogva a topic elején, mert minden játékot letöltök, mielõtt megveszem, hogy megnézzem, megéri-e az árát. Mint írtam, igen van másolt játékom, de azokat bármikor megvenném eredetiben, ha valaki azt mondaná, hogy neki megvan, és eladja, lévét itthon nem lehet õket kapni... Nah, ennyi.

(Mellesleg valaki itt tette az agyát, hogy õ már régóta ilyen no-warez-és-vegyünk-meg-mindent-eredetiben-mókuska, én tegnap rendetraktam a szobámban, és találtam eredeti Rick Dangerous-t meg UFO-t /az elõbbit 2.5''-ös, az utóbbit 3.5''-ös floppyn/. Valamint egy Scramble és egy Make a Chip kazit Spectrumhoz. Ha valakinek ennél régebbi wareja van eredetiben, az nyílt utcán letolvajozhat úgy, hogy nem kap az arcába utána... Nos, jelentkezõ? 😊

aabyssx
Két dologba kötnék bele, hogy Ne legyen teljesen rózsaszín, amúgy egy jó hozzászólás volt.

> egy kávéra invitálnám õket, mert tudom, hogy immár 100%-ig legális gépem van

Ha nincs nálad, akkor (sajnos) visznek másolatokat. Ha már kimennek hozzád, akkor annak eredménye kell, hogy legyen. Ezér' b*sz meg év vége felé a rendõrség és az APEH is olyanért, ami jól láthatóan erõltetett dolog - de hát kell a pénz karácsony felé...
De mindegy. Alapvetõen az a cél, hogy ne elgyen oka kimenni senkinek!

> 10 Ft. A fejlesztõnek ez a hozama

A fejlesztõk hozama ennek kb. 5%-a. A nagy zsé (kevesebb, mint 9 Ft 😉 legális rablók kezébe megy, akik a marketingrõl és a terjesztésrõl gondoskodnak.
De ez az egy módja van annak, hogy játékokat támogasson valaki!!!

www.youtube.com/aabyssx

OK, warezosok, figyu, lassan olvassátok, úgy talán mindenki meg fogja érteni. Ha mégsem menne, mindenkinek szívesen elmagyarázom.

legyen 30 Ft egy deci Jagermeister, 80 Ft egy egész pizza, és 5000 Ft-ból lehessen autót venni, mert a magyar pénztárcához ez lenne reális. Tévedés, uraim. A számítógép, bár munkaeszköz, sokak csak szórakozásra használt luxuscikke, mert van a szomszédnak is. Luxus. Ezért nem olcsóbb. Mert nem kötelezõ. (ide várjuk azoknak a leveleit, akiknek munkaeszköz a számítógép. Köszönjük.)
Halkan jegyezném meg, hogy ez a konzolosok fóruma, tehát játékgépekrõl van szó. Ha mutattok nekem valakit, akinek a péeskettõje vagy az ikszboksza munkaeszköz és nélkülözhetetlen, itt helyben megtapsolom.)

Az online feljelentgetés patkányság-mivoltával mélyen egyetértek, de tény, hogy ha engem feljelentetne valaki (név, cím) és kijönne a BSA, egy kávéra invitálnám õket, mert tudom, hogy immár 100%-ig legális gépem van.

Ezt a kijelentést, miszerint legyen olcsóbb a játék, mert úgy a reális, olyanok találják ki, akik azt hiszik, körülöttük forog a világ, és a körülnézés nélküli vak ténymegállapításuk (a. k. a. okoskodás) téveszméjében élnek, ezúton kérem õket, vegyék figyelembe: ha nem lenne warez, a játékok a felükbe sem kerülnének. Alátámasztom: a felhasznált szoftverek - írd és mondd - 80-90%a warez. Ebbõl a kiadó és a fejlesztõ részesedése annyi, amennyit a nyers CD-k jutalékából kapnak, átlag 10 Ft. A fejlesztõnek ez a hozama, ebbõl kellene kifejlesztenie a szoftver folytatását, vagy az új szoftvert. Mindezt annak tudatában, hogy ezért sem fog többet kapni. Minden tiszteletem a programozóké, grafikusoké, hangtechnikusoké, és mindazoké, akik részt vesznek egy rendszer fejlesztésében. Nem lehet könnyû egy életen át árral szemben úszni. Én már régen feladtam volna, és mf3-akat rajzolgatnék programozás helyett a képernyõitekre, ezt nektek, nem Doom 4-et, meg Unreal 2005-öt. Ezeket végiggondlolva nem is akkora patkányság a BSA online feljelentõlapja, mint maga a warez.
Ha minden játékot a kiadás napján megveszel, meg is érdemled, hogy ennyit fizess érte :-)
Nézd meg, 500 Ft alatt olyan játékokat lehet kapni, hogy megszólalnak. Csak a maximalista mindenkell hozzáállást kellene elfelejteni. Olyan mûremekek, mint pl. a NOLF2, vagy a NFS5 a 4 ezer Ft-ot sem érik el. Ha ennyit nem tud valaki köplteni havonta szórakozásra, akkor adja el a csúcsszuper gigahardvert, és vegyen magának legót. Abból is Duplót.

Anubys: A "teljesség igénye nélkül" csökkenõ ársorrendbe tetted a játékokat, és leírtad az elsõ hatot. Én is mondhatnám, hogy kinek van pénze ( (figyelem, a kedvencem jön!))autóra, inkább lopok egyet, nézd meg: egy Rolls Royce közel 100 millió, egy Merdzsó 40 millió, egy Range Roverért is elkérnek 25-30 millát. Ha omondjuk 1milliót keresnék havonta a 80 ezer helyett, még akkor is megérné lopni, mert akkor megmarad a pénzem, és a magyar rendõrség úgysem kap el.

Na mára elég ennyi, emésszetek :-)

ui.: Csodálom, hogy Mike még nincs itt :-)

Anubys
Mondjuk a BSA és társai is érdekes szervezet... Mi az, hogy minden bizonyíték nélkül rádtörik az ajtót, és házkutatás hajnali 2-kor, csupán azért, mert a vicces kedvû szomszéd kitöltötte az online feljelentõlapot a bsa.hu -n? És hogy abszolute ne kelljen félnie semmitõl, még ezt is odaírják: "Az ûrlap kitöltésével megõrizheti névtelenségét, és a rendelkezésünkre bocsátott információkat szigorúan bizalmasan kezeljük." Szóval inkább ezért anázik, aki anyázik... Tisztára, mint az 50-es években...
Ami a szabad felhasználást illeti, én inkább nagyon általánydíjat tennék a CD-kre, és a softvert is engdném magáncélra, hamár a játékok árát nem viszik lejjebb...

joe69:
El vagy tévedve -már bocs- a Doom-mal kapcsolatban. A HYPE-os játékok szinte kivétel nélkül jóval 10 felett vannak, minkor kijönnek (12-14, de inkább 14). A Doom olyan értelemben volt kivétel, hogy az 10.990 volt amikor kijött.
Pár újabb játék a CD Galaxis kínálatából a teljesség igénye nélkül:
Age of Mythology Gold - 13 990 Ft
Call of Duty Deluxe Edition - 12 990 Ft
Flight Simulator 2004 Century of Flight - 13 990 Ft
Harry Potter 3: Az azkabani fogoly - 11 990 Ft
Sims 2 - 12 990 Ft
Tiger Woods PGA Tour 2005 - 11 990 Ft

Ha ezeket megveszem, bizony nem sok marad másra... Amúgy az a vicc, hogy a kilencvenes évek elején olyan olcsók voltak a CD-k, akkoriban megérte összespórolni (az amúgy k.rva drága) CD-lejátszóra, mert amit kazettán megvettél kb. 600-ért, azt CD-n 800-ért, és ugye nem kell ecsetelni a CD elõnyét a kazival szemben. Akkor sokkal többen vettek CD-t (pedig kazettára ugyanúgy ki lehetett másolni), sõt egy csomóan még a csórobbak közül is inkább spórolt egy kicsit egy CD-lejátszóra. Nem tudom, mikor jut ez majd valakinek az eszébe a "fejesek" közül...

Sir Quno Jedi
A szarvas már lejárt, most a bébifókavesepecsenye az igazi. Rámutatsz arra a könnyesszemûre améket a legédibbnek találsz, ott helyben agyonverik és frissen tálalják a vesepecsenyét, amit kolibrizsírban sütnek aranybarnára ! Igazán ízletes, fõleg ahogy a gonosz hatalom szétárad a szádban !

Gondoltam is, hogy most vagy a pizza vagy a GTASA + Sims2+ Burnout3, de éhes voltam. letöltés közbe majszolgattam, de szerintem a szarvashús kicsit rágós volt,félretoltam.

Sir Quno Jedi
Sajnállak, látod, ezér a warez.

jajj a vidraszõrme nagyon kényes, multkor leettem a szarvashusos pizzámmal...

Sir Quno Jedi
Azoknak meg kell a negyedik jaguárba is sofõrre a pénz, meg a Lear Jet-jükbe vidraszõrme üléshuzatra !

4-5ezret szerintem is megér egy játék, vagyis ez az az összeg amit ki tudok adni érte, anyagi okokból, ugyebár.
Én a hszembe arra célzok, hogy vannak olyanok, akik mondjuk havi egytrilliárdcsilliárdot keresnek ésmégis warezolnak, na az viszont már szarrágás.

Anubys: No, persze igazad van abban, hogy a szabad felhasználás valamiképpen elvon az alkotótól, mert az Artisjus által visszacsurgatott pár fillér nem állhat szemben egy eladott példányból befolyó összeggel. És természetesen az sem öröm, ha abba torkollik a dolog, hogy a jó magyar szokás szernt mindent ellopó/lemásoló felhasználók (tisztelet a kivételnek) erre hivatkozva még annyi eredetit sem vesznek, mint eddig tették. Soha nem értettem azokat, akik a RIAA, a BSA, az ASVA és hasonló szervezetek tevékenysége miatt istenkáromoltak - ha nem mindeki warezen és másolt zenén/filmen élne, eszébe sem jutott volna senkinek ilyeneket csinálni. Így viszont egy kellemesebb jövõt áldozunk be az olcsón megszerzett filmekért - lesz majd szép DRM, meg Palladium, vagy mi éppen a neve most, és hardverbe épített jogvédelem.

.hzx

doom az szelsoseg, atlagban 10e egy uj pc-s jatek

CSOCSO
ongyilkos lettem volna ha 2 ert ekkora csalodast kapok
CSOCSO
uss a szadra!!!!😊
Anubys
Nézd, nekem 4-5e-t megér egy játék, annál többet nem. Megvárom, amíg lemegy az ára, ha kell, de ha másoltan megvan, és három napnál tovább le tud kötni, akkor mindenképpen megveszem eredetiben. Ezt nem ugy kell nézni, hogy "ha 200 ft lenne a játék". Nem annyi, nem is lesz soha annyi. Azt kell nézni, hogy van-e olyan játék, ami leköt hetekre. Ha nincs, akkor valszeg elég felületes gémer vagy, ha van akkor meg természetes, hogy áldozol rá. Az már megint más kérdés, hogy iszonyat agybajos árakon nyomják az új stuffokat. Én ilyenkor szoktam várni, míg lejjeb megy az ára. Ja, és végigvinni csak eredetiben (kivéve azt a pár másolt cuccot, amit nem lehet itthon kapni - Tényleg nincs valakinek pc-s Wargods-a vagy Last Bronx-a eredeti? Sokat érne nekem...)
Ami pedig joe69 hozzászólását illeti, nem tudom, honnan szedi, hogy pc-re max 10e egy játék. A Doom 3 12e-ért jött ki, és ez még olcsónak mondható egy ilyen szinten hypeolt játéknál.

ha 200be kerül egy játéka, akkor 50Ft egy irható DVD és 100Ft egy DVD író, és akkor is megéri majd warez ugyhogy ugyanígy menne 😊

akkor a talan szot inkabb-ra cserelem, igy helyes

ja, de ez inkább 😞 mint 😄

Dynamic
Pc-nél sem lehet mondani.A magyar fizetéshez képest 2000 Ft lenne a reális ár egy játékért.Persze ez nyílván soha nem lesz így, inkább a fizetést kellene EU szintre hozni az talán 30 év alatt lehetséges lesz😄
pc-s jatekoknal, ahol manapsag max. 10e egy jatek, ott talan(!) lehet azt mondani, hogy a warez rossz, nade a konzoloknal ahol egy uj jatek 18e???ez minimalber harmada!

Dynamic
Éljen a warez!
Bocsesz, a Microsoft játékaira gondoltam :-) a flightsimre meg a többiekre (madnessek, trainsim, satöbbi)

Sephi
Naaaa!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Lammer
kabbe

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Anubys
Jajjmár, ne fárassz... 😄DD

Sephi
Ne hari de itt tevedtel!

"Lehet, hogy én vagyok a lamer,"

Kijavitalak. Nem te vagy. Az az ocsi nem te.

😄DDDD

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Anubys
😄
Okés, innentõl azt hiszem úgysem tudjuk meggyõzni egymást, felesleges vitatkozni. Mindketten elmondtuk a magunk álláspontját, én tiszteletben tartom a tiedet, hogy ta mit csinálsz az egyémmel, azt rádbízom, ennyi...

Anubys
"Microsofttól pl. tudsz kérni másolásvédelem deaktivációt"

Lehet, hogy én vagyok a lamer, de szerintem nincs MS-programon másolásvédelem, pont emiatt. (legalábbis az eredeti Windows 98, Windows 2000, Visual C és Office 2000 CD-ken tuti nem, azok mind megvannak, és semmiféle másolásvédelem nincs rajtuk, lehet backupolni.)
Sõt szerintem semmilyen felhasználói program CD-n nincs másolásvédelem, pont a backupolás miatt (Delphi, Klyx, Corel Painter - megvannak eredetiben, mind másolható)

Sorry, nagyítom a témát. Ezzel kb. azt mondtad, hogy "igen, megöltem, de a többi majd' 6 milliárd ember él."
Sajnos nem ez a kérdés.

Anubys
Oké, pontatlan voltam... A törvény szerint NEM LOPÁS, hanem jogsértés... Így már okés?