6215
A warez rossz

-
ohommm deazert megiscsak konzolos tápig!!! nemde? ;)
-
SZVSZ ennek a topiknak kivételesen lehet egy kevés köze a politikához, mivel a játékoktól függetlenül ez egy társadalmi kérdés is. -
en nem teszek rajuk, de igaza van Oldern-nek ez konzolos forum! -
Ez NAGYON nem ide való.Plz mellőzzük a politikát, és azt hogy mit hirdet a fidi. Mert én teszek rájuk. Bocs. -
STEVE STIFLER #1644 Ezt hirdeti a FIDESZ. Bankárkormány, rohadt tőkések, akinek sok pénze van, az lopta, stb... -
Hai! -
hzx #1642 Ööö, lesz itt valami zavar :) Ha szigorúan jogi szempontból nézzük a dolgot, akkor a magáncélú felhasználás nem illegális, mert a törvényben benne van, hogy szabad (gyk: illegális=tv. szerint tilos, legális=tv. szerint szabad vagy nem tilos) - és ez a jogdíjtól függetlenül legális. A jogdíj csak amolyan extra, hogy a "művészek" valamiképpen mégis kapjanak valamit pl. a zene után, amit a jónép "ingyen" meghallgat. Ez így érthetőbb? -
Óóóh...szóval akkor ők ezt az illegalitás "megelőzéseképpen" csinálták...
(hint: alkoholos befolyásoltság alatt nehéz ilyen mondatokat összehozni :))))) -
hzx #1640 > Amit nem értek, az hogy lehet piacgazdaságban egy profitorientált vállalaton számonkérni, hogy pénzt akar csinálni??!
Na, ez a magyar sajátosság :) -
hzx #1639 Ez nem magyar sajátosság - minden európai államban van jogdíj a nyers lemezeken. A magyar szabályozás teljesen eurokonform. És még egyszer hangsúlyozom: ez NEM legalizálás (épp ez a lényege), hanem a szabad magáncélú felhasználás (átalány)ellenértéke. -
Gábor #1638 A játékok igénytelensége valahol a vásárlót is terheli, hisz a kiadók csak végignézik,hogy miből kelt el a legtöbb, és lemásolja + megtoldja a saját ötleteivel (jó esetben)
Amit nem értek, az hogy lehet piacgazdaságban egy profitorientált vállalaton számonkérni, hogy pénzt akar csinálni??! -
>Csak elfelejted azt az "apróságot", hogy a szerverek üzemeltetője egyrészt nem kapott 30 évet
ez igaz csak 1 példa volt ugyebár az is a pénzről szól, (csökken a kiadók bevétele) töltök valamit az meg ugye "lopás" ne mond má hogy a lopást nem büntetik ugy mint a gyilkosságot (multkor néztem TV-t pali sikkaszt 700.M-ot kapott élet fogyot,(na ez már lopás) gyilkos kaphat többet? gondolom ezt is példa értékünek tartod.
> mert ha SENKI nem venné meg őket, hamarosan nem lenne mit nézned, mit hallgatnod és mivel játszanod. Többnyire.
vagy elgondolkodnának, hogy lassan is meg gazdagodnak és akkor nem is ülnének a pénzükön, és perszen nem a szemetet adnák el, mostanában igen csak futószalag jön a szemét és van pofájuk érte 10-15k kérni. naiv emberek meg veszik kiadó jókat röhög én meg azon röhögök aki meg vette -
Lol? -
Az okos kiadók kitalálják, hogy MGS3 NTSC területen november, nálunk április. OK, megvárom szépen, előrendelem Angliából, hogy meglegyen faszán. A postás bekúrja a gázóraszekrénybe, nem veszem észre, várok, várok, végül csak besokalltam és megvettem itthon még egy példányt.. ehhez képest, ha warezben letöltöttem volna, már egy szép emlék lenne, max 3 év múlva megvettem volna egy ezresért, hogy jól mutat a polcon. Így viszont csak idegeskedtem vele.. annyiból örülök azért, hogy itthon is vettem egyet, mert tényleg normális áron adták kivételesen, és kell a pozitív fídbek.
Mo-on nincs minden sarkon GameStop, itt a warez az elegáns, kényelmes megoldás, eredetivel az ember szívja a fogát. =) -
Hülyézést, kurvázást befejezni! -
Igen, ezt tudom, és ez is egy újabb példa arra, hogy a magyar jog mennyire -hogy is fogalmazzak- khm, "érdekes" lépéseket tesz néha- voltaképp "legalizálták" a cdre kiírt anyagainkat, nem? :D -
Csak elfelejted azt az "apróságot", hogy a szerverek üzemeltetője egyrészt nem kapott 30 évet, másrészt az eset nyilván példaértékű volna, és emellett a magyar net burjánzik az illegális dolgoktól, viszont a gyilkosok nem szaladgálnak köztünk . Elhiszed, hogyha lenne rá ember és pénz, akkor, miután MINDEN fontosabb és kevésbé fontos Hubot, meg smswebes emberkét elkapnának, egyből meggondolná mindenki, hogy hol vagánykodjon?
A másik meg az, hogy ne képzeld azt, hogy szalámis kenyeren élnek a fejlesztők. Ezt honnan vetted? Azért megfizetik őket szépen, de a lényeg az, hogy ŐK csinálják a játékokat, és (most még általában) a KIADÓ adja ki őket, hogy TE játszhass vele. Talán nem véletlen, hogy neked fizetned KELLENE azért, hogy szórakozz, míg ők talán azért kapják a pénzt, és gazdagodnak meg, mert a, DOLGOZTAK b, megfelelő tőkével és disztribúciós hálózattal,stb rendelkeztek, hogy a munka végeredménye a boltkoba kerüljön.
Ez ilyen egyszerű, ez a dolgok rendje. Te meg örülj, hogy vannak "BARMOK" akik fizetnek a játékokért, filmekért, zenékét, mert ha SENKI nem venné meg őket, hamarosan nem lenne mit nézned, mit hallgatnod és mivel játszanod. Többnyire. -
ezert tamogatom ezerrel az olyan fejlesztoket, mint pl amit Abby csinal... vagy Total Commander, nem kell csilicsare doboz... online kuldom a penzt, ok a keyt, azt tsokolom... ;) HL2 detto, ezt kene eroltetni,,, marcsak tenyleg a kiadokat kene egy kicsit bokanrugni... ;)
najo azert a diszdoboz, meg a szep origi media(CD-DVD) az szep, okok szep, neha en is elmerengek az itthoni eredeti gameimon, aztan odafordulok a monitorhoz,eloveszem a daemon tools-t mountalom a felisosott origi gamet, es jaccok
-
> aki ezrével tölti a filmeket, játékokat, zenéket az nem a becsületes úton szerzi meg őket.
na én pont ezt teszem igy sokkal jobban érzem magam. "bűnös vagyok"
kb ott tartunk megölsz 1 embert kapsz 30-40 évet jomaga viseletért elengednek 10-et. van 1 szervered ami illegális cumokkal van tele megfognak kapsz 30 évet. akkor hol itt a becsület és a 2 közül ki a bünös?
sajnos az emberek naivak: legyen 1 kiadó már már a fejét vakargatja, hogy mit is vegyen "talán 1 sziget jó lesz az asszonynak na meg persze még kéne egy új merci is a többi melett elfér...."
a fejlesztők meg megint mit kaptak talán szalámis kenyérre futni fogja
a kiadó meg jókat röhög a markába, milyen jól át b*sztunk már megint mindenkit. felesleges a becsületről beszélni a pénz beszél és nem a becsület
-
OFF
A 80 éves Mari néni lehet, hogy jobb eséllyel beszél német, vagy orosz nyelvet, mint a mai ultra-gagyi oktatáson átesett ifjú titán.
Az erős magyar oktatás is csak legenda már. -
hzx #1628 Nem a 80 éves Mari néniről van szó, banyeg, hát ha nem beszél idegenül, akkor nem beszél, de aki ma 18-30 korosztály, és nem beszél, na az gáz ihmo. Már ha nem a putriban nőtt fel, ott tényleg nincs lehetőség erre. Lehet ezt ragozni, csak nem érdemes szerintem: írni és olvasni ma már nem elég. -
hzx #1627 > ezrével tölti a filmeket, játékokat, zenéket az nem a becsületes úton szerzi meg őket.
Hm, egyébként a letöltött mp3 -ért vagy filmért is fizetnek az emberek: minden összeesküvéselmélettel szemben ugyanis ennek az ára a nyers CD és a memóriakártya árában lévő jogdíj. -
hzx #1626 Én is ezt mondom mindig: ha holnap megszűnne az összes kiadó, az áfa lemenne mondjuk 5%-ra, felrobbannának a kiskereskedők és a CD gyárak ingyen nyomnák a lemezeket, az így 4-5000 forintra csökkent árú játékot se venné meg a warez nation. -
igen és akkor aki nem beszél 1 idegen nyelvet se az szégyelje el magát hát vazz elég sok embert ismerek kik nem vágnak mást a magyaron kivűl de k*rvára nem szégyelik magukat és meg is tom érteni sőt...
-
hat ez szomoru... en ugy vagyok vlee de ezt mar 600Xor leirtam(tuk), hogy letoltom, ha bejon ugyis megveszem, mert igy tisztelgek a keszitok elott... amugy melyik szoftverrol van szo??? -
Van egy új audio effektünk. Látszólag van rá rendesen kereslet, mert a elismerőek a visszajelzések és úgy általában a kommjuniti pozitívan fogadja. Annyira, hogy már megint egy nap alatt kirakták a torrent-et valami oroszok. De még annyit nem adtunk el összesen, hogy a fejlesztőkörnyezet nevetséges befektetéseit visszakapjuk.
Pedig nincs kiadó közöttünk és a felhasználók között. De még lemez előállítási költség sem rakódik rá, mivel mail-en megy a license key. Az áron sincs más, mint fejlesztési ktg., adók mint az állat és SZVSZ ésszerű profit. Mégis inkább másolják. :(
Lehet szobrot formázni a sz*rból, hátha egy kicsit jobban néz ki, de az akkor is az marad. -
hehe en csak egy cikket postoltam, hoooh agyarakat hatra!!! -
Most lehet, hogy sokan utálni fognak, de azért NAGYON JÓL tudja mindenki, aki ezrével tölti a filmeket, játékokat, zenéket az nem a becsületes úton szerzi meg őket. Lehet ezt elfedni ideológiával, elvekkel, szükséggel, de attól még ez tény lesz. Lehet hogy senkinek nincsenek miatta álmatlan éjszakái, de ez már más tények miatt van így... :) -
Gábor #1620 Gomen -
OFF: ez altalanositas... en is "olyan kivagyisagos"(ahogy te fogalmaztad) vagyok, de egy idegen nyelvet azert en is gagyogok. kosz.
Ismerosi koromben akik jobbosok, szinte mind kivetel nelkul vagnak egy idegen nyelvet, vagy tobbet...
NA amugy ON:
ezt lattatok???
erdekes, tudom mar megragtuk soxor, de egy uj cikk:
>>>CIKK<<< -
Baze mintha nem ismernel.
[megsertodott] -
Gábor #1617 Elég gáz a humorod....Smileyról hallottál már? ;) -
Gabikam te tenyleg ennyire hulye vagy hogy nem fogod a humort vagy direkt csinalod ?:D -
hzx #1615 > és ezt ki mondta neked, én biztos, hogy nem. a mai napig tanulok angolt és latint
Ne haragudj, félreértettelek - a "magyar vagyok és magyarul beszélek" kivagyiság mögött gyakran az idegennyelv ismeret hiánya húzódik meg - de úgy tűnik, nem minden esetben. -
Gábor #1614 Olyan nehéz a felfogásod,mint egy istenverte rinocéroszé!
VÉGIG, CSAK PS2-ről ILL PSTWO-ról VOLT SZÓ!
De, ha ennyire gyenge a felfogóképességed, akkor mostantól soha nem fogom a ps2-t csak ps-nek titulálni, ami lassan három éve nincs piacon, nem tudom mi kavarhat be ennyire. -
Figyej. Most egy gyongedsegi ponton kaptal el ezert elarulom neked jouember hogy kell videot lejaccani Playstation-on.
Fogod a Ps (tokmindegy hogy sima Psx vagy PsOne) majd rarakol akarmilyen video lejaccot es berakol egy kazettat!
Mi ennyire nehez?
-
Gábor #1612 A kiadó megérti a vásárlót, hisz a nyugati piacokon az árak a keresleti viszonyokhoz képest teljesen rendben vannak. Meg merem kockáztatni, hogy a disztribútor ugyanazt az árat ajánlja ki Mo-ra, mint bármely másik nyugati országba. Viszont élek a gyanúperrel, hogy minket a saját kis- és nagykereink vágnak le ilyen iszonyatosan!
A másik, hogy a kiadó letett egy szellemi terméket az asztalra, aminek fizette az előállítását, így még szép, hogy tépi a száját, ha azt eltulajdonítják! És nem mindegy nekik, hiszen minden warezoló játékos egyben potenciális vásárlójuk is! -
> Azért arra ne legyél már büszke, hogy egy szerencsétlen idegen nyelvet sem beszélsz :)
és ezt ki mondta neked, én biztos, hogy nem. a mai napig tanulok angolt és latint -
hzx #1610 > én személy szerint magyar vagyok és magyarul is beszélek ok.
Azért arra ne legyél már büszke, hogy egy szerencsétlen idegen nyelvet sem beszélsz :) -
trabant #1609 A kiadóknak meg meg kéne érteni a vásárlókat hogy nekik is iszonyat sok pénz a fizetésükből kiköhögni 1 sw árát. Semmivel se nehezebb a kiadónak dolgozni mint nekünk.
A kiadók nem fognak falnak menni azért, mert itt nem tudnak annyit eladni egy RE4-ből, mint mondjuk nyugatabbra.
Akkor meg ne tépjék a szájukat hogy így warez, úgy warez! Nem mindegy az nekik? Hamár úgyis leszarnak minket...