A warez rossz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem szeretem ha a munka vagy a tanulás a szórakozás rovására megy...
Bakker, asszem lefotózom a kollekciót, és meg fel a galériába... 😊
Amúgy vannak még itt retrósok rajtam kívül? - csak, hogy témánál maradjunk... 😊
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az E.T. azért is érdekes mert ha jól tudom ebbe bukott bele anno az Atari.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

és az meg már a pofátlanság teteje, ha hozzánemértõket, rosszindulatúakat (esetleg a kettõ együtt) küldenek az ember nyakára, már pedig ezt a munkát csak ilyen emberek végzik, mert a normálisnak a gyomra fordul ki más baszogatásától
Neeee, inkább ne írjál számokat!

www.youtube.com/aabyssx
Ha az én gépemnek bárminemû bûncselekményhez köze lenne, akkor nem lennék ilyen nyugodt. Ez a leltárdolog nem hinném, hogy igaz lenne, mert akkor sokkal szaporábban tevékenykedne a béesá (mégis, micsoda üzlet lenne már! Ha ezt megtehetnék büntetlenül, konkurrenciát csinálnának bármelyik comptech cégnek - ne feledjük, õk is magyarból vannak :-) )
Azokat a régi játékokat én a helyedben kitenném a szekrénybe, hogy mindenki láthassa. Jóval nagyobb érték, mint egy szimpla floppy, de még egy mai eredeti gaménél is nagyobb! Igazi old timer, hehre... ez nem irónia akart lenni. Komolyan.
Nekem volt C64-re eredeti kazettás(!) Mandragore, egy német fejlesztésû Prisioner és egy Shot'em Up Construction Kit-tel készített Boat c. játék.
BTW akkoriban még semmiféle világnézetem nem volt és (mint mindenki) azt sem tudtam, hogy szerzõi jog létezik, de azé' Téget ûbereltelek asszem. 😉
www.youtube.com/aabyssx
De ez az egy módja van annak, hogy játékokat támogasson valaki!!!"
Na igen, ezt akartam még mondani... A fejlesztõ tudod mennyit lát egy eladott példányból, kedves Vlala? Abból a 12000 FT-ból, amit kiadsz egy új stuffért, a fejleszõkhöz kb. 100 FT jut, és nem fejenként... Ezért is van az, hogy nagyon sok fejlesztõ 5-10 év után ingyenesen letölthetõvé teszi a játékát. Jó példa erre a Genetic Species, a Betrayal At Krondor vagy a Dink Smallwood. Mind ingyenesen közzétett régi "pénzes" hírességek...
Nem nyert... Végiglapoztam a három oldalt, és be copy/paste-eltem pár újabb játékot... Ha megnézted volna az oldalt, látnád, hogy még kb. ugyanennyi kimaradt, pusztán azért, mert nem annyira új, de még így is volt néhány 13e-s...
" Mert nem kötelezõ. (ide várjuk azoknak a leveleit, akiknek munkaeszköz a számítógép. Köszönjük.)
Halkan jegyezném meg, hogy ez a konzolosok fóruma, tehát játékgépekrõl van szó. Ha mutattok nekem valakit, akinek a péeskettõje vagy az ikszboksza munkaeszköz és nélkülözhetetlen, itt helyben megtapsolom.)"
Játékot fejlesztünk pc, Xbox, PS2-re (nem kamu!)... Jelentkezhetek?
"egy kávéra invitálnám õket, mert tudom, hogy immár 100%-ig legális gépem van."
Csak az a baj, hogy nem a BSA jön ki, hanem Kovács százados és társai, és mivel fingjuk nincs a géprõl, visznek mindent, ami szerintük egy picit is hasonlít a számítógépre, legyen az monitor, digikamera, mikrosütõ vagy macska... Ha szerintük annak köze lehetett bárminémü bûncselekmény elkövetéséhez, annak lõttek. És egy jó ideig nem is kapod vissza, még akkor sem, ha tényleg minden rendben van vele. Leltárként annyit írnak fel, hogy "1 db. számítógép", és nemegy olyan esetrõl hallottam, hogy elvittek egy egész jó kis gépet, majd a srác két év elteltével visszakapott egy lepukkant P1-est, gondolom az eredeti gépe kellett valakinek... Szóval akkor is elég nagy szopatás az az online bejelentõ, ha minden rendben van.
Ami pedig az olcsó játékokat illeti, én is azokat veszem. Én azért lettem lehurrogva a topic elején, mert minden játékot letöltök, mielõtt megveszem, hogy megnézzem, megéri-e az árát. Mint írtam, igen van másolt játékom, de azokat bármikor megvenném eredetiben, ha valaki azt mondaná, hogy neki megvan, és eladja, lévét itthon nem lehet õket kapni... Nah, ennyi.
(Mellesleg valaki itt tette az agyát, hogy õ már régóta ilyen no-warez-és-vegyünk-meg-mindent-eredetiben-mókuska, én tegnap rendetraktam a szobámban, és találtam eredeti Rick Dangerous-t meg UFO-t /az elõbbit 2.5''-ös, az utóbbit 3.5''-ös floppyn/. Valamint egy Scramble és egy Make a Chip kazit Spectrumhoz. Ha valakinek ennél régebbi wareja van eredetiben, az nyílt utcán letolvajozhat úgy, hogy nem kap az arcába utána... Nos, jelentkezõ? 😊
> egy kávéra invitálnám õket, mert tudom, hogy immár 100%-ig legális gépem van
Ha nincs nálad, akkor (sajnos) visznek másolatokat. Ha már kimennek hozzád, akkor annak eredménye kell, hogy legyen. Ezér' b*sz meg év vége felé a rendõrség és az APEH is olyanért, ami jól láthatóan erõltetett dolog - de hát kell a pénz karácsony felé...
De mindegy. Alapvetõen az a cél, hogy ne elgyen oka kimenni senkinek!
> 10 Ft. A fejlesztõnek ez a hozama
A fejlesztõk hozama ennek kb. 5%-a. A nagy zsé (kevesebb, mint 9 Ft 😉 legális rablók kezébe megy, akik a marketingrõl és a terjesztésrõl gondoskodnak.
De ez az egy módja van annak, hogy játékokat támogasson valaki!!!
www.youtube.com/aabyssx
legyen 30 Ft egy deci Jagermeister, 80 Ft egy egész pizza, és 5000 Ft-ból lehessen autót venni, mert a magyar pénztárcához ez lenne reális. Tévedés, uraim. A számítógép, bár munkaeszköz, sokak csak szórakozásra használt luxuscikke, mert van a szomszédnak is. Luxus. Ezért nem olcsóbb. Mert nem kötelezõ. (ide várjuk azoknak a leveleit, akiknek munkaeszköz a számítógép. Köszönjük.)
Halkan jegyezném meg, hogy ez a konzolosok fóruma, tehát játékgépekrõl van szó. Ha mutattok nekem valakit, akinek a péeskettõje vagy az ikszboksza munkaeszköz és nélkülözhetetlen, itt helyben megtapsolom.)
Az online feljelentgetés patkányság-mivoltával mélyen egyetértek, de tény, hogy ha engem feljelentetne valaki (név, cím) és kijönne a BSA, egy kávéra invitálnám õket, mert tudom, hogy immár 100%-ig legális gépem van.
Ezt a kijelentést, miszerint legyen olcsóbb a játék, mert úgy a reális, olyanok találják ki, akik azt hiszik, körülöttük forog a világ, és a körülnézés nélküli vak ténymegállapításuk (a. k. a. okoskodás) téveszméjében élnek, ezúton kérem õket, vegyék figyelembe: ha nem lenne warez, a játékok a felükbe sem kerülnének. Alátámasztom: a felhasznált szoftverek - írd és mondd - 80-90%a warez. Ebbõl a kiadó és a fejlesztõ részesedése annyi, amennyit a nyers CD-k jutalékából kapnak, átlag 10 Ft. A fejlesztõnek ez a hozama, ebbõl kellene kifejlesztenie a szoftver folytatását, vagy az új szoftvert. Mindezt annak tudatában, hogy ezért sem fog többet kapni. Minden tiszteletem a programozóké, grafikusoké, hangtechnikusoké, és mindazoké, akik részt vesznek egy rendszer fejlesztésében. Nem lehet könnyû egy életen át árral szemben úszni. Én már régen feladtam volna, és mf3-akat rajzolgatnék programozás helyett a képernyõitekre, ezt nektek, nem Doom 4-et, meg Unreal 2005-öt. Ezeket végiggondlolva nem is akkora patkányság a BSA online feljelentõlapja, mint maga a warez.
Ha minden játékot a kiadás napján megveszel, meg is érdemled, hogy ennyit fizess érte :-)
Nézd meg, 500 Ft alatt olyan játékokat lehet kapni, hogy megszólalnak. Csak a maximalista mindenkell hozzáállást kellene elfelejteni. Olyan mûremekek, mint pl. a NOLF2, vagy a NFS5 a 4 ezer Ft-ot sem érik el. Ha ennyit nem tud valaki köplteni havonta szórakozásra, akkor adja el a csúcsszuper gigahardvert, és vegyen magának legót. Abból is Duplót.
Anubys: A "teljesség igénye nélkül" csökkenõ ársorrendbe tetted a játékokat, és leírtad az elsõ hatot. Én is mondhatnám, hogy kinek van pénze ( (figyelem, a kedvencem jön!))autóra, inkább lopok egyet, nézd meg: egy Rolls Royce közel 100 millió, egy Merdzsó 40 millió, egy Range Roverért is elkérnek 25-30 millát. Ha omondjuk 1milliót keresnék havonta a 80 ezer helyett, még akkor is megérné lopni, mert akkor megmarad a pénzem, és a magyar rendõrség úgysem kap el.
Na mára elég ennyi, emésszetek :-)
ui.: Csodálom, hogy Mike még nincs itt :-)
Ami a szabad felhasználást illeti, én inkább nagyon általánydíjat tennék a CD-kre, és a softvert is engdném magáncélra, hamár a játékok árát nem viszik lejjebb...
joe69:
El vagy tévedve -már bocs- a Doom-mal kapcsolatban. A HYPE-os játékok szinte kivétel nélkül jóval 10 felett vannak, minkor kijönnek (12-14, de inkább 14). A Doom olyan értelemben volt kivétel, hogy az 10.990 volt amikor kijött.
Pár újabb játék a CD Galaxis kínálatából a teljesség igénye nélkül:
Age of Mythology Gold - 13 990 Ft
Call of Duty Deluxe Edition - 12 990 Ft
Flight Simulator 2004 Century of Flight - 13 990 Ft
Harry Potter 3: Az azkabani fogoly - 11 990 Ft
Sims 2 - 12 990 Ft
Tiger Woods PGA Tour 2005 - 11 990 Ft
Ha ezeket megveszem, bizony nem sok marad másra... Amúgy az a vicc, hogy a kilencvenes évek elején olyan olcsók voltak a CD-k, akkoriban megérte összespórolni (az amúgy k.rva drága) CD-lejátszóra, mert amit kazettán megvettél kb. 600-ért, azt CD-n 800-ért, és ugye nem kell ecsetelni a CD elõnyét a kazival szemben. Akkor sokkal többen vettek CD-t (pedig kazettára ugyanúgy ki lehetett másolni), sõt egy csomóan még a csórobbak közül is inkább spórolt egy kicsit egy CD-lejátszóra. Nem tudom, mikor jut ez majd valakinek az eszébe a "fejesek" közül...
Én a hszembe arra célzok, hogy vannak olyanok, akik mondjuk havi egytrilliárdcsilliárdot keresnek ésmégis warezolnak, na az viszont már szarrágás.
.hzx
Ami pedig joe69 hozzászólását illeti, nem tudom, honnan szedi, hogy pc-re max 10e egy játék. A Doom 3 12e-ért jött ki, és ez még olcsónak mondható egy ilyen szinten hypeolt játéknál.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
"Lehet, hogy én vagyok a lamer,"
Kijavitalak. Nem te vagy. Az az ocsi nem te.
😄DDDD
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Okés, innentõl azt hiszem úgysem tudjuk meggyõzni egymást, felesleges vitatkozni. Mindketten elmondtuk a magunk álláspontját, én tiszteletben tartom a tiedet, hogy ta mit csinálsz az egyémmel, azt rádbízom, ennyi...
Lehet, hogy én vagyok a lamer, de szerintem nincs MS-programon másolásvédelem, pont emiatt. (legalábbis az eredeti Windows 98, Windows 2000, Visual C és Office 2000 CD-ken tuti nem, azok mind megvannak, és semmiféle másolásvédelem nincs rajtuk, lehet backupolni.)
Sõt szerintem semmilyen felhasználói program CD-n nincs másolásvédelem, pont a backupolás miatt (Delphi, Klyx, Corel Painter - megvannak eredetiben, mind másolható)
Sajnos nem ez a kérdés.