6215
A warez rossz
-
#1448 Egyetlen egy jatek volt, amiert 17-ezret adtam (illetve konkretan nem en vettem, de az en gyujtemenyemben van) az pedig a GTA-SA volt. Ezen kivul csak MMORPG-kert fizettem ennyit (illetve 17-nel sokkal tobbet, de ez mas teszta :). Amugy hasznalt jatek, learazott, ismerostol kapott, cserelt, stb a modi, igy nagyjabol mindig van mivel jatszani, es masolt jatek meg nem jart a PS2-mben is nem is fog soha a budos eletben. -
#1447 De ennyire mégsem szignifikáns a különbség (persze az USA NTSC játékokat ez a licencdíj téma nem is érinti =)).
A lényeg, én személy szerint 17 ezret egy játékért sem vagyok hajlandó kiadni. Ezért inkább beszerzem máshonnan, pedig szívesen hozzájárulnék a Magyarországon eladott példányszámhoz, mert szeretném, ha mindig meg lehetne venni a megjelenés napján a sarki fűszeresnél a legújabb stuffokat normális (ha nem is a "mi pénztárcánkhoz belőtt", de a nyugatinál nem drágább) áron. De ez vágyálom marad, amíg komoly kereslet nincs. Ördögi kör. =) -
#1446 "Nyugaton" egy kicsit többet adnak el videojátékokból, mint pécés játékból. Ebben benne van a trend, a biztonság és a fejlődési irány is - a konzolos piac évről évre jelentősen növekszik.
Nálunk viszont ez nem teljesen így van. Hiába lehet már mindenhol PS2-t kapni, még mindíg ott tartunk, hogy a játékosok nagyrésze tök sötét, és köze sincs ahhoz, hogy egyáltalán mi a konzol. Persze "nyugaton" is tök sötétek, de talán nem ilyen alulinformáltak.
Tehát ezér' nálunk sokkal nagyobb a pécés bázis, mint a konzolos bázis. És mivel nálunk kb. ugyanolyan kalóz mind a kettő, így arányosan több lehet a pécés eladás. Amit részben a kedvezőbb árak is alátámaszhatnak.
-
#1445 Azért mert míg PC-re megveszi vagy 2 ember véletlenül, addig PS2-r emilliók fognyak belűlük(persze eredetiben)!:P -
#1444 Én igazából egy valamit nem értek, vannak pl az EA tavalyi számozásu játékai, Pl Fifa NHL NBA 2004 JB-Everything or Nothing stb, Harry Potter 3 ezek Pc-n olyan 3500-4000 forintért vannak, Ps2-re meg Xboxra meg 8e forintért. Hol itt az igazság? Azért mert ezek DVD lemezen vannak és nem kell telepítést csinálni? -
#1443 > De ez egyébként miért van? (Járatlan vagyok a témában, de EU szinten nem jellemző, hogy ennyire sokkal többe lennének a konzol cuccok)
A konzol játékok már csak azért is drágábbak, mert a vas gyártóknak licenc-díjat kell fizetni minden példány után.
Ezért tudsz 40e-ért venni egy komplett vasat, és nem csak egy középgagyi videokártyát. -
#1442 Psssszzzzttttt!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#1441 Ha atmesz a WoW topic-ba es realizalod, hogy Sephi az egyik legaktivabb forumozo arrafele, akkor majd leesik, hogy csak szivozik es igazabol o is elofizeto! :D
A WoW magaba szippant mindenkit, az ellenallas hasztalan! :P -
Lammer at Work #1440 es kulonbenis ahogy elnezem a guildwarst, szerintem az sokkal korekktebb a maga vedd meg es utana free hasznalhatod a multijat... nagyon korrekt, szemben a wowos havi perkalasaval, ezaz amiert varom a GW-t, es sajnos le kell mondjak a WOWrol :/ -
#1439 Nem is Simezek:D -
#1438 Egysze majd elkap a feeling, mint gamert, ebben biztos vagyok..:) -
#1437 Igen igen! De Sims-ben nem lehet kerem raptorokra vadaszni tuzgolyoval! -
#1436 "1000 darab érkezett, legjobb tudomásom szerint."
Jól tudod
"Ez magasan több, mint amit bármilyen más játékból eladtak."
Ebben viszont habosat tévedsz. Ez még itthon is full minimál eladás egy ilyen címnél, általában 2-3000 db megy el, de a Sims mittoménhány több, mint 10ezer (!) példányban ment el, pedig az lehet másolni... -
#1435 Baromsag! Egyszeruen nem ertem az olyan embereket akik kepesek ijesmire!
Irtam bogaram :D -
#1434 WoWozni jo, Guild Warsozni ugy szinten, ONline RPG a jovo, drotokat az agyamr ade azonnal!!:)
Emailemre meg nem valaszoltal. -
#1433 Szerintem aki kepes megvenni a WOW-ot es aztan majd honaponta kiadni erte azt a sok penzt majd kepes orakat a monitor elott ulni es a vegtelesegik jaccani az nem normalis. -
#1432 A japan Turismo4 a belso fuzet melle +200 oldalas konyvvel erkezett. Konzoloknal is siman menne az ilyen megoldas, csak hat minek aaaaaz....?:/ -
#1431 Akkor a gyártók a köcsögök, hogy drágábban adják.. ez a 17 azért igen komoly ár-érték arány dillemát vet fel. Persze az igaz, van játék, ami megér ennyit a belefektetett játékórák okán. De akkoris. :P
WoW meg egy nagyon szép példa, mivel lehet itthon is eladni egy játékot: zeniális game először is, egy szeretett frencsájz alapjain. warez elvi lehetőségének kizárása, folyamatos support ígérete, nem egy szaros DVD-tokban adják, 200 oldalas kézikönyvecske. =) Mondjuk ezeket egy konzol játékra nehezebb vonatkoztatni. =)) -
#1430 Na ha már felvetetted, leírom ide, hátha Martin intézkedik. =)
Debrecenben egyszerűen nem lehet kapni 576 Konzolt. Bepróbálkozom utcai hírlapárusnál, postán, áruházakban, benzinkúton rendszeresen, sehol nincs.
Összesen két helyen szokott lenni, ha arra járok, megveszem.
Megrendelni lusta vagyok, meg egyszerre annyi zsetont kiadni egy magazinra - nem visz rá a lélek, inkább eliszom. =) -
#1429 Hat lebuktal nem veszel 576 konzolt!! U Traitor!!:) Mellekeltek hozza egy kis katalogust, aminek elso oldalan hirdetik, hogy marciustol magyar Sims2, s sim2 egyetem kiegeszito detto magyarul.
Ennek koka, pedig valoban a 12000res eladas. De a WoW nak is megvan minden eselye ezt uberelni, csak ido kerdese.
Az arkulonbseg azert van, mert dragabban kapjak a jatekokat kulhonbol (alt. magatol a gyartotol) eleve.... de Unios arakon akkors em mozgunk, ami nem tudhato be csupan a 10%al magasabb afanak. -
#1428 A Sims2-ből nem 12k példányt adtak el? Volt egy hír, hogy csinálják az "ajándék magyarítást" emiatt a szép szám miatt.. legalábbis ilyesmit hallottam áén. =) -
#1427 De ez egyébként miért van? (Járatlan vagyok a témában, de EU szinten nem jellemző, hogy ennyire sokkal többe lennének a konzol cuccok)
Adó/vám más rá? Vagy a PC-s játékok forgalmazói normálisabban szabják az árakat?
Lehet, hogy az az ötezer nem tűnik olyan soknak, de azért a kicsit több mint tízezer meg a majdnem húszezer között igen nagy a különbség. =)) -
#1426 Igazat adok, a PCS szoftver MOn messze jobban fogy konzolos tarsainal, hala a k*rvajo arzsabasnak. Egyszer a nagyok vegre eszbekapnanak, s lepnenek az ugyben.... -
#1425 Nope. a GTA SA a maga 2000dbjaval vitt mindent tavaly(hetfoi napon bejott, hetfo delutan mar 1 db sem volt, s meg kellett volna sok nagyon sok). En 2-2500rol tudok a WoW eseten. De ha csak 1000, akkor viszont erosen elszamolta az NTec, s egyaltalan nem szamit rekordnak. -
hzx #1424 "Egy konzol játék viszont 17k-ért itthon röhejesen drága."
Aláírom. Messze az átlagkereset számára elviselhető ár felett. -
hzx #1423 "Azt ugye tudod, hogy hany darab erkezett ide?"
1000 darab érkezett, legjobb tudomásom szerint. Ez magasan több, mint amit bármilyen más játékból eladtak. -
#1422 "Baromi drága", ez mondjuk erősen relatív.
12k a játék, ami pont 2 ezerrel (ma már nem ér szinte semmit) van a lélektani határ felett. A havi 3 ezret meg egy szolgáltatásért fizetik ki. Másrészt a vevők legalább 50%-a egy jó ideig csak ezzel akar játszani, más nem érdekli.
Egy konzol játék viszont 17k-ért itthon röhejesen drága. A PC-s játékok normálisabb áron vannak, biztos jobban is veszik őket. -
#1421 "ide" alatt termeszetesen Mo.-t ertem... -
#1420 Szerintem, ez egy olyan jatek, amit akkor is eredetiben venne meg az ember, ha lehetne masolni, kiveve azokat, akik amugy sem vettek meg. Azt ugye tudod, hogy hany darab erkezett ide? Szerintem ennyit barmelyik jatekobol eladnak... :) -
#1419 Hát ja, van piz a jatekokra csak az ember inkabb elkurvazza(ami jobb esetben 30, rosszabb esetben 5 perc elvezet csupan) azt:D:P -
hzx #1418 Liquid -nek volt egy nagyon jó észrevétele vmelyik 576 topicban a World of Warcraft kapcsán. Baromi drága (alap játékár + havi 3 ruppó, ami 36e egy évre), de mivel nem lehet másolni, megvették az összeset... -
#1417 Ja, Microcosmos jól nyomja, meg azok a hülye reklámjai, hogy aszongya: "Miért nem csináljátok kutyapózban, úgy tudsz közbe emun nyomulni, ami letölthető innen" :) -
#1416 Vagy lehet, hogy egy egész gimnáziumi vagy szakközepes osztály regisztrált ilyen néven, és 10-15 találja ki ezeket a baromságokat :))) -
#1415 Microcosmos nagyon "ott van"...
Ennyi hülyeséget, egy embertől, :))) -
#1414 "Persze, a leglényegesebb tulajdonsága egy játéknak a megjelenési dátuma."
...meg, hogy hány giga letölteni.
-
#1413 Daily baromság... :D
© Microcosmos tegnap 18:08 | Privát | Válasz | #1025
Mindenkinek van warez csak valaki bevallja ,valaki meg parázik. De nyugi van mert magánembereket nem baszogat senki. no para
-
#1412 Há de figyejjed má. Figyejjed má, milyen power brutál deluxe konfigja van, vaze. Nem is irigyled? :) -
#1411 :-DDD
Persze, a leglényegesebb tulajdonsága egy játéknak a megjelenési dátuma.
Teljesen kész... -
#1410 Nagyon jó fejek járnak errefelé mostanában.
BTW ennyit ér egy játék:
© gakoska ma 13:02 | Privát | Válasz | #34
a tekken 4 mikori gém?
csak mert van egy torrentem hozzá de nem tudom megéri-e a 3,3 gigát letölteni
-
#1409 Itt-ott elcsípem (asszem' GT, meg PS2 topikban).