13886
-
Menő #643 Van valami új hír a játékról? -
DragonKnight #642 No mindenkinek igaza is van meg nem is.
Először is 7 könyv van éppen most számoltam meg őket itt van mind az asztalon eredetiben (lengyelül).
Sapkowksi először két kötetben kiadott 13 novellát Geralt-tal a főszerepben és igy kezdődött a A Witcher (Wied¼min) saga.
Az első könyv címe : Az utolsó kívánság (Ostatnie ¿yczenie), ebben jelent meg először Geralt, a nyitó novellában (Wied¼min)
A második könyv címe: A sors kardja (Miecz przeznaczenia) ebben is novellák vannak Geralt-tal
Ennek a két kötetnek a sikere vezetett oda hogy Sapkowski kiadott egy 5 könyvből álló pentalógiát amiben már nem novellák mesélik az azóta világhírre szert tett wied¼min legendáját.
A könyvek:
1. Az elfek vére (Krew elfów)
2. A megvetés ideje (Czas pogardy)
3. Tűzkeresztség (Chrzest ognia)
4. A fecske tornya (Wie¿a jaskó³ki)
5. A tó asszonya (Pani jeziora)
Ezeken a könyveken kívül Sapkowskinak van más műve is de semmi se hozott neki akkora hírnevet mint a Wied¼min saga.
-
#641 alig várom!:D
remélem ilyen gépen menni fog(notebook):
Duo T2080
1gb ram
és ati mobility radeon X2300 256 Shader3.0
most lett beszerezve a kicsike szal reménykedek
menni fog! -
#640 bassza meg... pont hosszúhétvége után... -
Endor #639 igen tényleg 5 könyv van, nem tudom honnan vettem a hetet -
Zóanagyvarázsló #638 Tőlem mehet bannerba :)
De nincsen házigazdánk (hmm, megjelenéstájt lehet szükség lesz rá, remélem nem szabadul el itt is az SG-s pokol), erre egy moderátort kell megkérni. -
#637 Igen ezt már én is javasoltam, de nem reagált senki... -
Zóanagyvarázsló #636 *Worldwide -
Zóanagyvarázsló #635 Worlwide megjelenés: október 26.
Magyarországi megjelenés: november 14. (még nem végleges, csak "saccperkábé" dátum) -
#634 Mondjuk a bannerbe egy "elvetemült rajongó" berakhatná a megjelenését:D -
#633 Okt 23-a után jön ki? -
#632 Mikor lesz valami gyárból kilopott verzió?xD -
#631 Egyet elolvastam, jó! Elég érdekes angolsággal rendelkezett, helyenként hajmeresztő hibákkal tarkítva, pedig ez a hivatalos fordítás lektorálás előtt változata volt. Érdekes, hogy a hivatalos Witcher oldalra lettek ezek anno kitéve, persze azóta már törölték őket. :) -
#630 5 könyv van, de mind novellagyűjtemény. Korábban linkelve volt a wikis része. A Witcher vonalat összesen asszem 5 novella követi. -
Endor #629 Nem ez csupán 3 novella. Ha jól tudom összesen 7 könyv van ami a witcher témával foglalkozik ebből az első néhány hónapja jelent meg angolul, a többi esetleg kijött németül, de ebben nem vagyok biztos. Szóval ez még közel sem minden -
#628 Ezek a könyvek?Több nem jelent meg? -
Zóanagyvarázsló #627 De sajnos nem teszik - ez a The Witcher esetében már tény. A CD Projekt az Atarinak tenne keresztbe, ha innen olcsón hordhatnák ki külföldre az angol nyelvű terméket - legalábbis vigyáznak a különböző kiadói, terjesztői érdekekre, nekem a régiókód jut eszembe róla. Vagy eleve drágábban adnák, melyre a kereskedő is ráteszi a hasznát, és máris többe kerül, mint külföldről rendelni. -
#626 Szerintem meg ha van eszük lehetővé teszik a választást. Mert mit adj isten mi van ha valaki MO-n veszi meg közben meg német vagy angol? -
#625 Számomra a soundtrack és az artbook a vonzó. Esetleg még a kártyajáték is érdekes lett volna. Önmagában az artbookért nem hiszme, hogy beCÉznék, de még meglátjuk! :) -
Zóanagyvarázsló #624 Elfelejtettem rákérdezni az árra, de tippelhetek :)
A tartalmat pontosabban nem feszegetném (hátha kimaradt véletlenül vagy én nem hallottam), remélem benne lesz a fel nem sorolt Artbook is. A medál és a kártyajáték sajnos biztosan hiányozni fog.
Őszintén szólva így már korrektnek találom 8K-ért az alapkiadást (lesz olcsóbb is idővel), de a CE határozottan jól hangzik, tartalmilag gazdagabbnak is tűnik, mint az angol vagy a német. Még lehet én is lemondok a külföldi vásárlásról (persze lehet, hogy azért aljas módon beszerzem az angol hangsávot és feliratot), ha korrekt áron lesz, és erre - ismerve a CD Projekt üzletpolitikáját - minden esélyt meglátok. A csúszás pedig számomra csak hab a tortán. -
#623 Nocsak! És mennyibe fog fájni a CE, nem mondták? Pontosan akkor mi lesz benne, mert most már meg vagyok kavarodva rendesen. :) -
#622 Az azért kár hogy később jelenik meg:/ -
Zóanagyvarázsló #621 "Nyomoztam", és a következő eredményre jutottam (copy paste, más fórumon már beírtam):
"Az imént felhívtam a CD Projektet, és pár új értesüléssel lettem gazdagabb.
- a magyarországi megjelenés november közepére (talán nov. 14.) módosult, ez a világszerte való megjelenést nem érinti (nem kérdeztem rá, hogy ennek mi az oka, lehet a honosítás elhúzódása éppen úgy, mint az idehaza már emgszokott random késlekedés)
- ugyanekkor lesz idehaza is CE - szintén teljesen magyar nyelven
- a soundtracket és a térképet a normál kiadás is tartalmazza, a CE pedig pluszba a Bestiáriumot és a végigjátszást (ez nem tudom mit talkarhat, ilyesmit nem láttam a lengyel kiadásban, lehet, hogy - némi csavarral - a 'Behind the Scenes' DVD-re gondolnak?)
Én alapvetően jó hírnek tartom ezeket, remélem be is igazolódnak. Eleddig nem találkoztam a CD Projekt termékeivel, de a hallottak alapján valóban az igényességre törekednek." -
#620 -
#619 Hát én meg teljesen elfeledkeztem arról amit ígértem, bocsesz, itt van a 3 sztori:
A Grain of Truth
Lesser Evil
The Witcher -
#618 Jah, úgy már más! -
Zóanagyvarázsló #617 Ez is benne van (ismersz véletlenül egy Gothic 3-at:), de a fő ok, hogy ebből a játékból szeretnék CE-t (bár a kiherélős hírek eléggé elbizonytalanítottak), de még nincs rá félretéve a pénz. Nem akarok róla lecsúszni. -
#616 Valszeg xp-én elég az 1GB, vistához meg 2GB biztos kelleni fog. -
adammmmmmm #615 Én úgy tom hogy az 1GB-al is el fog menni de azért a 2GB az ajánlott. -
#614 A végén írnak a gépigényről is. P4 3.2, 2GB, 6800GT 256MB: ezen a konfigon elég jól megy 1024-ben azt írják, nekem már csak a ram a necces, remélem 1GB-al is menni fog, bár már elkéne a 2GB. -
#613 Nem szeretsz tán bétatesztelni? :) -
Zóanagyvarázsló #612 Én rendhagyóan állok hozzá a megjelenésekhez, szívesen vártam volna még egy-két hónapot. -
#611 Aranyba ment a játék, minden a tervek szerint alakul, juhééé! -
KH #610 rpgwatch előzetes második darabjának fordtása -
adammmmmmm #609 Én még mindig nem tudom eldönteni? Ha magyarul van akkor mindent megértek és nem lenne azzal gond hogy félre értek valamit és nem értem, de az angol hang nekem jobban teccik. De valszeg én is úgy fogom csinálni ahogy lwb. -
#608 Valahol ezt nem lehetne megtekinteni vidéki halandóknak is? -
#607 A BGS-en bemutatták, szertintem teljesen korrekt a szinkron! -
#606 Mert én vágtam össze a meglévő anyagokból.
:) -
#605 Nem is olyan rossz... de miért más a felira mint a szöveg? vagy csak bevágtak valamit a játékból és arra tették a hangot? -
#604 Valami ilyesmire lehet majd számítani...