63345
  • lordbalu
    Rangereknek egy kérdés. A petet hogy tudom átnevezni hogy úgy is maradjon? Valamiért folyton elveszik a neve. Előre is kösz a választ.
  • CortezK2
    Akkor lehet valamikor ráveszem magam és átruccanok ha nem lesz jobb dolgom, mintha lett volna 1-2 sárgás árnyalatú cucc elpakolva későbbre. Köszi ;)
  • Ében
    Ha visszamész, akkor mindent megtalálsz, mert a guild-es fejlesztések ott megmaradnak, ezek szerverhez kötöttek.
  • CortezK2
    Tehát ah visszakommandózok 1 hétre a régire, akkor ott meglesznek az otthagyott cuccok? Vagy mivel onnan leléptünk nullázódott az egész? Igazából nem is fontos, azért a pár cuccért nem szórakozok, a fejlesztős-visszakapós része érdekelt, úgyhogy köszi
  • Ében
    Nem kapjátok vissza sajnos. Ott maradnak a szerveren.
  • CortezK2
    Helló! Ha volt egy szerveren guild bank benne pár cuccal, akkor ha költözés után az új szerveren kifejlesztjük, akkor visszakapjuk a benne tárolt dolgokat, vagy azokat buktuk?
  • j0nNyKa
    ez az open source mmorpg fejlesztős ötleted nagyon tetszik
    mit szólnál, ha ellopnám kölcsönvenném az ötleted, és kiírnám szakdolgozat témának az egyetemen? szerintem tuti lene hallgató, aki rácuppan
  • Running
    Tegnap kb 4 órát www-ztem aktívan, ezalatt esett 3 sárga, és kb 4x ürítettem a 100 slotos invetorymat. Ebből kb 15 slot ami folyamatosan foglalt.
  • Tusy
    - állítólag necroval jön legrosszabbul a loot. Sajnos melee-hez nálam kevés az fps (gyenge a gépem), és minél többen vagyunk a necro csak annál kevesebbet fog kapni (ha wvw-n is él ez a 'downedbe üss legalább 10%-ot' és azért kapsz lootot). Pvp-n amióta figyelek erre a downed dologra elég a 3 meccs a daily achihoz (5-10 kill jut a necrora körönként ha legalább 4-4 fő van a csapatokban)
    - 1g necroval ~10 óra játék alatt jönne össze (nyersanyagot nem de minden más lootot eladok a vendornak). Persze azért blueprintet szoktam venni meg 5s-10s összegű fejlesztéseket még indítok néha (főleg campben a supply duplázást) így ritkán van vele 1g-m :)
  • Running
    Nem a GW1-re gondoltam, hanem más mmo-kra.
  • Dixtroy
    Azt igy nem mondanam, hogy "köröket ver az elődökre", mar ha a gwre es kiegeszitoire gondolsz, ez egy tok masik jatek. Ha az elodok alatt az mmok egeszet erted, akkor esetleg meg egyet is erthetek, tenyleg atvettek rengeteg jo dolgot, es kitalaltak hasznalhato ujdonsagokat.
  • Running
    Ez igaz, de cserébe mondjuk vendornál kevesebbet kapnál a cuccokért, TP +2% adó és máris kiváltották... csak egy példa. Nagyon kéne egy paci. :))))
  • DummyBoy
    Izé ... Persze hogy így kapod meg, hiszen előtte felbasz egy böhöm ablakot, amit le kell okézni :) Mint a daily és a weekly acsívment ... De jó is lenne ez minden lootnál WvW-n ...

Azért ez nem éppen "közvetlen" inventoryba pakolás ...

És ha monduk le van programozva egy item: "bag of loot", ami megnyitáskor ad random valamit ... és ezt kellene mondjuk átmókolni, hogy az eddzsim csinálja ... egyszerre 500 embernek? Az is belefér 100 sorba?

És én NEM vagyok programozó ... csak olyan iparban dolgozom, ahol 984754753245 különböző szempontból kell a dolgokat megvizsgálni, nem pedig 2-ből ... Lehet hogy egy adott probléma megoldása első körben qrva egyszerűnek tűnik, csak nemes egyszerűséggel 16 más dolog miatt nem megoldható. Amíg nem ismerjük a dolgot megfelelően addig el kell hinni amit mondanak. Ez van ...
  • Dixtroy
    A waypoint penzes jellege az egyik penzkivezetesi modszer, ha mounttal kivaltod, a jatek gazdasaganak egyensulya romlik el.
  • Running
    Ők legalább 1.0-val adták ki a játékot, nem úgy mint az előző pár mmo. Az mondjuk tény, hogy kell még legalább 1 év, mire bekerül az összes félkész, kimaradt, extra fejlesztés.
    Maga a játék viszont így is köröket ver az elődökre, kár lenne ha elszúrnák. A WWW, spvp, kaszt balansz, party-alli funckiók fejlesztésekkel már most nagyon szarul állnak, és ha febr-márciusi update nem ad hozzá valamit a játékhoz, valami normálisat, egy újabb hullám fogja jegelni a játékot. Az Elder Scrolls online is egyre közeledik... mi is várjuk...
  • Shaenis
    Igen, én is gondoltam erre a szempontra. Sajnos az a helyzet, hogy cheaterek jelenleg is vannak. Nyílt forráskód esetén sokkal több cheater lenne eleinte, de sokkal gyorsabban lennének kijavítva a bugok és exploitok, amiket kihasználnak. Jelenleg arenanetnek nincs erőforrása ezek javítására. Természetesen az, hogy nyílt kódból mi kerüljön bele a releasebe, az teljes mértékben az arenanet döntése lenne, nem arról van szó hogy bárki bármit beletehet a játékba.

Na de kár ezen pörögni, open source AAA mmo nincs, és nem is lesz valószínűleg. Addig is reméljük, hogy egyszer utolérik magukat a fejlesztésben.
  • Running
    Mióta Thief-el játszom (nem azért mert über, ezzel is szarul játszok) iszonyat loot jön, pedig az esetek nagy részében csak a shortbow-ot alkalmazom. Hozzávetőlegesen az eléhez képest 2x-33x annyi, warriorhoz képes 4x-5x.
    Óránként a gold simán becsurog, ebből már levontam a javítást, meg a fejlesztéseket....
  • Running
    Ezt soha nem értettem, miért csak korlátozottan engedik, vagy sehogy. Sok mod szerkesztő, ingyen a saját idejében írna nekik jó dolgokat. Nekik csak tesztelni kéne, aztán berakni a játékba. 1 év alatt annyit fejlődne a játék, mint a régi felfogás szerint 5 év alatt.
    Megint csak ugyan azt tudom mondani, valami miatt nem lehet, különben megoldanák, nekik is csak jó lenne, meg csomó plusz pénz, ami ugye a legjobban számít.
    Csapattársakkal pl azt beszéltük, elféne a mount a játékban. Csak gemért lehetne venni, pl 2000-ért. Arra még én is költenék, nem is keveset, lehet még valós pénzt is. Szerintem sok befolyna nekik a kasszába és a kutyát sem zavarna, hogy most nem waypontozol, hanem átkocogsz lovon, vagy bármi máson.
  • Tusy
    - csak wvw-zek (meg pvp, de onnan tényleg nem jön pénz)
  • Tusy
    - hihetetlen szívás lenne a crackerek (gold farmerek) miatt
    -- wow-ban elég volt csak néhány grafikai cuccot megváltoztatni a saját gépükön, hogy előnyhöz tudjanak jutni (legalábbis nekem ez jött le 1-2 nagyobb port felverő csalás után)
    -- állítólag gw2-ben is vannak csalók (cheater), na most ugyanezt elképzelni sem merem nyílt forráskód esetén. Ez pont egy olyan terület ahol nem érezném magam biztonságban a játéktól ha nyílt forráskódú lenne
  • t0xikus
    "- én személy szerint örülök, ha javításra elég a wvw-n összeszedett loot + pénz, fejlesztésre már régóta nem futja. De csak azért nem fogok dungeonba járni vagy a piac királya lenni, hogy fedezhessem a wvw-s költségeket" vmit rosszul csinálsz
  • Shaenis
    "hitetetlen fejlődési lehetőség" - hihetetlent akartam írni :)
  • Shaenis
    Na ebben végre egyetértünk. :) Igen, tudom hogy a prioritás dönt el mindent, én is nagy cégnél dolgozom. Hiába van egy kisebb és gyorsabban megoldható feladat, ha hozzá sem szabad nyúlni mert a másik fontosabb. De ezzel végre elismerted amit én is mondtam, nem az a gond hogy nem tudják megoldani, hanem hogy jelenleg nem akarják.

"azok az emberek akik egy ilyen cégnél dolgoznak, azok tudnak valamit, nem is keveset"

Nem vonom kétségbe az arenat programozóinak kvalitását, sőt, én is szivesen jelentkeznék oda, ha usában élnék. De ugye azt nem vonod kétségbe, hogy a világon még rengeteg jó - és jobb - programozó van rajtuk kívül is. Hatalmas húzás lenne, ha egyszer kitalálnának egy olyan üzleti modellt, ami megérné egy MMO fejlesztő cégnek áttérni nyílt forráskódra, amellett hogy az üzemeltetés és a mikrotranzakciók bevétele persze az övék maradna. Úgy gondolom, hitetetlen fejlődési lehetőség lenne egy ilyen játékban.
  • Tusy
    - ez nem az én ötletem volt és kapásból 2 nagy problémát vetne fel
    -- kevesebben járnának wvw-re (loot sincs, wtf?)
    -- helyek fejlesztése akkor miből menne? Ha az továbbra is pénzből akkor azt honnan lehetne előszedni ha az egyik alapkoncepció szerint "itt semmit sem kötelező csinálni" ?

- én személy szerint örülök, ha javításra elég a wvw-n összeszedett loot + pénz, fejlesztésre már régóta nem futja. De csak azért nem fogok dungeonba járni vagy a piac királya lenni, hogy fedezhessem a wvw-s költségeket
  • Running
    Sokan írnak oda ötleteket, megoldásokat, egy próbát megér!
  • Running
    Ötleteket ide lehet írni: Link
  • Tusy
    - badge kivételével vegyék ki az összes lootot wvw-ről, cserébe ne legyen javítási költség se. Badge pedig legyen úgy kezelve mint a pénz és akkor megoldották a loot probléma nagyját. "A probléma megoldása megváltoztatja a probléma természetét" -- Murphy
  • Running
    Draygo.9473:
    Are projectile destroying skills actually intended to destroy siege projectiles? Or is this a case of creative use of game mechanics you guys didn’t quite expect.
    Also what has been the most surprising placement you’ve seen for a treb that actually worked?

This is intended! We actually had issues in early testing because players were able to reflect trebuchet shots. The oddest place i’ve seen siege is probably on top of the ruins by the underground entrance to blue’s keep.

TurtleofPower.5641:
    Maybe a dev could answer this… I always wondered if there are plans for WvW ever getting some big events like in PVE. Dragon-sized stuff like one taking over Stonemist… could that ever happen?

There are no plans currently. However, this is something that is not off the table for the future and is often day dreamed about. I’m sure everyone would love to see a large size event start and destroy something. as long as they didn’t own it.
    The question we ask when building content is “can this be fun for all three teams involved?” This question is a large part of the design process, and often leads to changes or cancellation of content.

Kintari.4172:
    Has there ever been an official reason given for why enemies appear as ‘Server-name Invader’? Does this reflect a deliberate gameplay design decision, or a technical constraint?

Some of the reasons behind enemies appearing as ‘Server-name Invader’ where to avoid harassment issues, let other servers identify what server you are from, and to help establish server rivalry. The way your server name reads is something we would love to adjust, and I am hopeful that we will!
  • Running
    Ha ilyen régen dolgozol, akkor te is tudod, hogy vannak prioritások, főleg egy ilyen nagy cég esetében. Valszeg ők is hamar meglennének vele, ha ez lenne az elsődleges probléma, nyilván nem ez. Mi kb semmit sem látunk bele egy ilyen cég működésébe, de abban biztos lehetsz, hogy azok az emberek akik egy ilyen cégnél dolgoznak, azok tudnak valamit, nem is keveset. Nekünk lehet ez a legnagyobb gondunk, nekik meg az, hogy azt a 100 soros kódot mikor tudja elkészíteni, mikor előtte kapott még kb 250 egyéb megoldandó feladatot.
  • Shaenis
    Nem bántottál meg. 20 éve programozó vagyok, pontosan tudom mi a különbség a "nem lehet" illetve "nem akarjuk" megoldani között. Ha open source lenne a GW2 kódja, nagy összegbe fogadnék veled hogy 2 héten belül elkészülne a patch.
  • Running
    Nincs, a full vitás, heal poweres ele se képes healerként működni, úgy mint más játékba.
  • Running
    Nem akarlak megbántani, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy több száz főt foglalkoztató játékgyártó cégnél dolgozó szakembereknek ez mondjuk nem jutott eszébe, főleg, miután évek óta dolgoznak a játékon. Küld már át nekik a megoldásod, ha van egy kis szerencséd, fel is vesznek, és mindent csettintésre ki tudnak majd javítani.
  • Shaenis
    kamu kamu kamu...

A közvetlenül inventoryba pakolásos algoritmus már létezik, dungeon (exp) végén a tokeneket mindig így kapod meg. A másik, hogy az invertory overflow is kezelve van már, de 99%-ban van bőven hely, ha mégsem lenne, akkor üsse kő dobja a lábam elé. Ja hogy ehhez írni kellene még vagy 100 sor kódot? Bele ne rokkanjanak már. Már megint csak a ködös igérgetés megy, hogy hű de jó lesz minden csak várjuk ki, de közben alapvető dolgokat sem képesek megoldani.
  • Marfy
    Köszi a válaszokat, már közben megcsináltam a warriot, igaz még csak 7es :).
    Valóban elég jól használható, igaz nincs aoe képessége a puskának, de nem baj.
    Valamint kipróbáltam meg a mace-t is hát az valami brutál.

Valamint melyik cast használható healerként? Ha jól néztem az elementalist-nek van elég sok heal spellje, ha staffot használni.
  • Running
    WWW, loot:
    So why did we put the bags at your feet rather than just dumping the items into your inventory? Part of the answer is that it was the smallest possible change that could work (programmers like stuff like that). We already had the bag spawning system so we could just reuse it. Another part of the answer is that picking up loot can be a bit like unwrapping a present and we didn’t want to ruin the unwrapping for everybody. Finally, if we just start putting loot into player inventory then we need to deal with a bunch of edge cases and at the time we had more pressing issues to work on. For example, when your inventory fills up items you receive go into inventory overflow and your character becomes encumbered. That makes you move really slowly and that didn’t seem like a nice thing to do to people in the middle of a fight. There were some others that I don’t recall off the top of my head, but suffice it to say there were some thorny design questions about the best way to handle it.
    We have tossed around some ideas for ways to improve the system but it’s relatively low priority so nobody is actively working on it right now.
  • Dixtroy
    Es rucinak mit ajanlasz? GS-el Valkyrie vagy a Berserker's jobb? Meg csak 67nel tartok, ezzel nyomulok, de lehet, hogy nem a legjobb.
  • Shaenis
    "We tried changing blueprints to being account bound and it completely broke the pack up skill when holding the blueprint so we can’t do that either unfortunately."

WTF? Ez valami oltári nagy ködösítés, egyrész nem értem mi olyan nagy varázslat a kódban, hogy nem lehet használni a blueprintet ha accountbond. De még ha el is hiszem, akkor is van rá már létező technikai megoldás. Csomó olyan item van ami: "Account Bond, Soulbond on use". Vagyis pakolgathatod a blueprinteket az altok között, de ha amint használod hogy letegyed, onnantól soulbonddá válik. És voilá, megoldva a kurva nagy varázslatos bug.
  • DummyBoy
    Ha Pierce-re traiteled, akkor a zergben több enemy ellen is jó :) (Crack Shot)

@Tusy: Nekród contidion damage-es? Nemrég pont arről beszélgettünk, (Persze ez csak összeesküvés elmélet ...) hogy az a gyanúnk, minél nagyobbat ütsz valakibe, annál jobb a loot :)

Condition-ös thieffel annyi spike esik, hogy a fél világot elláthatnám vele, mellettem a backstab thiefeknek meg hullik a manna ...
  • Tusy
    - blueprintet ha kiveszed akkor fegyverváltással le tudod dobni a földre ahonnan más felveheti. Ezzel csak magadnak (másik karakternek) nem tudod közvetlenül átadni
    - necroval még kevesebb cucc szokott esni mint mással (az a fő karim). Pvp-n player killnél az számít ha legalább 10%-t ütsz a már levert játékosba, most wvw-n is a fekvő játékost sebzem inkább hátha úgy többet kapok
  • Running
    www:
    Account bound blueprints:
    We tried changing blueprints to being account bound and it completely broke the pack up skill when holding the blueprint so we can’t do that either unfortunately.
    I’m hoping that someday may find some programmer magic that can solve this so we can at least get rid of them being soulbound, but nobody is looking at it currently.

Badge usefulness, gear variety and earning gold in wvw compared to pve:
    We are working on a number of different updates that should address these issues over the next couple of months.
    We are still working out all the details, but the team has been working on some pretty exciting stuff that should address many of the very valid points you folks brought up. I can’t say much more than that quite yet, but we’re aware of it and we’re working on it.

Any changes or additional things to commander icon?:
    We’ve talked about a number of improvements we’d like to make to the commander system as a whole, but it’s not on anyone’s schedule right now.