63345
-
MaRee #56388 Nekem a karma / cof set jön be a legjobban. -
#56387 Más téma, szerintetek egy charron melyik heavy armor mutat a legjobban?
páncélok -
#56386 Szeretem mikor ilyen "értelmes" vitákat nyomtok. Semmi személyeskedés, semmi anyázás, csak érvek, ellenérvek, élmények. Csak így tovább és köszönöm. -
Robe77 #56385 Így gyorsan visszaolvasva senki nem írta, hogy a Pikenen szar lenne a www. Akkor sem volt szar amikor még ott voltunk. :) -
#56384 Akkor is az én apukám az erősebb.
-
Nikosi #56383 Annyit még hozzá kell tennem, hogy az sem véletlenül történt meg, hogy előző héten a Gandarat és az Auguryt lenyomta piken igen durván. Mivel az a két szerver erőteljesen pug vezérelt, elsősorban nem a létszámban hanem a szervezettségben múlta felül a két szervert a Piken.
Természetesen nagy valószínűséggel a Piken vs Deso meccset a Deso nyerné meg most, mert itt nincsenek olyan guildek mint amikről az előzőekben írtam, de egyáltalán nem rossz a wvw jelenleg a Piken Squaren sem.
Ráadásul egyetlen guild sem tervez költözést Piken-ről, azaz a jelenlegi állapot valószínűleg tartós marad a fizetős transzfer idején is. Ez nem reklám mint az előző írásom sem annak szántam, mindössze azért született, hogy a reálisabb képet kapjon mindenki a kérdésben. -
Nikosi #56382 Nem akarok bele szólni de nem tudom megállni a dolgot.
A piken-en is van szerver összhang, van szerver honlap is. Hetente összejönnek a nagyobb guildek vezetői egy állandó napon megtanácskozni mi legyen a terv következő hétre ts-en élőszóban (talán péntekenként ha jól emlékszem). Igen természetesen ezen a meetingen sajnos csak akkor tud valaki részt venni ha tud is angolul. Nem csak a hetesek vannak akik masszívan wvw-nek. Amikor elmentetek akkor egy teljesen más piken hagytatok ott mint amit ma találnátok. Van legalább 5-10 guild akik masszívan tolják a dolgot nem kis csapatokkal.
Azok a guildek akik felmennek a megbeszélésekre azok szépen megosztottan tartják a bordereket. Plusz minden napra egy egy klán nagyobb megmozdulást is hirdet, ezek is időponttal ellátott úgy nevezett "raidek" 30-40 fő egy klánból plusz a csatalakozó pug. Van éjjeli raid + (őrjárat) is egy oroszok guild szervezi + még valakik, meg a pug. Tehát éjjel is találni commandert és embert. Nem az van már, hogy minden elbukik éjszaka.
Igaz itt nincsenek olyan guildek mint mint pl az [IRON] aki 300 + player 23 commander és tartják állandóan a deso home borderjét. Meg van még pár igen masszív guild a deson pl [KAZ], [GH] - ezek oroszok pl. meg a [GoD]. De azt állítani, hogy a pikenen szar és szervezetlen a wvw az nem igaz. Amúgy az az időszak amikor ti azt mondtátok, hogy tiszta wr majdnem igaz volt, de akkor kb. a honlapon is le volt írva nagyba tojt a játékra, meg a wvw-re is a jó nép. De ez az ünnepek elmúltával és a karácsonyi event lecsengésével teljesen megváltozott.
Ezt le kellet írnom mert nem igaz az, hogy csak a deson és az első három szerveren van szervezett és működő nem pug vezérelt wvw. Amúgy a piken-en is sor állás van wvw-re de nem elképesztő méretű 5-30 perc között.
Másrészt meg ha szervezeten akar valaki részt venni a wvw, sajnos vagy nem, de nem megkerülhető az angol kommunikáció. Mind írásban, mind ts-en élő szóban főleg ha egyeztetni akar más guildekkel például az ember fia.
-
#56381 Elég értelmetlen vita ez a gyere erre vagy gyere arra a szerverre dolog. Aki WvW orientált már rég lépett vagy ide, vagy oda. Aki most akar költözni, az WvW szempontjából érdektelen, hiszen már a komoly WvW játékosok már döntöttek egy szerver mellett.
Az is parttalan vita, hogy a deso vagy a piken-e az erősebb, egyértelmű, hogy a deso. De ugyanakkor az is igaz, hogy a deso most gyengélkedik, a piken meg jó szelet fogott ki magának,de ha most összekerülne a két szerver a deso nyerne. (Pikenen játszom.) Persze ez a jövőben változhat, szerintem egyik szervernek sincs szégyenkeznivalója. -
#56380 sziasztok. egy boltban vásárolt (dobozos) gw acc eladó.
az accon egy 40-es warrior van.
külön email-el menne a biznic.
-
#56379 Indokot mindenki maga választ, a magam részéről pedig nem fogok más helyett dönteni. MI azért mentünk át, mert itt tényleg vannak wvw guildek, pikenen volt a hetes, de ők is elmentek, mostanában annak az ellenségnek a sorait bővítik, amit mi ritkítunk. :D
Tudod elképzelhetetlennek tartom, hogy pikenen vagy ws-en első héten fölkérjenek minket a legnagyobb klánok, hogy vegyek részt egy megbeszélésen, ami a szervert sorsát meghatározza, majd mikor nem érek rá, másnap összejön az összes elérhető nagykutya, csak hogy velem is tudjanak beszélgetni. Ma meg az oroszok leraktak 10 katát, amikor elrohantak mellettünk, hogy segítsenek bevenni egy várat, másik kommander pedig mielőtt kilépett, megkérdezte kell-e pár blueprint, mondom igen. hozzám vágott vagy egy tucatot. Engem emberileg is meggyőztek, nekem ez számít. -
Kryon #56378 Mondhatnám azt is, hogy pikenről menjünk desora, de egy full szerverre full wvw-vel nem biztos, hogy szerencsés lenne több száz embert átterelni. Részletekbe nem látok bele, de amennyire tudom, az ottani közösség akkoriban azokból jött össze, aki úgymond nem akartak egy 2. bloodscalpot, ezért kerülték WR-t. De miután az eltelt idő, és a pikenre vándorlás megszűrte az ottaniakat, ezért ez már annyira nem helytálló indok. Ráadásul mióta elindult a népvándorlás WR-ről, desora is szép számban mentek, így "házhoz ment a bloodscalp", tehát ezért sem indokolt már a megosztottság.
Szerintem most épp egy "pangó" időszak van, és bármi újat tesznek a játékba, azonnal megugrik majd a népesség, így a mostani sorok csak nőni fognak (szerintem). -
#56377 Nem azért jó a WvW Deson, mert T2-T1, hanem mert inkább WvW orientált guildek vannak rajta, akik tudnak jól összejátszani :) Nekem főleg szempont a sorbanállás, mivel "casual" player vagyok, akinek van hogy 1 órája van játszani ... De az nem jelent semmit, hogy most mekkora a sorbanállás, mert nem tudhatod mi lesz mondjuk 1 hónap múlva. FS-en voltak 2 órás sorok is, aztán meg perma-outmanned ...
Ez a "kettévágjuk a magyar közösséget" meg egy érdekes kérdés, a novemberi szavazásnál Desolation volt a 2-ik legnépesebb magyar szerver ... WR után ;) Szóval hagyjuk ezt a közösség "kettéosztása" dumát, mert kicsit érdekesen hangzik így a tények tükrében :) Ha a közösség "egyesítése" olyan hihetetlen fontos cél lett volna, akkor most nem kellene miről beszélni ... és mindenki Desolation-ön lenne xD -
Kryon #56376 "mások is komolyan becsatlakoztak hozzánk. és nem feltétlen nekünk kell megnyerni valamit"
Mert eddig egyedül nyertetek mindent, az a néhány ezer többi játékos a szerveren csak a helyet foglalta :D
Láttam VAR oldalán is, hogy te valamiféle "vezére" szeretnél lenni az ottani magyaroknak. Nem akarok ebbe belerondítani, ha úgy érzed jól csinálnád, akkor sok szerencsét hozzá. Amikor viszont mindenkit próbálsz meggyőzni arról, hogy desora menjen mera az a megagigaüberbrutal, akkor nem bírom ki, hogy meg ne jegyezzem, hogy igazából pikenen sem marad le senki semmiről, csak max a fél órás sorról, és a hajnal 4es transzferről...
Lesz még az a sor hosszabb is meglásd. Bejönnek az újítások, tódul vissza a nép, majd csak néztek.
Továbbra is azt állítom, hogy akinek nincs deson ismerőse, vagy nem csak a "készbe" akar beleülni, annak semmi sem indokolja, hogy piken helyett desot válassza. Illetve ehhez még hozzájön, a közösség kettéosztása, ami a helyezéseket elnézve kezd értelmetlenné válni.
Persze maradjatok, ha jól érzitek ott magatokat, de érdemes lenne megfontolni a közösség egyesítését is, van még egy hét, és ez a szerver nem full... -
#56375 kinek mi jön be. itt van az első alkalom, hogy mások is komolyan becsatlakoztak hozzánk. és nem feltétlen nekünk kell megnyerni valamit. pár nap után megkerestek a legnagyobb guildektől, hogy ejtsünk meg egy személyes beszélgetést és szövetséget, támogatást, együttműködést ajánlottak föl. ha lentebb, ha föntebb megyünk (ja most nincs föntebb), akkor is jó helyen leszünk még egy jó ideig. -
Kryon #56374 Arra értettem, hogy eddig az egyetlen igazi érv az volt deso mellett, hogy ott van az igazi wvw mert T1/T2 nagyon durva. Miután ez az előny is megszűnőben van, nem maradt olyan lényeges különbség ami indokolná, hogy ketté vágjuk a magyar közösséget, amikor 1 helyen is lehetnénk.
Sok a wvw-s pikenen is, de míg itt csak "full közeli" sokott lenni, vagy max 5 perc sor van, nem kell várakozással tölteni az időt, ha eszedbe jut, hogy wvw-zni akarsz, már bent is vagy.
Nem hiszem, hogy akkora tömeg árasztaná el a szervert mint desot, mert 28-án lezár az ingyen transfer, és ha csak jövőhéten kerülnénk T2-be, kevés idő maradna egy nagyobb ide vándorlásra. Ha nem lesz meg T2 akkor meg nem indul el a nép. A lényeg, itt nem hiszem, hogy mostanában fél órás sorok lennének. Van akinek ez szempont. -
#56373 Ha a lagolás alatt a szaggatást érted akkor sajna rossz hírem van: A procid miatt lehet. Alapból jobban megy az inteleken a GW2, ráadásul mivel a 6 mag itt nem előny, ezért tapasztalatból mondhatom, proci gond lesz, nekem anno a Phenom II X4-est WvW megette reggelire.
@Kyron: Miért is lenne több értelme átmenni Pikenre? Amikor az is felfelé lépdel? Amikor mi átmentünk Desolationra, akkor az is lentebb volt, nem voltak sorok, stb ... aztán kiderült milyen jó kis brigádok vannak, értelmes commanderek, összedolgozó guildek, és elkezdett szállingózni a nép, egyre jobb lett a WvW, egyre többen lettek, egyre nagyobb lett a sor, egyre fentebb került a listán és most fellépett T1-be, és majdnem mindig fullon van a WvW ... -
Kryon #56372 Szerintem nem elég. Az a proci már nem mai darab. 6 mag is csak akkor érne valamit, ha ki is használná a játék. -
Kryon #56371 Mert wvw csak T1-ben van ugye? (ahonnan kiesőre álltok)
Várjon a sorban fél órát stb stb...
Miért nem jöttök át ti pikenre? T3, haladunk felfelé, jövőhéten már talán T2. Itt is nagyszerű a wvw, ráadásul pve is. Külön érdekesség, hogy sok az RP-s, jókat nevetek néha :D
Mivel lassacskán leolvad a különbség a wvw helyezésben, így mostanra kb. semmi sem indokolja deso választását piken helyett. És akkor még a nyilvánvaló hátrányokról nem is beszéltünk (sor).
Igazából akik nem direkt a magyar közösség elkerülése végett mentek desora, azoknak akár onnan is érdemes lenne átjönni pikenre, és együtt lenne a nép. Akik pedig direkt elkerülésből mentek oda, legalább örülnének, hogy nem árasztották el a szerverüket :) -
#56370 a lag meg a szaggatás az nem ugyan az... -
zotyesz18 #56369 Hali!
hd 7870 2 GB vga-val full maxon nem kén laggolni a játéknak nem?
1100T 6 magos processzor mellett..
Vagy még az sem elég a maxhoz? :D -
#56368 vagy gyere desora, ha érdekel wvw :) -
#56367 Köszi, akkor benézek majd oda is. :) -
#56366 Ascend gyűrűt, meg lóvét farmolnak... -
#56365 Pénz, fractal fegyók, skill pont meg ilyenek. Meg szerintem kevésbé unalmas mint a legtöbb insta. Meg ugye végtelenségig lehet menni. (Ha jól tudom..) -
#56364 Azok nem a profession armorok lesznek? Akkor előreszaladtam kicsit az időben [visszatekeri az időgép kapcsolóját]. Akkor mi a nyüvet lehet Mistben kapni, hogy mindenki ott farmol? -
Shaenis #56363 ascended armor még nincsen a játékban. feltehetően jön majd február-március körül, és egyedi skinje lesz -
#56362 Lehet hülye a kérdés, de még nem "fractaloztam". A mist dungeonban kimondottan ascended armort lehet szerezni, aminek van valami egyedi dizájnja, vagy simán csak upgrade component-et, amit a meglévő ruhákba építhetünk bele? -
MaRee #56361 Igen. -
Eftörsokk #56360 ezt láttátok már ?
https://www.guildwars2.com/en/news/colin-johanson-on-guild-wars-2-in-the-months-ahead/ -
Shaenis #56359 Nálam ma telt be a pohár WR-en. A Xaoc áttranszeferelt GH-ra és lépni sem lehet tőlük. Megyek Pikenre.
-
#56358 Például határon túli magyar ... xD -
Kryon #56357 előrelátó... -
#56356 Mindig érdekelt, hogy miért kér valaki eurót a forint helyett. -
t0xikus #56355 piken elég jó szerver. decemberben, amikor elindult a a szeró szekere, akkor is mediumként simán verte a high pop szervereket -
Kryon #56354 Igen, és mint tudjuk elmélet és gyakorlat között elméletileg nincs különbség...
WR-ről költöztem Pikenre, és hidd el medium és medium között is óriási különbség van.
Nem tudom, hogy miből számol amúgy a játék, de nagyon nagy a kontraszt.
Így belülről nézve pedig nem látok csökkenést, wvw-n is felemelkedőben vagyunk, tehát nem hiszem hogy elvándorlás lenne, bármit jelezzen is world selection.
Lehet, hogy nem lesz összevonás, de az újak leginkább oda fognak menni ahol van ismerősük, vagy amit ajánlanak neki fórumokon. A halott szervereken pedig legjobb esetben beáll a jelen népesség, rosszabb esetben folytatódik az elvándorlás, és a maradóknak teljesen átmegy single playerbe a játék. -
Newfronter #56353 Nincs trial lehetőség semmilyen formában. Csak az a megoldás hogy valaki accountját használva kipróbálod a játékot, ha megbízik benned. -
mert #56352 Sziasztok!
NAGYON gondolkozom a játék megvételén, de azért előtte kipróbálnám..
van már trial verzió hozzá? Ha meghívásos alapon, akkor küldene valaki egy meghívót a [email protected] címre?
Előre is köszi.. :) -
Tusy #56351 - a játékban a 'world selection' szerint WR és Piken is medium, amikor utoljára néztem mindegyik high (vagy very high) volt. Ez pedig csökkenésre utal
- nem gondolom, hogy mostanában összevonás lenne. Ez egyrészt nem hangzik jól (marketing), másrészt valahova kell küldeni az új játékosokat is -
#56350 GW2 account eladó 35 euró. Akit érdekel Privátban szóljon -
Kryon #56349 WR-en lévők gondolják át, hogy maradnak-e, mert ha ennyire néptelen marad a szerver, akkor lehet hogy összevonják egy másikkal később. Most még ti dönthettek hova mentek, ha egyszer összevonás lesz, akkor mentek ahova raknak.