63345
  • Mc Wolfy
    én őket zongora művészeknek nevezem :D
    wvwn pedig a nagy vonatokat is le lehet fele emberrel darálni, ha tényleg elkezdik a vonatozást. jó magar szokás szerint kitérni a bajtól, a végét lecsipegetni, aztán így tovább. főleg akkor vicces ez, ha van mondjuk 1-2 jóféle guardianod, aki egy fallal leválaszt 4-5 embert. úgy nagyon gyorsan fogynak.
  • Kryon
    Megint a szokásos sírás...
    Megfigyelhettük már, hogy van egy réteg aki állandóan az új csoda mmo-t várja, mert az húúú de mekkora lesz. Aztán pár hónap múlva telesírja a fórumot mekkora sz@r és megy a következő prédára. Szerintem aki élvezi és továbbra élvezni szeretné a játékot ne is foglalkozzon velük, legkésőbb az újabb "csoda" megjelenésekor úgyis eltűnnek innen (is).
    Behülyíteni meg végképp ne hagyja magát senki se, mert ők ilyenek, ha átmegy valaki velük, akkor pár hónap és szépen otthagyják, ők így érzik jól magukat, állandóan a "megváltást" keresve...
  • gseldon
    Volt már/van MMO, ahol teljesen dinamikus a harcrendszer, a DDO (Dungeons and Dragons Online). Nem gombokat kell nyomni, hanem egérgombokkal konkrétan a kardot suhingatni, aztán a saját ügyességedtől függően vagy eltalálod vagy nem. A D&D szabályrendszer csak azután "kattan" be, hogy az ütés célba ért, akkor kezd el páncélt, sebzést stb. számolni.
    Persze a varázslás az polipmód még mindig, de arra jelenleg szerintem nincs jobb, azt a TESO-ban sem tudom, hogy fogják megoldani, hiszen nem lehet majd azt csinálni, mint a single játékokban (Oblivion, Skyrim), hogy egy varázslat van betöltve egy egérgombra és ha azt változtatni akarod, akkor lényegében lepauzálod a játékot addig, amíg a listában kutakodsz. Ez egy MMO-ban nem fog működni.

Egyébként meg tényleg nincs end-game. Igaz, ezt mondták, mégis sokan nem vették komolyan. Van az MMO-s társadalomnak egy része (hogy ez kisebbség, vagy többség, azt nem tudom, de gyanítom, hogy kisebbség), akiknek elég motiváció a kinézet. Nem kell jobb stat, csak nézzek ki egyedi módon. Ők élvezik a GW2-t. Persze ők sem a végtelenségig, mert ha megvan a kívánt kinézet, akkor mi van? Akik eleve magasabb stat-okat akarnak, azaz gear grind-ot szeretnének, azoknak meg egyértelműen nem ez a játékuk. Az ANet részéről a fraktál egy zseniális húzás volt egyébként, mert egy minimális gear grind-ot beraktak vele a játékba, hiszen nagyobb szinteken kell az AR, és ezt csak gear-ben lehet megszerezni. Nagyon sok félig-meddig hardcore játékosnak a fraktál önmagában elég volt legalább egy hónapig.
    WWW: szerintem a legnagyobb probléma a perzisztencia hiánya. Az, hogy a szerverek rotálnak hetente az nem jó. Így nem alakulnak ki állandó frontok, nem alakul ki (legalábbis én nem vettem eddig észre) "server-pride". Nincs PVE-hatása a WWW-nek, mint ahogy volt DAOC-ban, vagy akár GW1-ben is. Sokkal jobb lenne, ha lenne egy speciális insta, ami csak az éppen nyertes helyzetben lévő (mondjuk EB-t kontrolláló) servernek lenne nyitva. Ezt úgy kellett volna megoldani, hogy az összes szervert egybeeresztik a WWW-n, nem hármasával rotálják őket. Ha kell, akkor shard-osan megoldva a dolgot. Persze ez csak az én véleményem.
    Szerintem a GW2-nek mindig is lesz egy játékostábora, mert egy nagyon jó játék. Sokan azonban már most kiábrándultak belőle, még többen fognak. Persze nagy expansion-öknél majd visszajönnek egyesek, de a tartalom kivégzésével ugyanezek a hibák újra és újra elő fognak jönni, mert ezek fundamentálisak. Én magam is ilyen leszek. Nem sajnálom a pénzt, amit ráköltöttem, és nem is fogom eladni az acc-omat. Értékes és szórakoztató hónapokat szeretem a játékkal, vissza is nézek majd mindig néha, a fizetős kieg-eket is valszeg meg fogom venni, de nem lesz MMO-szerelem, ahova évekig naponta belépek. Sajna...
  • Running
    Na igen, imádom nyitogatni, komolyan nem értem miért záródik mindig be...
  • Curtis
    Mr.Smith mirol beszelsz? Neked meg megunni se volt idod. :D
  • Dixtroy
    Az altalad polipnak nevezett dolog engem is idegesit, mas jatekokban at tudod definialni a slotokat, itt a gwben olyan sorrendben raktad be azt a nyolc skillt, hogy jo legyen.
    Ami enegm kifejezetten duhit, az pl, hogy a daily details az mindig becsukodik, ha megcsinaltal egy eventet, az meg addig diszeleg ott, mig ki nem kapcsolod.
    pont forditva volna jo.
  • YakHead
    Hmmm, ha a dinamikus harcrendszert szereted próbáld ki a Borderlands 2-t. Van három skill tree, amire pontokat pakolhatsz a harc viszont FPS nézetben zajlik. Na ott aztán van dinamika. Ha meg PVP-zni szeretne az ember, akkor ott van egy meglehetősen ismeretlen játék a FORGE. Nem játszottam ugyan vele, de a videókban, amiket néztem elég dinamikusnak tűnt a harc és még skillek is alig vannak benne
  • Mephike
    Azért azt vágod, hogy ennek a "tételnek" az alapjai, amit állítasz szintén "több sebből vérzik".
    A WoW két dolognak köszönheti az óriási sikerét:
    1. Egy kiváló játék.
    2. Jókor, jó időben adták ki.
    Szeretem, kedvelem, tisztelem a wow-ot, de azt azért vegyük már észre, hogy hány éve fejlesztik, mennyi kiegészítő jelent meg hozzá.
    Ez a nincs elég motivációs dumát meg tegyük már félre, mert ez max rád vonatkozik, rám pl nem. A kedvencem meg az, amikor valaki azt írja, hogy a sPvP gyenge, közben ha bemegy egy sPvP mapra, akkor mindenki őt alázza, ez lehet nem a játék hibája...
    Nem akarom én itt védeni sem az Aiont, sem a GW2-t, sem a többi MMO-t, de szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mivel akar játszani, nem kellenek az ilyen messziről jött bölcsek okosságai.
    Nem akarok megbántani senkit, de nézzük meg hol fog tartani a GW2 négy-öt év múlva, akkor majd össze lehet hasonlítani a WoW-val vagy más MMO-kal. (De a WoW-ban akkor is több lesz a tartalom.)
  • Jimbo
    Bizony-bizony, magam sem mondhattam volna szebben
  • Steelblood
    Sziasztok, a feliratot sikerült átállítanom németre, hang azonban nincs németül, pedig látom van rá opció. Nem tudjátok esetleg, hogy mit kéne tennem ahhoz, hogy legyen? Előre is köszönöm!
  • hunterrop
    Aurora Gladen nem tud vki egy viszonylag nagy/normális magyar guildet?
  • Mc Wolfy
    csak annak kontrollálatlan zerg, aki nem jó emberekkel játszik :)
  • Smithwarden
    Igen mindent megununk, csak WoWnal ez legtobb ismerosnel 2-3 ev volt (legalabb) itt meg 2-3 honap. :p
    Nincs eleg motivacio 80 felett ami huzza az embert tovabb es a pvp gyenge labakon all.
    A mai napig par haver meg 8 ev utan is WoWozik (paran Aion esetleg), pedig minden mas MMOt kiprobaltak.
    Ezeknel valahogy jobban ossze is van kapcsolodva a pve-pvp, az erosebb cuccok szerzese.
    Lehet grindnek is nevezni, de megis ez motivalja az embereket, a csak mas kinezetu es szinu ruhak nem igazan.
    SPvP teljesen le van valasztva a PvE resztol, WvW pedig legtobbszor egy kontrollalhatatlan zerg, kiveve ha nagyon jol szervezett klanokkal / csapatokkal megyunk, de meg ugy is tobb sebbol verzik.
  • Atisz #56946
    Mert az emberek előbb-utóbb megunják a játékokat (még akkor is ha multiplayer részre van kihegyezve) és lecseng a lelkesedés.
    Manapság baromi sok a casual (alkalmi) játékos is: pikk-pakk megvesz 1 játékot, elhülyül vele és megy a következőre. Ennek több oka van és a közhiedelemmel ellentétben nem (csak :)) az, hogy ma már nem készülnek igazán jó játékok, amik huzamosabb ideig lekötnék az embert.

Amikor létrehozták a guildet, még nem tudták, hogy a játékot ilyen hamar meg fogják unni, tehát lehet, hogy ettől függetlenül tök jó arcok és nem veled akartak kiszúrni. Ugorj be egy nagyobb közösségbe, így ott mindig lesznek néhányan akikkel tudsz játszani.

Folklore class off :)
  • Mc Wolfy
    lol teljes erővel költözik át desora, még páran vannak szanaszéjjel
  • HyperMonkey
    Azért szűnnek meg, mert sokan nem vették komolyan a fejlesztőket hogy itt nincs endgame. Belevágtak mert sok volt az újdonság, tetszett is mindenkinek, de elérték a 80-at és tényleg nincs mit csinálni csak a wvw. Van akit ez egy darabig lekötött, majd ezt is megunták, más meg nincs és leléptek. Én is így vagyok vele, most altozgatok a Defiance-ig de ennyi. Majd visszajönnek pár hétre/hónapra ha lesz kieg. A mi klánunk is ezért lett off és sok másik is.
  • Mephike
    Ismerős a helyzet. Nálunk is elkopott az alapítók jelentős része, de viszont cserébe jött jó pár új játékos. Idővel, ahogy lecseng a játék újdonságereje elkopnak egyes guildek, meglátjuk melyikek maradnak meg és szívják föl az aktív játékosokat.
  • Lantee
    Október végén meghívtak egy guildbe. Elfogadtam, épp online voltak vagy 15-en. Dungeon, WvW, eventek...ment minden. Aztán decembertől kezdve szépen kezdtünk elfogyni. Egy csomó ember csatlakozott, de senki nem reprezentált, illetve senki sem volt online.
    Aztán a guild "magja" csinált egy másik guildet, a tiszta lap elvét követve, de sajnos 3 hete csak az alapító 6 ember van bent, és bármikor lépek fel, senki sincs online.
  • TomStorm
    A Guild-ek miért szünnek meg?Már másodszor próbáltam belépni és mindig az volt,hogy feloszlottak közben a 6 megadott ig.nick szinte mind offline.
    Ha én egyszer létrehoznék Guild-et akkor biztos nem hagynám ott,ezért se értem miért van..
  • ScarY MAN
    rossz omen vagy! :P :D
  • Lantee
    A LOL magyar guild? Far Shiverpeak-en vagyok, és mintha láttam volna már pár LOL-os arcot. Csak azért kérdezem, mert sajnos már a második guild hal meg alattam (full inaktív), és váltanék.
  • Dobronski
    milyen set-et ajánlotok? thiefnek, főként glasscannont játszanék! karmám van, de csak 160k
  • Newfronter
    GW2 pólók
  • Mc Wolfy
    ja és lemaradt: desolation szerver
  • Mc Wolfy
    szombat-vasárnap wvw bulit rendezünk. eddigi résztvevők a LOL és a war. mindenkit szeretettel várunk egy kis baráti vérfürdőre.
    ideje: mindkét nap este 6-tól
    jelentkezni: Mc Wolfy / Gigassus / Legenda Vagyok
    belépő: vérszomjas csatakiáltás az ellenfél kapujánál
    tervben még: wvw jumping az ingyen badgekért és siege cuccokért
  • Kryon
    Szerintem is majd a következő kiegészítővel kerülnek be azok a dolgok, amiket most sokan hiányolnak. Írták is korábban, hogy sokminden jön majd vele, amiket most még titkolnak, nehogy a konkurencia ellopja.

TESO-t nem nagyon követem, de amennyit olvastam róla eddig nekem úgy tűnik egy mindenhonnan "összelopkodott" mmo lesz. Pl. dinamikus eventek, wvwvw (közös pvp zóna) és még pár dolog GW2-ből, RP, companionok SWTOR-ból, phasing, stb. wow-ból, mindent megpróbálnak összeszedni, amivel a konkurens játékokat eladják és bele passzírozni TES világába. Mindezt egy mmo-szűz csapattal. Ami meg is látszik abból, hogy igazán eredeti, saját ötletet nem nagyon találtam benne.
    Ne legyen igazam, de ebből nekem úgy tűnik egyelőre tehát, hogy a játék 99% lopott dolgokból lesz összetákolva, valamiért úgy érzem az eredeti megfelelőjüknél gyengébb kivitelben.
  • Berin01
    Igen van még pár guild ARMY,THS,BEG,FO és néhány kisebb akik most költöztek a szerverre.

Bármelyiket megkeresed szívesen fognak neked segíteni.

Ha érdekel Salah Ad Din néven megtalálsz ingame.
  • Wheyprotein
    Roppant élvezetes szerintem pl. az Elem-el való játék pont ez miatt. Zongorázni kell játékközben és ha nem jóra váltottál akkor kinyírnak 1 pillanat alatt. A másik meg, hogy az sPvP főleg zerg ha úgy nézzük, ritkák a jó kis 1v1, 2v2 lehetőségek. Na pont ez miatt néha jó "escaper" karit választani mint Dota2-ben akár. Ha pl. többen (birkák) rámozdulnak egyre akkor az tudjon már lelépni :)
    Thief és Ranger pont ellenkezőleg. 1-2 gombot kell csak használni és nagyon erősek. Ranger meg nagyon durva regeneration-el rendelkezik.
    Ami nekem nagyon zavaró az a mesmer! Mindegy melyik oldalon van, utálom a buzis pillangó effektjeit, hogy állandóan minden robbantgatása rózsaszín fényeffektek meg minden ilyen idegesítő grafikai hülyeségeit. Totál low beállításokon is az idegesítő effektjeit kell nézegetni.
  • ScarY MAN
    Whiteside Ridge szeron van aktiv magyar guild, ahova meg csatlakozni is lehet?:)
  • HyperMonkey
    Értem én hogy mi a bajod az említett harcrendszerrel. Tökéletesen egyetértek. Ha nem kötöd az ebet a fantasy világhoz, javaslom hogy próbáld majd ki a Defiance-ot. A harcrendszere teljesen más, non-polip-ultra :)

Ha még nem ismernéd a játékot, képzeld el a Mass Effect TPS-célzós harcrendszerét dodge-olással, zoom célzással, fegyverváltással, mindezt egy dinamikus eventekkel teleszórt MMO világban. Poszt-apokaliptikus, nem fantasy de nekem emiatt (is) tetszik. Vannak skillek, de csak passzív, és egy olyan ami CD-s és nagyon erős. Stealth, erősebb lövés x sec-ig stb.

Szerintem neked tetszene, ha nem idegenkedsz a poszt-apokaliptikus környezettől. Ráadásul még ezt is jól oldották meg, ugyanis nem romváros és szürkeség, hanem egy idegen faj terraformálásának következményeként furcsa, idegen növények, tájak stb várnak. Próbáld ki ha gondolod. Jelenleg béták mennek, április 2-én headstart. A Trion Worlds készíti, akik a Rift-et, szerintem ennyi elég is. A TESO-t MMO szüzek csinálják. Emlékezz milyen volt az SWTOR a megjelenéskor, egy rémálom. Pedig a BioWare nem szarral dobálózott addig sem, de MMO szüzek voltak és közel 2 év kellett hogy rendberakják.

Nem reklámozi akartam a Defiance-ot csak ajánlottam, nézd meg.
  • Nikosi
    Többek között a polip harcrendszer matt nem járok pvp-zni mmokban, mert számomra az nem pvp élvezet, hogy mint egy gyors gépíró püfölöm a billentyűzetet főleg a gombokat 1-9-ig.
  • Nikosi
    Szerintem a TESO lehet igazán nagy durranás, mint írtam a hosszú hozzáoszlásom végén. Mert lehet egy kardozós, nyilazós, varázslós mmo is igenis nagy durranás. De végre le kell számoljon a wow-os polipos gombnyomogatós szarral.

Igenis dinamikus akció alapú harcrendszert. Amibe még az fps rajongók is bele fognak kóstolni. Ha egy ilyen harcrendszert egy a gw2 hasznos újításaiból merítve megfelelő motorral eltátva kijön akkor tarolni fog. Lehet sok mmo fan akiknek a wow-os gombos rendszer bejön elmenekül majd egy ilyen mmo-ból, de sokkal többen lesznek akik viszont maradni akarnak, vagy akik pont egy ilyenre "vágynak" .

Szóval a TESO nagyot szólhat, de akár el is tűnhet a süllyesztőbe. Ha valaki tartósan sok játékost akar és így tartós bevételeket, újat kell hoznia. A wow harcrendszere, működése és az egész játék forradalmi volt korában sikere is ennek köszönhető. De elavult mára ez már a múlt. Aki az "új wow" akar lenni annak mernie kell szembemennie a tradíciókkal, a tradicionális dolgokkal. Ezt ígérte a gw2 is, de nem ezt tette, csak igen óvatosan távolodott el a tradícióktól, és ez sajnos hosszú távra nézve nem elég. Mert nem egy újabb kicsit megbolondított francia krémesre vágynak az emberek hanem egy új süteményre egy teljesen új ízre.
  • Nikosi
    Tisztán pusztán magán vélemény fog következni.

Alapvetően le kell szögeznem, hogy a Guild Wars 2 eddig játszott legjobb mmo számomra. A játék maga nagyon tetszik bár megmondom őszintén már ritkásan lépek csak be. De viszont így 5-6 hónap játék négy 80-as exo (fegyver/ruha/ meg majdnem minden ékszer exo) karakter és sok száz játék óra után a következő jutottam:

A PVE tartalom szép jó, a story ugyan sablonos de érdekes, de a fejlődés túl gyors volt. Ugyan szeretem ezt, mert szépen lendületesen léptem a szinteket, meg minden viszont ezért aztán rá kellet jönnöm, hogy semmi értelem a zöld és kék cuccoknak. Ez pedig egy komoly probléma és ez kihat a loot rendszerre és átívelve a TP-re, Mert ugye a fejlődés miatt értéktelen és teljesen értelmetlenek a tárgyak nagyobbik része, a zöld és kék cuccok. Ráadásul a 80-nál kisebb szintű tárgyak nagyobbik része is simán hulladék, mert minek vegyek egy 50-es fegyvert páncélt ha mindjárt pár óra és 55 leszek. Mindenki sír a loot miatt de mért is sírnak? Mert a loot értéktelen, mert minden ami nem 80 vagy nem sárga vagy narancs az értéktelen. Azok helyet akár ki lehetne dobatni simán az npc-től kapott összeget is mert ezzel megspórolnánk egy fölösleges eladási procedúrát. Ez sajnos a játék mechanizmusából keletkező probléma, ezzel a fejlesztők nem is fognak tudni kezdeni semmit soha.

A másik probléma nálam a skinek. Igen a skinek? Na itt az a bajom, hogy van ugyan van jó pár fajta ez tény. Sőt a színezés egyszerűen egy zseniális ötlet volt, extra jutalmat érdemelne aki kitalálta. De a skinek nagyobbik része nem szép, sok meg egyszerűen ocsmány. A fegyvereknél talán még rosszabb a helyzet mint a páncéloknál. Ki a fene akar rohangálni egy lávakődarabnak kinéző kétkezes karddal, vagy egy jégcsap tőrrel, stb.... Az már csak hab a tortán, hogy a legendary fegyverek, attól legendaryk, hogy ilyen ronda dolgokat már régen láttam, mint a diszkógömb, meg a szivárvány íj, de a legendary gs-ek is megérnek egy misét. Nem csak összegyűjtésük kíván legendás türelmet de a látványuk elviselése is. Azért a hosszú szoknyás/kabátos ruhák se semmik. Amíg áll a a karakter addig még oké de amint megmozdul egyszerűen ronda lesz.

A dungeonok kifejezetten ötletesek, főleg a csapdás részeket szeretem ahol némi ész is kell nem csak a hent. De azért vannak itt is idegesítő dolog, például TA ahol eddig csak futva tudtam átmenni bizonyos részeken. Volt, hogy negáltunk csapattal na most nem futunk és kb 1 percig éltünk 3 mob úgy tette hidegre a csapatott, hogy csak pislogni tudtunk, a COF-ot pedig az elviekben magasabb szintű pedig félkézzel, bekötött szemmel, és közben hamburgert eszegetve is végig tudtam tolni gond nélkül (na jó nem a 3-as pathot). Egy kis balance rá férne a dolgokra itt is. De ez más játékokban is így van. Nekem például nem hiányoztak a raidek, és az is tetszett, hogy emberi idő alatt teljesíthető egy insta. A jutalom meg hát mint fent írtam már olyan amilyen, sajnos ez az insták végén is így volt.

Na de evezzünk át egy kicsit a pvp vizeire. Az spvp-ről nem írok semmit, mert abba igen kevés időt fektettem, annyira nem vonz a dolog és mivel nincs elég tapasztalatom ezért arról hülyeségeket nem írok le. De nézzük a wvwvw-t.

Ez nagyon vonzó volt számomra, masszív háború, ostrom csaták, stb... Hát igazából itt aztán van probléma. Kezdjük a culling-al. Na ez egy igen központi probléma. Ez igazából pedig motor és kód kérdése. Amíg ez nem javítódik ki addig a wvwvw-től igencsak gyorsan elmehet az ember kedve, mert ugye jön a tyú-tyú train és láthatatlanul átgázol az emberen. Persze a másik oldalról ez úgy jön le, hogy jól lemészároltunk vagy 6-8 lámát akik olyan balfékek voltak, hogy még nem is támadtak vissza. Persze nem támadtak mert nem láttak. Ugyan így előfordulhat az, hogy pl leölök egy zergben nyomulva vagy 10-20 ellenséget akik még meg sem nagyon sebeznek, vagy pl az első összecsapásnál egyből megfekszek. Meg mért engem támad mindegyik, mikor éppen most filézi ki egy félhulla, mért nem azt üti. Ja hát azért nem mert engem lát őt még nem a culling miatt. Tehát a culling megszüntetése igen csak sok dolgot tudna megoldani, mert végső soron nagyon sok minden oda vezethető vissza.

De menjünk tovább, ott van az éjjeli kanadai-francia kérdéskör, ez sem tett túl jót a wvwvw-nek. Az is megér egy misét, hogy itt is kevésnek érzem a két pályát. Mert ugye van a központi pálya meg minden szervernek egy "home land" ami mindenkinek ugyan olyan. Aztán ott a commander kérdés, na az is olyan, hogy 100g-ér megveheted, és akkor lesz saját tyú-tyú trained. Mert sokkal többre nem jó mint, hogy köréd gyűlik egy rakat pug és mehetek ölni a culling segítségével. A pálya kérdése lehetne például az, hogy csak egy pálya van de az mondjuk 4* akkora mint a mostani, ja de hát jön a culling. Ergo belefutunk, hogy itt kérem szépen a wvwvw-vel kapcsolatban motor problémák vannak. Sajnos a motort nem a wvwvw-hez optimalizálták így az ott nem is teljesít megfelelően.

A végére hagytam egy teljesen szubjektív meglátást (panaszt) ez nemcsak a gw2 de ám blokk az mmo-kal kapcsolatos. A harcrendszer. Igen a harcrendszer, a gw2 elindult egy számomra jó irányba de még mindig túlságosan tradicionális. A bajom a harcrendszerrel, hogy még mindig hihetetlen előnyben vannak, na kik? Hát a polipok. Mért mért kell tízen x gombot nyomogatnom plusz a mozgás 4 ahhoz, hogy harcoljak. Az mmo-k harcrendszere fölég a tradicionális számomra egy zsákutca. Mert lehet itt dinamikus harcrendszert reklámozni, de ez nem áll másból minthogy össze vissza kapkodok a billentyűzeten. De könyörgöm ott az egér, mért csak a kamera mozgatására használhatjuk. Végre egy olyan mmo-t szeretnék ahol, nem az lényeg, hogy van len egy menüsor amire kipakolok 9-12-24-999999 darab skilt amit nyomogathatok, már ha polipnak születem. Hanem egy olyat amiben tényleg dinamikus a harc, ahol nem számgombok össze-vissza nyomogatása a lényeg.

Például single játékok, ilyen példa értékű harcrendszer számomra az elder scroll oblivion harcrendszere, gothic 3, de a non plusz ultra a mounten blade játékok harcrendszere. Na ott kell ügyesség ahhoz, hogy egy íjjal eltaláljak valakit főleg megfelelő távolságban, ott nem számgombokat kell nyomkodni, hogy csili villi mozdulatokat kapjak, ott kell tényleg az úgynevezett skill. Nem kellenek nekem a szivárványok meg rózsaszín lufik, csak legyen végre egy valóban dinamikus harcrendszer egy mmo-ban. Mert ma már mindegyik action based, meg dinamik valójában pedig mind tradicionális kicsit újragondolva. Mert mitől is dinamikus a gw2, mert van benne gomb hogy dodge, na ne ettől ez még nem dinamikus hanem tradicionális, maximum kicsit tuningolt tradicionális.

Végül a grafika arra tényleg nem lehet panasz. Mára skineket leszámítva. A tájak gyönyörűek szerintem.

Összegezve a dolgot. Nekem bármennyire is fikázásnak tűnik a fenti rész igenis tetszett és még most is tetszik a gw2. Nem bánom, hogy megvettem 2012 szeptemberében. De sajnos nem teljesen azt kaptam amit vártam, vagy várni véltem. Ez egy jó játék, de havidíjat nem adnék érte az is biztos. A jövőbe tekintve azt kell mondjam, hogy a TESO igenis komoly ellenfele lesz.

Ha a TESO-ba meg lesz csinálva culling mentesen a frakció vs frakció vs frakció egy nagy térképen. Ha a harcrendszer nem egy tradicionális mmo harcrendszer tuning lesz, tőlem akár az se gond ha egy xbox kontrollert kell vennem hozzá, de nem akarok 1-9 gombokat nyomogatni. Ha átvesznek dolgokat, mert az tény, hogy az előzetes hírek szerint szemérmetlenül lopnak a gw2 ötleteiből (dinamikus események, dinamikus világ, stb... remélhetőleg a fizetési módot is ;) ) akkor akár meg is fojthatja a gw2-t, de szinte bármit. A meglátásom, hogy azé az mmo lesz a jövő aki ki tud rukkolni az első használható és élvezetes és tényleg dinamikus harcrendszerrel, és a működő nagy létszámú masszív pvp harcokat is lekezelő motorral. A reményeimet a TESO-ba fektettem, de tartok tőlem, hogy csalatkoznom kell, bár remélem nem.

Utólag elnézést a túl hosszúra sikeredet hozzászólásért.
  • Mephike
    Szerintem túl sokat vártok/várnak a TESO-tól. Persze, biztosan sokan meg fogják venni, de HyperMonkey-al értek egyet, hogy az is le fog idővel csengeni, és ha jól tudom ez lesz az első MMO-ja a cégnek (javítsatok ki ha tévednék), és ugye induláskor lesz benne szerintem bőven bug.. Olyan progi, mint a WOW nem lesz még egy (talán a Titán, ki tudja), ami talán nem is baj.
    Biztos, hogy csökkenni fog az aktív játékosok száma, hiszen rengeteg olyan játékos van, aki havonta/hetente új játék után néz. Szerintem a GW2 majd a köv nagy fizetős updattel fog jelentősen változni (több endgame, új WvW map, másfajta PvP játékmódok), addig csak foltozgatás lesz és pár a mostanihoz hasonló "apróság".
  • TomStorm
    Legyen más TES online ennél tehát Frakciók harca egymással,vár foglalás,companion,teljes World pvp ééés már minden mást törlök is le:)
    Talán a fénykardos dzsedáj játék maradni fog az a stílus kell:))
  • HyperMonkey
    Szerintem most az történik, ami a legtöbb MMO-ban pár hónap után. Sok olyan újítást hozott a game, amit sokan itt látnak először. WvW, dinamikus quest rendszer, eventek stb. De az újdonság varázsa elmúlt, pontosabban megszokottá vált. És be kell vallani, hogy lvl80-on nem sok mindent lehet csinálni. Mehetsz WvW-re vagy instába és ennyi. Viszonylag hamar össze lehet szedni egy full exotic gear-t, onnantól már instába se jár az ember, mert pár run után elveszik a mókafaktor.

A fejlesztőket sem lehet igazán hibáztatni, nagyjából beletették amit egy MMO-ba bele kell tenni. persze lehet még event, update, de igazán marasztaló tartalmat nem, mert ezeket már eljátszották itt is és más MMO-ban is. tehát a game kezd kifulladni, de nem hiszem hogy ez ellen a fejlesztők bármit tehetnek. Mondjuk egy LFG rendszer alap lenne, és ahogy régebben írtam esetleg raid content. A world bossok "tank&spank" és ennyi.

Szerintem a TESO sem lesz nagy ellenfél, max ugyaígy pár hónapig. Csak egy újabb fantasy MMO, amiből már ezret láttunk. Ami reménykeltő próbálkozás, talán a Trion csapat Defiance játéka. De egy újabb x-edik kardozós-varázslós-nyilazós MMO már semi megváltást nem fog hozni.
    Mindez magánvélemény ofc.
  • TomStorm
    Csak itt a PvP-vel kell kitartani a kiegészítőkig még első részben akár csak a PvE résszel elvoltunk simán úgy,hogy nem is PvP-ztem 2 kieg.között.
    Pár Spvp map-ot és ezt a WvW-t sokan megunják mert tudjuk milyen.
    Lehet itt isteníteni a játékot(mondjuk én nem ezt vártam GW2-től de azért elvagyok vele) de 6 év alatt megcsinálni ezt valljuk be nem nagy történet.Játékkal meg foglalkozva a startól számolva nem igazán van.
    Én elvagyok a játékkal úgy ahogy,sokszor nézek át másik MMO-ba mondjuk de ilyet,hogy respect a fejlesztőknek ezekért az eventekért meg azért,hogy ingyen van hát az túlzás.
    Nem látom azt az akarást,hogy "tartsuk meg a játékosok számát",nem mindenkinek elég az amit kaptunk.
  • Running
    Nem gondoltam, hogy egy szimpla karbantartást, te hetente érkező frissítésként éled meg. Gyanútlan voltam, én hibám.
  • Lantee
    Szerintem rohadt nagy respect az ArenaNet-nek!
    Nálam a GuildWars első része volt az, ami becsábított az MMORPG világába, annak ellenére, hogy az nem is igazán volt az. De mégis, egy normál játék áráért, amiben van néhány órányi tartalom, végigjátszás, aztán csókolom, kaptunk egy hónapokig-évekig tartó "kalandot", hatalmas területet, és mindezt kisebb-nagyobb dolgokkal folyamatosan frissen is tartják. Halloween, Karácsony, stb., folyamatos javítások, bővítések...mindezt egy fillér nélkül. Aion-ban nagyjából ugyanezt kaptam, de ott havonta keményen perkálni kellett érte.

Minden tiszteletem a fejlesztőké, és becsületből minden kiegészítőt meg fogok vásárolni ehhez is, csakúgy, mint az első részhez.
  • Wheyprotein
    Tehát a szubjektív véleményed miatt akartál kijavítani és nem azért mert az ténylegesen így volna.
    Így már értem :)