63345
  • Dixtroy
    Hat ebben az otletben az a zorall, hogy bar elvileg minden faj es profession egyforman hasznalhato, szamomra megis egyszerubb mondjuk egy asura puskas engineerrel ugralni, mint egy norn elével.
    Lehet, hogy ugyanaz az unalmas map, megis mas uton kell megoldanod, jo ez igy, ahogy van.
  • Lantee
    ...mínusz 4 'hiszen'
  • Lantee
    Alapvető félreértés van. Nem azt akarom, hogy minden WP, Vista és POI csak egyszer legyen felfedezhető. Azt szeretném, ha a map 100%-os felfedezése legyen account függő legyen. Tehát, ha én a Sylvari karival végigvittem a sztorit, és az összes érintett területet 100%-ra hoztam, után indítok egy Human-t, és az ő sztoriját is ugyanígy viszem végig, akkor az összesítésben adódjon össze:
    Human: 35% + Sylvari 60% = 95%

Még ígysem lenne meg a 100%, de legalább nem úgy kell a maradékot - ami a teljes map majdnem fele(!) - bebarangolnom, hogy kvázi semmi értelme. Sztori nem visz arra, hiszen már béke és nyugalom van (elvileg), XP-t és Skillt hiába kapok, hiszen lvl80 fullos karinak már mindegy, stb.
    Másrészt kevésbé érzem motiváltnak magam, hogy egy másik karakterrel is megcsináljam a sztorit, hiszen pont felfedezés izgalma már nincs meg, ami ugyebár az első karinál még megvolt.

Ennyi, de nem nyavajgok, hiszen ha ma abbahagynám a játékot, már akkor is bőőőven megérte megvenni, de erről szó sincs. Azért remélem lassan jön egy kiegészítő, és kicsit megint előre lendíti a sztorit.
  • DummyBoy
    Igazság szerint lenne egy kis baj ezzel az 1 karival legyen meg minden aztán kapja meg a többi is ötlettel.

A POI-k felefedezésért járó XP és + jutalmak csak 1 karakter esetén lennének meg, a többivel meg üthetnéd a mobokat ész nélkül ... Szuper lenne ...

Meg nézzük meg egy kicsit más szemszögből: A térképet egy karakterrel járod be, akkor miért is kellene minden karakternek automatikusan megkapni ezt ugyanazon az accon? Azért hogy kevesebbet kelljen szaladgálni? RPG szempontból van bármi értelme?

Az hogy semmi értelme a többi területre elmenni, az NEM igaz ... Az hogy valakit ez nem motivál az más kérdés.

Nekem 6 altom van ... megtalálható köztük minden faj, hogy a kezdetekkor más-más területeket fedezzenek fel, más más történetük legyen ... Engem mondjuk pont nem motivál az, hogy meglegyen a 100%-ért járó csillag, mondjuk egy második karakternél, ha már nincs ott a felfedezés igazlma akkor is lehet találni okot, hogy megérje felfedezni: pl: sokmindent lehet kapni Skillpontokért, azért már megéri felfedezni a mapot, aztán a felfedezésért járó jutalmak, karma + a matik miatt, plusz akármi miatt ami miatt az ember szeretné ezt még egyszer megcsinálni ...

Van akit ez qrvára nem mozgat, van akit meg igen ... De ez nem a jáék hibája ... van neki sok más, ne akarjunk mindent erre kenni :)
  • csgj
    Reggel 8 után meg is jött a játék. Most még patchel. XD
  • Running
    Update on Loot/Drops Investigation:
    After reading reports in the loot issues thread, we spent more time investigating our rewards system. As I mentioned a few weeks ago, we verified that all loot tables are indeed working correctly in the game. Since then, we continued receiving reports that there seemed to be an issue, so we extended our search to all systems that created opportunities for you to get items from loot tables. Here we found an issue that we were able to verify was consistent across everyone who reported problems:
    The rules by which you qualify for credit for an event or for experience when killing a mob are different rules than those used to help determine if you qualify for loot. Some of these were set up to be unintentionally restrictive, and as such you could kill a creature with a lot of health (this was most noticeable on champions) and not qualify for loot, despite qualifying for all other credit.
    For the February Flame & Frost: The Gathering Storm release we will be repairing this issue to ensure more players are capable of earning loot credit for kills. This should fix the issue such that you got credit for killing a champion, but received no loot from it. Once fixed, all champion mobs will correctly always drop 1 blue or better loot item, and all veterans will have a chance of dropping loot better than regular mobs as outlined in the November release. Please note, it is still possible to kill a creature and not do enough damage to qualify for loot (which is the only way you won’t get loot for a champion), it is also still possible for veterans to not drop loot at all, since they simply have better odds of dropping loot than normal creatures but no guaranteed drops.
    On top of this, we’re also updating some of the loot in various areas of the game for the February release that should make specific areas more rewarding. We’ll cover this is in detail with the February release notes.
    Thanks very much for all your feedback and reports, that information has proved incredibly useful!
  • Edgaar
    Szó nincs ilyesmiről, csak egyszerűen más véleményen vagyok. Leírtam. A mondanivalómból pedig valami olyasmire reagáltál aminek semmi köze sincs a tartalomhoz, szerintem...de mint mondottam részemről fakabát.
  • Running
    Ameddig betartod az sg-n meghatározott szabályokat, addig nincs gond. Vagy úgy érzed Maniac szellemi örökségét viszed tovább?
  • Edgaar
    Nem, az nem kell, kösz. A leírtakra azonnal reagáltál, de a tartalmat nem gondoltad végig...nem gond, valami hasonlóra számítottam. Nos nem szeretnék Maniac sorsára jutni, szóval részemről fakabát...
  • Running
    A kiégés ellen a játékot kellene frissíteni www terén. Két pálya van összesen amin 6 hónapja rohangálunk minden nap, és nulla, azaz nulla új elem, fícsőr érkezett eddig a www-hez. Nem panaszként mondom, hanem az okát, miért égnek ki az emberek, és miért keresnek más szórakozást, amiért még elítélni sem tudom őket.
  • Shaenis
    Mondjuk egy valódi autoloot pet jó lenne, azt még meg is venném gem storeból. Aionban minden karimnak volt, hozzászoktam a jóhoz. :)
  • Mc Wolfy
    pont ezért lenne jó egy kis vérfrissítés, mert mi stabilan tartjuk ezt a 2-3 partynyi számot, de ha még lenne 1-2 casapat, akkor önállóan is tudnánk folyamatosan nagy akciókat szervezni. most is így vettük be vizusokat...
    kommanderit meg használjátok, csak zergelésnek nincs értelme, néha húzni-vonni kell a pugot. bepöccinted kommanderit, elviszel 20 embert, csapsz valahova, aztán egyesülni...
  • Running
    A gemstore-ból vásárolható accounthoz csatolható bot nem kéne, ami magától farmol, questel, meg felfedez? Ne már....
  • Running
    Mi Eternalon vagyunk az esetek 99%-ban, és ha commanderrel szeretnénk rohangálni, akkor Moorta, Silent Leaf, vagy a többiek biztosítják eme igényünket is. Ha vagyunk fent páran inkább kiscsoportos magánakciókat szervezünk, amihez se commander, és tömeg sem szükséges.
    A www-s csapat cirka fele lassan kiég, a másik fele meg már keresett más szórakozást, lásd spvp, pve, stb... mondanám azt, hogy erőltessük, de a jelenlegi állapotokat figyelembe véve, ennek semmi értelme. Elnézést, hogy így alakult.
  • Edgaar
    Hmmm, az account csiri-biri szerintem nem nem lehet szempont...egyébként meg igen, lehetne account szintű a felfedezett map. Csak éppen nem mindent kellene odaadni. Például a felfedezett terület a hozzá tartozó waypoint-okkal account szinten lenne, de a többi vista, poi, skill és questek nem. Azokat mindenki a plusz reward reményében vagy teljesíti vagy nem. De mennyivel könnyebb lenne az altoddal csak odaportolni és tolni, mint újra meg újra "lemelózni" a már egyébként egyszer bejárt területeket...így szerintem értelmet és ösztönzést jelent a main karival a 100% map után is a maradék területeket felfedezni, mivel azokat az altokkal is azonnal használhatja a játékos.
    Szerintem ez így logikusabb lenne...
  • Mc Wolfy

ellenséges borderen megint elmentünk sétálni a haverokkal

egyébként nem lehetne megoldani, hogy kicsit nagyobb összetartás legyen desos wvwsek között? nagyon nem várjuk el senkitől, hogy hozzánk reprezentáljon, sőt, a több guild előny, mert az több guild katát meg alfát jelent.
    ahány guilddel beszéltem, mind olyan féltékenyen védte azt a pár emberét, hogy hihetetlen.
  • Running
    Azért arra kíváncsi lennék neked milyen logika lenne az, hogy egy frissen indított hősnek már megvan minden poi-ja, skill pontja, vistája, csak azért mert a kedves tulaj az előzővel már megcsinálta.
  • TomStorm
    Nem tudom nálad mit jelent a komolyabb változás és azt se,hogy pontosan mi változott de bizonyára javítanak ezt-azt.Mivel nem sok időm van játszani így a patch noteszt se követem.
    Talán a játékoson múlik,hogy OP class az amivel játszik vagy sem.Ez miatt is változhat.
  • Lantee
    Igen, szerintem ez hiba. Mégpedig azért, mert karakterenként külön-külön utat jár be a sztori, ezért hiába viszed végig, marad egy csomó terület, ahova igazából SEMMI okod elmenni. Egyetlen nyomós érv lehet az új, más karakter indításához. Szerintem teljesen felesleges a karakterenkénti 100%, bőveg elég lenne az account-hoz rendelni.

Mindegy, nem fikázni akartam, csak szerintem logikusabb lett volna.
  • Robe77
    "Az új karinál újra indul a számlálás, tehát karakterenként kell 100%-ra teljesíteni a mapot."

Thank you Captain!
    Ha szerinted ez hiba...
  • TomStorm
    Semmi különleges.Másodlagos axe:splitblade(aoe bleed),winter bite meg belassít és -skill recharge.
    Horn az kell a sprinthez és a kedvencem a sólymok hívásához:)
    Slot skillek:Heal as one aztán 3 féle csapda és a területes root(entangle).
    Markmans:10 -III
    Skirmish:30 -VI VIII XI
    W.Survival:30 -III IX XI
    Nightmare rune(6/6),hogy a condition tovább tartson mondjuk itt sajnos az 5% fear szinte nincs is azt esetleg cserélheted másikra a 6.-ost.
    A két fegyverbe corruption Sigil Warhornba meg Blood.
    Carrion amulet+Carrion jewel.
  • Smithwarden
    "OP class-t hiába keresel mert balance ebben a sorozatban mindig változik."

Azt leirnad nekem, hogy a jatek kijovetele ota milyen balance valtozott komolyabban, hogy szerinted mindig mas az OP class?
  • bujcsik555
    Le tudnád írni milyen buildet használsz? Shortbow-ot használok én is, de másodlagos fegyónak nem találom az igazit, kipróbálnám a tiédet :)
  • csgj
    Értem. Kicsit többet nézegettem most a kasztokat, és már nem is annyira a thief jön be. XD Inkább a ranger. Amúgy is imádom a peteket, és az íjat is csípem. Aztán majd meglátom, valószínűleg kísérletezgetek az elején. :-)

Más: A Konzolok Szervize írt facebookon, hogy mindenestül küldik a játékot, nem csak kód jön. Szóval akkor ez elég jó ár... :-) Holnapra várom. :-D
  • TomStorm
    Itt nagyon számít mennyire vagy ügyes,mindegyik jó.Kipróbálhatsz többet is akár,kicsit szintezed beugorsz pvp-re és meglátod milyen.
    Thief a stealth miatt van jó játékstílus,ranger a Pet,trap,bow végett mint az Enginer,Warri+Guard survivor class,Caster szintén jó túlélő/support+AoE.
    Legfőképpen azt kell eldöntened,hogy távolsági vagy közelharci stílus fekszik neked jobban,ha ez megvan akkor már könnyebb a választás.
    Egy Warrior is meg tud ölni annyi idő alatt mint egy Thief,egy Element vagy Necro is csak éppen több idővel.
    OP class-t hiába keresel mert balance ebben a sorozatban mindig változik.
    Ügyesen bárki verhető imo
  • TomStorm
    Nem baj az,halnak azok könnyen Team pvp-n.Hide-ba úgyis csak nézelődik addig mi meg játszunk.
    Én nagyon figyelek a Thief-re külön ha előjön akkor durván rámegyek.Nem zavar egyáltalán,igaz ki is ismertem mert lejátszottam a class-al jó sok meccset.
    Meg tud sorozni szépen az igaz.Annyira már nem érdekelnek a Thief-ek,inkább az Ele aki nem akar meghalni az istenért sem vagy a Necro,hogy ezekbe mennyit kell lőni néha:D

Ranger-el durván vezetem a pontozást mint eddig soha egyik class-al sem,talán a Trap-ek miatt van ennyi Dmg de tényleg az egekbe tud szökni a pontjaim száma meccs végén.
    Nagyon átlátható vele a Map vagy az adott harctér és még Longbow-t nem is használok hanem Short+axe+horn.Tehát nem is vagyok olyan messze.Az biztos,hogy csapdákat nem sajnálom teszek én mindenhova:))
  • Murmur
    Más MMO-ban milyen más motivációd van, hogy felfedezz 100%-ra minden zónát?
    (Itt legalább leszintez a játék, és élvezhető a maradék zónák teljesítése is.)
  • Lantee
    Na, találtam egy nagy "hibát" a játékban.
    Sylvari Ranger - lvl80 - Sztori végigdarálva, minden érintett helyszin 100%-ban felfedezve. Az össz MAP mégis csak 60% környékén áll. Gondoltam indítok egy másik karit, és így a maradék 40% sem értelmetlen darálással lesz felfedezve. DE! Az új karinál újra indul a számlálás, tehát karakterenként kell 100%-ra teljesíteni a mapot.

Ez hiba, mert így a lvl80 Rangerem úgy hasít át a maradék mapokon, hogy kvázi semmi dolga nincs ott. Megcsinálgatom persze 100%-ra, mert szeretném az achievmentet, de semmi más motiváció nincs.
  • foxxi
    Talán azért inkább mert egy újjas karakter és OP. De majd szétnerfelik ha még több lesz a sírás, ahogy az elementalistát is. Már várom

Különben pedig, olyat indíts amilyet akarsz. Ne más véleménye legyen már a te játékodnak a meghatározó eleme
  • csgj
    Na jó, az is lehet, hogy ranger vagy elementalist leszek. Ranger már az első Guild Warsban is tetszett, asszem csak azzal nyomultam. :-D
  • csgj
    Talán azért, mert jó lett a thief. :-D De ajánljatok mást! :-)
  • Marfy
    "talán male sylvari thieft"

Végül is csak annyi thief van mint égen a csillag, minden második karakter thiesf.
  • Dixtroy
    Olyan nincs, ami online az aukcios arakat kiirja? A small kezelofelulet miatt tegnap pont beneztem egy cuccot, es nem 4.25 ezust volt, hanem 14.25.
  • csgj
    A Guild Wars 2 honlapján ott van a bolt a hivatalos viszonteladók között, szóval így máris megbízom bennük. :-D Holnap remélhetőleg belevetem magam játékba! Csak gőzöm sincs, mit indítok... talán male sylvari thieft.
  • csgj
    Marad a Konzolok Szervize. Egy kemény 200-al még olcsóbb is. :D
  • foxxi
    Akkor tessék. 11690 + pk ami még mindig olcsóbb mint 15k, vagy személyesen átveszed ( még olcsóbb ) GW2
  • Marfy
    Hagyd ennyi elfér rajtam, maradjon így, azért kösz .
  • Running
    - Tudok segíteni. Tedd be újra a hsz-t javítva, én meg törlöm az előzőt.
  • Marfy
    Na megint "ú" val irtam az untamot, majd kapom megint az oltást.
  • Marfy
    Van email címük és telefonszámuk, meg kell kérdezni, ezt mi innen nem fogjuk tudni, hogy kódot vagy dobozt küldenek. Amúgy ha nem bizol az emberekben, miért rendeled netről, lehet csak egy féltégla lesz a dobozban.

A livekodok-ról van nekem is a kulcs, illetve tőle veszem évek óta a wow gamecardot, abszolult megbízható és gyors.

Amúgy én is megúntam a játékot, a klasszok nem tetszenek, a pve gyenge, a wvw ami tetszik, de az is gyorsan untalmassá válik.