63345
-
moNTo #56999 A "BALANCE, BUG-FIXING, POLISH" kategória legjobbja:
"Lesser air elementals now have legs and a tail." :D -
moNTo #56998 Érdemes megfigyelni mintaként a GW1 fejlesztését (ugyanaz a kiadó, ugyanaz a csapat), nagyon kemény dolgokat hoztak a kiegészítőkben (hero system, kiegenként két új kaszt, luxon-kurzick móka, emellett folyamatos apró PVP balansz -akár hetente)... szerintem itt is ilyesmire számíthatunk.
És PVE-ben is behoztak olyan durvulásokat (hard mode, challenge mission), hogy sok true action combatant csak pislogna holtan, mint lvl1-es a negyvenes fractalban :) -
moNTo #56997 Úgy látom, sokan félreértik ezt a játékot. Ez elsősorban PVP-orientált (akárcsak az első része), a PVE funkciója lényegében az, hogy valamennyire megismerd a karaktert, skilleket, kombókat, fegyvereket (bár jópár embernek erre a 80 szint is kevés).
Az első részben pvp bajnokságok, sőt világbajnokságok voltak, a nagyobb meccseket lehetett élőben nézni, sőt utólag újranézni, kielemezni akár minden egyes játékos szemszögéből... a második rész is ebbe az irányba tart (a mai patchben elvileg jönnek a bajnokságok, később lesz observer mód, ranglisták a honlapon, stb).
Ha nem szeretsz PVP-zni (ne a grindelős mmo-k PVP-jére gondolj, az csak a nevében PVP), akkor itt nem terem számodra sok babér (addig tart a játék, amíg megunod a PVE-t, néhány hónap kábé).
Ha már mindenképpen más mmo-val akarjuk összehasonlítani, akkor a különbségekre célszerű figyelni: a többinél kipakolsz majd minden skillt a monitorra és csata közben nyomogathatod őket ügyesen. A GW-ben (az első részben és ebben is) már a csata előtt meg kell hoznod a legfontosabb stratégiai döntést: mit nem fogok használni (vagyis milyen skillt viszek magammal). Apróságnak tűnhet, de nagyon más megközelítés.
A kombó a másik fontos játékmechanika, ami rendre kimarad az összehasonlításokból. Kombókkal csatát lehet nyerni (illetve a mellőzésükkel veszteni). Más mmo-ban nem láttam effélét.
A traitrendszerrel sokkal rugalmasabban tologathatod a karakteredet a support-DD vonalon, mint másutt.
A downed mód (bár sokakat idegesít) a harcokba nagyon jópofa fordulatokat hozhat -ilyennel sem találkoztam eddig. -
#56996 Patch notes: link -
Kryon #56995 Nem tudom meddig fogok vele játszani, de szerintem még sokáig.
Ahhoz, hogy az n+1-dik manób@szó mmo elcsábítson nagyon kiemelkedőt kell alkotniuk, és az eredeti ötleteket mellőzve lopkodást nem tartom erre utaló jelnek. Egy jó sci-fi vagy sci-fi fantasy jobban megmozgatna. Szerintem évekig kihúzom még GW2-vel és SWTOR-al, ha mégsem akkor még mindig visszamehetek wowozni. Ha megszoktam egy mmot, nem szívesen hagyom ott, nagyon jó ok kell hozzá. Ahhoz hogy elcsábuljak úgy érzem egy "új wow" szintű játék kéne és nem hiszem, hogy a TESO lesz az. -
#56994 Leírás a guild küldikhez: link -
Nikosi #56993 Nem baj az, ha katyvasz mert ha a 30% szar is lesz a maradék 70% kihúzhatja. F2p nem hiszem, hogy lesz, de egy gw2-es modelt el tudok képzelni. Mondjuk, hogy havidíjat fizessek érte esetleg, azért nagyon jó játéknak kell lennie, abban én sem hiszek, hogy olyan jó lesz. De remélem lesz public béta ott ki lehet majd próbálni aztán lehet dönteni addig meg csak találgatás van jobbára.
Sajnos a gw2-vel meg a problémák orvoslása wvwvw, harcrendszer stb... túl sok munkát jelentene, nagyon sokat kéne újraírni átírni mind a motoron, mind egyéb kódon. Nem rossz játék a gw2 így sem sőt, ha elfogadjuk a hiányosságait, de tartósságát tekintve nem fogsz vele éveket játszani szerintem. A probléma szerintem a gw2-vel a túl hype-olás volt. Túl sokat ígértek, mint a rossz politikusok, és utána nem igazán tudták tartani minden ígéretüket, és sajnos nem is fogják hosszú távon sem. -
Kryon #56992 A harcrendszer lehet jó lesz, de más szempontból egy nagy katyvasznak tartom TESO-t.
Igyekeznek összeválogatni minden mmo-ból a népszerű dolgokat, így lesz benne minden, de kétlem hogy olyan színvonalon mint az eredeti. Ha f2p lesz, akkor megér egy próbát, de nekem teljesen megfelel most GW2 és SWTOR, jól kiegészítik egymást. Nem szívesen kezdenék mostanában új játékba, még ezekben is maradt bőven tartalom, nem vagyok egy rohanó típus. :D
Az igaz, hogy a hardver elvben megvan, de a gyakorlatban sokaknak messze nincs "mai gépe", rájuk is gondolni kell. A netkód is problémás, de a két probléma összeadódik. Azért bízom az APU-kban, mert az új konzolokban is az lesz. A játékgyártók így alaposan kiismerik és arra optimalizálnak. Ezért ha elterjednek PC-ben, akkor jól illeszkednek majd az ilyen architektúrára optimalizált szoftverrel. -
HyperMonkey #56991 van itt több gond is a GW2-vel. Amennyire hirdették a kasztok szabadságát, annyira nem lett így. haver a kezdetektől elemmel tolja, és most PvP-ben az elem rá van kényszerítve a dual dagger buildre mert most épp az az OP. Már eleve itt sántít a dolog, de hogy úgy alakították hogy egy távolsági casterből melee-t csináltak elég gáz. Semmiféle szabadság nincs, van egy OP build és mindenki azt használja. Sajna a GW2 is egy átlag MMO jobb grafikával, endgame mentesen. nem véletlen a nagy elvándorlás és az accountok hirdetése eladásra. lecsengett az újdonság ereje, sokan végigjátszották és nincs mit csinálni. Remélhetőleg a fejlesztők is látják és kitalálnak valami okosságot. -
Nikosi #56990 Hát a TERA-vl vannak problémák mások mint a gw2-vel. A GW2-ben sok minden sokkal jobb mint a TERA-ban. De a harcrendszere már már majdnem teljesen true action combat.
A két játék keverékéből lehetne egy nagyon jó mmo-t csinálni ami tényleg forradalmi, és aminek esélye lehetne egy wow szintre nőni. Ezért reménykedek a TESO-ban mert talán ott meg lesz a két játék megfelelő elegye, de csak talán.
Egy mai gép pl amd x6100 + 8 gb ram + egy ati középkategóriás kártya már el kell boldoguljon simán a fizikával meg sokkal kisebb is. A netkód inkább eben az esetben a problémás nem a hardvere a felhasználóknak. -
Kryon #56989 Nem tudom időben mekkora áldozat lett volna nekik, szerintem az lehetett az okuk, hogy inkább megcsináltak egy olyan harcrendszert, amiről tudták hogy jól meg tudják valósítani és a többségnek megfelel. Nem akartak olyannal bepróbálkozni, amit ha elrontanak azzal hazavágják az egész játékot. Így lett ez az átmeneti, hybrid harcrendszer. Ha lesz valaha GW3 ott már valószínűleg ők is váltanak, addigra mások már jól kitesztelik. :)
A másik, ahogy jól látod, az akció alapú harcrendszer nagyban múlik a fizikán. Az pedig gépigényes dolog. Az APU-k elterjedésével ez sima ügy lesz, de most még azért sokan megszenvednék a gépük miatt.
TERA-t nem próbáltam, az nekem túlságosan animesnek tűnik és nem bírtam magam rávenni, de lehet jó. :) -
DoA016 #56988 Üdv mindenki!
Desolation szerveren lévö guildünket szeretném hírdetni, azoknak akik épp új guildet keresnek és nem találják a helyüket. Nem vagyunk sokan, 5-6 aktív tagunk van, de már pár hónapja együtt vagyunk, csak most hogy így jön az új patch, rájöttünk, hogy nagy falat ez a guild mission csak jóesetben 7ünknek, az art of war level 5 (guild missionok alapja) is csak jövöhét vége fele lesz kész. Programjaink napi rendszersséggel vannak, főleg dungeonok, de paid tournamenteztünk is már sokat, meg ha lennénk elegen WvWre is szívesen mennénk. Tekintve ,hogy nagyrészünk egyetemista, az órarendünk ritkán engedi meg, hogy teljes guild csapattal menjünk, ezért is örülnénk ha páran csatlakoznának hozzánk. Nem rég avattuk fel a honlapunkat is: http://www.eousgw2.guildportal.com/Guild.aspx?GuildID=470633&TabID=4060160
Akit érdekel a dolog, kéremkeresse fel Kavezacc.7816 -ot. -
Nikosi #56987 Nem csak 1-2 gomb lehet az 4-5 maximum 6 gomb még elmegy azt egy kézzel gyorsan eléred, de nem 9-15-öt, több gomb már csak joypad esetén lehetséges szerintem. Az egyik probléma az egér hanyagolásában van amit sima kamarakezelővé silányít a hagyományos mmo harcrendszer. A másik probléma meg a fizika bizonyos szinten vett teljes mértékű hiányában. De látható, hogy van olyan netkód és reménykedem lesz is ami képes lekezelni a fizikát és kezelni képes harcrendszereket és azok adatait. -
Nikosi #56986 Igen én is most már 2 napos 20 szintes TERA tapasztalattal mondom :), azt, hogy a valóban megvalósítható lehetett volna a true action combat harcrendszer.
De valószínűleg erre már nem akartak a fejlesztők időt áldozni, mivel a fejlesztés így is ha nem csal az emlékezetem 5-6 év volt talán. Ráadásul valószínűleg a harcrendszert még az első években fixálták, akkor még tényleg forradalmi lett volna, ma már sajna nem lett az.
Nem biztos, hogy balansz problémákat hozna a egy valódi akció alapú harcrendszer. Jól kell meghatározni a skilleket, illetve lehet egy támadó és egy védekező harcállása mindenikek ezt egy gombbal válthatja és máris más lista jöhetne elő. Pont mint a dual fegyver a gw2-ben. A probléma nem megoldhatatlanan, de ahhoz olyan motor kell amiben némi fizika is felelhető.
Sokkal nagyobb balansz problémákat hozz a láthatatlanság például, amit én nettó hülyeségnek tartok. -
Kryon #56985 Nem érted az alap problémát. Teljesen mindegy, hogy az egéren nyomkodod a 15 gombot vagy a billentyűzeten, ugyanúgy zongorázás. Ahhoz, hogy ne a rotára kelljen állandóan koncentrálnod a figyelmed, hanem inkább a mozgásra, célzásra, védekezésre, ahhoz ezt a 15 gombot 1-2-re kell redukálni. -
HyperMonkey #56984 A TERA-ban sokkal több skill van mint a GW2-ben és mégis működik az a harcrendszer amit Nikosi ír. Itt van a 2 fegyvernek skillje illetve a slotskillek. A TERA-ban ennek a kétszerese van minimum. A másik, hogy vannak már olyan egerek, amin 15-nél is több gomb van oldalon. Lásd Razer Naga és társai. Szóval nem kellene elvenni a skillekből, gombokkal simán megoldható lenne akár egéren akár billentyűzeten. -
Kryon #56983 Az igaz, hogy nem feltétlenül kell az összmennyiséget végletesen csökkenteni, de az éppen aktívak számát igen. Ez pve-ben még talán elég is lehet, de pvp-ben már gondok vannak. Ha sok képesség közül választhattad ki amit aktívan használsz, akkor ugyanez igaz az ellenfeledre, ellenfeleidre is. Az adott helyzetben nyilván nem minden ellenféllel szemben ideális a te választásod. Tehát ahhoz, hogy ne kő-papír-olló elven dőljenek el a csaták, sorsszerűen. Ahhoz meg kell oldani a harc közbeni gyors váltást más képességekre, és vissza is jutottunk a zongorázáshoz, de még aktív védekezéssel-célzással is megnehezítettük.
Esetleg úgy tudnám ezt gyakorlatban elképzelni, hogy kombinációkat válogathatsz össze, mintha macroznál, ezeket indítod el a támadással, a kombók között harc közben pedig görgetéssel válthatsz az egéren. Ez már egy fokkal játszhatóbb, de még így is csak azt értük el, hogy zongorázás helyett rulettezünk.
Konzolokra jó lehet, az irányítás miatt, de a problémák ettől még ott is előjönnének.
Úgy látom, hogy azt amit szeretnél kellően kiegyensúlyozottan és tömegek számára élvezhetően hangvezérléssel lehetne megoldani. Így gombokkal, egérrel csak a mozgásra, célzásra kell koncentrálni, a skillezést beszéddel irányítod. Erre még várni kell néhány évet, de szerintem már nincs messze. Ha ez megvalósul, akkor jöhet egy valóban jó dinamikus harcrendszer, addig sajnos több hátrányát látom mint előnyét. -
Nikosi #56982 Nem akartam tovább offolni de azért ehhez kicsit hozzá kellet szóljak.
A pajzs funkciója nem az hogy 8-10 sec nem tudom pontosan a cd-jet előveszed azt annyi (nem tudom pontosan mert nem használtam, mert ez így nem pajzs csak egy plusz fegyver annak meg van jobb is mint a pajzs). A pajzs funkciója, hogy magam elé tartva védekezem, de nem fél óráig úgy tartva hanem, egy támadásnyi időt, és utána ismét, és ismét, ha úgy gondolom. Itt a pajzs olyan minta egy másik fegyver lenne, de nem olyan mint a pajzs valójában. (lásd mount and blade nevű játékban na az a pajzs)
Az elmozgás meg nem a támadás távolságából való ki gyaloglást jelenti részemről, hanem a félrelépést oldalra , ergo legyen már annyira "valószerű" a dolog, hogy a támadásból oldalra el lehessen lépni, futni stb. Tudom azaz rendszer amit látni szeretnék "sokkal" bonyolultba programozásilag, némi fizika bevezetését igényli, nem egy sima dobókocka rendszer megfűszerezve támadási távolsággal, de nem megcsinálhatatlan. Mert azért olyan sok különbséget nem tudsz felfedezni egy hagyományos (wow és klónjai) és a GW2 harcrendszere között ebben a tekintettben.
Tény a gw2 harcrendszer egyáltalán nem forradalmi csak egy feltupírozott tradicionális mmo harcrendszer. Mást igencsak megreformált a játék de sajnos ehhez nem nyúltak, legalábbis részemről sajnos. -
#56981 Nagy változások a PvP-ben: Fizetős bajnokságok helyett ingyenes bajnokságok: Link
-
#56980 "ha megnézzük például sajna GW2-ben a pajzs csak egy kolonc"
Na ez így egy kicsit hülyeség. Warriorral igenis használható a pajzs. Shield Bash = stun, ami nem elhanyagolható képesség, és a lényeg, Shield Stance. Traittel visszaveri a lövedékeket az ellenre (a dotokat is). Ne kelljen már magyarázni, hogy egy jól időzített Sield Bash mire képes PVP-ben és PVE-ben egyaránt.
"De nem igazán lehet elmozgással kivédeni egy támadást kivéve aoe"
Na ebbe is bele lehet kötni. Ugye minden támadásnak van range-e. Ha ebből kiállsz máris teljesítetted a számodra nem igazán kivitelezhető 'elmozgással kivédést'.
Tovább nem folytatom, mert nem kötekedni akarok, csak pontosítani -
#56979 Az értelmes csevegés elfér a topikban, ezért nem kell elnézést kérni. -
Nikosi #56978 Nem feltételemül kellene a képességek számát végletesen csökkenteni csak az egyszerre használhatókat. Azt a "keveset" összes lehet válogatni széles tárházból. Ha dps-t akarsz olyanokat raksz be, ha meg tankot akkor másikat, stb...
De például egy dinamikus akció alapú harcrendszerben értelme van a blokkolásnak, pajzzsal. Mert ha megnézzük például sajna GW2-ben a pajzs csak egy kolonc.
Szerintem maximum amennyi ember elriaszt annyit hoz is a konyhára, de szerintem többet hoz. Nem beszélve arról, hogy így akár porolható a cucc konzolra is, ott meg ugye még "mmo szűz" a közönség. Olyan ez mint anno a táblás stratégia játékok és a RTS stratégiák. Én mondjuk jobban szerettem a táblás játékokat, de az RTS-nek si meg van a varázsa. Jelenleg az mmo-k olyanok mint a táblás stratégia játékok, de egy mmo nem egy gondolkodos stratégia. Kérem az mmo egy "akció" játék, akkor legyen a harcrendszer is ehhez igazítva szerintem.
Bocsánata topik gazdájától az off topicért. -
Kryon #56977 Semmi baj, te rendesen leírtad a problémád, nagyjából értem is mit szeretnél. Az általad áhított harcrendszerrel is vannak azonban problémák. Az mmo-k már olyan régóta használják ezt a gombnyomogatós rendszert, a játékosok döntő többsége úgy hozzászokott, hogy nem tudna könnyen átállni, csak idegesítené és a kedvét venné el a játéktól, szerintem nekem is.
Ezen kívül olyan probléma is van vele, hogy az ember figyelme véges. Nem tudunk túl nagy számú dologra egyszerre koncentrálni. Tehát, ha behozzák a harcrendszerbe azt amit leírsz, akkor azzal bonyolítják a harc egyik részét, ezért a többi részt egyszerűsíteniük kell, hogy játszható maradjon. Honnan tudnak elvenni? A képességekből. Így aztán kapsz egy dinamikus elmozgásos-célzásos harcrendszert, de cserébe ugyanazt az 1-2 képességet spamelheted a végtelenségig, ami egy idő után éppoly kiábrándító lenne sokaknak, mint most a zongorázás. Valamit valamiért. -
Shaenis #56976 Ha lenne sok 80-as altotok, hamar elfogyna az a karma :) Én tegnap toltam bele a warimba az összes maradék löttyöt, kb 400k karmát, és még mindig kellene 240k a lyssa runák miatt. -
Xorax #56975 Vegyetek Orr-ban Orrian Jewelry Boxot. 1 db 4.5k karma, esik belőle mindenféle Lodestone, Obsidian Shard, Balthazar Priest minipet és a beletolt karma kétharmadának megfelelő potik is.
Én erre költöttem el a 3 karakteremen felhalmozódott 800k-t :) Másra nem tudtam... -
#56974 Én is reménykedem benne, hogy a lassan 1 millió felé kúszó karmapontjaimat lesz mire elkölteni. A karma potikat, amelyek tömegével állnak a bankban, még bele sem számoltam... -
#56973 Most igy eltunodtem a karma dolgon.
armor? Precision + Toughness +Condition Damage ?? ez vajon melyik kasztnak jo?
fegyver? durvan 50. szintig van.
accessory? idetlen stat kombo, es kicsi szint. max a legzomaszk.
nyersanyag cookingolni, ok.
receptek. eh.
gathering tools. na jo.
sovany
-
Nikosi #56972 Nem erről beszélek. KI kell állni az aoe-ból és ki lehet, meg el lehet dodge-olni ha időben nyomsz egy gombot ez igaz. De nem igazán lehet elmozgással kivédeni egy támadást kivéve aoe. Ráadásul a kezelés a legkevésbé sem támogatja a túlzót aktivitást.
De mint mondtam ez nem baj, csak ez nem true action based, hanem egy hibrid megoldás ami se nem az se nem ez.
-
Eftörsokk #56971 Eladó Guild Wars 2!
Digitális verzió, külön gmail email címmel, minden hozzá járó adattal (cd kulcs, order id).
Az accountról : Desolation szerveren , +2 karakter hely unlockolva van. A karakterek : 80-as human guardian 40% map explore, full exo szett, 65-ös norn ranger, 32-es sylvari thief, 26-os norn elementalista, valamint egy 17-es, 14-es és egy 2-es szintű kis kari.
Az accounton levő gold mennyiség 10-20 között van most, de van még néhány ritkább nyersanyag, és egy fel nem használt abysal dye is. Bővebb infót, képeket szívesen küldök. Az eladás oka, leginkább az, hogy nem elég jó a gépem a játékhoz, solo-ban még játszható, de sajnos dungeonokban és pvp-n nem igazán.
Ár megegyezés szerint! Érdeklődni itt privátban, a [email protected] mailen, vagy skype-on (defendertomz).
-
#56970 Tehát ha rád lőnek és Te kitérsz, akkor nem tér ki, az minden esetben betalál, ha körbejárod a szörnyet, és közben helyezkedsz, akkor az nem üt/lő/fúj mellé? Ha AOE-t tolnak rád, akkor abból nem kell kiállni? Akkor szerintem mi nem ugyanazzal a játékkal játszunk. -
Nikosi #56969 Amit leírsz körbejárok, meg elmozgok ez mind szépen hangzik, és nagyon jól működne egy action based harcrendszerben, de itt nem az van csak annak van álcázva. Az nyer aki ügyesebben zongorázik, elmozgás kitérés ide vagy oda. Ráadásul a játék kezelése sem támogatja az action based harcot. -
#56968 moNTo-val értek egyet, csak annyit fűznék még a dologhoz, hogy ez azért vonatkozik PvE-re is. Nem feltétlenül arra gondolok, hogy pl fractalban életében először jár valaki, és nem tudja mit kell csinálni, ez természetes. De rengetegszer látom, hogy nem reagálnak az AoE sebzésre az emberek, ácsorognak benne, mintha jutalom járna érte. De mondhatnám azt is, amikor csata közben a warriorr egy helyben áll, és csak üti az ellenfelet, nem járja körbe, nem helyezkedik, csak a állóharc megy, pedig ha helyezkedne, azzal lényegesen kevesebb sebzést szedne be, stb, stb...
Persze ezt hiába mondod egy olyan játékosnak, aki 2-3 hónap után azt mondja, hogy nincs cél, és tökéletesen bele tud törődni abba is, hogy őt PvP-ben bárki összecsomagolja.
Igen, lehetne a játékban több minden is, idővel lesz is. Miért nem volt benne hamarabb? Talán mert akkor hónapokat csúszott volna a játék, ami manapság megengedhetetlen, illetve a "nincs cél a játékban" típusú emberek visítoznának a leghangosabban a fórumokon, hogy "mé' nem jelent má' meg!!!". -
Nikosi #56967 Nem érzem magam költöző madárnak. és szerintem a gw2 egy nagyon jó játék lett de azért nem kéne a meglévő hibákat a szőnyeg alá söpörni. Mert ez a játék sem tökéletes csak úgy minta többi és mind az ami ki fog jönni ezután is.
Nekem a legnagyobb problémám a akció alapú harcrendszerrel van. Elegem van a hagyományos tisztán gombnyomogatós harcrendebszerekből. Sajnos az ígéret egy action based combat volt, hát sajnos a gw2 harcrendszere az minden csak az nem amit ígérték. Még mindig nem akció alapú, mert az nem akció alapú, hogy van egy dodge gomb. Ez nem von le a játék egyéb értékeiből, mert tény és való, hogy nagyon meg lettek csinálva sok dolog. A városok tájak élnek lélegeznek, gyönyörűek, a dinamikus eventek jók élvezetesek, stb....
A harcrendszerről meg annyit, hogy nem értem, hogy az egeret mért csak nézelődésre használják, mert ki lehetne igenis aknázni a lehetőséget ami van ebben az eszközben. Némi olvasgatás után kipróbáltam például a TERA-t és hát a harcrendszer ott már közel áll a számomra elvárt action based-hez. Maga a játék egy koreai grind mmo, de a harcrendszer számomra élvezhetővé teszi azt egyelőre. Ott használom az egeret sőt használnom kell, és meg tudták oldani egy gombnyomással combaton kívül meg betölti azt a szerepet amit egy hagyományos mmo-ban. Ott is kell skilek miatt plusz gombot nyomogatni de nem 9-15 akármennyit hanem 4-et maximum 5. Ugyan a játék sok mindenben elmarad a GW2-től, ez tény, a tájak sivárabbak, a kinézet hát olyan amilyen (nem csúnya de gw2 azért szebb), de a harcrendszer az igenis élvezetesebb sokkal mint a hagyományos. Nem azon múlik kizárolag, hogy jó sorrendben zongorázok -e a gombokon, tényleg el tudok mozdulni egy támadás elől és és mellé is tudok ütni ha nem figyelek. Nálam például ez egy fontos szempont, hogy élvezetesek legyenek a harcok és ne csak dobókockák döntsenek a kimenetelről, mert ugye ezzel töltöm az időm nagyobbik részét egy mmo-ban is.
Ha a gw2-ben egy TERA szerű harcrendszert implementáltak volna akkora játék közel lenne számomra a majdnem tökéleteshez, így sajnos csak egy jó játék amit időnként majd előveszek, de nem lett örök szerelem. A TESO-ról meg annyit, meg kell majd látni milyen lesz, előre se temetni, se isteníteni nem kell. Én momentán csak azért várok rá mert abból amit eddig tudni róla, a harcrendszere a számomra is élvezhető, és egy csomó dolgot nyúltak más mmo-tól amiket ott jónak gondoltam. A megvalósítás még mindig lehet csapnivaló, de ezt majd csak a public beta idején tudhatjuk meg leghamarabb.
A GW2 wvwvw-ben meg tény és való, hogy hiányzik a cél. Mert minek tartson meg egy guild egy várat, a presztízsért? Pusztán azért küzdjön egy szerver, hogy t1 legyen, hogy top legyen? Hát ez nem biztos, hogy jó dolog. Például a Lineage 2-ben ha jól tudom a várak birtokosai határozták meg az adót és a tulajdonos klán részesült is abból a pénzből. Na ott már volt egy nem gyenge motiváció arra, hogy minek is a vár. Itt is lehetne valami ilyen kapcsolat a pve és a pve/pvp azaz wvwvw között. Nem is értem, hogy mért nincs ilyen. Sok szövegnek sok az alja, de szerintem én például nem üres siránkozást sőt nem is siránkozást írok le, plusz van elegendő tapasztalatom 5-6 hónap masszív gw2-és után.
Sajnos viszont azt is el kell mondani, hogy a gw2 igenis forradalmi mmo akar lenni és bizonyos részen az is. de valójában csak egy jó reformer mmo lett. Ráadásul sajnos vannak olyan hibái amit egyszerűen egy kieggel sem lehet orvosolni számomra. Nem bánom, hogy megvettem, és vissza fogok még járni lehet, de nem úgy mint egy mmo-ba, maximum úgy mint egy single játékba. Előveszem egy pár óra játék és kész.
De amúgy azt is érdemes megnézni a másik oldalról (anet), hogy nem is érdeke nagy játékos bázis fenntartása. Sok játékos több szerver nagy sávszél, stb... Elég nekik 200-300k aktív játékos + néhány 100k visszatéregető emberek Mivel itt a bevétel lényegi része a játék eladása a cél nem a meglévő játékosok, hanem a még potenciális vásárlók. Az item shop mivel semmi lényegeset nem árul ezért igen kis forgalmat bonyolíthat le, tehát marad az eladás. Mert a szervereket karbantartani, üzemeltetni, a sávszélt megvásárolni és fenntartani nincs ingyen az anet-nek sem. Plusz ugye ez egy üzleti vállalkozás nem a szeretett szolgálat, hasznot is akarnak. Számukra az ideális játékos aki megveszi pár hónapi nyüstöli majd eltűnik, aztán majd kiegnél újra vásárol pár hónapot újra játszik majd eltűnik. Náluk még az is haszon aki megveszi aztán rájön neki ez nem tetszik és leteszi a lantott. Ők már ott is megkapták a pénzüket. Ennek tükrében kellene mindenkinek vizsgálni azt mi lesz és mit várhat el, és ilyen szemszögből az anet még túl is teljesíti a várakozásokat egyenlőre. -
Xorax #56966 Mivel a PVP és a PVE teljesen szét van választva ezért nem várhatod el mindenkitől, hogy PVP-vel foglalkozzon. Nekem pl volt egy ismerősöm itt, aki ( már nem játszik ) majd 4 hónapon keresztül csak PVP-zett. Nem volt level 5 fölötti karaktere. Ha hiszed, ha nem, megunta :) Összecsomagolnak ? Simán... de ha én 85%-ban PVE-zni akarok ? :)
Ahogy írtam a GW2 alepvetően így jó ahogy van. Én csak annyit szeretnék, hogy tegyenek be valamit, pl ascended gear-ból többet, amit pl fractalból lehetne megszerezni. Az sem baj, ha csak ott működik, csak legyen valamiért " dolgozni ". Sokaknak a cél hiányzik a PVE-ből szerintem... nem feltétlenül a gear grind, csak valami kis süti amiért szívesen lépnél be, azt érezve hogy minden dungeon run-nak stb van értelme, mert egy lépéssel közelebb vagy valamihez.
-
moNTo #56965 Itt nem a karaktert kell(ene) fejleszteni, hanem magadat.
Ugorj be néhány (fizetős) tournamentre és meglátod, mi ebben a játékban a cél :))
Egy átlagos ellenfél pikkpakk összecsomagol a 80 szinttel, exo gearrel együtt. -
Kryon #56964 "Persze a wowot már 8 éve fejlesztik, de lehet onnan ötleteket venni, mások is csinálják."
Azokba meg pont azért szoktak belekötni, mondván wow klón...
Teljesen mindegy, hogy van sapka vagy nincs. Kisírják magukat, aztán elmennek máshová, így működik ez már néhány éve. :)
-
HyperMonkey #56963 Smithwardennel egyetértek, de el kell fogadni hogy ez tényleg casual játék. 80-on már semmilyen tartalom nincs, a full exo gear hamar megszerezhető. Emiatt nincs hová továbbfejleszteni a karaktert. És ez egy MMO-ban elég nagy baj.
Az MMO-nak arról (is) kéne szólnia hogy folyamatosan tudod fejleszteni a karaktert, sajnos ez itt nem így van. Persze a wowot már 8 éve fejlesztik, de lehet onnan ötleteket venni, mások is csinálják. Az altozás meg már a második karival is dögunalom. -
#56962 "Kedves" Mephike.
Kb a te szoveged ugyanannyira "messzirol jott bolcsek okossaga", ha az enyemre is ezt aggatod.
Latom rendesen fel lettel zaklatva egy egyszeru velemenytol, ami kicsit is negativan mer utalni a "szeretett jatekodra".
Azert irtam altalanossagban, mivel nem csak egyedul gondolom ezeket igy, hanem mindegyik ismerosom aki megvette es jatszott par honapot a jatekkal.
A motivacios dumat nem fogjuk hagyni, mert ezen a szinten nagyon gyorsan kifulladt a jatek amint irtam minden ismerosnel, nem csak nalam (foleg PvP szinten, az utolso 1-2 aki PvE-t is tolta rendesen azok most hagytak abba januar-februarban).
SPvP-nel alazassal nem volt gond, bar igaz Ele-vel mentem es sokat kellett theorycraftozni egy normalisabb buildert, de azert eleg sokszor elso lettem vagy elsok kozott vegeztem.
Szoval bar nagyon kedves volt a tipped, de nem azert nem jon be a pvp, mert beleptem es egybol szetalaztak. :p
Akinek ez eleg ahogy most all a GW2 az orulhet, nem akarom elrontani barkinek az kedvet egy kisebb csoport velemenyevel.
Ha mar egy tarsasaggal megvettuk a jatekot es kb fel ev ota nem azt a szinvonalat es minoseget kapjuk amit az elejetol elvarnank egy AAA kategorias MMO-tol, akkor hagy irjam be en is a velemenyt a jatekrol.
Nem kell ez a "Ha nem jon be 100%-osan a GW2, akkor az a te hibad es el lehet huzni" szoveg. -
Kryon #56961 +1
Teljesen egyetértek. Ráadásul valószínűleg a legtöbb új mmo is ezt a vonalat célozza meg, egyszerűen azért, mert casualból sokkal több van mint hc-ból. Így aki másra számít, az újra és újra csalódni fog, bármerre megy.
Amúgy akinek a gear grind annyira fontos az miért nem wowozik? 8 éves letisztult játék tele tartalommal és az egész arról szól. Grafika elég gyenge azt szokni kell, de nagyjából minden megvan benne amit hiányolni szoktak. Polip üzemmód is elkerülhető egy gamer egérrel pár addonnal és jó macrokkal... -
Xorax #56960 Sziasztok. Először is le szeretném szögezni, hogy nagyon szeretem a Gw2-t. 33 éves vagyok, sokszor a 10 éves lányommal együtt jumping puzzle-ozunk stb :) Teljesen jó így. Valaki írta itt, hogy a fractal önmagában jó húzás volt... az. Kb PVE szempontból az egyetlen életképes dolog ami leköti az embert. 3 altom van, egy necro, egy warrior és egy guardian. Mindnek 30-35 AR-je van, nincs hova fejlődni. Ettől függetlenül egy-két hülye cimborámmal nagyon szívesen lemegyek a napi fractalba baromkodni, kiröhögni egymást TS-en. Persze ha betennének egy pár ascended armor-t, vagy fegyvert később nagyon örülnék neki, csak a cél miatt. Sokan nem értik, hogy a Gw2 egy kedves lazítós, kicsit nyugdíjas játék casual gamereknek. Volt már olyan hogy nem döglött meg a sárkány, vagy a shadow behemoth mert gyenge volt a csapat ? :D :D Munka után nézz meg egy filmet aztán pvp-z egy órát vagy tolj le egy fractalt a haverokkal - kb ez a Gw2. Aki 0/24-ben akar raidelni meg grindelni annak egyszerűen más játékot kell keresnie - ezt szidni értelmetlen.