5506
szerinted?!
-
#4225 az már lényegtelen hogy saját vagy más érzelme indít el benned valamit, csak a kifejeződése a művészet :) -
debussy #4224 A kommunikáció és a jel jelentésében adtam igazat, ne legyél túl elégedett! :P -
debussy #4223 igen :) -
#4222 végre ebben a pillanatban ezt elfogadod amit én xD -
debussy #4221 Oké, ebben tényleget igazat adok. Örülsz? :D -
#4220 akkor összeértek az álláspontok, bár immár a legnépszerűbb topik
lett a témából:) -
#4219 az információcserének (akár egyoldalú legyen) szerinted nincs jelentése? omg hát azt ne mondd hogy az hogy hogyan cserélsz információt, az információcsere jellege (gorombán vágod hozzá a másiknak a mondandód, ami a szövegben is megjelenik) nem jelent semmit :D
a zene semmiképpen nem jel, hanem jelek sorozata. A jelentése sem egy jel :) -
debussy #4218 Értem én a kommunikáció lényegét...
És ezt meg megbeszéltük, hogy én arról beszéltem, hogy alkot a befogadás hatására. -
debussy #4217 TE! :D
-
#4216 annyiban lesz művészet a befogadás, ha alkotsz is a hatására.
pl. beállsz jammelni egy koncerten:)
a kommunikáció=/= párbeszéddel..
minden művészeti egységnek üzenete van, csak más a jelrendszer
és a csatorna -
debussy #4215 De nem merítés. Mert nem a jelentését írod le, vagy ilyesmi, hanem az egészet megszólaltatod és a befogadás élménye alapján születik a mű. -
#4214 nekem jó persze mert végig ezt mondtam és te is ezt mondtad épp most:) -
debussy #4213 Végre :) -
#4212 nem az, mert a másikból (ami a művészetet képviseli), csak merítesz, és a te kifejezéseddel jön létre a másik mű ami megint csak a művészetet képviseli :)
Az hogy hasonló jellegeket hordoznak, vagy hogy egy ötletet merítettél csak belőle, ez nem művészet része :) -
debussy #4211 Hidd el nagyon is.
De jelentése nem a kommunikációnak van.
Én mondok cserébe egy definíciót: Jel: önmagán túlmutató tárgy, vagy jelenség
Lehet a zene jel és kommunikáció is? hát végülis miért ne? -
#4210 akkor a válaszom a #4209 -
#4209 akkor is kifejeződésre juttat = művészetnek tekintem, nem mondsz ellent ezzel nekem :) -
#4208 mondok neked egy Definíciót: "A kommunikáció az információcsere folyamata egy közös jelrendszer segítségével."
jel -> kommunikáció, már érted? xD -
debussy #4207 Akkor jó :) -
debussy #4206 De te azt nevezted művészetnek, ha létrehoz valamit. Tehát, ha valaki egy zene befogadására hoz létre valamit, akkor ott a befogadás is művészet. -
#4205 a válaszom a #4203 :) -
debussy #4204 Bocs nem arra válaszoltam -
#4203 ja létrehoz egy saját terméket, az az ő műve lesz és nem a másiké :) mint mondtam, ekkor teljesül a kifejezés ezzel egyetértek ;) -
debussy #4202 Nem. Nem merítettem. Komolyan. -
debussy #4201 :D
Jaj de jó. Köszönöm. Légyszi győzd meg Aquirt is :) -
#4200 mit a művet? :D maximum merít belőle :D -
debussy #4199 A jelnek van jelentése. A zene jel és nem kommunikáció. -
#4198 el!:)
viszont mindennemű művészet kommunikáció ám -
debussy #4197 Tehát elismered a véleményem? :) -
#4196 aha szóval a zenész ha szomorú darabot játszik, akkor nem közvetítődik mások felé hogy nem vidámságot akar terjeszteni éppen ugye? :) Jelentése van hogy mit közvetít a hallgatóság felé -
debussy #4195 De azt mondtad, hogy azért nem nevezhető művészetnek, mert nem alkot újat. De az életművész a saját életében alkot. Megalkotja azt. -
#4194 akkor művész vagy, mert létrehozol egy saját "terméket"
-
debussy #4193 És ha újat alkotok? Pl egy zene hatására könyvet írok. Nem inspiráció miatt, hanem konkrétan a zene "kedvéért", "lényéért" -
#4192 a máshogy élést már tárgyaltuk, az nem művészet, max hívhatnak valakit esetleg "életművész"-nek, és ennyi, de ez nem oda tartozik -
#4191 nem alkotsz újat, csak "műkedvelő" vagy akit inspirált a mű -
debussy #4190 De kommunikációt ne hasonlítsuk már össze a művészettel.
-
debussy #4189 De létrehozok valamit, mert ez alapján máshogy élek. És az én esetemben sokszor jut kifejezésre, ha találok partnert rá, vagy mondjuk zgvizsgám van :) -
#4188 de a művészet áramlása (magyarán mint a kommunikáció sem) nem művészet, a kifejezése az (persze ha olyat alkotott) -
#4187 na, szóval ez az (egy kis összefoglalás) :) -
debussy #4186 Igen, de a befogadás és a kifejezés együtt adja a művészeti áramlást. Nem tudom jobban megfogalmazni.
Ha valaki ír egy verset, és senki nem érti, akkor a közfelfogású művészetben nem kap részt.