5506
szerinted?!
  • Christiansen
    közel végtelen számú hangsor van ám:)
    az ember a hangjához és hallásküszöbéhez passzintva hozta azokat létre,
    és a kultúra, a civilizáció terjesztette el..
    lehet ha nincs a középkori egyház "butítása" másféle hangszerek és hangzások (tiltott volt pl. a tritúnusz) kerülnek előtérbe,
    nem is lett volna klasszikus zene, hanem valamiféle bonyolult népzenei (pl. tört metrumú balkáni vagy akár valamiféle fríg flamenco világ..) alapú lesz a "nyugati" zene és kultúra alapja
  • Aquir
    az enyém sem lehetett gúnyolódás ha a tiéd sem volt az... ez logika
  • Aquir
    igen és nem a "benned megszületés" a művészet, mert akik nem fejeztek ki (habár lett volna mit), azok nem tettek semmit a művészetért.. (mivel nem is csináltak :P)
  • debussy
    Tényleg... Miért akarsz meggyőzni?
  • debussy
    Nem támad senki, de valaki (illetve néha ketten is) meg akar győzni a saját véleményéről.
  • debussy
    De mindig is léteztek ezek a hangsorok, csak az ősembereknek nem volt zongorájuk.
  • debussy
    Egyszer azt mondtad, hogy attól a pillanattól, hogy a befogadás kifejezéssel kapcsolódik össze, már lehet művészetnek nevezni.
  • Aquir
    biz ne sajnáld magad, mert nem vagy te védtelen (kivéve ha páncélod nincs amikor lőnek rád a való életben), mert most sem támad senki :)
  • Christiansen
    a művészet egyidős az emberiséggel, addig nem volt:D
  • Aquir
    a befogadott hatás nem maga a művészet. Hanem a művészet befogadása külön folyamatban azzal, hogy zenét hallgatsz pl. (ami nem egy művészet) :)

ha másképpen értelmezed akkor meg félreértelmezed nem? :D max merítesz belőle, de a merítés meg akármilyen rész értelmezése sem művészet, hanem a kifejezés az :)
  • debussy
    Én úgy értem, hogy zene és művészet mindig van. Mi csak felszínre hozzuk.
    Mindig is létezett az az ecsethúzás-kombináció, ami az Egy világot. alkotja. És Lenz kapta a lehetőséget, hogy magából merítve felszínre hozza
  • debussy
    Nem ér gúnyolódni! Ejnye
  • Aquir
    az előfeltételeit ne soroljuk, mert nem Magát a dolgot jelentik. (kit érdekel hogy az evolúciót hoztam fel, mást is mondhattam volna) :)
  • Aquir
    hát ez az:) magadból is alkothatsz és ugyanúgy megmutathatod :)
  • debussy
    Nem biztos. A befogadás alatt is megszülethet benned valami, amit később vetsz papírra.
  • Aquir
    köszönöm
  • debussy
    Most is! Kezdem magam sajnálni, mint szegény, védtelen...
    :)
  • raulreal
    És még egy vicc:

Egy ember fuldoklik a vízben. Arra jár egy hajó. Megkérdezik. -Uram, segíthetünk? - Majd az Isten megsegít. ... Ott hagyják.
    Fuldoklik tovább.
    Arra jár egy másik hajó. Azok is megkérdezik: -Uram segíthetünk? - Majd az Isten megsegít. Így hát ott hagyják.
    Megfullad és a Mennybe kerül.
    Megkérdezi Istent: - Uram miért nem mentettél meg?
    - Ostoba, két hajót is küldtem érted.

...
  • Aquir
    igen:)
  • Aquir
    nem, mert a befogadás csak magadban zajlik, nem hozol létre semmit. A befogadás UTÁN fejezhetsz csak ki valamit, és az már különálló dolog - ez a két művelet, mivel kilégzést sem végezhetsz belégzés közben ezek egymás ellentétei
  • debussy
    De itt arról volt szó, hogy a befogadott hatás (művészet) másképpeni (van ilyen szó?) értelmezése és nem inspiráció általi alkotás.
  • Aquir
    nem is, én következetes vagyok :)
  • raulreal
    "Mindannyian vesztünk el olyanokat, akiket szeretünk. Hogy másképp tudnánk meg, hogy milyen fontosak számunkra?"

"Életünket a lehetőségeink határozzák meg. Azok is, amiket elszalasztunk."

"A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti."

"Keress valakit, aki elhiszi, hogy a nap is érted kel fel!"

"A végzetünkhöz vezető út nem mindig egyenes. Lehet, hogy rossz felé kanyarodunk, hogy eltévedünk és visszafordulunk. Talán az sem számít, hogy melyik úton megyünk. Talán csak az számít, hogy megyünk."

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál."

"Olyan erőszakosak vagyunk, nem? Úgy félünk az öregedéstől, hogy megteszünk ellene mindent. Nem vesszük észre, hogy az a legfontosabb, hogy legyen kivel megöregedni."
  • debussy
    Először is: nem vittem végbe
    Másrészt képletesen mondtam
  • Aquir
    "kifejeződést egyéni módon értelmezi"

és a kifejeződés az aminek mindenképpen meg kell nyilvánulnia a külvilágban, ezt már tárgyaltuk :)
  • Christiansen
    de a lényeg az, hogy le volt írva egy szellemi termék, amit te találtál ki
  • debussy
    Nem biztos, hogy az evolúcióval kell kapcsolatba hozni ezeket a dolgokat. A művészet, a mindenség, és egyben a legkisebb elemek tökéletesen szép harmóniája.
  • Christiansen
    ha az alkotás ellentétét viszed végbe akkor bizony annyi a művészetnek:)
  • debussy
    De ha te otthon írsz egy verset és senkinek nem mutatod meg, hanem elégeted, akkor az az általánosan vett művészetben nem lesz egy kis egység.
  • Aquir
    az hogy evolúciósan kifejlődött az ember, azért lehetett művészetté - Szóval ne soroljuk hogy miért lehetett, nem ide tartozik :) ez az egész hozzászólás feltételezett cáfolását maga után vonja
  • debussy
    Ó, igazán nagylelkű vagy :D
  • Christiansen
    nem! az alkotónak nem kell befogadó feltétlenül, saját boldogságára is
    alkothat, és az ugyanúgy művészet
  • Aquir
    hiszen ezért is mondtam hogy "ebben a pillanatban" :) és már mondtam ha megkérsz rá, akkor talán "örülök egyet" xD
  • Aquir
    nem örülök, tudomásul veszem :) de ha nagyon akarod örülök (de nem ezért csak a kérés miatt) xD
  • debussy
    Együtt jelentik.
  • debussy
    Ne legyél szenvtelen! :P
  • Christiansen
    ezért nem értetek egyet, mert te kifejeződés szót használsz az alkotásra,
    ő pedig a kifejeződést egyéni módon értelmezi, zenei élmény hatásának
  • Aquir
    igen, és az érzelem kifejezése (az alkotás) jelenti a művészetet, a befogadás nem :)
  • debussy
    A befogadás által lehetett művészetté. Ha nem fogadod be, nem tudsz kifejezni és nem lehet művészet. Sem egyik, sem másik momentum nélkül.
  • Aquir
    igen én mondtam :)