5506
szerinted?!
-
HUmanEmber41st #570 Tennie kellene ellene valamit.
New World Order -
#569 Igen, thats right.
Ezt csak így lehet elviselni: , persze ez vicc -
#568 Igazad van!Külföldön is rossz a helyzet.
Naná hogy az, mert onnan jön az egész xar.
Minden ott kezdődött és -ik.Valahol a távoli "vad nyugaton"... -
#567 leszünk? nem a gond az hogy nem leszünk, hanem már vagyunk és csak egyre rosszabb lesz, de ez nem csak nálunk van így, külföldön is valami ilyesmi folyik.....
De most mélyebb társadalomelemzésbe sem mennék bele két okból:
1. fáradt vagyok
2. Annyira nem látom át a dolgokat, hogy eg yilyenbe belemehessek elképzeléseim vannak, de megfelelő mennyiségű és minőségű információ hiányában ezeket megtartom magamnak :) -
#566 Na ja, de kérdés, hogy lehet ezt már mind visszafordítani?
Vagy az lesz, hogy egy degenerált, bunkó társadalom leszünk?
Persz én soha!:P -
#565 Általában azt tartják normálisnak, helyesnek amit a társadalom nagyrésze elfogad, és amit követ, de ez nem mindíg igaz. -
#564 Sajnos igen :( A magyar társadalom sajnos ilyen szinten van hogy minden szar elé leül, ennek is megvannak a pszichológiai-társadalmi okai, de ebbe nem mennék bele. -
#563 Igen, az "optika", ahogy te fogalmaztál, hát abban egy cipőben járunk... Én sem zselézem a hajam, és szinte ugyanezen okok miatt! (Dejó, a tápig átment "Ki zselézi a haját?" tápigba :D) A másik ilyn dolog azene (különböző emberek, de ebbe ne menjünk bele.)
HA meg már a filmeknél tartunk, az Összeesküvés elég durva volt. (HA jól emlékszem ez volt a címe.)
[Most meghazudtolja magát]
Pl.: Az anorexiásokkal és a bulimiásokkal is ez lehet a helyzet. Ők a saját maguk éheztetését ill. a saját maguk hányatását tartják helyesnek? (Aki tudni szeretné, hogy kik az anorexiások és a bulimiások. írjanak, szívesen leírom. Senki nem született úgy, hogy tudta!)
HA már itt járunk, hogy ki mit tart ,helyesnek, ill., hogy mi a normális, akkor:
Ugye elvileg az a normális, amit a többség helyesnek tart? Vagy átlagos? Ezek szerint a GYőzike, Való világ, Big brother, Mónika, Balázs, Béla, Géza műsorok a normálisak. A válasz sajnos igen. Igen, egyes emberek szempontjából! Ami ebben az esetben Hitlert illeti, hát őt más sosem fogjuk megérteni -
#562 Hát nemigaz, én tartom életben a topicot? -
#561 A másik pedig az hogy valójában megitélhessük a 2. VH-t és az akkor élő embereket meg kell értenünk a kor szellemiségét, az emebrek gondolkodásmódját, világnézetét, az akkoriban gyökersen más volt mint ma, ezért is nehéz megérteni bizonyos dolgokat! -
#560 Pontosan, nem is tudjuk elképzelne mert a mi agyunk teljesen másképp műxik mint az övék. Mondok egy erősen elbagatelizált példát: MInap beszélgettem egyik kedves jóbarátommal suliban. Lányokról volt szó és szóba került az öltözködés, kinézet, tehát az "optika". És én kérdezetm meg barátomat hogy szerinte mi értelme van a hajzselézésnek (ő maga is csinálja csak szolidan, én nem), és elmondta hogy semmi másért mert a lányoknak ez tetszik, mert ugye ez a divat. De a lényeg az hogy én meg ezt nem bírom megérteni, hogy miért jó ha követem a divatot, és ugye a hajamba kenem a zselét, már csak auzért sem jó mert amúgy is eszünk egy rakat mesterséges szart és akkor még a hajamba is kenjem csak azért mert most ez a divat és a lányok jó része erre bukik? Én erre mgemondtam neki, hogy igen igazad van a saját perspektívádból, nekem semmi bajom azzal aki ezt csinálja, de én meg nem tenném mert nem látom értelmét.
Lehet hogy nem a legjobb a példa de azt szeretném megmutatni hogy ilyen apróságokat is nehéz felfogni ami másnak természetes, mert mind másmilyenek vagyunk ,mind máshogy látjuk a világot. A tapasztalataink, személyiségünk szűrőjén át. Tehát szubjektíven, az ember nehezen tud elvonatkoztatni saját megszokott gondolkodásmódjától. PL biztos ismersz olyan ember akinek esetleg lassabb a gondolkodása, vagy ha te mondasz valamit és ő másképp értelmezi és akkor neked nehéz megérteni hogy ő miért nem fogja fel azt amit te mondasz, hogy miért nem érti meg egyből pedig az olyan egyszerű, dehát csak neked egyszeű ő másmilyen!
Nemtudom láttad e a Bukás című filmet de az pl nagyon jól bemutatta hitler állapotát a háború vége felé. Tudni kell hogy parkinson kóros volt. Uyge ő a németr faj felsőbbrendűségét hirdette ezért akarta az összes németet egy államban összefogni, és uzgye a kisebbségeket eltüntetni de ez a '30-as években még nem haláltáborokat jelentett hanem a sárga csinllagot és azt hogy a zsidókat kitoloncolták auz országból mint nemkívánatos személyeket. A '30-as évek vége felé mondták meg az orvosok hitlernek hogy beteg és hogy pár éve van hátra, ez is szerepet játszott abban hogy felgyorsultak az események, hogy hitler nem akart várni LOval, FRoval, és később emiatt nem várt egy évbet a balkáni késés után SZunál sem, mert azelőtt be a karta fejezni "nagy művét" még mielőtt meghal. Ő naggyá akarta tenni NOt (jószándék :) ). Azonban ahogy elindultak a verségek keleten és az ő betegsége is súlyosbodott a kettőnek lett igazán durva következménye: beindult az endlözung a végső megoldás. Mint tudjuk az elkeseredett ember szinte bármire képes, főleg ha beteg és főleg ha olyan pozícióban van mint ő volt. És a többit már tudod. ÉÁs ezt megint csak nem azért írom hogy őt felmentsem csak hogy lásd hogy a jószándék ott is ottvolt csak ő a maga torz kifordült talán "szürrealista" módján akarta megvalósítani, ez nem más, mint a segítek neked ha beledöglesz is hozzáállás. De hozhatnám még 2. József példáját is (asszem ő volt Mária Terlzia után , ugye ő volt a kalapos király)
Na most hirtelen ennyi, várom reakciód. -
#559 Ez igaz. De még mindig nem látom be, hogy az emberi elme, hogy torzulhat el így! -
#558 Az adig ok is, csak nekem nem fér a fejembe, hogy ez miért jó? -
#557 És a másik az hogy ez 1 - 1 ember, attól hogy te azt tanulod hogy diktatúra, és egy ember a vezet az nem jelenti az hogy valójában is ő mozgatja a szálakat! Ne feledd mindíg az a jó az igaz a helyes aki győz, ő diktálja a feltételeket, minden ennek megfelelően változik (és ez megint nem felmentés csak hogy lásd hogy a világban nincs fehér és fekete csak árnyalatok vannak) -
#556 2 dolog:
1. A zseni és az őrül nagyon közel áll egymáshoz.....
2. Mint azt írtam és ha figyelmesebben olvasod, ottvan hogy "akinek esetleg egy kisit "torz" a szmélyisége", hidd el ezért mondom hogy neked őrültség, de neki nem az, az ő gondolkodásmódja alapján az jó, az helyes amit csinál, céljának elérése érdekében. Ez nem jelenti azt hogy ez felmenti, nem. Én csak azt mondom hogy a jószándék mindenkiben megvan de mindenkin "máshogy jön ki" génjei, tapasztalatai, személyisége alapján.....ilyen a világ ne legyél elvakult nincs olyan aki gonosznak, vagy jónak született (erre tetszik az angol kifejezés: pure good, pure evil), ilyen nincs!!!! -
#555 Igen persze, mert itt van például az a rendkívül jószándékú ember. Német volt valami Adolf. Ő is mindig jót akart az embereknek ugyebár. Csak az a kár, hogy emiatt a féreg miatt, meg ugye a jószándéka miatt meghalt pár millió ember. Vagy itt van még egy józsándékú ember. Sztálin elvtárs. Ő is mindig jót akart az embereknek!
Idézet A mars mentőakció című filmből: (nem pontos!) Az emberek génállománya 1%-ban tér el egymástól. ÉS ebből az 1%-ból lett Mozart, Beethowen, Newton! [fickó megszólal a háttérben...] Hasfelmetsző Jack... -
#554 Legutóbb nem jutott eszembe, hogy van erre egy nagyon jó magyar mondás:
A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. -
#553 Nem, de én úgyértem hogy gyakran jószándékból születnek a legrosszabb dolgok, neked nem tűnik annak, de az illető, akinek esetleg egy kisit "torz" a szmélyisége (hogy miért abba nem mennék bele), annak az óbnak tűnhet szal mint mondtam alapvetően mindenki jót szeretne, minden szép és jó legyen csak ki-ki a maga módszereivel teszi azt
Ez a valóság sajnos -
#552 a cél szentesíti az eszközt? -
#551 Áhh és persze tanulni kell a multból :), és szerintem nem lehet csoportokra osztani az embereket, mindenki ugyanafelé a cél felé halad a maga módján, csak kinek sikerül kinek nem..... -
#550 Szerintem meg a jelenben kell élni, de a jövőnek kell dolgozni :) -
#549 Mivan itt a színvonallal együtt csökken az érdeklődés is az élet értelme iránt? -
HUmanEmber41st #548 Na ezt már olvasni is kár.. -
#547 Akkor nem szóltam -
akos #546 Tuggyuk. -
#545 mikike nem volt tizenéves :) Nem volt gyerekszobája..:() -
akos #544 -
flashX #543 Ha odaírok egy 'Szerintem'-et, akkor jobb lesz, büdős tahókám? -
Jimmyke #542 Sok "érdekes" ember van sok helyen. :) -
#541 bírom amikor a sok tizenéves megmondja a frankót
-
Jimmyke #540 Tegnap CSn hallottam: Az élet értelme, hogy megegyél minden joghurtot, megnézzed melyikben vannak igazi gyümölcsdarabok, és melyik a müzlis :DDDD -
flashX #539 Két féle ember létezik.
Aki a jövőnek él, azoknak: Egy jó munkahely, család, stb...
Aki a jelennek él, azoknak: Semmi. -
#538 :) Olyan is van? Hmm, megnézem :D -
#537 >filó topic :P :)) -
#536 Na mivan mindenki megunta a topicot? Már nincs min filózni? -
HUmanEmber41st #535 Akkor (erős gyanú alapján ) nincs is.. ( Isten ) -
#534 De Aquir hamar rávilágított a dologra :) THX neki -
#533 Amúgy nem pont ezt mondja. Szerintem: Nincs bizonyítékom arra hogy isten nem létezik, de olyan erősen gyanakszom arra hogy nem (létezik), hogy nem akarom pazarolni az időmet (ennek bizonyítására). -
#532 A többi részét tökéletesen értettem, csak az eleje tűnt értelmetlennek -
Aspyrin #531 "Emotionally, I am an atheist.", ha tovább olvastad kiderül, hogy nem tagadhatja meg Isten létét, de úgy gondolja, hogy nem pazarolhatja az idejét az ő keresésére , szal a fordítása pofonegyszerű.