5506
szerinted?!
-
#370 igazságra -
#369 MIre gyúrsz és minél kezdted előbb? :) -
#368 nem
;n is gz]rok, csak el[bb keydtem
én is gyúrok, csak előbb kezdtem
-
#367 Lehet :) -
#366 "...de ami az érdekes az hogy nem attól félek hogy meghalok, hanem valami mástól..."
Attól félsz, h. kiderül: a halál után nincs semmi.
Pedig tényleg nincs. -
#365 "hasonlítani fog a valóságra" - ez azt jelenti te tudod mi a válasz? :) -
#364 mission complett
[lóg az akasztófán] -
#363 de persze te tudsz mindent -
#362 azt hogy még fiatal vagy
ha tényleg foglakozol a dologgal sok mindennek utána nézel, az elméleted alakulni fog és hasonlítani a valóságra
de magadnak kell utánajárni
a fizikát nem keverném bele, a mai tudomány szart sem tud a valódi dolgokról
-
#361 Mellesleg hogy érted azt hogy igéretes kezdet? -
#360 Szerintem egy elmélet csak akkor válik hihetővé hogyha abban tényanyagok is vannak, tényekkel van alátámasztva, ezért szerinetm szükséges belekevrni a fizikát. Az tény hogy én nagyon laikus vagyok a témába, ezért lehet hogy rossz hasonlatokat hoztam fel, de szerintem egy ilyen elméletben helye van a fizikának.
A küldetés pedig mindenki számára egyedi és adott, a szenvedés kismértékben velejárója és nagyobbmértékben következménye, ha esetleg nem sikerül a küldi. Életünk folyamán mindíg adottak a lehetőségek hogy teljesítsük célunkat, csak gyakran nem vesszük észre azokat. A fejlődés egy társadalmi cél, nem az egyéné, a fejlődés csak eszköz a cél eléréséhez nem pedig maga a cél! -
#359 a véleményem. hogy még fiatal vagy
de ígéretes kezdet, csak ne próbáld belekeverni a mostani fizikát (dimenziók meg energia meg gömbvillám)
a küldetés pedig mindenki számára a:
fejlődés
és a szenvedés nem büntetés, hanem velejáró dolog
-
#358 Én végigolvastam a topikot teljes egészében és rengeteg érdekes, gyakrabban vicces dolgokat olvastam. De mindez kihozza belőlem a saját elméletemet, amelyet már régóta "dédelgetek".
Először is szerintem alapvető felfogásbeli probléma hogy az életet a születés és a halál közötti időtartamnak gondoljátok. Az élet szerintem véges hosszú mely ciklusokból áll. Ennek az életnek ciklusai az élet és halál egymásutánisága.
Másodszor a vallást (nyugati) ne keverjétek bele az élet értelmének kérdésébe, mert a vallás egy HAZUGSÁG, egy kegyes hazugság mely az ember saját értelmének való folyamatos keresését használja ki. Nem akaorok nagyon részletekbe menni, de nem tudom hogy tudjátok e hogy krisztus életéről két nézet létezik, az egyik az a kereszténység amit ismerünk a másik olyan régen eltűnt hogy szinte meg sem született. Krisztus halála után az apostolok versengteg egymással és két csapatra bomlottak. Az egyik csapat Jézus valódi életét akarta leírni (mellesleg megjegyzem hogy a messiás szó akkoriban királyt jelentett, nem megváltót, Krisztus királynak ment Jeruzsálembe, nem vallási vezetőnek...), a másik pedig hatalmi pozíciót akart belőle kovácsolni azáltal hogy vallást hoz létre. Ennek alapja azok a csodatettek amiket Jézus végrehajtott, de ezek valójában csak az akkori embernek voltak csodák, legnyagyobb valószínűség szerint egy zseni volt aki agyának jelentős részét használva manipulálta az anyagi világot (kísérletekből tudjuk hogy lehetséges). Ez a tény megfelelő alap volt egy vallás létrehozására, és ezzel jobban járnak mint ha "világi" hatalomra törnének, de elég is ennyi a vallásról....
Az itteni élet keletkezése szerintem egy másik dimenziónak köszönhető. Én úgy képzelem el a dolgot hogy egy másik térbeli dimenzióban léteznek lények, energia formájában akik egy új fajta életélmény megtapasztalására vágytak és megalkották világunkat. Szerintem ezek az lények benne vannak testünkben csak nem ebben a dimenzióban hanem a sajátjukban (mintha Az USA-ban ülnél egy gépben ami egy repcsit irányít Irakban :) ), ezért is nem lehet 3 dimenziós eszközökkel kimutatni a lélek jelenlétét. A halálnál látott alagút valószínűleg egy dimenziós kapu amelyen keresztül a lélek visszajut saját síkjára (ez most ellentmondásként hangozhat hogy saját dimenziójukból irányítanak de mégis vissza kell oda menniük......gondolj a gömbvillámra ott csak az energiagömböt látod, viszont az óriási energia ami létrehozza nincs jelen, ezért lehet szinte hideg és egyben forró is :), elméletek léteznek egy 4. térdimenzió létezésére amiben tárolódik a gömbvillám energiája, míg a valódi jelenség nálunk van.....).
Lelkünk mindíg úgy kerül egy testbe, hogy "odafönn" kap egy küldetést amit végre kell hajtania itteni "életében", amennyiben sikerül neki megkapja a következőt következő "életére". Ha nem akkor jelen életében boldogtalan lesz és szenvedni fog csak és következőben is megkapja ugyanazt a küldit, viszont sokkal rosszabb körülmények közül indul.
ÉS TULAJDONKÉPPEN EZ AZ ÉLET ÉRTELME: TELJESÍTENI A KÜLDETÉSED, ÉS AKKOR BOLDOG LESZEL.
MOst hirtelen ennyi van eszembe, majd talán később még eszembejutnak a dolgok. Az ellentmondások nagyrésze annak köszönhető hogy kötve vagyunk "földi" gondolkodásmódunkhoz. (Gondoljatok csak az időre, nem tudod megfogalmazni az idő mibenlétét, beleszülettél, hozzászoktál, és természetesnek veszed, de valójában nem létezik idő. Ezt nagyon régen azért találták ki mert kevés volt 3 koordináta ahhoz hogy találkozz valakivel, ha egyszer különböző "időben" vagytok ott :), ezért kitalálták a 4. idődimenziót, hogy pontos méréseket lehessen végezni.)
MIndezekl a dolgok annak köszönhetőek hogy az embernek a génjébe van beleírva hogy felfedezze az ismeretlent, hogy ha találkozik valami újjal akkor feltegye a kérdéseket, hogy Miért? Hogyan? Minek? stb.
Ezek a dolgok főleg álmamimből jönnek. Nagyon érdekes álmaim szoktak lenni, sajnos nagy többségükben pusztulást érzek és látok (amely érzés gyakran olyan szinten kötődik világunkhoz hogy ha meglátom az adott tágyat ami álmomban volt (pl. ház) akkor szinte megjelenik előttem ahogy álmomban láttam rombolva) :(, nem tudom miért de ez van, vannak olyan napok amikor mindenről a halál jut eszembe és este félek elaludni, de ami az érdekes az hogy nem attól félek hogy meghalok, hanem valami mástól, de ezt most nem tudom megfogalmazni, talán majd évek múlva, hiába fiatal vagyok még.
Na remélem nem lett túl hosszú :)
Kíváncsian várom a véleményeteket. Nyugaodtan bele lehet kötni :) megpróbálok magyarázni esetleg, de vannak dolgok amiket nem értek, de mégis úgy érrzem hogy az úgy van. Ha valaki tud jobbat én meghajlok előtte -
#357 #275 ;) -
#356 Nagyon jó kérdés, biztos, hogy mindannyiunkban felmerült. Én már sok választ találtam rá, amikről egy idő után kiderült, hogy még sem jó válaszok. Én letettem arról, hogy meg tudom válaszolni. -
RadeoN #355 42 -
#354 azt a THE END-et csak viccnek írtam, sosem fogsz megszünni, úgy ahogy egy lélek sem szűnik meg létezni sosem, csak ezt úgy lehetne elképzelni, hogy van ez a létsík (mondhatni dimenzió) ahova már egy ideje újraleszületnek a lelkeink, hogy tanuljnak, és ha már eleget tanultak és elég "okosak" akkor egy magasabb létsíkra (dimenzióra) kerűlnek ahol ugyanígy előttük áll majd az a leszületéses sorozat, hogy ott megtanulják a rájuk váró leckéket, de hogy ez melyik létsík a sok közűl és ezután melyik következik, meg hol áll ez a sorrendben azt ne kérdezd... :) -
#353 THE END??
Ööö... akkor nem akarok tökéletesedni, hátha véletlenül elérem valamikor és akkor jutalomként megszűnök létezni.
"Boldogok a lelki szegények." -
#352 hát így is lehet fogalmazni
de ha te mégis mást akarnál, mint ők, akkor azért általában valahogy "meggyőznek" -
#351 jaa hogy azokra gondolsz
az lehet, de ők nem parancsolnak meg dirigálnak csak tanácsot adnak
a léleknek magának kell eldöntenie, hogy melyik utat választja a fejlődés céljához -
#350 a "segítok" erősen beleszólnak -
#349 miért, szerinted akkor ki?
attól még hogy nem tudunk róla a lélek állandóan és szó szerint állandóan a tökéletesedésre törekszik, mert a magasabb létsíkok sokkal szebbek és színesebbek mint ez az anyagi világ, attól még hogy nem tudjuk felfogni vagy nem értjük így van
-
#348 nem egészen maga határozza meg... -
#347 talán a legrövidebb magyarázata az élet értelmének: a lelki tökéletesedés
kicsit jobban kifejtve: minden élet előtt a lélek maga határozza meg, hogy mi lesz majd a feladata, mit kell megtanulnia az életben ahoz, hogy több és tapasztaltabb legyen
biztos veletek is tőrténik olyan, hogy ha van valami problémátok az életben, folyamatosan találkoztok vele, néha csak pár nap vagy hónap ritkasággal, néha meg majdnem minden sarkon, pont ez az élet lényege, hogy a lélek megtanulja az aktuális élet leckéjét és megoldja az aktuális élet feladatait
végül egyszer majd elfogynak a lélek újraszületései, mikor már elég tapasztalta lesz ahoz, hogy egy magsabb létsíkra emelkedjen
THE END :D -
#346 ezt már mondtad, de tévedsz
mindennek van értelme
-
#345 Régen én is ezt hittem, hogy hard fokozatba kezdtem az életet.
Mostmár tudom, hogy mindig van nehezebb fokozat. -
#344 Akkor neked könnyebb lesz. :) -
#343 Hardon kezdtem. -
#342 Szerintem meg ez:
"Gratulálunk, végigvitted könnyű fokozaton.
Most megnyílt a közepes fokozat. Lehet azon is kezdeni."
-
#341 jah:))
(a semmit egy esetleges felmerülő megoldáskéntirtam :) ) -
#340 Vagy valami ilyesmi:
NEXT LEVEL
>START< >SKIP< -
#339 Semmi? Azt nem tudhatod.
Legalább valami jutalom-animáció.. -
#338 Ezt most csak ugy megszokásból teszem fel :) :
"és ennyi az élet értelme. De miért kell túlélnünk, mi van a végén? semmi? akkor meg miért élünk?" -
#337 Ez az evolúciós elmélettel megmagyarázható.
Akiben az élniakarás nincs meg, az vagy kinyírja magát vagy más okból hamar eltünik a Földről, és nem lesznek utódai. Hosszú időintervallumot nézve az élniakaróknak sokkal több utódjuk lesz. Előbb-utóbb csak olyan élőlényekkel találkozol, akik mindenáron ragaszkodni fognak az élethez.
Ennyi, és végül is egyszerű folyamat, de tudom, hogy az evolúció sok embernek továbbra is érthetetlen.
-
#336 hát igen na de miért? ;) -
#335 Nem olvastam egyenlöre még végig ezt a topikot sem.
Az 'élet értelme' mint kérdés így csak az élőlény szempontjából értelmes.
Ekkor pedig ez egyértelműen a válasz a túlélés.
Az agy fő funkciója is ez, biztosítani a túlélést minden körülmények közt. -
#334 nem az a kérdés hogy mi célból vagy egggyáltalán miért jött létre , hanem az értelme
egyébként a #304 hasonló vonalon jár :)) -
#333 Az 'élet értelme' mint fogalom azt sugallja, hogy valamiféle célból jött létre, vagy hozta létre valaki az életet.
Én úgy gondolom, hogy valamiféle okból jött létre, nem célból.
Egyetlen értelme lehet, vagy célja a létezőknek, fenntartani az életet mindenáron. -
gazdi #332 Így van. Az előző változatból kimaradt a második és harmadik pont. De csak kukacoskodok, mit is tehetne egy kukacos. -
#331 mit pontosítsak?
A válasz az Élet, a Világmindenség meg Minden nagy kérdésére, : 42
így hangzik :)