5506
szerinted?!
-
#450 nem akarok szerénykedni
én fejlődtem
(remélem) -
#449 magadat se hagyd ki :) -
#448 miért
szerinted tanultak valami az emberek 2000 év alatt?
fejlődtek valamit?
már nem háborúznak?
kedvelik egymást?
erkölcsileg jobbak?
betartják a saját törvényeiket?
nem csak saját maguk érdeklik őket?
mert szerintem csak visszafele fejlődés történt
(nézd csak meg szabolcsot) -
akos #447 Most nem rólatok van szó, mikike :) -
akos #446 Vallást a hittel ne keverjük. Imho. -
HUmanEmber41st #445 Erre valók az ú.n. csodák :) (mármint meggyőzni a materialistákat :) :)
Mint pl : Pál a Damaszkuszi úton.. -
#444 szerinted most okosabbak vagyunk?
vagy még mindig emberek -
#443 Ált egy vallásos nehezen győz meg egy hitetlent (az ateista ugye mást jelent), ill fordítva ue. Tehát ezen kár vitatkozni.. -
akos #442 De mondjuk most nem a középkorban élünk... -
#441 Bocs, nem, félreérthető voltam. #439
Mondjuk a kereszténység, mondjuk a középkorban! -
akos #440 Én meg azt hiszem, iszok még egy pohárral... -
Vlala #439 A Te vallásod. Isten, Jehova, Allah, Zeusz, UFO, pénz, reinkarnizáció... mindegy, higgy amiben akarsz, csak higgy valamiben.
Személy szerint a szerelemben hiszek. (kened az alliterációt?) -
akos #438 Namost: melyik vallás?
Úgy en blocke az összes? -
doRleon3 #437 Szvsz mindenkinek szuverén joga, hogy miben hisz és miben nem. Ezért bárkit is véleményezni...
Másik: én Jézust és Buddhát inkább bölcsnek mondanám mint okosnak. Az én szótáramban a két fogalom sokban különbözik. :) -
HUmanEmber41st #436 Ha neked az a válasz elég, hogy élünk, azt' meghalunk, ne látogasd ezt a topicot.. -
#435 Na a vallást azért nem kéne...
Sztem az a világ legnagyobb átvágása! -
#434 az hát
azt gondolom pl. hogy jézus és buddha okosabb volt nálam
én meg nálad
elismerem bizonyítani ezt nehéz, de hát mi az amit könnyű
-
#433 vagyis szerintem szubjektív, te objektívként kezeled. -
#432 Tehát ebben egyetértünk. :)
Talán még annyit tennék hozzá, hogy egyáltalán nem kell fikázni, és hogy az okosság szubjektív abban az értelemben, ahogy te használod. -
Aspyrin #431 mert pokolra jutsz -
#430 szabolcs...
abban hiszel amiben akarsz
de ha más okosabb nálad, az nem az ő hibája, nem kell fikázni azért
-
#429 Tehát a vallást nem emberek gyártoták, és nem emberekért van, hanem csak úgy van. Ezek után tényleg nem tudom, miért kéne vallásban hinnem, ha úgyis vonatkozik rám anélkül, hogy hinnék benne, vagy sem. -
#428 én legalább dolgozom az ügyön
-
#427 te meg olvasd tovább a meséid
mintha te többet kutattál volna, mint pár évtized. -
HUmanEmber41st #426 Természetesen ahogy változnak a korszakok, mindig más és más vallási mód jön az előtérbe. MInden korszakváltáskor Isten elküldi "nagykövetét" vagy Ő maga eljön, és kinyilatkoztatja a vallás megfelelő gyakorlását.
Akinek füle van a hallásra, és szeme a látásra, felismerik az Avatárokat
A vallás sosem változik, csak az emberek viselkedése az adott korszakban. -
Aspyrin #425 Ezekszerint te vagy a harmadik szaGértő, nemde? Vest össze magad a kutatásaiddal, hátha rájössz te is vmire. -
#424 a másik szakértő
vessétek össze több évtizedes kutatásaitokat a témában és kiderül melyőtöknek van igaza
-
#423 Ja ez érdekes. 100%osan hiszek a sátánizmusba akkor az jó? 8))) Egyáltalán van jó? Miért jó? Miért jó a vallás? Kinek jó? Attól, hogy nem teszek magamévá egy vallást sem, attól még az erkölcsi tanításaikat magaménak érezhetem. Nem azért, mert a vallás azt mondja, hogy az jó, csak mert én így érzem jól magam, és így szeretek élni. Akkor most materialista vagyok, vagy hitetlen, mert másban hiszek? Akik 100%osan hisznek benne, és 100%osan magukénak hiszik a vallást, azok szoktak legtöbbet bántani, mert én ilyen vagyok amilyen. -
#422 na persze, szakember úr -
Aspyrin #421 Blabla. Az életünk értelme az, hogy anyu meg apu összebújt, és ennek eredményeképp megszülettünk. Nem igazán szükséges rejtett csodákat keresni("majd a következő életemben""szellembirodalom"), hanem azt érdemes széppé tenni, ami van. -
John Wayne #420 "Minden út ( vallás) jó, csak azt 100% osan be kell tartani."
Hát, kötekednék kicsit. A vallásoknak is változniuk kell az idővel, merthát ami jó volt akkor, az nem jó most. A reinkarnációt sem véletlenül szedték ki, felteszem, nem is rosszindulatból. Egyszerűen erre a materializmus nevű vallásra szükség volt.
Ergo hiába írtak nagyon okos dolgokat 2-3 ezer éve, azóta nagyot lendült előre a világ. Éppen az a mai ember feladata, szerintem, hogy végre a maga lábán állva lépjen be a szellembirodalomba. Elnézést, ha túl emelkedett lennék -
HUmanEmber41st #419 Aki szeretne konkrét válaszokat kapni az "élet a világmindenség meg minden" témakörben, egy kis könyvajánló:
Srí A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupád : Bhagavad gíta, Srímad Bhágavatam,
Khalil Gibran könyvei,
Srí Chinmoy könyvei, pl : Meditáció
Igen, az élet értelme a reinkarnációban megvalósuló újjászületeéseken keresztül a lélek tanulja meg, hogy az anyagi világban a boldogság csak időleges.
Járja végig az evolúció lépcsőfokait az egysejtűtől az értelmes lényig, ismerje fel, hogy a lélek eredeti otthona a lelki világ. A lelki világba pedig Isten útmutatásait betartva lehet visszatérni.( a léleknek). Isten néha önmaga jön el az anyagi világba, néha követeit küldi, hogy megtanítsa az értelmes lényeknek ( pl embereknek),adott életkörülmények között hogyan tudnak visszajutni a lelki világba ( mennyországba )
Minden út ( vallás) jó, csak azt 100% osan be kell tartani.
A kereszténységben is tanították a reinkarnációt, de később ezeket a részeket törölték a Bibliából. A pontos időt nem tudom, de ez már akkor történt, amikor már a kereszténység államvallás lett.
-
#418 "Mantak Chia mester, számos könyv szerzõje, taoista és buddhista mesterektõl tanult" - Ez már rég rosszul kezdődik ;-)))
Ettől függetlenül én már teljesen csiga vagyok. -
John Wayne #417 OOpss. Igazad van.
MANTAK CHIA - MICHAEL WINN: TAOISTA SZERELMI TITKOK 13.
Ismertető:
Mantak Chia mester elsõ ízben fedi fel a régi taoista bölcsek szexualitással kapcslatos titkos tanításait a nagyközönség elõtt. Ezeknek a titkoknak a segítségével a férfiak megõrizhetik és átalakíthatják szexuális energiájukat úgy, hogy az ún. Mikrokozmikus (energia-) Pályán keringetik azt. Ezzel felélénkítik életfunkcióikat és megfiatalítják testüket. Az évszázadokon át titokban tartott ezoterikus módszerek és elvek megnyitják az utat az Olvasó elõtt, hogy összekapcsolják szexuális energiájukat a transzcendens tudatállapotokkal.
Ez a forradalmi és meghatározó könyv megtanítja:
• a test, a tudat és a szellem alkímiai transzmutációjához szükséges magas szintû taoista gyakorlatokat,
• a teljes szexuális potencia megszerzésének és megtartásának titkait,
• a taoista "völgy-orgazmust", amely magasabb szintû örömhöz vezet,
• hogyan õrizzük meg és tároljuk a magfolyadékot a testben,
• a férfias és nõies energiák cseréjét a testen belül illetve partnerrel,
• hogyan fokozhatják ezek a mûveletek szakmai és sportteljesítményünket.
Mantak Chia mester, számos könyv szerzõje, taoista és buddhista mesterektõl tanult, és összeállította spirituális módszereik szintézisét. Egyesült államokbeli, kanadai, ázsiai és európai központjai segítségével sikerült a nagyközönség elé tárnia a taosita ezoterikus gyakorlatokat, gyógyító mdszereket valamint az "életerõ" összegyûjtésének és irányításának technikáját.
A könyv világos, érthetõ nyelvezete és a több tucat részletes ábra segíti az Olvasót, hogy fizikai, pszichikai és spirituális egészségének illetve egyensúlyának érdekében energiaáramlását erõteljessé tegye.
MANTAK CHIA - MANEEWAN CHIA: GYÓGYÍTÓ SZERELEM
Ismertető:
Ez a könyv ajánlható minden nõnek, minden korosztályból, akit komolyan érdekel, hogyan gyarapíthatja és használhatja fel szexuális energiáját. Chia mester és felesége e könyvben ismertetett útmutatói és gyakorlatai érthetõ nyelven tárják az olvasó elé mindezt.
* * *
No, hát ebből én, mivel fiú vagyok, az elsőt használom, és minden fellengzősség nélkül állítom, ha ez volna az egyetlen könyv, amit az életemben elolvastam, máris röhögve utasítanám magam mögé az összes önjelölt jóga/fitnesz és egyéb pénzcsináló gurut. Több év gyakorlás után, nyilván, de kb. egy év után már elég impresszív számomra az eredmény, noha ahonnan vissza kellett küzdjem magam, az hmmm., kínos:)
Nyilván az én ajánlásom nem ér annyit, mint mondjuk a Fogorvosok egyesületéé, de azért remélem sikerült pár embert felcsigázni. -
#416 Írd le a címét, mert a link nem ér semmit -
John Wayne #415 Jah, lehet, hogy egy kicsit profán területre tévedek, de ha valaki jó könyvet szeretne olvasni, és van benne egy kis kisérletező hajlam, az vegye meg ezt:
http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/10421.5.1047751315123322253
Lányoknak meg ez való:
http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/10421.3.811075511823322253
Talán az élet értelme is közelebb kerül:) -
John Wayne #414 Hali!
Én olvastam ezt a könyvet, meg is van. Vagy 8 éve olvastam először.
Tetszett, jó könyv. Sőt, a folytatása, a 10-edik felismerés is nagyon jó.
A 3. könyv, a Schambala titka viszont már nem igazán jött be. A következő, zsinórban nyomott n+1-ik bestsellert pedig már meg sem néztem.
Szóval, tisztán magánvélemény, az első kettő ok, a többi már pénzgyár. -
#413 Én kinyomtattam, felfűztem, és már olvasom is :) -
#412 MIért nem nyomtatod ki? Csak 180 egynéhány oldal :) -
#411 Én is utálok monitoron olvasni, ezért keresek magyar felolvasó progit. Tud vki ilyet?