5506
szerinted?!
  • Zsolo007
    Köszi a linket
  • Zsolo007
    WOW, ez király oldal, be is raktam könyvjelzőbe :), én is utálok Monitorról olvasni szal kinyomtatom :DDD
  • mikike
    most hallottam egy olyan elméletet, hogy a karmát nem lehet kijátszani, és nem is a felső szellemek döntik el, hogyan kapod vissza azt amit adtál, henem úgy működik mint egy gumiszalag
    feszíted, feszíted, aztán magától elszakad és jól visszacsap
  • mikike
    állítólag a Seth megszólal, jó még, csak könyvben nincs meg, monitoron meg utálok olvasni
  • mikike
    én most olvasom, nem olyan rossz, de elég általános
    a folytatásait is olvastad?
    azok milyenek?
  • Steel
    csalni az életben? az poén lehet és persze komoly következményei is lehetnek talán
    télleg úgy tudom elképzelni mint mikor Neoka rádöbben, hogy nincs kanál és onnantól fogva minden más
    na most a "való életben" :) talán ez olyan lehet, hogy valaki rájön, hogy miért oda és akkor született amikor és ahol, tehát voltaképp ha rájön akkor sikerűl kijátszania a sorsot és sosem tőrténnek meg vele azok a dolgok amik a lelkének fejlődését segíthetnék (lehet az pozitív vagy negatív élmény)
    de megvan ennek a másik véglete is, hogy a sorsának elébe megy és amikor már minden feladatát elvégezte az aktuális életében akkor csak élvezi azt és azt teszi ami jól esik, de természetesen azok ugyanúgy befolyásoló hatással lesznek a következő életeire is...
  • Aquir
    #275, #327 :)
  • Mentol
    42
  • Esrohnoil
    A szerelem önző...
    De ki mondta h. az önzés nem jó? :D
  • Vlala #401
    "Az, hogy az élet értelme a szerelem, nem igaz. Igaz viszont, hogy ha az ember szerelmes, nem foglalkozik azzal, hogy mi az élet értelme."
  • ivjoe
    Hát ja, ezért gondoltam, hogy mindenki ismeri.
  • Tetsuo
    Ja de ez má elavúlt mikor írták is..
  • ivjoe
    Hát majdnem! Sokan Ismerik a Mad Mind féle Hacklifegyűjteményt nem?
    Na neeeeeeeeee... Ennek már szakálla van!Itt található! de ez nem az eredeti viszont, ha viszamész a főoldalra...
  • mikike
    bugylibicska?
  • Esrohnoil
    Az mi?
  • Zsolo007
    Szerintem van, de ha használom az elég csúnya következményekkel járhat később.... :D
  • ivjoe
    De van! Hacklife! Ismered?
  • Esrohnoil
    Sztem az életben nincs cheat...
  • Tetsuo
    Jah a végén meg jön a Főgonosz! Cheatelsz aszt lenyomod simán. :)
  • Esrohnoil
    Ha szintet lépsz, erősebb ellenfeleket kapsz.
  • Aspyrin
    A saját életem értelme a tapasztalat gyűjtés. Persze mindenkinek megvan a saját maga kis útja.
  • ivjoe
    És, ha semmi értelme nincs, csak egy véletlen volt, de könnyű azt mondani, hogy "Mi lenne ha..." és elméleteket gyártani.
  • Zsolo007
    Ma fejeztem be egy nagyon érdekes könyv olvasását, ez rengeteg kérdésre választ ad, és persze még többet hagy maga után :), de ha sikerül megértened akkor szerintem elindít a helyes úton.

Lényegében az élet értelmével foglalkozik tágabb értelemben, mindezt nem tudományosan, hanem egy kalandos storyban elrejtve mutatja be.

Ahhoz hogy megértsd a könyv mondanivalóját, le kell vetíteni az abban taglalt "definíciókat" a saját életedre. Sajnos én még fiatal vagyok kevés élettapasztalattal, de úgy gondolom így is sokmindent megértettem, de ha 10 év múlva újra elolvasom biztosan sokkal nagyobb hatása lesz rám.

Mindenkinek csak ajánlani tudom. A könyv szerzője/címe:

James Redfield: A Mennyei Prófécia (Celestial Prophecy)

Magyarországon elég nehéz beszerezni, de megéri felkutatni!!!! Higgyétek el!
  • Zsolo007
    Ha te mondod :D
  • ivjoe
    Háát... Lehet benne valami4
  • Tetsuo
    A tudományban ezt az elvet Occam Borotvájának híjják.
  • mikike
    én meg azt kezdem megtanulni, hogy nem lehet általánosítani
    ami valakinek jó megoldás az lehet más számára rossz
    minden egyedi
  • Zsolo007
    Az emberi fajta nagyon rossz szokása hogy mindent bonyolultabbnak gondol mindent mint amilyen az valójában. Én egy dolgot nagyon megtanultam eddigi életemben, a legtöbb esetben a legegyszerűbb megoldás a legjobb is egyben. Az életnek nem célja hogy bonyolult legyen. Minél bonyolultabb valami annál nagyobb a hibalehetőseég és annál több erőforrás kell müködéséhez.
  • Zsolo007
    Kötözködsz???? Szerintem ez a topic a véleménnyilvánításról szól, nem arról hogy a másikat meggyőzzük, egyértelmű hogy másképp látod a dolgokat, mindenki egy kicsit másképp látja, ezért nem fogjuk sose megtudni a választ :). Én elmondtam a véleményem és ezzel senki mást nem áll szándékomban meggyőzni, én hiszek abban amit leírtam és számomra csak ez számít! Mert igazából a hit számít, nem az hogy miben hiszel (persze nagy szélseőségektől eltekintve), ha van hited akkor van akaratod és ha van akaratod van erőd is.
  • Aquir
    akarod mondani gének? :)
  • Esrohnoil
    "gentekia"?
    Az meg mi? :)
  • Mike
    az élet értelme a gentekia anyag továbbörökítése
    csak ez számít
    senkit nem érdekel sem a kultúra sem faj
  • mikike
    újra kötözködnék, mert akkor mára már igen sokan lennének reménytelen helyzetben
    még annál is reménytelenebben, mint amiben érzik magukat

pontosan nem tudom, hogy hogy van, de tuti, hogy ennél jóval bonyolultabb a dolog

van amikor könyebb életet kapsz, van amikor nehezebben
    hogy mi alapján azt még nem tudom
  • Zsolo007
    Nem a küldetés lesz nehezebb hanem a kezdőhelyzete...... a küldetés nem változik míg nem teljesíti azt
  • Esrohnoil
    Majd megtudod ha meghalsz. :)
  • Aquir
    ez már Filozófia topicba mehetne ;))
  • Ben C
    és mi a semmi?
  • mikike
    nekem az a véleményem, hogy nem igazán lehet kikerülni a "kijelölt" utat
  • Steel
    zsolo érdekes a teoriád, pl. ez a küldetés meg ujrakezdése ha nem sikerűl, tök úgy van ahogy leírod csak az télleg nem igaz, hogy ha nem sikerűl akkor köv. próbálkozásra nehezebb lesz, minden küldetés teljesítése annyira nehéz mint csak maga a küldetés, tehát ha újra kezded pont ugyanolyan nehéz lesz mint előzőleg volt
    és abban is van valami, hogy általában azoknak szokott az életük nagyon nehéz és örömtelen lenni akik teljesen elkerülik a számukra "kijelőlt" utat, vagy ha éppen az ő sorsuk kifejezetten maga a bűnhődés, de annak általában megvan az oka

• Aquir
    mindenkinek lehet más az igazság
    felfogáskérdés :)