5506
szerinted?!
-
#490 hát nem tudom akkor :D jobbak az ösztönök mint a gondolkodás ? :D
mind1 nem vagyok hangyológus ;)
csak példát akrtam mondani amúgy .. és ez jutott az ezsembe ;)
Amúgy meg a halál szerintem nem lehet az értelme... az inkáb a vége az életnek... és nem a halálnak, hanem a kezdet és a vég közti állapotnak adsz értelmet... szerintem
-
#489 Hát elvileg igen pár pillanatig biztos boldog, leszel aztán új célt keresel :D -
#488 Azt ösztönnek hívják nem tudásnak :D -
#487 Konkrétan nem értem mire gondolsz, de valszeg igazad van. -
#486 De ha mi keresünk neki értelemet akkor az számunkra fontos dolog az az ha elérjük akkor boldogok leszünk nem ? ;) -
#485 Az életnek azáltal van értelme, hogy mi értelemet adunk neki! És hogy mi az csak tolunk fugg. -
S T i #484 Az élet értelme a halál. -
#483 az agytérfogat az szerintem nem lényeges a tudásnál... gondolj csak a hangyákra....
milyen kicsi fejük van.. szerintem nincs is agyuk (mondjuk ezt nemtudom... ja tényleg a hangyáknak van agyuk ? ;) )
de mégis koloóniában élnek, munkát osztanak meg.... és a legfontosabb társadalomban élnek egy rendszert építettek fel mint az ember.. és agy nélkül ? ;)
fura...
a delfinek :D hát igen :D ők rájöttek...
én hallotam 1 történetet régen... lehet hogy rosszulk fogom elmondani uh. sry aki tudja mesélje el ;)
A paradicsomban 2 fa volt... 1 ik a tudásé... másik a boldogságé.. na Ádám meg Éva mind a két dolgot érezték 1Xe a paradicsomban (tehát boldogok voltam meg tudtak is ;)de mivel Éva leszakította a tudásét.. az az, az almát így mi ezen a világon tudunk...de nem vagyunk boldogok (mármint olyan boldogok mit a paradicsomban, ezek a boldogságok csak kis tört részei annak a boldogságnak amit ott éreztünk )Uh mivel tudunk mi a boldogságot keressük az életben... a delfinek meg boldogok nem ? ;) -
HUmanEmber41st #482 Engem meg miért töröltél ADMIN ????
Nem lehet ide csak zöldségeket írni ????? -
#481 krisna reklám -
#480 A kíváncsiság az ami segítette a fejlődésünket, az ismeretlen felfedezésének a vágya ez emel ki az állatok közül.
Jó vicc a dinók biztos nem jöttek rá azzal a pici agyukkal :D
De látod most hogy monod lehet hogy a delfinek már rájöttek és ezért olyan vidámak (elvégre nekik nagyobb az agytérfogatuk mint nekünk)
Valahogy úgy lehet a dolog, hogy mivel nagyon kíváncsiak vagyunk mi lehet életünk értelme, felfedezzük, megismerjük az ismeretlent hátha az megadja a választ, persze nem adja meg és megyünk tovább és tovább és tovább........
A dolog kicsit úgy nézhet ki mint az unicumos reklámban, belógatja a csávó az unicumot a ló elé a ló meg rohan mint a hülye hogy elérje, persze sosem fogja elérni........
Szóval az élet értelmének keresése eszköz és cél is egyszerre, hmmm.... paradoxon mi? -
#479 Valószínü, hogy soha esm fogjuk megtalálni.... vagy csak akkor ha már nagyobbak leszük ?
Lehet hogy a "Dinók" rájöttek és azé jött a bumm
Amúgy gondoljatok abba bele hogy az embert mi hajtja ????
Hát a kíváncsisága... tehát nekünk az élet értelme a kíváncsiságunk csillapítása ??? -
#478 " Az élet egy nemi úton terjedő halálos betegség."
Ez tetszik!
lehet hogy van igazság abban amit mondasz, az meg biztos hogy a világ körforgás, tehát vége lesz az egésznek és keződik elölről(ezt már a maják, vagy melyik közép amerikai nép is megmondta).....
De mindezek ellenére is az ember olyan hogy szeretné tudniu hogy van valami nagyon apró értelme (fajfenntartáson kívül) legalább annak hogy el X évet ezen a bolygón. Talán ez különböztet meg minket az állatoktól :D. Hogy mi olyan elméleti kérdésekkel is foglalkozunk amire valszeg sosem kapunk választ...... -
#477 galaxis u. s.? talán onnan ismerős? :) -
#476 Hát re all... elég rég voltam it...
Olvasgattam innen meg onnan is.. de föbbképpen innen
összeszedtem egy szöveget, hogy miért nem szabad keresni az élet értelmét
"Van egy elmélet, miszerint, ha egyszer kiderülne, hogy mi is valójában az Univerzum, és mit keres itt egyáltalán, akkor azon nyomban megszűnne létezni, és valami más, még bizarrabb, még megmagyarázhatatlanabb dolog foglalná el a helyét.
Van egy másik elmélet, amely szerint ez már be is következett.
De vajon hanyadszorra ?"
NAhh hát uh kérlek ne keresgéljetek mert szerintem ez a világ is már bonyolult
egyébként meg az élet :
Az élet egy nemi úton terjedő halálos betegség.
Nahh tisztelet
-
#475 a végtelen persze hogy szám: egy döntött nyolcas :P :))
[/off] -
#474 Egy kis debug:
A végtelen nem szám, hanem fogalom! Pl.:A világegyetem végtelen. NA?
Más: az X változót jelent...
Tehát az X értéke bármi lehet, max nem lesz igaz az egyenlet. -
#473 Vicces......attól hogy te nem tudsz róla hogy Tibetben mit reggeliznek a szerzetesek akkor az már azt jelenti hogy nem is esznek??? -
pvong #472 Bizonyítás: Az életnek nincs értelme
Ha valamire azt mondjuk, hogy értelme van, akkor az valamilyen cél része. Ha megvan a cél,
aminek volt értelme, az (vagyis az értelme a célnak, NEM A CÉL) értelmét veszti.(Zavaross)
pl.: Egy tolvaj kirabolja a bankot. A rablásnak azért volt értelme hogy szentesítse a célt mégpedig a pénzt, tehát ha
megvan a cél(pénz), akkor a további rablás(ok)nak már nincs értelme.
Az előző gondolatmenethez visszatérve, tehát ha megvan a cél, az újabb értelmet tesesít meg amiből, újabb még véghez
vivendő, vagy véghezvitt célok keletkeznek.
pl.: Józsi tanul, azért hogy sokat keressen a jövőben, azért hogy el tudja tartani a családját....stb, és ezt a VÉGTELENSÉGIG
folytathatnánk.
Ha már megjelent a 'VÉGTELEN' szó, akkor gondolkodjunk el: ha felírjuk
VÉGTELEN = X
AZ X értékét nem tudjuk sem pontosan, sem közelítőlegesen megadni, és soha nem nem is fogjuk , tehát NINCS ilyen szám, (csak egy fordított nyolcast írunk)
Ebből következik, hogy a 'végső cél' - t, ami több külömböző cél összeforrásából jön létre , ez megadná az élet értelmét(a végső cél),ami csak a végtelenben létezik,
és soha nem tudjuk meg, és mivel soha nem tudjuk meg ezért NINCS ,nem létezik végső cél.
Tehát az életnek nincs értelme.
--saját ötlet-- -
#471 >Filoófia topig
(egyébként szinte társtopigok bizonyos szempontból:) ) -
#470 Ki? A "tanárúr"? NAneee... Aláírásom... -
#469 Hogy felvilágosítson titeket. -
#468 Ha neked ez semmi akkor minek vagy itt? -
#467 Birom az ilyen topikokatt amiben oldalakon keresztül beszélnek a nagy semmiről:DD -
#466 Raj! Elgondolkodtató! -
HUmanEmber41st #465 Igen egyedi meglátások :) :) :)
Tetszik !!!! -
#464 Aranyos -
akos #463 Jaj de tündibündi :))
Mindjárt költök egy hasonlót a spermákra és a megtermékenyítés utáni életre. :DD -
#462 no akkor én is copy-paste-zok
:
"
Van-e élet a születés után…
Egy várandós anya két gyermeket hord a méhében.
Az egyik egy "kis hívõ", a másik egy "kis szkeptikus".
A szkeptikus azt kérdezi: Te hiszel a születés utáni életben?
Hát persze. - mondja a kis hívõ. Az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erõsekké váljunk arra, ami ott kint vár bennünket!
Hülyeség! - mondja a szkeptikus. - Ez nem igaz! Hogyan nézhet ki a kinti, külső élet?
Pillanatnyilag még nem tudom,- mondja a kis hívõ - de biztos sokkal világosabb, mint itt bent! Talán, lehet, hogy a szánkkal fogunk enni és a lábunkkal fogunk menni!
Nonszensz, lehetetlen! - mondja a szkeptikus. - Megyünk a lábunkkal és eszünk a szánkkal!? Micsoda hülyeség! Ez egy fura ötlet, hogyan is működhetne!
Itt van a köldökzsinór, ami biztosítja a táplálékot. Nem lehetséges élet a születés után, hiszen ez a zsinór már így is túl rövid!
Hát persze, hogy működni fog, csak minden egy kicsit másként fog kinézni. -mondja a kis hívõ.
Soha sem fog működni! - véli a kis szkeptikus. - Még soha senki nem tért vissza a születés után! Születés után vége az egésznek!
Az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra!
Még ha nem is tudom pontosan, milyen lesz a születés utáni élet, - mondja a kis hívõ - de azt tudom, hogy találkozni fogunk az édesanyánkkal, és ő nagyon vigyáz majd ránk!
Anya!? Te hiszel egy anyában? Hol van? - kérdezi a kis szkeptikus.
Itt van körülöttünk, mi benne vagyunk, és általa létezünk, nélküle nem létezhetnénk! - válaszolja a kis hívõ.
Mire a kis szkeptikus: Soha nem láttam még semmilyen anyát! Nincs is ilyen!
A kis hívõ elgondolkozik egy pillanatra. - Néha, amikor nagyon csendben vagyunk, hallhatod, ahogy énekel, vagy érezheted, amikor megsimogatja világunkat! - mondja aztán halkan - Mindenesetre én hiszem, hogy az igazi életünk a születés után kezdődik!
" -
#461 hát erre van pár idézet..
"Ha valami iránt ellenszenvet érzel, ez egyrészt megértőképességed csonkaságának jele, másrészt annak, hogy ellenszenved tárgya valamilyen formában benned is jelen van."
"Az alkalmatlan kísérő
Aki a teljességet elérni akarja: a legmakacsabb akadék, mely bogáncsként rácsipeszkedik: a hiúság. A teljességhez tudatosan közeledő ember kiválónak, felsőbbrendűnek érzi magát. S amíg felsőbbrendűségi érzése megvan, egyénisége nem bír szétoldódni, hiszen felsőbb- vagy alsóbb-rendű csak az egyén lehet, a teljességben nincsenek különbségek. A teljességhez vivő út nem a kiválóaké, hanem minden külön-levőé: ezen az úton halad valamennyi, ha nem is tud róla. S ha különbnek érzed magad azoknál, akik még az út elején vannak, s magadnál különbnek azokat, akik már célbajutottak: behagyod csapni magadat az idő káprázatától; hiszen hogy valaki az út elején, közepén, vagy végén van-e, csak dátum különbség."
Na hát bennem is megvan ez a hiúság, de tisztában is vagyok ezzel a hibámmal, és addig csak tükröt tudok tartani a magamhoz hasonlók elé, akik vizsont nem látják a hibájukat. Amit bennük változtatni akarok, azzal magam akarom változtatni. -
John Wayne #460 Opp, bocs, nem láttam ezt a választ, azért nem reagáltam eddig.
Szóval egyetértek veled teljesen, hogy nem szabad elveszni valami realitáson túli mesevilágban. Teljesen egyetértek veled abban az értelemben, hogy a szellemtudomány kutatójának helyt kell állnia a "valós":))))) életben is. -
John Wayne #459 Háát, ügyes trükkökkel tartják az embereket olyan állapotban, hogy könnyen befolyásolhatók legyenek. Az első, és legalapvetőbb, olyan ideálokat állítanak elénk, amik követhetetlenek, és fenntarthatatlanok.
Értem ez alatt egyrészt az erkölcsi ideálokat, amiket soha senki nem volt képes betartani néhány fanatikus élhetetlen idiótán kívül, aki inkább gyávaságból tartotta magát hozzá, mintsem azért, mert úgy érzett volna.
A másik a mai szépségideál, a tini, ami egy igen rövid állapot az ember életében, és természetesen nem konzerválható semmilyen módon.
Ezzel el is intéztük szegény embereket, hiszen a saját farkuk örökös kergetésére vannak ítélve, ámen. -
HUmanEmber41st #458 "miért
szerinted tanultak valami az emberek 2000 év alatt?
fejlődtek valamit?
már nem háborúznak?
kedvelik egymást?
erkölcsileg jobbak?
betartják a saját törvényeiket?
nem csak saját maguk érdeklik őket?"
Sajnos csak kevesen jutnak el odáig:
ha én nem ütök, akkor nem is ütnek vissza
ha kedvelem az embertársaimat, és nem csinálok rosszat, akkor ők is kedvelni fognak...
Ilyen egyszerű lenne az élet...de mindig vannak olyan emberek akik többnek hiszik magukat másoknál, és ezt sok emberrel el is tudják hitetni..Aztán a két hataloméhes f*****sz egymásnak esik, eldöntvén a kérdést ki a jobb, és közben kiirtanak embereket 100ezer, vagy éppen millió számra...
A példakép nem 1 szelíd, kedves ember,hanem éppen ennek az ellenkezője. Amíg az emberek gondolkodása e téren nem változik, addig
semmilyen fejlődés nem várható a fenti kérdésekben.
Sajna -
#457 Izé! -
akos #456 Mert nem egymás függvényei - sok esetben. És pláne nem szinoním fogalmak. -
#455 mérne -
#454 Mikike kérdései:
Már nem háborúznak?
Kedvelik egymást?
Erkölcsileg jobbak?
betartják a saját törvényeiket?
nem csak saját maguk érdeklik őket?
A válaszok, és a tükör a szomszéd topicban a 128-as hozzászólástól: VÁLASZ -
akos #453 LoL. -
#452 Ezekre a kérdésekre könnyen választ kaphatsz.
Nézz tükörbe -
#451 negatív irányba