7619
-
#619 hi
csináltam egy 14 napos trial accot, letöltöttem az installert (2 félét is) de telepításnél mindíg hibát ír
Output folder: e:\EVE
Extract: blue.dll
Extract: boot.ini
Extract: eve.exe
Extract: logserver.exe
Extract: readme.txt
Extract: res.stuff... 100%
Extract: resCelestialTextures.stuff... 100%
Extract: resCOSMOS.stuff... 100%
Extract: resDungeons.stuff... 17%
itt mindíg megáll és kiírja ezt: error writing to file resDungeons.stuff
mi lehet a baj? (mielőtt valaki megkérdezné: nem, a wincsinek semmi baja és hely is van rajta) -
#618 KÖSZI!!! -
#617 Van még most is free trial. Több helyről is elérhető. Itt van egy az MMORPG.com-ról. -
#616 Hali!
Régebben sikerült kipróbálnom a játékot és nagyon tetszett!!! A kérdésem az, hogy ki lehet most pár nap erejéig ingyen próbálni, vagy csak akkor, ha fizetek, vagy ajéndék kulcsot kapok?
...fogok itt még nyomulni, ha beindul a biznissz és lesz pénzem rája... -
maric #615 http://www.eve-online.com/store/comersus_listCategoriesAndProducts.asp?idCategory=7 elvileg itt lehet válogatni a GameCardok közül -
Photek #614 Hello mindenki! Tudják véletlenül, hogy honnan lehet GameCard-ot (amolyan feltöltőkártyát) rendelni? keresgéltem NET-en, de sikertelenül. Most tolom a Trial-t és NAGYON BEJÖN! Viszont a gamecard lenne a legyelőnyösebb fizetési módszer számomra.Tudtok valami infó-t erről? -
#613 csak annyit szeretnék hozzáűzni, hogy itt szó sincs autómatizálásról...
Ez van, hogy ez nem egy szimulátor, ahol nyomni kell neki, balra forogni, vetődni kettőt, meg egyebek...
Ebben a játékban te vagy a hajó kapitánya, igaz egy kapszulában, implantokkal, csövekkel meg egyéb műszerekkel teliszúrkodva élsz a homályban. a Star Trek fan-ok biztos tudják miről van szó, de ha mégis kétely merülne fel, javaslom, hogy olvass utána:
A Jove-ok nedves sírja
Fordította: Yani Tzar -
Gyudron #612 Szép munka volt
-
#611 Naszóval:
1. Üdv mindenkinek
2. Ha jól emlékszem, még nem írtam ebbe a topic-ba, ígyhát itt az ideje
Akkor lássuk a dolgokat:
-Karakter készítés / Skill tanulás:
Az alap 4 faj mindegyike 2-2 alfajra bontható, amelyek különböznek az ATTRIBUTUM értékekben (Inteligencia, Memoria, Perception=észlelés, Willpower=Akaratero, Charisma), melyek alapvetoen befolyásolják a késobbiek során a skillek tanulását az alábbi formában:
Atrtribútomok kellenek: Primary / Secondary
Fegyverzet: Perception / Willpower
Cég adminisztráció: Memory / Charisma
Drónok: Memory / Perception
Elektronika(hajó, spec eszközök, pajzs): Intelligence / Memory
Muszaki(hajó): Intelligence / Memory
Ipar(feldolgozás&gyártás): Memory / Intelligence
Tanulás(tanulás gyorsítása): Memory / Intelligence
Mechanika: Intelligence / Memory
Rakéták: Perception / Willpower
Navigáció: Intelligence / Perception
Hajó vezetés(fregatt,krúzer,csatahajó,stb): Perception / Willpower
Tudomány(kutatás&fejlesztés): Intelligence / Memory
Kereskedelem: Willpower / Charisma
Szociális: Charisma / Intelligence
Vezetés(gang bónuszok): Willpower / Charisma
( http://www.eve-i.com/home/dancer/page/page_skillexplorer.php )
a Secondary Attribute a skill megtanulásának idejében fele annyit játszik, mint a primary ( http://eve.miggy.org/docs/training_time.html )
250*<RANK>*2^((Level-1)*2,5)
----------------------------------------- = Tanulási ido
(Pri+Sec/2)*(1+(0.02*Learning)
<RANK> = Minden skillnek van egy szorzója, ami a tanulási idejét befolyásolja
Level = hanyadik szintre akarod feltolni
Primary/Secondary = minden skillnek van "Primary és Secondary Attribute" -ja, ezek azok a karakter tulajdonságok amik gyorsítják a tanulás idejét.... ugye minél nagyobbal osztunk annál kissebb lesz az eredmény
Learning = van egy ún "Learning Skill" aminek a leírása szerint a skill szintenként +2%-al gyorsítja a tanúlást, nah, hát ez itt vesz részt a képletben.
-Harc:
A harc az EVE-ONLINE-ban elsore tényleg automatizáltnak tünik, de csak elsore.
Sok magyar játékos, akik november-december hónapban az EXODUS hatására kipróbálta a játékot megemlítette ezt a "problémát". Mi akkor mondtuk, hogy várjanak 1-1,5 hónapot, tanuljanak, s meglátják, hogy a harc egyáltalán nem automatizált.
1 korábbi hozzászóló írta, hogy nincs benne manoverezési lehetoség. Ez egyáltalán nem igaz. Olyan manovert csinálsz amilyet akarsz, csak AKARNI KELL. Azért, mert ninc benne a menüben a kézi manoverezési opció, attól még lehet manuálisan irányítani a gépet.
A harcnál elég sok szempontot figyelembe kell venni:
A teljesség igénye nélkül:
Az Ellenség: hajójának típusa (Caldari/Gallente/Amarr/Minmatar)
ill. mérete (Fregatt/Interceptor/Destroyer/Assault Ship/Cruizer/Battlecruizer/HEavy Assault Ship/Logistic Ship/Battleship/Industrial), F
Fegyverzetének típusa (Hybrid, Lézer, Projectile, Rakéta),
Fegyver mérete (Small= fregatt ellen, Medium=cruizer ellen, Large= Battelship ellen)
(értelemszerüen a Large fegyver nem találja el a fregattot, a Medium csak akkor, ha a pilótának jó a skillje.)
Fegyverének lotávja
Fegyverben a loszer típusa (EM, Thermal, Kinetic, Explosive)
Egyéb harci eszközök (ECM, ECCM, FEgyver Zavarók, Energia elszívók, Pajsz és Armor újratöltok, ellenállás fokozók, stb...)
Saját hajóm típusa, mérete, fegyverzet, SKILL, stb..
-Bányászat:
A bányászat valóban nem 1 túl izgalmas dolog, ám több szempontból is elengedhetetlen része a játéknak:
-Legfobb pénzforrás
-A kibányászott anyagból szinte bármit le lehet gyártatni (gyártani), ha van hozzá Blueprint-d (Tervrajzod) és megfelelo mennyiségu anyagot, ráadásul sokszor jóval olcsóbban, mintha elmennél a KÖZÉRT-be megvenni.
-A veszélyesebb területeken lehet bányászni a fejlett cuccokhoz szükséges RITKA érceket, melyeket eladva sokszorta nagyobb haszonra tesz szert az ember mintha a biztonságosabb területeken található un. Comon érceket fúrja.
Agent:
Az agent missiók valóban ismétlodnek elég hamar (én pl. ezért nem is agentezek), de az tény, hogy az új cuccokhoz a Tervrajzokat csak rajtuk keresztül lehet megszerezni (ráadásul nagyon keveset dobnak belole (5-10 db-t max) ami azt eredményezi, hogy akinél a BP (BluePrint) azé a gyártás qvázi egyedüli joga - hiszen nem hülye,nem fogja eladni - így o lesz a legzsírosabb player az EVE-ben. (s mint tudjuk a pénz hatalom)
Ráadásul a LVL3-s agenthez BattleCruizer/Battleship, a LVL4-s agenthez már több Battleship kell (vagyis csapatjáték rulez).
-Complex-ek:
Ezek olyan Dungeon-k a világurben, ahová a Corp (Guild/Céh) tagjai vagy az esetleg összeálló játékosok elmehetnek egyet tivornyázni.
Miért is éri meg:
- Sok-sok ellenség akik lelölésével sok-sok pénzhez juthatsz
- A sok leölt ellenbol sok-sok cucc, néha ritka, nevesített cuccok esnek ki, melyeket a normál cucc többszöröséért lehet eladni ill. használatával komoly elonyre lehet szert tenni.
- Egy jó csapat, ha vmilyen Ventrilo vagy TS szeru progival csinálja hatalmas élményt nyújt
-Kutatás/Gyártás:
A Blueprintek (Tervrajzok) kutatása a játékban elengedhetlen és egyike a legfontosabb dolgoknak. Egy jól kikutatott tervrajz a mind a gyártani kívánt cucc gyártási idejét képes csökkenteni (egységnyi ido alatt több eladható/felhasználható cuccot tudsz eloállítani = több pénz), mind a gyártáshoz felhasznált anyagmennyiség szükségletét lehet csökkententeni (olcsóbb eloállítás = több haszon).
A Blueprintek meglehetosen drágák, némelyiket csak a Corp-k vagy ritkáb esetben a csak a szövetségek képesek megfinanszírozni.
Ezért a tervrajzokról lehet másolatot csinálni (Blueprint Copy) ami arra jó, hogy belole limitált mennyiségben, de le lehet gyártani a kívánt eszközt, ezért ezeket a gyártók szokták használni, mivel elvesztése (szállítás közben kilövik a szállító hajót) kisebb kár, mint elveszteni a BP-t.
Természetesen ahoz, hogy vki jól tudjon kutatni 3-4 skill legmagasabb szintu megtanulása kell, mely kb 1-1,5 hónapot vesz igénybe.
A gyártás értelem szerüen szintén elengedhetetlen, hiszen vannak cuccok, melyeket csak a Playerek tudnak gyártani ill. vannak helyek ahol csak a Playerek által gyártott cuccokat lehet megvenni.
Egy jó gyártó kiképzése megintcsak 1,5-2 hónap.
Természetesen ahoz, hogy vki igazán jó gyártó legyen nem árt ha a Finomításhoz is ért (gyk. a kibányászott ércbol eloállítja a gyártáshoz szükséges fémeket, anyagokat).
Egy jó finomító kiképzése kb 2-3 hét + Agentezés annál a cégnél akinek az állomásán finomítani akar.
-Kereskedelem:
A játékban a gazdasági rész, foleg a un. 00-s rendszerekben (gyk. az a hely ahol ritkán vagy egyáltalán nincs NPC árus, s azis kevés dolgot árúl) a Playerektol függ, ok irányítják, szabják meg az árat, adják el a legyártott cuccokat és veszik meg oket.
Az EVE univerzumában rengeteg tiltott (drog, rabszolga, stb.) és legális dologgal lehet üzletelni. Vannak helyek olyan népek akik pl. tiltják a rabszolga kereskedelmet (Gallente/Minmatar), míg mások erre építik gazdaságaikat (Amarr/Serpentis), ugaynez igaz a drogra és a többi tiltott árúra.
Az univerzumban vannak olyan áruk, melyeket csak egy adott régióban ill. népek területein lehet megvásárolni (Fegyverek a tipustól függoen, loszerek a típustól függoen, stb.).
Ugyanígy vannak állomások, melyeken bizonyos alapanyagokból mindig hiány van (pl. gyártó anyagból a Factory-knak, Shipyard-oknak), illetve az alapveto élet biztosító cuccokból (Food/Oxigen/water/stb.)
Tehát aki kereskedni akar annak a biztonságos ürben (un. Empire terület) kb. 1000 rendszer (szinte mindegyik egy vagy több urállomással) áll rendelkezésre, az un. 00-s régiókban meg a maradék naprendszer áll rendelkezésére.
-Szakosodás:
A játékban nincs predestinálva, hogy ki milyen szakmát csináljon.
Gyk. amikor készítesz 1 karaktert akkor ki kell választani hogy kb. melyik irányba kívánsz elindulni (szakosodni) pl. támadó harcos, elfogó harcos, gyártó, kutató, finomító, cégvezeto, kereskedo, diplomata.
De ez a késobbiek során bármikor elsajátíthatja egy kereskedo a gyártás vagy a harc tudományát (el is kell a harcot mindenkinek). Igaz viszont, hogy aki alapvetoen olyan karaktert csinált aminek a skill-jeihez foleg Inteligencia és Memoria kell (és ezért neki az kiemelkedoen magas a többi ATTRIBUTUM-hoz képest), az a harcos vagy kereskedo skill-jeit, amihez Perception, Willpower és Charisma kell, lassabban fogja megtanulni.
Az eddig leírt pár szösszenetbol is kitünik, hogy ez egy HARDCORE játék, tehát nem egy olyan könnyed limonádé, mint a LineAge 2, ami nagyon jó arra, hogy hazamenve leöljön az ember pár ellent és kész, valamint gyorsan elérjen egy viszonylag használható szintet.
Aki esetleg töbebt akar tudni, az jöjjön el a www.eve-online.hu -ra, vagy a www.eve-online.com -ra.
Egyéb hasznos információk a www.eve-i.com -n találhatóak
Na mára ennyi. -
#610 -
#609 ehhh ehh -
#608 -
#607 -
#606 -
#605 -
#604 -
#603 -
Gyudron #602 Ha jól emlékszem, akkor kivették a játékból a skillt, és talán már npc nem is árulja.
Ez persze nem 100%, de az biztos, hogy volt valami kavarás a diplomacy-val. -
#601 diplomacy skill mennyibe kerül igazából?
me én ilyen 50-60mill közt találtam csak eddig haverom meg aztmondja, hogy 250k-450k-s skill
-
Gyudron #600 De a lényeg, hogy a HUN Chat(ornán) tarthatjuk a kapcsolatot a többi Corp-pal is -
#599 Sztem Valen azt akarta mondani, hogy "meg még jópár másik magyar corp",
... dehát ez van... ilyen ez a játék, ilyenek az emberek... -
#598 Ja, annyi hajód lehet amennyit csak akarsz, de 1x-re csak egyet vezethetsz és irányíthatsz
van a HUN Corp, meg van a Free Gates, meg van a HUN Training Team, meg még talán 1-2 corp -
Callisto #597 Koszi. Kipróbáltam. Sokat nem játszottam vele. Eddig ami tetszik: a grafika és a menürendszer, összetettség.
Azonban nagyon-nagyon hiányzik az, hogy én irányíthassam a hajót. Emiatt azt hiszem nem fogok befizetni rá. Az X2 sokkal többet nyújt számomra, hiába vannak itt emberi játékosok. Persze még nyüstölöm, mert lehetnek benne olyan dolgok amik megfognak esetleg. De nagy hiány, hogy itt nem érezhetem át az irányítás révén, miként fejlődik a hajó (gyorsulás, kewzelhetőség stb.).
Amúgy itt is lehet egy személynek sok-sok hajója, gyára stb. (a la X2)? Melyik a magyar corp? -
Repiv #596 Huh de jó képek :) -
#595 14 nap arra elég, hogy megkóstold a játékot, elérni sokat nem fogsz, de legalább meglátod, hogy mennyir ejön be a stílus -
Dns5000 #594 ize, mit lehet elerni -
Dns5000 #593 amugy mit erdemes kiprobalni ami meg belefer a 14 napba?
mit lehet eleni, mit erdemes tanulni? -
Dns5000 #592 te is azt szedted amit en?
http://downloads.eve-online.com/EVE_3007.exe
mert nekem is rossz lett:(
es hogy lett jo?
meg nem is 450mb ahogy a holapon irjak, hamem csak 360mb
akkor most mi van? -
Dns5000 #591 http://www.mmorpg.com/eve_trial.cfm
jobban jarsz ha innen szedsz egyet mert ez 14 nem 7 napos
csak azt nem ertem hogy miert nincs egy link erre a mmorpg.com-rol ezt egy masik forumban talatam. -
E-mail(s) were successfully sent, see results below.
[email protected] O.K. -
Callisto #589 Hello! Elite, Freelancer, X2 és hasonló játékok rajongója vagyok. Kipróbálnám az EVE-t, de kéne egy trial key. Plase valaki lepjen meg eggyel a [email protected] címen, ha tud. Köszönöm!!! -
Jozif #588 -
Jozif #587 -
#586 Ez pont jó lesz..... -
Dns5000 #585 http://downloads.eve-online.com/EVE_3007.exe
csak ez a 450mb file kell jatszani vagy ez csak az exodus es kene hozza az alap is? -
#584 A játékban a HUN channelen vannak a magyarok (képernyő bal oldalt alulról a 3-4. ikon(channels) és ott beírod a "NEW Channel"-be hogy " HUN"
Rendes tőle, bár soakt nem segített :) -
#583 Hello!
Nahh elkezdtem játszani. Nagyon király a játék és már kezdem megszokni a HUD-ot, szerintem előfogok fizetni. Legszebb az egészben, hogy egy csávó rámprivizett és vett nekem egy hajót:D! Bár még nemtom használni mert nincs meg hozzá a skillem, de nagyon állat.... -
#582 sebim* -
#581 1 szál?
én 10 szálon szedtem az exodus klienst :P így értem el az átlag 80kB/s-t, de tegnap óta dupla a letöltési semim, szóval jöhet a 25 szál :D -
Jozif #580 próbáld 1 szálon tölteni, lehetőleg eccerre, nekem is volt már hiba kicsomagolásnál