7862
-
#7582 Ott a gond. Minimum 2-3GB-nak kell lennie a rendszermeghajtón. NWN 1GB-ot megzabál játék közben (oda tömörítgeti ideiglenesen a dolgait) -
Kuroshi Yoru #7581 elírtam! 0,99 GB a c:-n
-
Kuroshi Yoru #7580 a c:-n 99 GB van. Megtaláltam hova menti, csinált az összes mentésnek külön mappát, de amelyiket nem mentette el, azt üresen hagyta. -
ShaiHulud #7579 c:-n is van eleg hely? -
#7578 Ha jól emlékszem, akkor a Documents & Settings-ben a My Games könyvtárba ment. -
Kuroshi Yoru #7577 Sziasztok! Az lenne a problémám, h amikor menteni akarok, kiírja, h nincs elég hely a merevlemezen, ezért nem menti el, pedig van elég hely, sőt ha régebbi mentésre mentek, akkor azt is törli. Kinyomoztam, h elvileg a save mappába kéne tennie, de nekem olyanom sincs. Mit csináljak??? -
#7576 Sziasztok! Tud valaki MoB-hez, vagy SoZ-hez valami jó modot, ami hosszú, és nem online kell játszani? -
steweee #7575 nekem az 1.20.1541-es peccsel fut -
#7574 Azért a 3D ma már alapvetően hozzátartozik bármilyen játékhoz, a hangulathoz is sokat ad, és segíti a játékot, hogy úgy látod át a szituációt ahogy akarod (akarnád).
Viszont a kamerát korlátozó beállításokkal ezt haza lehet vágni.
Pl nekem úgy tetszik, hogy ha rajta van a kamera egy szereplőn, akkor én olyan ránéző szöget, és távolságot állítsak be amilyet akarok. Valamiért nWN-ben ezt felülbírálták, pl ha forgatom a kamerát, és egy falba "ütközök", akkor a kamera "nem megy keresztül" a falon, hanem azon végighaladva változtatja a távolságát a karakterhez képest (belső terekben, hegyekben gyakori).
Egy csomó más játékban meg tudják csinálni, hogy ilyen esetben a kamera átmegy a falon, a fal átlátszó lesz (hiszen továbbra is a karaktert akarom látni nem a falat). A kamera és a szereplő közti távolság pedig annyi amennyit én állítottam be.
Nem tudom milyen megfontolásból nem így csinálták az NWN-ben is. -
tomcsa4 #7573 Hmm valami zavart érzek az erőmben. IWD igaz nem 3D, de ott sem követi a kamera a karit. Hanem egy területen belül mozog. Így értettem. :) -
tomcsa4 #7572 Szerintem is jobb az ál-3D (izometrikus). Szebben meg lehet rajzolni a pályákat és nem kell akkora erőforrás.
Lást a Temple of Elemental Evilt is (Greyhawk). Nagyon szép kis játék.
Nem lehet úgy játszani? Nem tudom szeritnem az NWN1-2 tiszta IWD. Mármint kameramozgatásra. Én úgy szoktam ,hogy A=balra forog, D=jobbra forog, többit egérrel. Ja és én teljesen ki-zoomolok, úgy szeretem. -
Justil #7571 Hogy játszottam -e vele? 1-2x, de a BG sorozatot isten tudja hányszor lenyomtam, az meg kinézetre, irányításra ugyanaz, mint az ID. Namost jó, hogy mondod, hogy játsszam úgy, nekem pont az a bajom, hogy nem lehet úgy játszani...
Mondjuk amúgy ha rajtam múlna - még jó, hogy nem rajtam múlik, mi? :) - akkor ezek a szerepjátékok még ma is izometrikus nézetűek lennének, attól még gyönyörűen meg lehet rajzolni a dolgokat.
De mint ígértem, maholnap felrakom újra az NWN2-t, és teszek vele még 1 próbát. -
Justil #7570 hanyas patch-től van ez? mert szerintem nálam fent volt az utsó is, de lehet, hogy tévedek... -
#7569 Természetesen hardcore-ban nyomom -
SaGa Jr #7568 Nem tudom mennyire jó az a párosítás. Wizard karaktert egyáltalán nem indítottam még, nem volt rá szükség. Normál kampányok során (jó, a SoZ esetében nem) úgyis lesz mellettünk wizard. Jobb szeretem a harciasabb delivenseket némi extra különlegességgel, minimális mágiával.
A pale master critical hit immunitása is ugyanilyen dolog. Nem volt még rá szükségem. Olyan gyakran nem csúszik be a critical hit hogy el kelljen gondolkodni az ellene való védekezésen. Meg aztán ha már mi képesek vagyunk ilyesmire akkro az ellenfeleknek is legyen meg rá az esélyük. Így sem olyan nehéz a játék. Mondjuk PvP terén nincs tapasztaltom, mert nem multizok.
Meg aztán ha valaki normál fokozaton játszik, nem kap tényelges critical találatot mert az ki van kapcsolva. Csak hardcore vagy annál nehezebb fokozatban van tényleges critical hit, meg friendly fire (mondjuk így izgalmas a játék). -
#7567 Csak a kéksárkány után valami izgalmasabb ellenfelet kerestem, úgy látszik túl izgalmas :)
Még valami a drow Pale Master/Wizard párosítás mennyire nyerő? Mert ahogy megfigyeltem nagyon lassan kapja a Wizard varázslatokat, viszont a critical hit immunitás jó lehet a Pale Master vonalon.
Ja most kerestem rá, és van fix az overland mappon történő hosszútávú buffok eltűnésére:
http://nwvault.ign.com/View.php?view=NWN2Scripts.Detail&id=247 -
steweee #7566 egy jó ideje, legalább ebgy év e hogy megjelent olyan peccs, amivel már egyáltalán nincs kamerabemozgás, lassulás, szakadozás
....
amikor kiadták tényleg szörnyű volt a dolog. ha meg még peccselés után is darabos, akkor gyenge a hardver amin futtatják -
tomcsa4 #7565 Igen, ez igaz. De mozgasd te a kamerát, ne várd meg, míg követi a karidat. Mert az kényelmetlen. Icewind Dale-el játszottál? Na kezeld úgy a játékot. :)
Érdemes vele foglalkozni, mert szvsz jobb, mint a remek első rész. Azaz még remekebb.
-
ShaiHulud #7564 hat pont ettol sokkalta jobb az nwn2 mint az 1 volt, itt a tarsaidnak szemelyisege van ott meg csak egy valami volt ami jott veled. -
SaGa Jr #7563 Magadra haragítottad One of Many-t? :)
Mivel élőholt, ezért bármi ami ellenük jó, az működik ellene is. Különösen a papok és az élőhalott űzés. -
SaGa Jr #7562 A karaktereddel együtt hárman (bizonyos esetben, nagyon rövid ideig tényleg négyen) vagytok a tutorial-ban, ami arra szolgál, hogy megszokd a kezelést. Megmutatja a varázslást, a több egyén irányítását is. Ez utóbbival amúgy nem kell angyon foglalkozni, mert alapból a gép irányítja őket, te meg finomhangolhatod őket. Viszont egyetlen opció átállítása után már semmit nem fognak csinálni míg te utasítást nem adsz nekik. Amint nincs utasításuk csak néznek ki a fejükből. Míg ha az Ai be van kapcsolva akkor mikro magukra hagyod őket, küzdenek a beállított paraméterek alapján és te bármikor átveheted az irányítást bármelyikük felett.
A kamera döntögetés miatt megnövekedő belátható terület mérete okán a szoros követésre nincs szükség, ezért nem olyan tapadós a követő kamera. :) -
#7561 Egyéni jelenség lehet, ha szaggat a kamera mozgása. Nálam annyi volt a baj, hogy bizonyos helyeken elkezdett a kamera a szereplő körül forogni, és csak akkor, hagyta abba, ha kiléptem a területről. Amúgy a kamerakezelés pont ugyan olyan, mint az első részben. -
#7560 Én az exploration modot szoktam használni a járkáláshoz, és ha látom, hogy könnyű csatáim lesznek, a strategic modot pedig a nehéz helyeken szoktam belőni.
Engem csak az idegesített néha, hogy az idézett lények(főleg a nagyobbak) miatt néha nem tudok arrébb menni az ajtónyílástól, mikor egy varázshasználó van a másik oldalon. Unsummonolni meg nem akarom őket.
Egyet nem értek viszont a Storm of Zehir kiegészítőben, ami miatt kissé dühös is lettem: miért nem lehettett a stoneskin, stb. buffoló varázslatoknál, ahol több órás az időtartam(vagy akár egy napos is lehet), a nagytérképre is kiterjeszteni a hatásukat? Pld.: dungeonból jövök ki teljesen felbuffolva, de egyből eltűnik minden védelmem, majd betámadnak valamilyen lények, és semmi védelmem nincs... Így elég nehéz mágiahasználóval az eleje, és a közepe, vagy minden olyan csata után pihennem kell, ahol felhasználtam a stoneskint védelemként, ami vicces lenne.
U.I.: A One of manyt (undead) hogy lehet legyőzni, mert elég jól regenerálta magát a 17-es szintű partym ellen.
A simában, és a Mask of Betrayerben jobban meg volt oldva(bár ugye ezeknél nem volt overview map) -
Justil #7559 Nemtom, az is fura volt, hogy én azt szeretem, ha a kamera követi a party-t, de itt valahogy olyan fura volt, későn kezdett el rámozdulni, és így nem sokat láttam abból, ami épp fontos lett volna.
Na mondom, megpróbálom belőni a dolgokat még 1x. -
Justil #7558 Hát nemtom, én az alapjátékkal játszottam, ott már az első - tutorial-szerű - részben is 3-4 fős a csapat, persze lehet később azok meghalnak, nemtom, de ne is lődd le a storyt, hátha nekiesek még 1x.
A funkció gombokra nem is gondoltam, ez my fail, kösz a tippet. Valóban egész jól testreszabható, hogy mit csináljanak a követők, de én jobb szeretem kézbentartani a dolgokat, még ha időigényesebb is.
A kamerakezelést meg..hát nemtom. Annyira nem darabos, érted, akkor biztosan tudnám, hogy driver vagy egyéb gond. Csak pont olyan, mintha 1 kicsit szaggatna, és így nem jó, közben meg több ellenféllel, meg mindenféle varázs effekttel sem szaggat be soha. A kamera meg akkor is ilyen marad, ha leveszem mondjuk ilyen 1024x768-ra a felbontást, ami már röhej.
Mondom, sokat vártam a játéktól, úgyhogy azt hiszem megpróbálkozok még 1x, hátha sikerül összehozni jóra. -
SaGa Jr #7557 Azt meg jól lehagytam, hogy akamera módok közül az első, az exploration. Forgatod, távolítasz-közelítesz, megdöntöd a képernyőt, ami tetszik.
A másodikban nincs forgatás alapból, hanem csak a középső egérgomb lenyomásával forog a kamera, máskülönben előre-hátra-oldalra siklik.
A harmadik mód meg egyfajta TPS nézet. Na itt tényleg nem sok mindent fogsz látni de mászkálgatáshoz (billentyűzettel), tájban gyönyörködéshez jól passzol. -
SaGa Jr #7556 Ha darabosan mozog a kamera, ott a készülékedben is lehet a hiba, nem feltétlenül a programban keresendő. Valami rosszul van beállítva a játékon belül, vagy a driver nem az igazi, netán valami háttérben futó program zavar be, kismillió hibaforrás lehet csak az adott konfigurációból fakadóan.
Karakter kiválasztása:
F1-től indulva (F1 a te karaktered, a többi meg a többi jelenlévő).
De minek akarod őket kiválasztani? Be lehet egész jól állítani hogy mit csináljanak. Persze ha magad akarod irányítani őket arra is van lehetőséged csak időigényesebb. Egyébként meg rá fogsz jönni hogy szükséged van a plusz segítőkre.
Kapásból meg nincs 3-4 fős parti. Majd lesz, de nem azonnal. :) -
Justil #7555 van 3 mód is, de szvsz mindegyik használhatatlan :( a kamera nálam tök darabosan mozog, pedig amúgy a játék egyáltalán nem szaggat.
meg az első részben ugye csak 1 segítő volt, itt meg kapásból 3-4 fős party van, az lenne a minimum, hogy a számbillentyűkkel ki tudjam őket választani, mint a régebbi bioware játékokban. -
SaGa Jr #7554 Mi a baj az irányítással? A kamerakezelést állíthatod (van 3 módozat is köztük a már ismert). Billentyűvel is lehet irányítani, csak megszokás kérdése az egész.
Varázslás gyorsabb és könnyebb mint volt. Akkor mi a baj? -
Justil #7553 hosszúnak lehet, h hosszú, pár óra játékból ez nem derül ki.
részletes, és aprólékos, ez már ennyiből is átjött, nem is ezzel volt gondom.
az irányítás az, ami szvsz horribilis. de látom nem csak nekem van ez a véleményem, megnéztem, és mindenhol magasabb értékelést kapott az első rész.
kár érte, mert amúgy maga az atmoszféra magával ragadó, de így képtelen vagyok élvezni :( -
#7552 Egyik legjobb RPG. Hosszú, részletes, aprólékos, vérprofi. Ha neked nem jött be, az max. a te hibád. -
Justil #7551 bakker...felraktam a játékot kipróbálni, mert eddig csak az első részével játszottam, és többen ajánlották. régen csalódtam ekkorát :(
ilyen béna, darabos, kezelhetetlen irányítással rég találkoztam már rpg játékban (nem mintha olyan sokat kipróbáltam volna).
de most komolyan, miért kellett elrontani azt, ami az első részben kifejezetten jól működött?
magáról a játékról érdemben nem tudok nyilatkozni, mert 3-4 óra játék után repült a kukába. nagy kár, pedig úgy álltam hozzá, hogy ez most vmi egészen jó lesz :( -
#7550 Örök hálám! -
ShaiHulud #7549
"To view or change environment variables: Right-click My Computer, and then click Properties.
Click the Advanced tab.
Click Environment variables." -
#7548 Köszönöm a segítséget, szabadítottam fel helyet a C: meghajtón, és most már átenged. Még egy kérés: röviden el tudnád nekem magyarázni, hogyan állíthatom át a környezeti könyvtárakat másik meghajtóra? -
ShaiHulud #7547 anno amikor nalam is elofordult ez a hiba es utananeztem, az votl a gond hogy a C: meghajto /temp dirjebe akart pakolaszni a map valtasnal, de nekem nem votl eleg szabad helyem rajta es ettol rakott vissza. megoldas az volt hogy a winben atkellett allitani a kornyezeti konyvtarakat /temp /tmp egy olyan meghajtora amin sok szabad hely volt. -
#7546 Kipróbáltam másik karakterrel is, hiába kattintok az Inn-re, hogy oda utaznék, ugyanúgy bebugol a játék. :( -
#7545 Hali
Két kérdésem lenne, kezdem a fontosabbal. Ott tartok, hogy visszahoztam "apámnak" a silver shardot a mocsárból, és ő elküldött engem Neverwinter-be. Namost, ha rámegyek a térkép szélén lévő "teleportra", két úticélt választhatok: valami Inn-t, meg a mocsarat ahonnan a silver shardot visszaszereztem. Rámegyek az Inn-re, de nem "teleportál" oda, hanem visszaugrik a kép: ugyanott vagyok, a faluban, a teleporton állva, de a karakterem nem reagál semmire. Ha megnyomom az r betűt, a Neverwinter Nights 2 hibát észlel ezért leáll, blablabla. Kihangsúlyoznám, hogy eredeti játékom van, legújabb patch felrakva. Mit lehet ilyenkor tenni?
A másik kérdésem pedig az, hogy (warlockot kezdtem) az elején a tutorial magyarázott valamit, ami olyasmi volt hogy a valamilyen blast-omat (olyan hülye neve van, sose bírtam megjegyezni na) kombinálhatom valami más spellel... Ezt el tudná nekem magyarázni valaki, hogy is kéne csinálni? Próbálgattam de nem sikerült rájönnöm. Előre is köszönöm a segítséget. -
#7544 Az 1 kimaradt! -
tomcsa4 #7543 Meghalsz, akkor manual load vagy autoload (utolsó automentés helye). Ja igen, ments gyakran. NWN2 nehezebb, mint az egy.