7862
  • MaRee
    Valaki help plíz, felraktam most a két kiegészítőt a játékhoz, de azóta nem igazán "működik" a többi karakter a partiban. Hiába van follow módra állítva akkor sem követnek, ha meg harcolok nem csinálnak semmit csak kérdezgetik, hogy should i attack?
    Amíg nem voltak fent a kiegek mindenki csinált magától mindent, mit kell átállítani?
  • Marinecorps
    A bábu módot kapcsold be és a taktikai nézetből irányíts. Az ID mod nekem is tetszett, de csak 4 karakterrel csináld mert többel már túl könnyű. A varázstárgyakat próbálták lemásolni (kézbe visszatérő dobbaltát nem sikerült) és ezért érdemes csak olyan karakterosztályokat indítani ami az eredetiben is benne volt, mert újabbaknak nem lesz speckó fegyverek.
  • Ryleh
    hali

kovezzetek meg de renhagyo kerdesem lenne.
    alapbol csak azert tettem fel ezt a gamet ,mert a regi icewind dale-t ratoltak fullban ,mint mod-ot.szeretem a regi jatekokat.
    az a gondom,hogy itt onhatalmulag (azaz a scriptek,AI,stb) miatt szinte kivettek a kezembol a regi ,megszokott iranyitast.probalkoztam "babu" moddal,de igy is tobbet kell a karakterekre vigyaznom,mint magara az esemenyekre..
    azonban nem ismerem a jatekot (a NWN2),igy instrukciokat kernek: miket tiltsak le a karakter viselkedesenel.
    a cel: tervezett harcok,azaz ami visszadja a regi infini-s hangulatot,immar 3d kontosben.

koszi
  • MerlinW
    Fent van mind a tízezer patch is?:) A steam-es verzió igen hálás dolog ebből a szempontból:)
  • Andreja
    Hello! Nem rég kezdtem el játszani ezzel a játékkal. Elöször tök jól ment, csak egy ismerősöm mondta váltsak karaktert....Megtörtént...játszottam vele, elmentettem a játékot majd nem tudta betölteni és azt írta ki hogy 2D missing texture... Újra felraktam a játékot most már nem is látszódik a karakter... :(((( Van valakinek ötlete ez mi a *** ??
  • TVelvet
    azt az IP címet amire forwardingolni akarod, pl. a sajátod. :)
  • blur55
    szia mindenkinek. kérdésem az lenne hogy épp port forwandigolok hogy haverral tudjunk játszani de amikor a routeren beállitom a 5120-5300 portokat, odairja, hogy hiányzik neki az ip cim - oda mit irjak?
  • Calver
    na ez egy másik amit a kiegészítők (vagy patchek?) adnak, új kameranézetek. amúgy beállítások között állíthatóak szerintem ilyenek is.

#7773: adnak új alapkasztokat is (swashbuckler pl), azokat nem fogod tudni használni - de presztízskasztokat igen, mivel azokat nem rögtön az elején veszed fel. csak nem árt előre megtervezni a karakteredet (nw2db), h tudd is milyen irányba akarsz fejlődni.
  • dave10000
    Tudtok olyan módról amivel a karakter forgatása (beleértve a kamerát is) a jobb egér gombbal valósítható meg?
  • dave10000
    Egyenlőre még nincsenek. Ha később rakom fel őket, teszem azt még az alap játék végig vitele előtt akkor is kihatnak majd az új dolgok az alap játékra?
  • Calver
    de gondolom fel vannak attól dobva kiegészítők? rengeteg új kasztot és egyéb finomságot adnak hozzá alapjátékhoz is.

valamint ajánlom Kaedrin-féle modot is feldobni.
  • dave10000
    Rendben kösz :-)
    Egyenlőre csak az alap játékot játszom, persze később tervezem a kiegészítőket is.
  • Calver
    amit kihagytam: ez sima NWN2-re vonatkozik. Storm of Zehir-ben szinte minden képzettség fontos, az elképesztően jó Mask of the Betrayer-ben pedig nem pihenhetsz nonstop, mert belehalsz. ellenben ott van tolvaj familiárisa egyik karakternek.
  • Calver
    hátööö... semmi. csapdák édesek, de sima NWN2-ben átsétálsz rajtuk majd használod a "rest" nevű hatalmas mágiát. zárt ajtókat/tárolókat fel lehet törni, vagy kinyitni 2-es szintű varázslattal (Knock), meg amúgy is kapsz tolvajt (bár baromi idegesítőt) és egy rakás olyan karaktert, akivel simán felhúzhatod zártörést, de akár főkarakterrel is bevállalható, ha van rá pontod (nálad Qara volt a nyerő). craft képességekre ott vannak nem használt csapattársak, lopakodás felesleges ha nem tolvaj vagy (sokszor azzal is), spot/listen szinte mindennel az. use magic device-ra várhatóan nem lesz elég pontod. diplomácia és blöff nagyon hasznos, csak kérdéses, h sima mágussal fel tudod-e eléggé húzni - mondjuk Arcane Scholar-nál class skill, szóval nekik nem nagy nehézség.

ami viszont mindenkinek jó: tumble és kisebb mértékben spellcraft. előbbi ad AC-hez (soká) és segít kitérni támadások (attack of opportunity) elől ha harcban futkározol, utóbbi pedig ad mágia elleni mentődhöz. kismágusnak concentration megint fontos, bár ha megütnek harcban, valamit rosszul csinálsz.

kedves házigazda meg ha olvassa a topicot kicsit változtathatna design-on, mert erősen yoyozik 3 perc gépelés után a szemem a szövegbeviteli mezőtől...
  • dave10000
    Rendben, kösz.
    Képességek terén (gondolok itt pl: mágiaismeret, diplomácia, lopakodás) mi tartozik a nélkülözhetetlen elemek közé?
  • Calver
    kisvarázslók legfontosabb statja az intelligencia, attól függ milyen erősek varázslataik, és h mennyivel rendelkeznek. azon kívül dex/con sem árt túlélés miatt, többi annyira nem feltétlenül fontos.

build-nél pedig több dolog is lehet... wizard csak az alap kasztot, h igazán erős akarsz lenni, erre építkezel egyéb presztízs kasztokkal amik extra bónuszokat adnak - Arcane Scholar pl.

másik verzió a harcos (vagy tolvaj) varázsló, amikor mondjuk wizard-ként kezdesz, de feldobsz 1-2 harcos szintet, majd átmész pl Eldritch Knight-ba. ofc ezeknek nem sok köze van klasszikus varázslóhoz, inkább mágiával feltápolt közelharcosok.

wizard-ok elején Sleep és társait használva tudnak vicceskedni, később felesleges ilyenekkel szórakozni, felperzselsz mindent sebző varázslatokkal. nem feltétlenül a legegyszerűbb kaszt, de szórakoztató tud lenni. nagyon.
  • dave10000
    Üdv.

Most kezdem a játékot és lenne néhány kérdésem. Nos első ránézésre elég bonyolultnak néz ki a rendszer. Úgy tervezem, hogy 1 Wizardot csinálok de már a karakter készítésnél kérdések merültek fel. Nos először is mire érdemes pakolni? (Gondolok itt alap statra, képességekre, ezekre a feat -ekre stb.) Nézegettem néhány build -et de már az is csak összezavart. Gondolná az ember, hogy ha wizardot csinál akkor azt fejleszti, arra koncentrál, erre nem 1 build másra pakol és hasonlók. (Ezzel kapcsolatban is várok építő jellegű hozzászólást) Valamint ha valakinek bármi nemű tippje/trükkje van wizardokat tekintve, vagy csak a játékkal kapcsolatban bátran ossza meg velem.

Előre is köszönöm a válaszokat.
  • lexi1004
    Sziasztok!
    Egy olyan problémám lenne, hogy a Mask of the Betrayer kiegbe sikerült kihagynom a legelső maszk töredéket, amit (ahogy utána olvastam az Okkus féle ősmedvék környékén lenne). A probléma az, hogy a kieg végén vagyok, ahol az Arctalan emberrel harcolok. Az hogy nincs meg a maszk, az mennyire befolyásol? Csak mert nem bírom megölni... mire lemenne az élete vagy nem sebzem, illetve feltölti.
    A másik ami érdekes, Safiya jött velem. És a legutolsó harcnál, volt a keresztúti, a neverwinteri és a homokos part, szóval az utobbinál Safiya feje fölött jelenik meg egy olyan üzenet, hogy 8MB szükséges a javításhoz, ez mi?:D
    Előre is köszönöm a választ!
  • Calver
    nwn2 könyvtárán belül override könyvtárba bepakolod a dialog.tlk kivételével, az megy a főkönyvtárba - előtte csinálj biztonsági másolatot eredetiről.
    utána meg lehet menni nwn2db-re karaktert tervezni és álmatlan éjszakákat "optimizálással" eltölteni
  • Fruta
    Köszi a választ. Nagyon szokatlan, de már orvosolgatom beállításokkal. Még 1 kérdésem volna hogy a kaedrin prc pakkot hogy tudom felrakni? Csak bemásolom a fökönyvtárba?
  • Calver
    *-al tudsz váltani módon között ha fel vannak dobva kiegészítők, én spec exploration-t javaslom, az talán a leghasználhatóbb. azon kívül sajnos nincs - mondjuk nekem annyira spec soha nem volt szörnyű, de néha tud érdekes dolgokat csinálni...
    tényleg, a "szörnyűsége" miben nyilvánul meg annyira? dolgokban "fennakadásokat" leszámítva. (nem szarkazmus, komolyan kérdezem)
  • Fruta
    valami megoldás nincs erre szörnyű kamera kezelésre?
  • Fruta
    Köszi
  • Calver
    rakd fel mindkettőt, alap kampányból nem fogsz változást tapasztalni, csak kapsz pár új kasztot. ajánlott Kaedrin PrC pack feldobása is, #7756-ban ott a link.
  • Fruta
    Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy csak Neverwinter Nights 2-t telepítsem és vigyem végig, mielőtt telepítem a storm of zehir és mask of the betrayer kiegeket?. Vagy nyugodtan felrakhatom mind 2 kieget?
  • Calver
    lesz még Act 2 után is permanensen olyan csapattárs, aki muszáj magunkkal vinni? jelenlegit nem igazán bánom, mert darál két rövidkarddal (és még jobban fog, ha meglesz két feltápolt Icy Blade), de azért jobban örülnék 3 fős csipet-csapatnak. ("harcos/mágus" főkari, Elanee, Qara).
  • Calver
    nem, kivéve a healing, ami egy kicsit feltápolja... de felesleges szvsz.
    attól függ milyen cleric vagy, és h Kaedrin (1.41.4,legfrissebb) féle mod fel van-e dobva.
    pl én SoZ-ban egy "caster" clericcel nyomultam, aki tűzgolyókat hajigált (igaz rosszabbul, mint egy mágus), annak Kaedrin moddal fire és water volt a nyerő. közelharcosnak egynek war (weapon focus) és mondjuk time (haste) a jó, de akár plant (barskin) sem egy rossz választás, bár ha OC-t tolod, kapsz druidát magad mellé.
  • lordbalu
    Sziasztok clerick-nél melyik a leghasznosabb szféra? Vagy az nem befolyásolja mennyire jól gyógyítok?
  • Calver
    van értelme holy damage enchantot rakni fegyverekre?
  • Calver
    ha érdekel, itt a konkrét build
  • steweee
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    köszi, kipróbálom a felállást
  • Calver
    még egy dolog:
    használjátok ezt a csodát. gyakorlatilag Flame Blade-et kivéve *minden* buffolást letud a kétlábú egy kattintással. zseniális.
  • Calver
    nos, sok gondolkodás és morfondírozás után kitaláltam h mi leszek: varázsló.

[napszemüveg fel]

20-as erejű Wood Elf varázsló.

konkrétan kőkemény 12-es intelligenciával. miért? mert közelharcos lesz (van) a lelkem, aki varázslatait csak és kizárólag buffolásra fogja használja - épp ezért afelett nekem pazarlás... 16-ossal kapnék +8 int-et adó cuccal kemény egy darab első és második szintű varázslatot, amik nekem feleslegesek. skillek jól jönnének, de Neeska nélkül is ott van Qara a sok-sok extra pontjával zárat nyitni, csapdákat pedig lehet... "manuálisan" is hatástalanítani. szóval ilyen vicces kis karakter.

konkrét build úgy néz ki, h Wizard (6) -> Swiftblade (10) -> Eldritch Knight (3), 10-esen egy Dragonslayer szint beiktatásával, h legyenek fegyver/páncéljártasságaim - addig meg úgyis hosszúkardok a legjobbak. kicsit feat-szegény a lelkem, de az ára ha közelharcos létedre *minden* szinted varázshasználó kasztban veszed fel, még ha nem is növeli mind CL-t... meg amúgy is, van elég feat-em, még Toughness-re is telik. végére lesz 17 BAB, 19-es CL, és 8-as szintű varázslatok.

most leszek mindjárt 9-es, eddig elképesztően jó, pedig még páncélt sem tudok hordani (igaz Mithral chain shirt-öt legyártani sem), csak kéne már egy +4 int-et adó fejes, mert lassan jönnek 5-ös szintű varázslatok, amiket perpill nem tudok ellőni
  • Calver
    kérdés, hátha...
    most spontán rámjött h kicsit nekiugrok és megnézem h milyen a világ egy Eldritch Knight-al, ellenben valami erősen csípi a szememet, mégpedig hogy kedves kis Tiefling-eknek egy elképesztően kibelezett verziója került be NWN2-be... nem tud valaki modot, ami esetleg megadná ami jár nekik native outsider-ként, avagy: Weapon Proficiency (Martial) feat-et?
    mert így nagyon finoman szólva iszonyatosan gyenge az a faj, pedig ász lenne rendes outsider-ként.
  • tibor16
    sziasztok
    régebben játszottam már vele - de elfelejtettem, hogy be lehet-e állítani a karakter irányítását, hogy ha pl nyomom a w - az előre gombot, arra forduljon a karakter, amerre az egérrel mozgatom a tájat - mint pl egy fps-ben, vagy a DAO-ban. Most az van, hogy a tájat/kamerát elfordítom, de a karakter nem fordul vele...
    Remélem be lehet állítasni?
  • SaGa
    Én is így jártam anno. Úgy vettem, hogy itt a vége...
  • lich
    Hali!
    Kis segítség kéne. Jerro menedéke, démonok beengednek a laborba, Jerro megjelenik, harc, lenyomom, elteleporál, de az átvezetőkben már nem jelenik meg, és nem is jön vissza a laborba. Ott állnak a karakterek, semmi nem történik, és nem is lehet kimenni. Ötlet valaki?
  • cataflam02
    Helló!!!

Valaki nem tud véletlen a játékhoz és a két kieghez magyar végigjátszást ?
    Az első részhez és a két kiegészitőhöz sikerült találnom, de a 2.nem :S

Ha valaki tud akkor pls help !!!

Előre is köszi
  • lexi1004
    Sziasztok!

Olvastam, illetve videókon is láttam, hogy lehetséges a coop mód.
    Engem az érdekelne, hogy ebben a módban is a történet szerint haladunk? És ha esetleg egyikünk akarná folytatni a kalandot, de a másik valamiért nem, akkor lehetséges a folytatás, vagy indítani kell a single játékot?
    Illetve még az érdekelne, hogy csak 2 játékos játszhat, vagy 4 is (kaland módban)?
    Előre is köszönöm a válaszaitokat!
  • Nos
    Sziasztok!

A NWVAULT-on melyik szerintetek a legjobb modul???

Köszi.