Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
És még egy technikai kérdés. A slotokat hogyan lehet kitörölni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Hogy a jó büdös francbe lehet leverni az arénában Lorne-t? Mert pilkk-pakk leverem a HP-ját, de aztán valami õrület miatt sebezhetetlen és bedarálja a törpét. Összesen van nála 3 ital. Elõtte fel kell tápolni? Varázslat ellen is véd ez? Ez az egyetlen út a játékl során? Nem lehet a tárgyalást megnyerni?[\spoiler]

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Carmang
A társak történetei a kaland során majd aktiválódnak, nem fogod eltéveszteni 😊
Amúgy "csak úgy" is beállhat változás, pl valamilyen szituációban valamit válaszolsz, és az valamilyen reakciót vált ki bizonyos társaidból. Ezt ugye írja is a kisablakban. Ha pozitív a változás a fõkarakter irányába, akkor kezdhetsz újabb beszélgetést, ott már lehet, hogy tudsz tovább lépni.

Ha valamelyik társ, kötelezõen foglal slotot a partiban, akkor történet szerint szükség van rá, nem bug.

MrStokes
En ilyen es ehhez hasonlo esetekben a Game Online shop -bol szoktam beszerezni a hianyzo arucikkeket. 😊

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

BEAST
itt van egy jo alap nwn2 craft lista. Storm of Zehirben mar egesz kenyelmes a craftolas, csak tul sok penzunk van 😄
En tegnap rendeltem meg game-tol a kieget, amig megerkezik marad a biztonsagi masolat 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Molnibalage
A késõbbi kiegek kellhetnek egyes modulokhoz amik ingyenesen letölthetõek? Jól láttam, hogy ehhez is van valami expansion pack?

takysoft
eBay

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

[Jakuza]
Meg mindig nem lehet magyarorszagon megvenni a kiegeszitoket ?
Szeretnek mar multizni de nem tudok emiatt, mert kenytelen vagyok a polcos kiegekkel jatszani.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Molnibalage
Van valami oldal ami olyan formában ismerteti a játékot, mint pl. a gothic3.hu?

Molnibalage
Van valami lista arról, hogy a sok felvett cuccot mire lehet használni? Iszonyatos mennyiségû drágakövem és alapanyagom van, de igazán semmit sem érdemes belõlük készíteni.

Erõsebb gyógyitalt miért nem lehet sehol venni?

Molnibalage
Egyébként a társak küldetési mikor aktíválódnak? Eddig a törpe története kezdõdött el és a kocsmai szájkarate után támadtak rám tanoncok a varázslócsaj miatt. A többieknél semmi. A törpénél fingom nincs, hogy mit kellene csinálni egyelõre...
Minddel dumáltam már elég rendesen.

Az is érdekes, hogy az egyik csaj egy ideig free társ volt, de most már slotot foglal...
(Mellesleg talán most õ az egyik legdurvább harcosom.)

tarti19
igen... ign-en azt hiszem...

Molnibalage
Mármint leírásból?

tarti19
Kinéztem mely húrokat kell megpengetni egymás után😛
tudom nem szép, de ez vagyon😛

leváltottam a régi jó crt monitoromat
iyama ls902 ut
nagyon jó kis monitor volt, de már játékra nem használom csak pont a szervergépemen írok rajta most is
tök jól nézett ki rajta minden játék
a mostani tft-n vizsont bár nagyon sok játék szép, pl prey, doom, civilization 4, de hgoy rpg-t is említsek az oblivion is tökéletes, de a neverwinter egy rakás szar ahogy kinéz alatta... 9össze nem lehet hasonlítani a játékélményt, pedig ua max grafon van, 19" 4:3-as 1280*1024 nativ felbontásban használva, élsimítás miegyebek. 1xûen az az érzésem, hogy pixeles lett tõle a grafika, vhogy nem mossa össze a szineket és elválnak. ilyet pl a quake team arénában is látni a piros páncéloknál. érdekes módon csak ott tûnik fel, hogy mennyire elüt a szin a környezettõl
mi okozza ezt?

Molnibalage
Ez pontosan mit takar?

tarti19
Én azt elcsaltam😛😄
Bazi nehéz volt😛

Molnibalage
Na, visszatöltöttem és ment. A 2. fejezetben vagyok már.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A bárdversenyt meg lehet nyerni manuális pengetés nélkül?

Nyugis
egy játékkal kapcsolatban hogy jelenthetnénk ki bármit is? 😄DDDD

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

MrStokes
Azert a mostansag elmentet allasok remelhetoleg mar nem fognak fel ev mulva elcseszodni, ugye?

Bovebben:
Regebben nekem is voltak gondjaim a regi 1 eves mentesekkel, de azt betudtam annak, hogy az alatt az egy ev ota millio menteseket erinto javitas keszult, vagyis valtozott a menett allasok szerkezete, a regieket nem tudja mar helyen kezelni a jatek.

Ez valamilyen szinten elfogadott es rendben is van. Kerdes, hogy meg mindig tortennek-e javitasok a mentesekre vonatkozoan.

Szoval kijelenhetjuk-e, hogy elerkeztunk egy olyan ponthoz, ahonnan kezdve mar nem fognak jelentosen valtozni a metesek, es a felhasznalo ezentul nyugodt szivvel letoltheti-e a mindenkori uj patch-et, avagy meg mindig az a tuti, hogy miutan az ember elkezdett egy uj jatekot, akkor utana mar ne engedelyezze az online patch-elest?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Nyugis
a játéknál a patchelések miatt igen komolyn verzió különbségek vannak. tehát ha te anno feltetted a werezt és most az eredetit patchelted fel akkor lehet hogy üti egymást. Bár itt vannak spilerek akik ebben a kérdésben jártasabbak, õk talán jobban tudják.

amikor kezdtem akkor warezról szedtem le, de most eredetivel próbáltam, lehet hogy a 2 különbözõ verzió miatt a mentéseim elbaszódtak és kezdhetem elölrõl?
Molnibalage
Nekem eddig az elsõ gondom most akadt. A luskani kémeket a kikötõbõl el kellene távolítani. Egy nevesített szereplõ marad ott, õ levertem pirosig és dumálni kellene vele. A gond az, hogy nem történik meg a duma... Akkor most mit tehet az ember? Van egy eredeti gammám és a kiadás után 2,5 évvel nem lehet rendesen végigtolni?

Nyugis
eredeti a gaméd?

Hát megmondom öszintén hányok ettõl a játéktól.
Fél éve abbahagytam a game-t, most ismét felraktam és a régi mentéseimmel folytatni akartam és hemzseg a hibáktól, a világtérképen nem tudok utazni mert nem jelöli a térképen a lehetõségeket, egy küldetés után a városörség parancsnoka elküld a fenébe pedig az informátort leszállítottam. Nagy reményekkel indultam ismét a játéknak de csalódtam, egy nagy hulladék. Nem hiszem, hogy ilyen technikai színvonal mellett megengedhetõek lennének az adott hibák, szégyen, de lehet csak én gondolom így. Bocs mindenkitõl. Ja és csak 5x sikerült elindítanom. gááááááááz
Hm... pedig nekem patchel a magyarítással is.
nem tudja valaki honnan lehet letolteni az eredeti dialog tlk-t mert ugye felulirtam a magyarral es az a gond hogy ugy nem patchel:S nincs kedvem emiatt ujra telepiteni:S

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Na végre! 😊 ... Sajnos néha csinál az NWN2 ilyen hülye bugokat. Pedig már rengeteg patch volt rá 😛
lipovics
Mindegyik csapattársra nyomtam egy kövess parancsot és megjavultak.
lipovics
Ez sem oldotta meg, nem piros.
Újratelepítem az utolsó patch-et.
lipovics
Megpróbálom, köszi!
lipovics
Az AI be van kapcsolva!
Valószínûleg véletlenül letiltottad õket, ezért mehetsz csak egydül. 😊 A pihenés kapcsolója mellett van ez a kis mód. (Ha be van kapcsolva, akkor piros színû.) Vagy ha nem tiltottad le õket, akkor a másik megoldás az, hogy jobb egérgomb a karaktereden, és 'követés' (follow). De szerintem az elsõ lesz a te problémád...
takysoft
lehet, h kikapcsolatad az AI-jukat.
nemtom már h hol lehet kapcsolgatni, de a többiek majd megmondják.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

lipovics
Srácok!

Van egy kis gondom. Harmadik chapter felénél járok és meghülyültek a társak. Nem mozdulnak, nem harcolnak, nem csinálnak az ég világon semmit.
Mit javasoltok, mit próbáljak ki? Esetleg elállítottam valamit?
lipovics
Nekem megoldotta a problémát a diretcx hack!
Kéne egy kis segítség. Nekem is ez a win 7-es problémám van hogy ki ír egy errort. A neten találtam is rá megoldást (ezt a dxdiagn.dll át másolást) elösször nem tudtam hozzá nyúlni de sikerült át is másoltam és a játék még mindig ezt a hibát írogatja ki.
Molnibalage
Azon vagyok...

Carmang
Szerintem mindig a saját hõs értékei számítanak párbeszédnél.

A fireballos dolgo viszont nem bug, hanem fícsõr 😊
Normal fokozaton nem sebzi a partit a területre ható saját varázslat. Hard fokozaton már igen.

Molnibalage
Köszi.

Viszont valami nem tûnik igaznak. Mikor beszélek mintha mindig a fõhõs értéke számítana.

Az NWN1 "hibáit" a második rész sem javította. A sebzõ, AC növelõ és pár immunitást adó spelleken kívûl a "trükkös" spellek semmire sem jó a többi (szerintem).

A történet és hangulat viszont olyan, amit elvártam. Király.

Az is érdekes, hogy D&D harcore szinten nyomom, de a fireball nem sebzi a társakat és mintha a többi területre ható speel sem. Ez bug?

Nem. Ez a mozgás a védekezésre (parry-fegyverrel hárít és dodge-elhajlás) vonatkozik, illetve a varázslatokra. Minél nagyobb ez a levonás, annál nagyobb a rontási esély varázslásokkor.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Molnibalage
Köszi. A mozgás értéke az a karakterlapon rajta van valahol? Ez azt jelenti, hogy adott idõ alatt kevesebbet megy a karakter, mintha pl. be lenne kapcsolva a searcg vagy lopakodás mód?

1, Annak a karakternek számít ezen értékek, akivel kezdeményezed a beszélgetést.

4, Oda a varázslatok mennek. Oda közvetlen csak a varázskönyvön keresztül tudsz tenni. Mi értelme ennek a barnak? A kényelem.

5, a védelemhez az és a mozgásból vesz le. Kicsit rosszul van fogalmazva.

7, A pihenés változó hosszúságú. A csapatod által elszenvedett sebzéstõl függ, ohgy mennyit pihensz. 1 óra pihenéssel a varázslatok is feltöltõdnek és 1 óránál kevesebb pihenés nincs.

Többire nem tudom a válasz sajnos. Talán a földre jobbklikkhez, hogy mikor bejön az a kör, ráviszed az egeret és kiírja, hogy mi az.

Talán még a jobbfelsõ sarokban megjelenített villámnézet, mely megmutatja a legutóbb interakcióba lépett dolgot (levertél egy szörnyet vagy használtál valamit). Lényegi dolga nincs neki és nem is szoktam nézni.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Molnibalage
Lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni.

Amikor beszélek az emberekkel és diplomácia, blöff, stb. skillt kell használni akkor mindig az általam létrehozott karakter értéke számít? Ha igen, akkor mi haszna van, hogy a többi karakternek magas értéke van?

Alaphelyzetben van az irányítási beállíás mindenhol asszem. Mikkor jobbkikkel a földre klkkelek akkor ott lesz egy fehér vagy vörös kör. Ez mit jelent? Mire jó?

A képernyõ felsõ részén idõnként egy négyzetben a legultojára használt tárgy jelenik meg, vagy egy lény és HP csíkja vagy az én egyik emberem. Mire jó ez?

Valamelyik billentyú lenyomására egy quickslot rendszer jelentik meg a minimap alatt. Semmit nem tudtam betenni oda és nem is értem, hogy mire kellhet, mikor a lenti sorban van 12 lehetõség és 10 oldal.

A pajzsoknál az elsõ sorban az ismertetés kiírja, hogy + ennyi valamihez amit nem emlékszem. Aztán alatta meg levonás a vértbõl van asszem kiírva. Ez mit jelent? A törpének odaadtam a pajzsot és nõtt az AC. Akkor a levonás az mire vonatkozik?

A skillek azon értékét sem látom, ami arra vonatkozna, hogy egy adott skill check estén mennyi a rank (asszem így hívták az NWN1-ben) értéke.

A pihenések ellenére nem látom, hogy az idõ hogyan telik. 1 pihenés az hány óra? Számtalanszor pihentem, de az Arató kupa nem töltõdik fel. Az egyes helyszíneken mindig nappal vagy éjszaka van?

Elõre is köszi a segítséget.

A játék hangulata király, olyan amire számítottam. A gond talán az, hogy megint a harcos kasztúak túl táposak a varázslóhoz képest alacsony szinten.

Végigjátszottam, de már nagyon régen, és eléggé komplex volt, hogy ennyire részletesen emlékezzek rá. Viszont elég részletes segítség van hozzá angulul (25 oldal), ott van a legfrisebb modul mellett a rarban nwvaulton.
Molnibalage
Az elsõ rész kapcsán a Tortured Hearts modult próbáltam még ki. Azt sem tudtam sajnos végigtolni. Azt megcsinálta valaki? Ott akadtam el, hogy a hídon kellett volna átmenni ami nem volt. Azt leszmítva minden megvolt. Az volt életem egyik legjobb játéka, félelmetes, hogy a készítõje (magyar volt!) miker megcsinált benne.

(Bocs, az OFF-ért.)

takysoft
igaz, csak olyan bugos, hogy az valami fájdalmas XD
de amúgy tényleg nagyon jó.

Molnibalage
Az elsõ rész 2. kiegéjt az végigtoltam és az elsõ résszel nagyon sokat játszottam, csak vinyóhalál miatt soha nem vittem végig, csak a 4. fejezet elejéig jutottam el. 3-szor. 😊

A tesó végigtolta az összeset, de sajnos már nem nagyon emlékszem a sztorira. Az elsõ részben egy küldetés volt amit nem tudtam megcsinálni. Luskanban egy gépet kellett volna alkatrészekkel megjavítani. Egy darabot soha nem találtam meg. (Az elsõ fejezetben is volt egy érdekes küldetés, a Temple of Tyr, ha jól emlékszem.)

Nyugis
ez csak a kezdet.. aztán jönnek a kiegek szépen sorban megunhatatlanul.
Briliáns ez a játék. egyszerûen nincs rá jobb szó!

Fenrir
Nocsak, rákaptál egy kis igazi rpg-re? 😊

A halál csupán a kezdet...