Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, jól látjátok. Hosszú idõ után újra van remény rá, hogy magyarul élvezhessétek a NwN2 kiegészítõit. Találtam egy editort, amivel a TLK fájlt meg tudom nyitni és át tudom írni az angol szöveget magyarra. Teszteltük, mûködik ékezetekkel mindennel 😊
Mivel az alapjáték jelenlegi fordítása nem kompatibilis a kiegészítõkkel és a legújabb patchekkel, ez lesz az elsõ, amit megcsinálok majd. Kicsit macerás, ugyanis 4950 Word oldalnyi szöveg van összesen (ebbe még 2 kiegészítõ nincs benne), igaz sok üres oldal is van, de a már lefordított részeket külön külön be kell tenni az új dialog.tlk fájlba. De legalább közben átnézem.

Weboldalunk: http://rocsikteam.co.cc

Ryleh
tehat ha sikerult beroffenteni,akkor pls egy install readme-t ide😊)
a fontok is jopofak,a zene pack-ok is ok volt,tulkeppen ki is irta,hogy Succes,azaz mar majdnem indult a game...aztan puff.
talan probald meg mind2 kieggel,bar csak az elsot keri..(remelem nem a szutyok win7 kavar,mert nem igazan game-barat OS.((

oks, már szedem

Ryleh
a link,es azonbelul a forum,reg nem kell

itt

ha sikerul beizzitanod,akkor pls ird le,hogyan,,(nekem karigeneralas utan desktop)
elvileg csak a Mob-ot keri,a masik kieget nem,,de ki tudja😊)

ezt hol lehet letölteni ? mert én csak ismertetõt látok az oldalán. amúgy kérdeztem hónapokkal ezelõtt is hogy mit lehet róla tudni, mert tavaly tél felé valaki már beharangozta a fórumon. sõt, kérdzetem idõközben azt is, hogy más korábbi nagy játékok adaptációja nincs e készülõben. pl baldurs gate stb.

Jakuza001
Szerintem ez nem kicsit jobb 😄 http://nwn2db.com/builds.php

Ryleh
sajna nem volt,,
mod elindult,aztan desktop...(remelem,csak a win7 miatt ily car,pl Total war-oknal is a modolt verzioknal szinten desktop.)
akit erdekel a MOD:
Planescape Mod NWN2+Mob alá

IMYke2.0.0.0
Kell lennie a MOD mellett egy "readme.txt"-nek, vagy valami hasonló leírásnak...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ryleh
sziasztok.
meg sosem telepitettem MOD-ot.
a Planescape Torment egyik modja muxik NWN2+Mob alatt,de nem exe-s,es nincs infom,a hogyanokrol....
szoval hova masoljam,tegyem be a kicsomagolt (1gb)adatokat?

Calver
+statot 4 szintenként kapsz, monkoknál mind dex mind wis beleszámít az AC-ba, és szerintem egy "neverwinter nights 2 manual" guglizással simán találsz kézikönyvet

"The trees move. Do you not see it?"

Carmang
Kellene egy kis Lore.
Szintlépésnél milyen gyakran lehet az Erõ/Intelligencia/stb tulajdonságokat növelni? (elég ritkán, azt észre vettem).
Illetve Monk-nál a Dexterity, vagy a Wisdom számít az Armor-ba? Vagy más valami? Gugliztam össze-vissza, de nem találtam megnyugtató megoldást, ezekért a kérdésekért viszont nem venném meg a hivatalos kézikönyvet 😊

TVelvet
Gyertek az újra meg nyílt dalakorára minél többen!

IP direct connect : szsz-hatvan.homeip.net

NWN 1
Carmang
😄DDD

Közben megoldódott. Rágugliztam a problémára, és a hivatalos fórum igen hasznosnak bizonyult. Aztán végül is a sokadik reload alkalmával egyszer csak megjelent az avatár. Tovább is lendültem, most már csak Garius, meg a King of Shadows van hátra.
Az Obsidian meg szégyellhetné magát, hogy ennyi peccs után sem tudtak ilyen kritikus bugokat kijavítani...

Nyugis
igyál meg egy sört (vagy kettõt), feküdj le aludj egyet, aztán majd csak lesz valahogy! <#idiota>

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

Carmang
Asszem bugba futottam. A Keep udvarán zajló csatánál járok, amikor is az undead hordák lemészárlása után megjelenik Garius, és megidézi a King of Shadows avatarját. Namost nálam az avatar nem jelenik meg. Csak Gariussal tudok harcolni, õ viszont legyõzhetetlen...
Korábbi mentésbõl visszatöltés sem segített.
Bármi ötlet, hogy ne dobjam el az eddigi játékidõt?

Elvileg ha nem halálos sebtõl ájul el a karakter mentõdobással fölkelhet, lehet azt akarja jelenteni.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Carmang
Valaki meg tudná mondani, hogy mit takarnak a számok a karakter portréján, ha meghal? A portré bal felsõ sarkában fehérrel, a jobb alsóban pirossal van negatív szám.
Illetve érdekelne, hogy lehet-e bizonyos helyeken party-t cserélni, valamilyen billentyû paranccsal, amit eddig nem vettem észre (nem konzolba belépõs hekkelés érdekel). Én pl teljesen elfogadhatónak tartanám, ha a Keep-en belül bármikor lehetne party-t váltani, nem csak a világtérképre kilépõ pontnál.

tudok angolul, de nem világos mit is tartalmaz a doboz

amúgy valakinek vmi infója arról, hogy régebbi szerepjátékok átiratai megjelentek e már az nwn2 motorja alatt ? volt többrõl is szó korábban hogy készülõben vannak, úgy mint baldurs gate vmelyik epizódja, illetve planetscape torment...

IMYke2.0.0.0
Ha megmondod, hogy melyik kiadásról van szó, és mennyiért akarsz megválni az 5 darab közül egyiktõl, akkor lehet, hogy meg tudsz gyõzni 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Sajnos, a "Törvényes jó" kiadást nem láttam sehol...

Pusztulj gonosz!

Ejj, ha akkor lett volna keresetem, akkor tuti beszereztem volna egy CE-t ebbõl. <#szomoru1>

Nyugis
nos, anno odáig voltam érte és ezt nem is titkoltam..
és erre fel ajándékba kaptam 5!! azaz öt darabot. 😄
szerinted? 😉

IMYke2.0.0.0
Miért szabadulnál tõle? Hiszen egy kincs...
Én amúgy erre ácsingózom:

KLIKK

Nyugis
bontatlan! 😄

IMYke2.0.0.0
Állapota?

Nyugis
nekem van egy eladó original alapjátékom. nwn2.
ha valakit érdekel privibe beszéljük meg.

Valószínûleg az lesz belõle. Egész jó árban vannak, szerintem olcsóbb is.

IMYke2.0.0.0
Csak külföldrõl tudod megrendelni õket. game.co.uk-n elfogytak, de néha vannak - amúgy meg eBay, Amazon...

Hülye kérdés következik: valakinek megvan eredetibe a két kiegészítõ lemez? Mintha bojkottálták volna õket, CDG meg 576 nem árulja, Media Markt honlapján nincs keresõ, majd megyek megnézem az áruházban, ha lesz idõm.

Carmang
Ti hogyan harcoltok alacsony szintû karakterrel? Indítottam egy Monkot, most lv5, Neeshka nemrég csatlakozott. A temetõt járom az eltûnt õrjáratok felkutatása miatt, de a csontik, zombik marha nehéz harcot csinálnak nekem. Folyton védett helyre menni pihenni meg unalmas, potion meg nincs nálam elég mennyiségû (venni alig lehet, találni szintén).
Valami hatásosabb módszer kellene.

barBÁR !!!!! ki látott már dalra fakadó kannibál harcost, vagy éppen vörös sárkányhüllõvé váló mocsári vadembert 😊

BEAST
vagy nezelodj errefele 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Calver
mondjuk 1 szint Bárd és 10 szintnyi Red Dragon Disciple, esetleg egy kis Fighter/Weapon Master. errefelé nézelõdj, biztos találsz valami szimpatikusat.

"The trees move. Do you not see it?"

Barbárral Milyen multi kasztot érdemes választani.
mojduk azért mert egyhónapja pesten vagyok munka miatt, és itt csak mobilnetem van a gépen. lassú is úgy de fõleg mexakad......

lényegesen 1xûbb volt torrenten kijelölni este, aztán másnap délutánra le is szedte mire hazaértem munkából

MerlinW
Launcher miért nem jó? Ott az update gomb, feltelepíti az összes javítást automatikusan. Többször kell elindítani, amíg elnem jut az 1.23xx-ig.

[merlinw.org]

én torrenten találtam elfogadható kiszerelésben, 6 kisebbet kell egymás után telepíteni a végsõ verzióig, aztán mehet rá a misteryes of westgate is.

kérdés :

magyar nyelvû TELJES végigjátszásról tud vki ?

Megszereztem a játékot és végig szeretném vinni de kéne patch.
köszönöm a segítséget, így már o.k. a dolog ! 😊

Lehet meglévõ fegyvert feljavítani mágiával. Erre vannak a crafting receptek.
Egy tárgyon maximum 3 effekt lehet (ebbe beleszámít például az enchantment bonus, de speciális anyag esetén annak a bonusza is).

Odamész a Magicians Workbench-hez egy olyan karakterrel aki tud varázsolni (lehet scroll-ról is nyomatni a varázslatot) és rendelkezik a Create Magical Arms and Armor feat-el.

Beteszed a cuccokat (fegyver vagy páncél és a receptben leírt hozzávalók amik valamilyen esszenciákat igényelnek és drágakövet) a workbench-be és rávarázsolod a karaktereddel a receptben megadott varázslatot. Így már kész is a varázstárgyad.

Ha akarod felvaíthatod például a Bone Phoenix fegyvert is, hogy például ne +1-es legyen, hanem teszemazt +5-ös (ehhez kell 15-ös szint, Glowing Power Essence, Glowing Air Essence, Blue diamond és végül egy Light varázslatot kell nyomatni a munkapadra). Mi több, még mindig marad egy lehetõséged valami extra hozzáadására is.

Itt megtalálod kategóriákba szedve az alapjátékban létrehozható varázstárgyak receptjeinek leírását. Ugyanezen az oldalon meglelheted a Mask of the Betrayer tárgykészítési metódusait és receptjeit, akárcsak a Storm of Zehir receptjeit.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

BEAST
Sosem crafterkedtem, sajnos ezt nem tudom. Viszont en arral ennek kivancsi, hogy (mint az elso nwn-ben) itt is lehet craftolas utjan valtoztatni az egyes itemek kinezeten?

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

A SoZ-ban van ilyen, illetve az NWN Vaultról elhet letölteni olyan modot, ami kiterjeszti ezt a lehetõséget az alapjátékra is, bár az nem sikerült tökéletesen. Vannak munkapadot, amiken dolgozhatsz (fegyver készítõ, mágia buheráló, alkimista), meg receptek, amiket meg kell venni, plusz alapanyagok, amikbõl dogozhatsz. Az enchantoláshoz esszenciákat kell találnod. Többféle van, összevonhatók, szétbonthatók, átalakíthatók.

olyan kérdésem lenne, hogy ha pl egy fegyvert akarok enchantolni, akkor azt ebben a játékban meg tudom e tenni. pl a törpén a bone phoenix-el verexik egyenlõre. de szintlépéskor adtam neki olyan tulajdonságot hogy monkey grip, amivel kétkezes fegyót tud egykézzel forgatni kis malus-szal. ezt a darksteel warmace lenne, amit highcliff romok kazamatáiban lehet szerezni az egyik szervezkedõ sötét paptól. nade az hiába kétkezes, csak +1 enchantja van electrical damagéval, a bone p. meg +1 bludgeoning, +1-6d fire damage, így hiába az 1-12d vs. 1-8d különbség, összességében mégis a bone p. az erõsebb.

na lényegre török, hogy tudnám a "sima" fegyvereket erõsebbé kovácsolni ? vagy kinél ? arra már rájöttem, hogy pl egy alchemist firét nem csak eldobni lehet, hanem egy fegyveren használra ideiglenes tûzsebzést is tud adni...

ja ezt a fos oldalt én is megtaláltam a buzi sokféle nyelvû összevissza peccsel. muszály voltam torrenten keresni egy normálisat, ami angol nyelvû és sorban vannak. 6 db van, mert vmi idióta nem birta volna már összefûzni hogy az alap + mask + zefír utáni 14.20.1541 normál telepítés utáni verziót felnyomná egy installal 1.23.1765-re. na mindegy, akkor így csináltam egy biztonsági másolattal külön vinyóm, mert volt peccs aminél kiírta hogy nem validate... amúgy egész sokminden változott , a megjelenéshez képest már zefír peccselése is hihetetlen sokat fejlõdött a kameramozgás és a játék sebessége, de amúgy az AI még mindig tök hülye, és a társaink is gagyik. mert én real timében szeretek jáccani, nem állítgatom meg sose, vagy legalábbis igazán ritkán, úgy izgalmasabb, és a játék is nehezebbé válik

MerlinW
Itt vannak a patch-ek, de már 1.23-nál járunk, azt pedig a launcher letölti magától. Ha downgrade-elni szeretnéd, akkor nem szóltam😊

[merlinw.org]

Nem, ez azt jelenti, hogy ha trollokba futsz akkor mindenképp olyat használj, ami savval és/vagy tûzzel is sebez, a sima fegyverek sebzését gyorsabban regenerálják, mint ahogy bekapják. Mások ellen is használhatóak természetesen, de ha olyannal akadsz össze, akire meg a hideg vagy az elektromosság hat, arra az idõre érdemes kicserélni egy olyanra. Normál ellenfelekre meg bármelyiket használhatod, megkapják a fizikai és az egyéb sebzéseket is...

pár dolog nem világos :

http://www.freespace.hu/nwnhu/index.php?menudo=nwn2walk#gn

innét a hint

A karakterek minden szintlépésénél állandó ponttal nõ az életerõ, a kari osztályától függõen. (Ami azt jelenti, hogy az életerõpont növekedése nem véletlenszerû, úgy ahogy a Neverwinter Nights - ban volt.)

- tehát mindegy hogy éppen fertõzött e, vagy vannak e rajta constitution növelõ varázstárgyak ? mondjuk ez logikus húzás...

Ha találsz egy fegyvert ami tûz vagy sav sebzést okoz (mint a Csont Fõnix a Mocsár Barlangban), akkor azt csak akkor használd, ha trollokba futsz. Csak a tûz és a sav végez a trollokkal.

- ezt nem tudom értelmezni. vagyis amúgy miért ne használnám, másokon senkin nem fog a +1d6 tûzsebzés pluszban sebezni ? ahhoz képest egész jókat üt a törpém kezében...

1.22-es peccshez vki link ? angolt természetesen..... nagyon fontos lenne !

újat kezdtem. most mûködik a fáklya, vmi apróbb bug lehetettt akkor

újat kezdtem, most jó a fáklya. vmilyen apró bug lehetett...

ok

akkor bug

köszi