Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kézbeveszed, ég. Legalábbis nekem nem kellett meggyújtani sosem. Igaz, ritkán használom, mert nem éreztem még szükségét sehol, csak kipróbáltam...

A puppet master beállítás azt jelenti, hogy bábuként, csak azt csinálja, amit direktben mondasz neki. Azaz, mindig irányítanod kell, másképp csak áll és néz maga elé.

ja igen, a fáklya hogy gyullad meg ? én akárhol veszem elõ, nem ég. kell hozzá vmi gyújtúszerszám is van mi a fene ? legmagasabbra peccselve a játék, két nagy kieg rajta....

Nox? http://en.wikipedia.org/wiki/Nox_(video_game) ez egy jo jatek volt valoban 😊

ja és még annyit, hogy a segítõknek milyen beállításokat érdemes adni. a puppet masterre gondolok, amirõl nem nagyon tudom hogy micsoda. illetve az a bajom, hogy ha messzirõl találat éri õket, akor mint az õrültek szétszóródva rárontanak az ellenre mindenféle összetartás és ész nélkül, akár különbõzõ irányokban. erre kéne vmi, hogy ilyen kis nyil meg ilyesmi találatok ellen stand ground.... hiába a defend master...

amúgy igen, vmikor régmúltban volt egy olyan játék aminek nem ugrik be a neve, de az elején az elsõ ellenfelek ilyen fehér kaszáspókok voltak . vmi ficsúrral kezdünk, aki visszamegy a múltba és ott válik késõbb hõssé. a végén volt benne olyan diszkosz, mint a krull bólygóban. na emlékeim szerint ott volt olyan, hogy ha vkinek nagyon beszóltál, akkor olyan erõvel kellett szembenézni, pl egy király vagy fõvarázsló esetében, ahol lehetetlen volt a gyõzelem.

ezek azért hiányoznak a kaladjátékoktól, az nwn-ben is az volt a léyneg, hogy mindenkit ki lehetett kivételn nélkül irtani, semmi realitása hogy pl vannak dolgok amiket nem tehetünk meg, mert akkora bajd zúdít a nyakunkba.

más, vki írjon már nekem a legalapvetõbb kovácsolási recepteket és potionokat !

még sose csináltam egyet sem....

rtfmZoli
A Diabló nekem meg túl hent alapú, és nem szakítják meg érzelmi/szerelmi szálak, vicces/elgondolkodtató párbeszédek, egyébként is a D&D mágia, és harcrendszere sokkal kiforrottabb; kifinomultabb, mint amiket felsoroltál.(Baldur's Gate-ezés közben mondjuk támadt néhány ötletem, hogy bárcsak lehetne varázslatokat kutatni, és azokat használni, vagy olyan varázslatokat kihasználni, amik a D&D kézikönyvben benne vannak, de a játékban nem)
Az rpg-kben néha hentelni támad kedvem, máskor pedig questelni/nyomozni/a társak történetét kibogozni.

Hmm...

Az NWN nem hent (hack and slash), hanem vérbeli RPG. Különösen a MoB. Nagyon ott kell lenni a döntésekkel, különben nagyon hamar, nagyon sötét véget érsz. Az én gondom inkéább az, hogy nagyon kevés olyan lehetõség van, amikor harc nélkül is tovább lehet jutni a sztoriban.
Aki sok gyenge ellenfelet akar erõs partinak, az játszon TorchLight-ot vagy Diablot. Azok errõl szólnak, az NWN-ok nem...

rtfmZoli
Egy idõ után monoton tud lenni, ezért kell idõnkét jó questekkel megszakítani, majd lehet folytatni a végkifejletig 😊

erdekes en meg pont azert nem szerettem iwd-t mert tul sok votl a harc benne 😊

rtfmZoli
Azért az az érzés, hogy 4-6 emberrel/orkkal/elfel/.. akár 100 szimpla ellenséget is meg tudok ölni magas szinten, az semmihez sem fogható. Tud valaki ilyen modot, ami rendesen ki van dolgozva az, hogy korlátlans számban jönnek az alacsony szintû ellenfelek a magas szintû karaktereid ellen? (RTS-ben hasonló a survival map/mod)

rtfmZoli
Csak néha kicsit darkos, de nekem is az tetszik a legjobban, a 30-as szintlimit miatt, bár elviseltem volna több hentet is a sok küldetés mellett(igaz nagyon jól ki vannak dolgozva, de néha nem árt érezni a half-god powert)
A Storm of Zehirben már kicsit jobb volt, csak ott meg a random encounternél kevés az ellen. Nem tud valaki valami jó modot Storm of Zehirhez, amiért érdemes újrajátszani?
Nekem az Icewind Dale1-2 rengeteg ellenfele tetszett, nameg a Baldur's Gate 2 (fõleg a drow város kipucolása)

Colt17
Hy all!Nem eredeti játékkal lehetséges a multiplayer?Esetleg valaki nem szokott Hamachi-n játszani?Válaszotokat elõre is köszönöm.

Sir Quno Jedi
Szvsz. messze a legjobb rész. Legközelebb áll egy valós ütõs sztorihoz és valós színvonalas szerepjátékhoz (nem afféle primitív xp-treasure-artifact).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

MerlinW
Pont emiatt nem játszottam végig a MoB-ot. S talán a MoB miatt nem játszottam a többi kegészítõvel sem utána😊

[merlinw.org]

Sir Quno Jedi
A betrayerben sok a szöveg, sok a filozófálgatás és az utalás vallásokra, Istenekre, mitológiára, teológiára, a világ történelmére stb. Nagyon nehéz és körülményes lenne lefordítani (és sokban sérülhetne az eredeti mondanivaló). Erõsen moralizálós, erkölcsfeszegetõs kérdésekre épül, amiket nehéz megválaszolni még egy ilyen fantasy világban is/se.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

IMYke2.0.0.0
Sajnos, idõm nincs...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

tibor16
Kááááár, mert a Mask of the Betrayer-hez kerestem a magyrosítást, gondoltam, ennyi idõ alatt csak eszébe jutott valakinek - khhmmmm - IMYKE?
Ez a játék nagyon megérdemelné...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Létezik valami LostDales szerû magyar szerver a játékhoz?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

MerlinW
Tomtom.. SaGa írta hogy látott, csak vírusos az oldal, oszt gondoltam megmentem nektek Linuxról.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Jól láttad, mert nincsenek.
A Magyarítások Portál fórumában is azt keresik, kérik... esélytelenül.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
Kaspersky nem rinyált Win alatt... Linuxon néztem az oldalt, a második rész kiegészitõinek fordításának nyomát sem láttam.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Sajnos:

...igaz.

Sziasztok,egy amator kerdesem lenne,most lanba szeretnenk jatszani a jatekot,2-en a singel reszet,ez nem eredeti cd-key-el is menni fog?,mert egy eredeti jatekom van egy cd-key-el.
Elore is koszi.

Jimi Hendrix

Az oldalon van trójai az összes víruskeresõ szerint...
Itt...

MerlinW
Linket pls, megnézem, letöltöm, kipucolom, feltöltöm😊

[merlinw.org]

Vannak, csak nem teljesek. A MotB-nek talán 95%-os, a SoZ-nak meg úgy 70? Dajna valami trójai lakik a magyarítók oldalán, így nehéz megnézni az aktuális állapotot. Linux alól veszélytelen, de Windows esetén necces...

MerlinW
Csak az elsõ rész kiegészítõihez, ehhez nincsenek.

[merlinw.org]

A kiegészítõkhöz van magyarosítás.<#eplus2>
illetve ha atirod hogy a /temp dired ne a c:-n legyen akkor az is megoldas (ha esetleg nem tudsz tobb helyet kicsikarni a c:-bol) lentebb ott a kep merre tudod megtenni😛

MerlinW
Ott a gond. Minimum 2-3GB-nak kell lennie a rendszermeghajtón. NWN 1GB-ot megzabál játék közben (oda tömörítgeti ideiglenesen a dolgait)

[merlinw.org]

elírtam! 0,99 GB a c:-n
a c:-n 99 GB van. Megtaláltam hova menti, csinált az összes mentésnek külön mappát, de amelyiket nem mentette el, azt üresen hagyta.
c:-n is van eleg hely?

Carmang
Ha jól emlékszem, akkor a Documents & Settings-ben a My Games könyvtárba ment.

Sziasztok! Az lenne a problémám, h amikor menteni akarok, kiírja, h nincs elég hely a merevlemezen, ezért nem menti el, pedig van elég hely, sõt ha régebbi mentésre mentek, akkor azt is törli. Kinyomoztam, h elvileg a save mappába kéne tennie, de nekem olyanom sincs. Mit csináljak???
rtfmZoli
Sziasztok! Tud valaki MoB-hez, vagy SoZ-hez valami jó modot, ami hosszú, és nem online kell játszani?

nekem az 1.20.1541-es peccsel fut

Carmang
Azért a 3D ma már alapvetõen hozzátartozik bármilyen játékhoz, a hangulathoz is sokat ad, és segíti a játékot, hogy úgy látod át a szituációt ahogy akarod (akarnád).
Viszont a kamerát korlátozó beállításokkal ezt haza lehet vágni.

Pl nekem úgy tetszik, hogy ha rajta van a kamera egy szereplõn, akkor én olyan ránézõ szöget, és távolságot állítsak be amilyet akarok. Valamiért nWN-ben ezt felülbírálták, pl ha forgatom a kamerát, és egy falba "ütközök", akkor a kamera "nem megy keresztül" a falon, hanem azon végighaladva változtatja a távolságát a karakterhez képest (belsõ terekben, hegyekben gyakori).
Egy csomó más játékban meg tudják csinálni, hogy ilyen esetben a kamera átmegy a falon, a fal átlátszó lesz (hiszen továbbra is a karaktert akarom látni nem a falat). A kamera és a szereplõ közti távolság pedig annyi amennyit én állítottam be.
Nem tudom milyen megfontolásból nem így csinálták az NWN-ben is.

Hmm valami zavart érzek az erõmben. IWD igaz nem 3D, de ott sem követi a kamera a karit. Hanem egy területen belül mozog. Így értettem. 😊

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Szerintem is jobb az ál-3D (izometrikus). Szebben meg lehet rajzolni a pályákat és nem kell akkora erõforrás.

Lást a Temple of Elemental Evilt is (Greyhawk). Nagyon szép kis játék.

Nem lehet úgy játszani? Nem tudom szeritnem az NWN1-2 tiszta IWD. Mármint kameramozgatásra. Én úgy szoktam ,hogy A=balra forog, D=jobbra forog, többit egérrel. Ja és én teljesen ki-zoomolok, úgy szeretem.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Hogy játszottam -e vele? 1-2x, de a BG sorozatot isten tudja hányszor lenyomtam, az meg kinézetre, irányításra ugyanaz, mint az ID. Namost jó, hogy mondod, hogy játsszam úgy, nekem pont az a bajom, hogy nem lehet úgy játszani...

Mondjuk amúgy ha rajtam múlna - még jó, hogy nem rajtam múlik, mi? 😊 - akkor ezek a szerepjátékok még ma is izometrikus nézetûek lennének, attól még gyönyörûen meg lehet rajzolni a dolgokat.

De mint ígértem, maholnap felrakom újra az NWN2-t, és teszek vele még 1 próbát.

hanyas patch-tõl van ez? mert szerintem nálam fent volt az utsó is, de lehet, hogy tévedek...

rtfmZoli
Természetesen hardcore-ban nyomom

Nem tudom mennyire jó az a párosítás. Wizard karaktert egyáltalán nem indítottam még, nem volt rá szükség. Normál kampányok során (jó, a SoZ esetében nem) úgyis lesz mellettünk wizard. Jobb szeretem a harciasabb delivenseket némi extra különlegességgel, minimális mágiával.

A pale master critical hit immunitása is ugyanilyen dolog. Nem volt még rá szükségem. Olyan gyakran nem csúszik be a critical hit hogy el kelljen gondolkodni az ellene való védekezésen. Meg aztán ha már mi képesek vagyunk ilyesmire akkro az ellenfeleknek is legyen meg rá az esélyük. Így sem olyan nehéz a játék. Mondjuk PvP terén nincs tapasztaltom, mert nem multizok.

Meg aztán ha valaki normál fokozaton játszik, nem kap tényelges critical találatot mert az ki van kapcsolva. Csak hardcore vagy annál nehezebb fokozatban van tényleges critical hit, meg friendly fire (mondjuk így izgalmas a játék).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

rtfmZoli
Csak a kéksárkány után valami izgalmasabb ellenfelet kerestem, úgy látszik túl izgalmas 😊
Még valami a drow Pale Master/Wizard párosítás mennyire nyerõ? Mert ahogy megfigyeltem nagyon lassan kapja a Wizard varázslatokat, viszont a critical hit immunitás jó lehet a Pale Master vonalon.
Ja most kerestem rá, és van fix az overland mappon történõ hosszútávú buffok eltûnésére:
http://nwvault.ign.com/View.php?view=NWN2Scripts.Detail&id=247

egy jó ideje, legalább ebgy év e hogy megjelent olyan peccs, amivel már egyáltalán nincs kamerabemozgás, lassulás, szakadozás
....
amikor kiadták tényleg szörnyû volt a dolog. ha meg még peccselés után is darabos, akkor gyenge a hardver amin futtatják

Igen, ez igaz. De mozgasd te a kamerát, ne várd meg, míg követi a karidat. Mert az kényelmetlen. Icewind Dale-el játszottál? Na kezeld úgy a játékot. 😊

Érdemes vele foglalkozni, mert szvsz jobb, mint a remek elsõ rész. Azaz még remekebb.

hat pont ettol sokkalta jobb az nwn2 mint az 1 volt, itt a tarsaidnak szemelyisege van ott meg csak egy valami volt ami jott veled.

Magadra haragítottad One of Many-t? 😊
Mivel élõholt, ezért bármi ami ellenük jó, az mûködik ellene is. Különösen a papok és az élõhalott ûzés.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL