• Ceeph
    Üdv!
    Télleg nem sok infot láttam itthon pedig 2 éve várom már én is a játékot. Nem hinném, hogy elavult lesz, high-fantasy mmorpg-re mindig van igény, és a wow az nagyon távol áll ettől. Itt elég erős lesz a grafika, és rengeteg újdonság kerül be az eddigi mmo-khoz képest.
    Ilyen például a 3 dimenziós világ, magasabb szinteken repülő hátasokon ülve harcolhat az ember olyan magasan repkedő lényekkel, amiket a földön mászkáló alacsony szintű karakterek meg sem látnak. A repülő városok is új értelmet nyernek.
    Másik fontos dolog a 3 különálló sphere: az adventuring, a diplomacy és a craft. Mindegyik különálló rendszer, bármelyikben fejlődhet az ember a többi érintése nélkül. Nyilván a magas szintű craft-hoz kellenek majd magas szintű összetevők,de azokat más játékostól is be lehet szerezni ha az embert nem érdekli a gyakás. A diplomacy a legígéretesebb sphere, egy-egy magas szintű diplomata akár városok történéseit is befolyásolni tudja a világban a működésével.
    A craftban előrelépés pl. a megrendelés-rendszer, azaz a fejlődéshez soha nem kell 200 szemetet legyártani, hanem a városok vagy kereskedők megrendeléseivel fejlődnek a skillek.
    A harcrendszer is érdekes, figyelmet igényel, mivel skillek és skill-kombinációk alkalmazásával lehet jó eredményeket elérni. Megfelelő szellemi képességekkel rendelkező karakterek képesek lesznek megérezni az ellenfél következő tevékenységét, így azokra jól reagálva semlegesíthetőek a csúnyaságok. Magyarul izgalmas a harcrendszer, és a tank nemcsak szopja be a sebzést, hanem okosnak is kell lennie hogy felismerje mikor milyen defense skillt alkalmazzon.
    A karakterfejlődés sem hétköznapi. Minden karakter valamilyen szinten specializált kell legyen, elég sok lehetőség van a testreszabásra. Nincsen ultimate combo. Minden jó valamire. Lehetőség van skillek "elfelejtésére" is, erre egy külön rendszer van. A lényeg hogy ha valaki úgy érzi valami nagyon nem tetszik a karakterben, nincs veszve semmi.
    Végül még megemlíteném hogy a világ hatalmas, 16 körüli számú faj van szinte végtelen testreszabási lehetőséggel (pl elfeknél ha jol láttam a fül alakját 5 sliderrel lehet beállítnai:P), és a standard fantasy class-okon kívül helyet kapott pár ínyencség is a játékban.
    További infok a játék honlapján:

Vanguard: Saga of Heroes

Illetve a promo oldalon:

Join Vanguard!