467
Segiítsetek lécci nem megy a hálóm!
-
Már megint nem megy,csak ha a belső hálókártyát letiltom! Hogy lehetne ezt megoldani? -
Megoldottam,gateway nem volt kitöltve... -
Kéne egy kis help! Két gép hálóban van,egyikben plusz egy hálókártya netre.Netre kijönni csak úgy tudok,ha letiltom a belső hálókártyát! Hol tudom a netest elsődleges elérésűre állitani? -
már sikerülét beállítani :D -
the Godfather #23 v.2.15...bocsi -
the Godfather #22 Zonealarm suxxx, használj valami mást, ami nem okoz ennyi gondot...pl.Kerio ami ingyenes, valami v.21.5 -
nah hát most megint szarban vagyok...
feltetem a szervergépre a zonealarmot, és nem bírom beállítani.
hiába állítok mindent be a trusted zone-ra, és kikapcsolom hogy a trusted-en ne használja a falat, akkor se enged semmit. Vagyis em semmit, mert most is innen írok...
némelyik weblap megy, némelyik nem, az IRC nem megy a messanger szintén nem megy....
érti ezt valaki? -
TZoli #20 A net megosztással én is rengeteget szivtam, ugyanis modemes netet akartam osztani vele.Sikerült is de ahányszor bontottam a kapcsolatot,szakadt a netosztás és a háló is.Ugyhogy maradt simán a lan net nélkül.
-
ok,már az megoldódott, msot egyenlőre az internetet nem tudom megosztani... -
Torta #18 Lehet, hogy az xp és a ME nem szeretik egymást. Én routerrel kötöttem össze 2 gépet ugyan ilyan opredszerrel, a ME látta a hálózatot és az xp által megosztott mappát, az xp semmit nem látot se a gépből, se a hálózatból. -
valaki segítsen!
ugyan az a problémám mint a #1-ban leírtak, csak:
-egyik gépen XP (SP nélkül)
-másik gép ME
2 ugyanolyan realtek 100-as kártya.
az egyik gép már látta ,de nem tudott rálépni, a másik nem is látja!
már itt szenvedek evle órák óta! -
intruder01 #16 Hogyan? -
ftp ? -
intruder01 #14 Sziasztok én olyat szeretnék megvalósítani hogy interneten keresztül kötök össze két gépet amelyek kilóméterekre vannak egymástól. Mindkét gépen Xp van. Net 512/512 512/128kbit Mindenféle megoldás érdekelne. Köszi. -
TZoli #13 Nekem mondtak használtat és 12000+áfáért újat. 
Egy bolt linket esetleg szúrj már be!
Köszi! -
4400Ft+áfa nemsokkal drágább, mint pci-os társai! :) -
TZoli #11 Crosslink az az ami 2 gép összekötésére való?!
Gondolom igen,mert ezt egy haver csinálta és ezzel játszottunk nemrég 2 géppel tehát ez is jó.
A baj az hogy drága a PCMCIA kártya hogy kicseréljem másikra! :( -
Borg #10 Szerintem is hardver gond lesz akkor. Ki kellene próbálnod másik hálókártyával.
Vagy ha szerinted mind2 jó, akkor kábel esetleg.
Crosslink kábelt használsz ugye? -
TZoli #9 Driver fel van téve mind2 gépen,Biossal is minden rendben.
A 2-es gép egy laptop és annyit tudok hogy a suliban rá tudtam kötni a hálózatra.A másik meg normál asztali az is müködik mert haverral nemrég lanoztunk. Nemértem! :( -
Nem vagyok guru, csak tapasztalatot mondok, mi ugyanigy jartunk havernal es kiderult, hogy egyszeruen elofordul, hogy regebbi 10-es kartyakkal nem hajlando dolgozni es slussz.
Probald ki 10/100-assal mindket gepben, szerintem nalad is menni fog. -
És a driver is fel van hozzá téve? -
Biosban engedélyezve van? -
TZoli #5 Persze hogy ujraindítottam!A zöld világit a 2esen,a másik meg alaplapra integrált. -
Cat #4 és a gépet ujrainditottad?
amennyiben a hálókártyákon a zöld lámpa világit, és látod is az egyik gépet a másikkal, akkor müködnie kell a dolognak, tényleg csak két ipt kell beállítani -
TZoli #3 XP tűzfal tiltva van teljesen,IP-ket belőttem igy,maszkot is,de ping még mindig nincsen. :(
Egyéb ötlet??? -
Borg #2 Windows (+egyéb) tűzfalak le vannak tiltva, avagy engedélyezve van a lan kommunikáció rajtuk?
XPgép IP cime 192.168.1.1, másik 192.168.1.2, alhálózati maszk mindkettőn 255.255.255.0. Pingnek igy mennie kell. Ha nincs ping, akkor valami gebasz van a hardver körül. -
TZoli #1 Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni mert már kaparom magam az idegtől! :(
Szóval:
Van 2 gépem! És össze vannak kötve de a háló nem megy!
1: Windows XP-SP1 + 10/100as Realtek kártya
2: Windows Millenium + 10es SMC EZ kártya
Tehát UTP-vel össze vannak kötve az 1. látja a 2.-at (ami megvan osztva),de nem lép rá.A 2. nem látja az 1.-t!
Próbáltam pingelni őket,de igyse müxik a dolog.
A hálózati név nem ugyanaz tehát ez kizárható.
Az 1. gépen csináltam egy hálózat beállitó lemezt,futtattam a 2.-on tehát elvileg minden OK,de mégsem.
Mindkét gépen a Munkacsoport ugyanaz.
Az IP cim is különböző.
Nem akarom internetre megosztani,csak annyit hogy tudjak egyikről a másikra fileokat másolni és játszani.
Légyszives aki ért hozzá az segitsen!!!
Köszi előre is!