467
Segiítsetek lécci nem megy a hálóm!
  • barret
    Már megint nem megy,csak ha a belső hálókártyát letiltom! Hogy lehetne ezt megoldani?
  • barret
    Megoldottam,gateway nem volt kitöltve...
  • barret
    Kéne egy kis help! Két gép hálóban van,egyikben plusz egy hálókártya netre.Netre kijönni csak úgy tudok,ha letiltom a belső hálókártyát! Hol tudom a netest elsődleges elérésűre állitani?
  • Match
    már sikerülét beállítani :D
  • the Godfather
    v.2.15...bocsi
  • the Godfather
    Zonealarm suxxx, használj valami mást, ami nem okoz ennyi gondot...pl.Kerio ami ingyenes, valami v.21.5
  • Match
    nah hát most megint szarban vagyok...
    feltetem a szervergépre a zonealarmot, és nem bírom beállítani.
    hiába állítok mindent be a trusted zone-ra, és kikapcsolom hogy a trusted-en ne használja a falat, akkor se enged semmit. Vagyis em semmit, mert most is innen írok...
    némelyik weblap megy, némelyik nem, az IRC nem megy a messanger szintén nem megy....
    érti ezt valaki?
  • TZoli
    A net megosztással én is rengeteget szivtam, ugyanis modemes netet akartam osztani vele.Sikerült is de ahányszor bontottam a kapcsolatot,szakadt a netosztás és a háló is.Ugyhogy maradt simán a lan net nélkül.
  • Match
    ok,már az megoldódott, msot egyenlőre az internetet nem tudom megosztani...
  • Torta
    Lehet, hogy az xp és a ME nem szeretik egymást. Én routerrel kötöttem össze 2 gépet ugyan ilyan opredszerrel, a ME látta a hálózatot és az xp által megosztott mappát, az xp semmit nem látot se a gépből, se a hálózatból.
  • Match
    valaki segítsen!
    ugyan az a problémám mint a #1-ban leírtak, csak:
    -egyik gépen XP (SP nélkül)
    -másik gép ME
    2 ugyanolyan realtek 100-as kártya.
    az egyik gép már látta ,de nem tudott rálépni, a másik nem is látja!
    már itt szenvedek evle órák óta!
  • intruder01
    Hogyan?
  • ReTeK
    ftp ?
  • intruder01
    Sziasztok én olyat szeretnék megvalósítani hogy interneten keresztül kötök össze két gépet amelyek kilóméterekre vannak egymástól. Mindkét gépen Xp van. Net 512/512 512/128kbit Mindenféle megoldás érdekelne. Köszi.
  • TZoli
    Nekem mondtak használtat és 12000+áfáért újat.
    Egy bolt linket esetleg szúrj már be!
    Köszi!
  • Ackro
    4400Ft+áfa nemsokkal drágább, mint pci-os társai! :)
  • TZoli
    Crosslink az az ami 2 gép összekötésére való?!
    Gondolom igen,mert ezt egy haver csinálta és ezzel játszottunk nemrég 2 géppel tehát ez is jó.
    A baj az hogy drága a PCMCIA kártya hogy kicseréljem másikra! :(
  • Borg
    Szerintem is hardver gond lesz akkor. Ki kellene próbálnod másik hálókártyával.
    Vagy ha szerinted mind2 jó, akkor kábel esetleg.

Crosslink kábelt használsz ugye?
  • TZoli
    Driver fel van téve mind2 gépen,Biossal is minden rendben.
    A 2-es gép egy laptop és annyit tudok hogy a suliban rá tudtam kötni a hálózatra.A másik meg normál asztali az is müködik mert haverral nemrég lanoztunk. Nemértem! :(
  • krob
    Nem vagyok guru, csak tapasztalatot mondok, mi ugyanigy jartunk havernal es kiderult, hogy egyszeruen elofordul, hogy regebbi 10-es kartyakkal nem hajlando dolgozni es slussz.
    Probald ki 10/100-assal mindket gepben, szerintem nalad is menni fog.
  • Met
    És a driver is fel van hozzá téve?
  • Met
    Biosban engedélyezve van?
  • TZoli
    Persze hogy ujraindítottam!A zöld világit a 2esen,a másik meg alaplapra integrált.
  • Cat #4
    és a gépet ujrainditottad?
    amennyiben a hálókártyákon a zöld lámpa világit, és látod is az egyik gépet a másikkal, akkor müködnie kell a dolognak, tényleg csak két ipt kell beállítani
  • TZoli
    XP tűzfal tiltva van teljesen,IP-ket belőttem igy,maszkot is,de ping még mindig nincsen. :(

Egyéb ötlet???
  • Borg
    Windows (+egyéb) tűzfalak le vannak tiltva, avagy engedélyezve van a lan kommunikáció rajtuk?
    XPgép IP cime 192.168.1.1, másik 192.168.1.2, alhálózati maszk mindkettőn 255.255.255.0. Pingnek igy mennie kell. Ha nincs ping, akkor valami gebasz van a hardver körül.
  • TZoli
    Sziasztok!

Remélem valaki tud segíteni mert már kaparom magam az idegtől! :(

Szóval:
    Van 2 gépem! És össze vannak kötve de a háló nem megy!
    1: Windows XP-SP1 + 10/100as Realtek kártya
    2: Windows Millenium + 10es SMC EZ kártya

Tehát UTP-vel össze vannak kötve az 1. látja a 2.-at (ami megvan osztva),de nem lép rá.A 2. nem látja az 1.-t!
    Próbáltam pingelni őket,de igyse müxik a dolog.
    A hálózati név nem ugyanaz tehát ez kizárható.
    Az 1. gépen csináltam egy hálózat beállitó lemezt,futtattam a 2.-on tehát elvileg minden OK,de mégsem.
    Mindkét gépen a Munkacsoport ugyanaz.
    Az IP cim is különböző.
    Nem akarom internetre megosztani,csak annyit hogy tudjak egyikről a másikra fileokat másolni és játszani.

Légyszives aki ért hozzá az segitsen!!!
    Köszi előre is!