467
Segiítsetek lécci nem megy a hálóm!
  • Carlos
    A nyomtató hálózati nyomtatóként van berakva?
  • 12346
    halihajó. múltkori megoldódott^^

viszont volna egy olyan nyűgöm, hogy adva van 2 pc és 1 nyomtató. routeren keresztül csatlakoznak egymáshoz a vasak, és hiába osztom meg a nyomtatót az egyiken, a másikon nem tom betallózni. csak addig jutok el, hogy látom a gépet, melyen a nyomtató van. az para lehet, hogy az előbbi egy jelszóval védett vas, és azért nem bírom betallózni a nyomtatót a másikon?
    megoldás? iktassam a jelszavazást?^^
  • Carlos
    Akkor szerintem a modemed végzi a routolást. Egy switch megoldaná a porblémádat szerintem. Kérj kölcsön valakitől és nézd meg, hogy megy-e. Ha okés a dolog, akkor vegyél egyet!
  • Kikigo
    Azért köszönöm a segítséget! Routerrül nem tudok, csak a modem van. A netet meg úgy osztom meg mint ahogy lejjebb írtam
  • Carlos
    Pfú, sajnos nincs ötletem. Amúgy valamilyen routered biztos hogy van, max nemtudsz róla.
  • Kikigo
    Lehet hogy félreértettél, de nincs routerem. Egyébként kábeltv-s netem van. Nem tudom hogy ez számít e.
  • Carlos
    Milyen routered van?
    Van rajta sok bemenet? (általában 4+1 szokott lenni).
    Az adsl-ből kijön egy madzag az belemegy a router-be. A routeren marad még szabad csatlakozó felület?
  • Kikigo
    Vagy esetleg milyen beállításokat nézzek meg?
  • Kikigo
    Sajna most nem tudok switchet venni, mert nincs rá pénzem:S. A hálókártyákat mindkét gépbe kicseréltem, de sajnos semmi változás. Még azon gondolkoztam hogy esetleg az alaplapom okozhatja e ezt, mert ebbe a gépbe(amelyikről a netet osztanám meg)mindig tönkre megy, de gariba cserélni szokták.
  • Carlos
    Amúgy amit javasolnék:
    Vegyél egy párezer forintos switch-et, avagy ha olyan routered van amiben van beépített switch akkor azokba dugdosd a kábeleket.

Mind a 2 gép hálókártyáit átvizsgáltad? Egyeznek a driverek? Ha a kábelt kicserélted, akkor hálókártya vagy beállítás lesz a gond. Szerintem kezd a hálókártyával, hogy kizárjuk a hardware hibát.
  • Kikigo
    A vezetéket kicseréltem, és úgy se ment. Kipróbáltam egy másik hálókártyával, de úgy se volt jó.:S:S
  • zamballa82
    Hát ezt szeméjesen kellene meg nézni elég sok beálitási lehetöség van ott + lehet hogy a vezetékel van gond ha egyik naprol a másikra eltünt a kapcsolat
  • Kikigo
    Sziasztok!
    2 számítógép közt a netet úgy osztom meg hogy az egyik gépben 2 hálókártya van(egyiken jön a net, a másik a 2. géppel van összekötve). Eddig ez így tökéletesen működött, de most a hálózati helyekből eltűnt az egyik kapcsolat(a 2 gép közti), és a 2. gépen nem megy a net:S. Ez mitől lehet, és mit lehetne csinálni vele? Segítségeteket előre is köszönöm!
  • 12346
    jah és pár zsír új routerrel is próbáltam, oszt semmi. máshol meg műxenek.
  • 12346
    valami hasonló nyűgöm van nekem is upc nettel. modemről vígan mozog minden, routerről meg már nem. pedig másfél évig hiba nélkül ment a lan/wlan. és most nekem is hasonló jelenség figyelget be.
  • daxan
    Sziasztok!
    Tegnap kicseréltem a routerem egy újra (TP-Link TL-WR841N), de valami elromolhatott a hálózaton. A router 2 gép között osztja szét az internetet, de jelenleg egyik gépen sem működik a hálózat, sem az internet. Amikor bekötöttem az új routert, akkor az én gépemen nem volt net, a másikon pedig volt. Most egyik gépen sincs. Tegnap még írt valami a Windows, hogy a hálózat korlátozott, ma meg már nem írja. Szimplán nincs net. De érdekes, hogy mindkét gépről elérem a routert...A router menüje meg azt írja, hogy csatlakozott az internetre. Látja is mindkét gépet. Azt gondoltam, hogy tönkrement a hálózati kártya, de később kipróbáltam csak modemmel a kapcsolódást, és úgy működött, tehát nem romolhatott el a kártya. Van valami ötletetek, hogy mit kellene ilyenkor csinálni? Hogyan tudnám helyrehozni?
  • Petko
    talán azért mert nincs modemed?
  • bagett
    kérdés:
    van egy fusi amilo ui3520om,xp homeval és próbálok bele telefonos kapcsolatot csinálni - hálózati kapcsolatok - új kapcsolat létrehozása -kapcsolódás az internethez- kézzel állítom be a kapcsolatot - és itt kapcsolódás modem segitségével le van tiltva (szürke, nem kiválasztható)
    Tud ebben valaki valami okosat segiteni ?

F1!

Bagett
  • mohojojo
    ( ide is beposztolom most találtam csak meg ... )

halihó,

szeretnék egy kis segítséget kérni a következő dologban ....

egy helyi hálózaton keresztül szeretnék file-okat másolni, hasonló képpen ahogy a torrent működik, vagy ha egy emberről másolunk akkor amit már lemásoltak a többiek a maradék ember róluk is tudjon másolni...

fórumokban olvastam hogy maga a torrent technologia nem képes ezt lebonyolítani mert nem erre tervezték hanem jóval nagyobb közönség kiszolgálására.. igaz működne de nagyon lassan

kérdés: hogyan lehet lan-ba úgy másolni, hogy a már lemásolt filokat mások is másolni tudják ....

köszi
  • jaki88
    Köszönöm a választ, ezt mindenképpen kipróbálom. Másik kérdésem, hogy van egy laptopom (céges, semmi driver nem vol hozzá, netről szedtem dell.com-ról a drivereket)és rászeretném csatlakoztatni itthoni hálózatra (routerrel van kiosztva. Egy ideig ment is (pár napig), de utána nem találja a hálókártyát, csak a másik wlan-os kártyát ismeri fel, de nekem nem az kell. Próbáltam újra telepíteni, letiltani a másikat, de semmi reakció, eszközkezelőbe nem jelenik meg, és nem is működik a net. Mi lehet a gond? Hogyan lehetne még kideríteni, hogy mi a baj? Előre is köszönöm.
  • Petko
    VPN-nel minden további gond nélkül
    én most az xpset tudom mondani, de vistaban is így van valahogy
    A gépen:
    hálózati kapcsolat létrehozása, és ott speciális kapcsolat létrehozása, bejövő kapcsolatok elfogadása, VPN kapcsolat engedélyezése, és ott létrehozol neki egy usert és kész
    B gépen:
    hálózati kapcsolat létrehozása, kapcsolódás munkahelyi hálózathoz, virtális magánhálózat, elnevezés, blabalba, állomásnévbe az A gép külső ip címe kell
    Ezeknek a kapcsoaltoknak ugyanolyan hálózati beállításai vannak mint egy normál ethernet lannak, ugynaúgy lehet ipket állítani (ez független a külső netes iptől)... ha ezeket beállítottad már olyan mintha lanba, egy subneten lennétek összekötve, lehet megosztásokat nyitogatni stb.
  • jaki88
    Sziasztok! Meglehet azt oldani, hogy én vagyok x városban egyik haverom egy y városban és el lehet érni valahogy a gépeknek közvetlenül egymást. Tehát létretudok hozni olyan hálózati meghajtót amit csak ő látna, de nem vagyunk egy helyen. Tehát létre lehet hozni kapcsolatot a két gép között? Előre is köszi, lehet nem megoldható, de nem vágom annyira.
  • chassius
    windows tűzfalat alapból nem használok.
    ezt a Game opciót meg megnézem, de úgy emléxem, hogy nálam nincs ilyen.
  • Heuro #284
    Ja mégegy ... ha rúter van, a vindózos tűzfalat azonnal tiltsd le!
    De gondolom, ezt tudod.
  • Heuro #283
    Igen!
    És az én rúteremben van olyan opció is, hogy a Game engedélyezése.
    Szal itt keresgélj, meglesz előbb-utóbb.
  • chassius
    DMZ=DeMilitarizált Zóna?
    vagy mi?
    Egyébként már próbáltunk külön port beállítást is és az sem működött.
  • Heuro #281
    Akkor akárhányan ... ebből nem derült ki:

"az lenne a gondom, hogy szeretnénk játszani neten egymás ellen, de sehogysem tudunk egymáshoz csatlakozni.
    "

A játék idejére tedd a rútert DMZ-re.
    Ez a legegyszerűbb.
    Csak utána ne feledd visszatenni a beállításokat.
    Sok sikert, jó játékot!
  • chassius
    én egy szóval nem mondtam, hogy ketten vagyunk.
    egyébként meg, csak a számítógép újraindításakor lesz új ip cím.
    ha már felcsatlakozott a gép a netre, onnantól a következő újraindításig az ip nem változik.

a probléma az, hogy hiába tudom az ip címet, a router bekavar a dologba.
    ez biztos, mivel, ha közvetlenül a modemmel csatlakozok fel, akkor nincs semmi baj (bár akkor is csak hozzám tudnak csatlakozni).
  • Heuro #279
    De hiszen te írtad, hogy ketten akartok játszani csak egymással.
    Akkor szerinted mi köze van?
  • chassius
    ???
    mi köze a peer2peer-nek a játkhoz?
  • Heuro #277
    Hát nem vagyok az a hálózati fenomén, de Neten azért van egy-két alapvető dolog, ha játszani akartok egymással.
    Első az IP cím.
    Ha állandóan változik, akkor elég macerás peer to peer kapcsolatot létrehozni. Legalább is kell tudni a kliensnek, hogy mi a server
    IP címe.
    Innentől többfelé ágazik a dolog, majd ha reagálsz, akkor kiderül a bibi, vagy válaszol valaki, aki genius ebben a témában

De még mindíg fennáll a gyanú, hogy a játék nem támogatja ezt.
  • chassius
    a Diablo 2-ről van szó egész konkrétan.
    időközben annyit sikerült kiderítenem, hogy a routert nem bírja.
    ha közvetlenül a modemre kötöm a gépet, akkor is csak annyi a baj, hogy nekem kell a szervernek lenni.
    már állítgattam a routert is, aminek az lett az eredménye, hogy jól összekuszáltam mindent és fél napomba telt, mire müködésre bírtam a netet.
    már tiszta ideg vagyok, mert pl. a cs simán megy a router mögül (igaz ott port címet is kell megadni).
    már egy szakembert is megkértem, hogy segítsen, de ő is teljesen tanácstalan.
  • Heuro #275
    Bár biztosan megnéztétek, de azért rákérdezek:
    a játék engedi/támogatja ezt a fajta kapcsolatot?
  • lazadio
    Sziasztok! Gondom van hálózat témában.
    A család bővült egy újabb számítógéppel, nevezetesen egy ASUS X59SL notebook -al.
    Beszereztem egy Linksys WRT54G wireless routert, és rákötöttem megfelelően a DSL modemre, majd egy ethernet kábellel az asztali gépre. A modemet (valószínűleg) sikeresen konfiguráltam, és az asztali gépen van is internet kapcsolat.

Hogyan tudok a notebookon beállítani wireless hálózatot? Mire kell kattintanom hogy egyáltalán keresse a hálózatot?
    Elvileg telepítve vannak rajta a dolgok, mert kábellel megy rajta rendesen a net, de az eszközkezelőben van egy sárga kérdőjeles "hálózati vezérlő", amit sem a gyári CD -ről, sem az internetről nem tudok üzembe helyezni. Lehetséges hogy ez lenne a wifi modem?
  • chassius
    üdv mindenkinek.

az lenne a gondom, hogy szeretnénk játszani neten egymás ellen, de sehogysem tudunk egymáshoz csatlakozni.
    már mindent megpróbáltunk (tűzfal kikapcs, nincs vírusirtó, minden protokoll telepítve, verziószámok egyeznek).
    segítsetek.
  • Heuro #272
    Hát nekem kicsit más (XP és Vista) ügyben volt hasonló, de jogosultsági problémák is lehetnek.
    Érdemes egy pár percet szánni rá.
  • phoenix1
    Sziasztok. A ma nap sikerült egy kis időt szánnom, hogy összekössem az itthoni gépet. Az egyiken Windows XP SP2 a másikon SP3 Pro van. Az SP2-ről minden gond nélkül tudom böngészni az SP3-at, viszont az SP3-ról már nem enged belépni az SP2-re. Ha van valami ötletetek, hogy mitől lehet, előre is köszönöm.
  • Zoli007
    Helló emberek! Nincs valaki birtokában egy kép, amin rajta lenne a 100Mbps Ethernet spektruma?
  • Heuro #269
    Hát arra már rájöttem, hogy matávval nem megy
  • Heuro #268
    Szevasztok!
    Egy WebStar EPC2203 kábelmodemem van.
    Van rajta 2 db telefon bemenet.
    Ezt csak akkor tudom használni, ha UPC-s telefonra is előfizettem?
    MATÁV-val nem megy?