467
Segiítsetek lécci nem megy a hálóm!
  • zummlencs
    sziasztok
    Lenne egy kérdésem
    hogy tudom megnézni a windowsban a külső ip-met ha routerem van.

parancssorból????

ha mondjuk le van tiltva az internet hozzáférés akkor a googleban a myipt nem tudom használni és a routerhez nem férek hozzá..

alapesetben az ipconfig csak a belső ipt írja ki.
    tehát internet és router hozzáférés nélkül, külső ip?
  • II Rocky II
    elvárod hogy válaszoljanak,de te nem tudsz válaszolni..ha netán meggondolod magad akkor válaszolj erre is..menniy a havipize a netednek:D gondolom 16.000 HUF körül mozog.:)
  • A tumi
    Bekötötték.:D
    A 20/20 stabilan jön ill. megy felfele.
    :DDDDD
  • A tumi
    Ma 10.00-re jönnek bekötni.
    :D
  • kisviku
    Az megabit,tehát Mbit.Szerintem elbírja.Csak nem 20 Mbit-es internet szolgáltatásod van?
  • A tumi
    Hello
    Érdeklődnék,hogy ha van egy 10/100MB-os hálozati kártyám(alaplapi integrált) az elbírja e a 20/20MB-os internetet?
    Vagy venni kell nagyobb háló kártyát?
  • kisviku
    Nem csatlakozik valaki illetéktelen a hálódra és "lopja" a netedet?
  • kisviku
    Wifi-s? Mert akkor lehet, hogy valami akadályozza az internet elérést.Lehet ilyen a pluszban telepített tűzfal, beállítási probléma,stb.
    A korlátozott azt jelenti, hogy vagy csak internet elérés lehetséges vagy csak hálózati, azaz fájl és nyomtatómegosztás.
  • Snecie Smicie
    Hi..
    Vista alatt, lynksys rúterrel a követlkező üzenet mire utal?

"csatlakozás korlátozott hozzáféréssel"
  • zoltan93
    csá!

mitöl lehet lassu a netem? eddig nem volt az (vezeték nélküli)
  • JAG1
    Sztem neked Access point-ra van szükséged...
  • TomBond
    Tud nekem valaki ajánlani egy olyan routert ami a vezeték nélkül érkező netemet tudná kétfelé osztani?
  • Padu
    az msnbe azért nem tudsz bejelentkezni mert valami baj van a neteddel. általában akkor adja ki ezt az ablakot. bár nemtudom hogy milyen baj, de nekem volt sokszor problémám a régi netemmel és akkor amikor egy pici hiba is volt eztm írta ki. na mindegy ez csak egy ötlet volt, amint látom neked nincsen gond vele :)
  • smigiboy
    bocs a kép kicsit lecsuszot
  • smigiboy
    hali lenne 1 pár kérdésem

(a napokban kaptam valami virust amitol ujra indul a gép ha a netkábel csatlakozika géphez ez még elmegy de ugy nézki h csomo alkalmazást letiltott pl msn meg ilyenek)

1. na 1 szer az msn lenne már 3 sor ujra tetem de nem használt semmit
    1szerüen nem tok bejelenkezni ezt a hibaüzenett irja

2. ez csak 1 egyszerű kérdés lenne a vvirus érkezése ota már nem tok a másik gépel komonikálni a megosztott mappák áltál ezt nem értem mert 1 szer megy 1szer meg nem itt csak anyi h mikor rá mek h hálozati kapcsolatok ott nem látom amásik gépet ez mért lehet?
    amugy bocsi h ilyen sokjat kérdezek csak elégg sok info van a gépemen és nem akarok ujra teni 2 hét mulva ugy is lesz 1 uj vincsim és akkor majd át tok pakolni de adigg kéne az msn elöre is köszi a válaszokat
  • Padu
    ezt is csináltam. öhmm.. mindketztő gépnél meg kell csinálni?
  • Hedgehunter #211
    Crossover kabellal kototted ossze..? ha igen akkor itt egy kep hova kattints.... ez sokat segit....
  • Padu
    öhm, nekem is ugyan ez lenne a problémám. össze van nálunk is dugva. aztán mindennel próbálokoztam valami hálózati hely hozzáadásával is, beírtam hogy \\másikgépemneve\SharedDocs vagy mi de nem engedi úgy se. Hogy kell csinááálni???? plz help
  • Csibusz
    hello lenne egy kérdésem szóval valaki el tudná nekem értelmesen magyarázni, hogy hogy kell Lan kapcsoaltot létrehozni két gép közöt odáig megvan hogy összedugtuk őket:) köszike előre is
  • wander01
    Az ad-hoc hálokkal mindig csak a gond van. dobjatok össze 10k-t egy wlan routerre és minden probléma megoldódik...
  • Tommy gun
    Vettem 2 db MSi PC60G nevű wireless kártyát.
    Az itthon lévő 2 gépem közt müködő wireless hálozatott tudtam csinálni.
    De a szomszédomal a világért se tudom megcsinálni.
    Azt irja az utmutatója, hogy mikor a windows észleli az új eszközt és telepíteniszeretné akkor azt zárjam le és a saját lemezéröl instaláljam a drivert hozzá.
    Valamelyk gép a programban létrehozz egy szervert és a másik arra csatlakozik. Ez eddig oké is kiirja hogy milyen kapcsolat van a két gép közt. Szóval azt írja ki hogy a két gép hálozatban van. De a windowsban mikor átnéznék a másik gépére a megosztott mapáira sehol semmi pedig van megosztva ez kölcsönös kettönk közt én se ö se.
    Aztán mivel az van a dobozra írva, hogy lan kártya tulajdonképpen az is mert egy lan kártya csak van rajta egy antenna.
    Erröl arra következtettünk hogy akkor állitsunk be a munkacsoportot ugyanarra. De úgyse.

Aztán abbahagytuk. Meg probráltunk hamachin játszani és ittsem lett jó pedig mindenféle tűzfalat lekapcsoltunk. De itt legalább látjuk egymás megosztott mappáit.

Mi lehet a gond???????
    Mert már kezd boszantó lenni!
  • fapuska
    mindenesetre köszönöm
  • wander01
    ha két pc lenne akkor valszinü a probléma a tartomány lenne, pl MSHOME alapesetben. ennek kéne lennie mindkét gépen a tartománynak. pc-n ugye a sajátgép/tulajdonságok/számitogép név alatt lehet állitani. mac-en nem tudom hol, de ha sikerül beállitani a tartományt azon is akkor már csak osx-re lehet ráfogni hogy szar... :)
  • fapuska
    köszönöm, Wander, a kimerítő választ, a hétvégén, amíg nem voltam itthon, teljesen magától (vagy ki tudja) felállt a hálózat, pontosabban internet már van, de a két gép nem látja egymást. vajon mért nem?
  • wander01
    én inkább azt javaslom hogy a meglévőt is add el a francba, a mac a pc megcsufolása :D számomra olyan mint egy konzol :))

szoval, otthoni vagy munkahelyi hálózat varázsló, nem csatlakoztatott hálózati meghajtók figyelmen kivül hagyása pipa, majd pöttyözni elöször az egyébet, utána a felsőt (közvetlenül vagy hub-on keresztül), fájlmegosztás engedélyezése (ha kell) majd a végén végeztem, kilépek pötty. ujraindit, kész. elvileg igy mennie kéne. ja és wlan-nál mindig dhcp legyen, ergo ne irkálj be static ip-ket meg gateway-t sehova, minden üresen, automatán legyen.
  • fapuska
    Sziasztok, nem működik az itthoni wireless hálózatom (1 D-Link router, 1 iBook és 1 pc-laptop SMC-adapterrel), pedig már másfél éve megy, de másfél év után újra kellett tennem a pc-t, és azóta csak a para van. Odáig nagy nehezen eljutottam, h a Windows kezelje a hálózatot, ne az SMC-szoftver, és most már fölismeri a hálózatot, kapcsolódik is hozzá, de nem tudja megújítani az IP-címet. Már megpróbáltam beírni 192.168.x.x-et IP-címnek, meg alhálózato izének a 255. stb.stb.-t, ez azzal az eredménnyel jár, hogy minden további nélkül kapcsolódik a hálózathoz, semmi hibát nem jelez, de internet mégsincs. Mindeközben a csajom Macintoshának semmi baja, eléri a hálót és a netet. Többször újraindítottam mindent - semmi. Ha tudtok, kérlek, segítsetek! (De ne írjátok, h vegyek Macet, mert most nem tudok:)
  • Storung
    Hali!

A megosztani kívánt mappán jobbklikk>a helyi menüben kiválasztod a Megosztás és biztonság opciót>A köv ablakban rákkattintasz a " Ha tisztában van a kockázatokkal..." linkre>A fájlmegosztás engedélyezése>A mappa megosztása a hálózaton(adhatsz neki nevet is, beállíthatod hogy más felhasználók módosíthassák magyarul írásra is megosztod). Kb ennyi...Rendszermappát ne ossz meg főleg ne tedd írhatóvá!Sok sikert...
  • joeperry
    Helló!

Adott itthon 2 gép, hálóba kötve. Az megoldható, hogy a másik gépről ne csak a megosztott mappa tartalmához férjek hozzá, hanem mondjuk közvetlenül a dokumentumokhoz/program files mappához? Körülményes, hogy ha mozgatni akarok vmit, azt előbb az adott gépen be kell pakolnom abba a bizonyos mappába. Előre is kösz.
  • Storung
    Hali!

Lehet, hogy rossz tartományból kap IP-t. Próbáld meg azt, hogy a használatban lévő helyi kapcsolatodnak Te adsz egy IP-t(a 192.168.x.x tartomány jó szokott lenni), alhálózati maszknak megadod a 255.255.255.0-t és ha ezek megvannak akkor építed fel a netkapcsolatot. (a mostanit töröld és a varázslóval csináld újra) A hálózat beállítást a következőképpen is csinálhatod Vezérlőpult>Hálózati kapcsolatok>Helyi kapcsolat(amelyik engedélyezett)>TCP/IP protokoll>Tulajdonságok>IP cím automatikus kérése kikapcs>új IP megadása>alhálózati maszk(255.255.255.0)megadása és OK. Ezután csinálj egy új internetnetkapcsolatot...
  • Treb01
    Üdv mindenkinek!

Nemrég adtam a fejem gépbővítésre és kicseréltem ezt-azt. Csak valahogy a hálózat nem akar normálisan működni. Az alaplapon (ASUS P5B Deluxe) van kettő integrált LAN bemenet. (Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller és Marvell Yukon 80E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller)
    Gondolom a kettő nem teljesen egyforma és mivel nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, meg tudná mondani valaki, hogy mi a különbség a kettő között?

A probléma a következő: Mindegy, hogy melyik helyre dugom be az internetkábelt folyamatosan az történik, hogy a hálózatnak új IP címet próbál kérni, de sosem sikerül neki és a végén a tálcán megjelenik egy kis hálózati ikon benne sárga felkiáltójellel, hogy "Állapot: nincs kapcsolat vagy korlátozott". (viszont ettől függetlenül ha megnézem kap egy IP címet illetve alhálózati maszk is rendben van de a hiba továbbra is fennáll)
    Ez még nem is zavarna annyira, bár idegesítő, hogy nem jó neki valamit. (közben a másikat letiltottam, hogy ne keresse állandóan a hiányzó kábelt)
    A netnek semmi baja, ha pingeltetek bármit 35ms-ot kapok, de ha elkezdek játszani bármivel, folyamatosan 2 másodpercenként lagol egy hatalmasat az egész. Pl.: COD-ban figyeltem fel erre a lagométeren.
    Nem használok se routert, se semmit. Sima ADSL (4Mbit), egy gépre kötve a net.
    Gondoltam a tűzfalra, jelenleg csak a windowsé van bekapcsolva, de ha azt kikapcsolom, akkor sem szűnik meg a probléma. (Windows XP Professional SP2)
    Mi lehet a baj? Próbáltam már a BIOS-ban letiltani/engedélyezni, egyéb beállításokat keresni (mondjuk találtam egy LAN Option ROM beállítási lehetőséget de nem tudom mire való, alapból ki van kapcsolva), de nem találtam semmit. Ha a kapcsolat javítására megyek, szintén az IP cím megújításán fáradozik, de nem tudja végrehajtani.
    Esetleg tudja valaki, hogy mi okozhatja a lagolást illetve ezt a hibát?
  • TomBond
    Sziasztok!

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szeretnék venni egy routert. Az Internet vezeték nélkül érkezik a lakásba a szolgáltatótól, és azt szeretném két gépre osztani (lehetőleg vezetékkel), és nem ártana ha lenne rajta egy USB csatlakozó is nyomtatónak!
    Miket ajánlotok?
  • Attila8805
    Pingelni is tudjuk a két gépet de nem látjuk egymást.
  • Attila8805
    Hi all kéne seggítség!
    Tesóm barátja elhozta a laptopját és nem és nem tudjuk összehozmi a gépemmel a lan-t.
    A köv a helyzet hálókábel bedug.
    Elkezdi bigyózni a kis jel a jobb alsó sarokba és azt írha hogy a kapcsolat korlátozott vagy nem lehetséges.
    A két ping nem egyezik ha ez számít.
    Aztán próbáltunk csinálni közvetlen hálózatot és neki nincs az a beállítás ami kéne.
    PLs segítsetek.
  • 1488
    sziasztok

van egy nagy problémám. Haversráccal lanozni szeretnénk, szoktunk is, x időnként. eddig mindig tudtunk, ment faszán a hálózat. azonban egyszercsak amikor összekötöttük a két gépet, nem jelezte. az én gépemen frankón kijelzi, hogy a hálózat kapcsolódva van, haverén nem. amikor próbálnánk beállítani a hálózatot (hálózati kapcsolatokban) azt írja ki hogy nem talál hálózati hardvert... eddig érdekes módon volt, semmi nem változott azóta.

légyszi segítsen valaki, fontos lenne
  • Dj Faustus #193
    Ha jól sejtem normál Ethernet hálózatról van szó, gépenként egy darab hálózati kártyával, UTP/STP kábelezéssel, switch-csel és routerrel.
    Sín/busz topológia a router/switch használatából kifolyólag kizárva (és ugye nem régi Ethernet - 10 Mbit/sec-es, BNC csatlakozós, koaxkábeles - hálózatról beszélünk).
    Gyűrű topológia Token Ring-nél vagy FDDI-nél van - Ethernet esetén kizárva.
    Háló topológia - mivel gépenként csak egy hálókártya van, ugyancsak kizárva.

Csillag topológia: mivel switch van használatban ezért ez a leg kézenfekvőbb

Amúgy megjegyzem, hogy a csillag topológiára a legáltalánosabb példa a switch-es/routeres UTP/STP kábelezésű Ethernet hálózat. Ha ez valami beadandónak kell, ezt tanulnod kellett volna.
  • II Rocky II
    Üdv. 16 gépes internetkávézók milyen topologiát használnak ugy álltalában?
  • lameman
    Üdv.
    Segítséget kérnék,ha valakinek volt mát dolga a cfospeed nevezetű programmal,esetleg tud segíteni. Lényeg:nem tudom leszedni,hogy menjen utána is a net! Uninstall után valamit kavar a hálózati beállításoknál, a hálókártya hálózati helye is eltűnik, eszközkezelőben kártya leszed+driver újrarak, akkor sem megy a net. valami 7xx hibával megáll a csatlakozás.
    Nincs kedvem újrarakni az xp-t valaki járt már hasonlóképpen? Mi lehet a megoldás?
  • gadna
    akár hova kimásolod a wincire és bemész az vezérlőpult->eszközkezelő->rendszer->hardver->eszközkezelő, ott megkeresed a hálókártyádat, illesztőprogram fríssitése, telepítse egy listából, vagy adott helyről, és ott megkeresed ahova másoltad.
  • Drakmort
    Hello mindenki!

Egy Acer Aspire 3692NWLMi típusú laptophoz keresek LAN driver-t. A hivatalos oldalról már szedtem le de annak nem volt setup-ja csak egy rendszerfájl, amit nemtom, hogy hova kell másolni. Azt szeretném kérni, hogy valaki plz mondja meg hova kell másolni vagy mondjon egy olyan oldalt, ahonnan le lehet szedni a setup-os verzióját a LAN drivernek.
  • leoon
    Hello,
    Hálózatot tervezek és egy internet kávézót akarok csinálni(játékra főleg)! 20 géppel! Milyen topológia legyen? rj 45-ös kábelt ha használok az jó? Szerver, kliens gépen ill nyomtatón kívül mást kell h alkalmazzak hogy 1 jól működő hálózatom legyen? kössz