467
Segiítsetek lécci nem megy a hálóm!
  • TomBond
    Hogyan kell beállítani a helyi hálózatot ha az egyik gépen XP van a másikon Vista?
  • tobias88
    kössz! ez télleg működik
  • HITMorpheus
    Ugyanabban a munkacsoportban kell lenniük, utánna meg futtasd le a hálózat beállítása varázslót.
    utánna meg oszd meg azokat a mappákat és/vagy meghajtókat, amikről másolni szeretnél.
  • tobias88
    lenne egy óriási kérdésem, válaszoljatok légyszi!
    Van itthon 3 gép, de egyiket se tudom összekötni a másikkal, pedig egyenes kábellel csatlakoznak netre, ezért vettem patch kábelt! az elején működött a dolog, de most sose tudnak csatlakozni, windowsok reinstall, de semmi! alapban miket kell csinálni hogy működjenek?? csak másolni szeretnék, de semmi, nem csatlakozik, mit kell és hogy beállítani???
  • CrazyTomcsy
    Helló! Van egy problémám. Hazahoztam a gépemet, ami eddig chello neten volt. Itthon mondom kicserélem a tesóméval addig, amíg itt van, mivel gyorsabb. Csak akkor jött a probléma, mikor ezen az adsl-t el akartam indítani. Ugyanis hiába csináltam meg a kapcsolatot, a hálózati kapcsolatoknál sehol sincs se a helyi kapcsolat, se a létrehozott kapcsolat. Amikor a frissítésre megyek, akkor meg kiírja, hogy a hálózati szolgáltatás nem elérhető, ellenőrizze, hogy a hálózati kapcsolatok szolgáltatás engedélyezve van és fut-e. Az ipconfig pedig az adathordozó leválasztva szöveget írja ki, pedig a kábel be volt dugva. Valami ötlet?
  • evid
    Router és patch kábel kell. A modemből egy kábel a routerbe majd onnan a két gépbe.
  • GBence1991
    A két pc egymástól kb. 6-7méterre van!
  • GBence1991
    Üdv. Az lenne a kérdésem h van otthon két gép az egyikre be van kötve egy [1024/256]-os net, és azt szeretném h ezt az internetkapcsolat elérhető legyen a másik gépen is! Hogyan lehet ezt megvalósítani? Mit kell vennem és mennyibe kerül?
  • rvn
    Üdv

Lenne egy kérdésem! Müködteteek itthon egy kisebb hálózatot. Wan 1 serever gép amihez kapcsolódik az internetent wifin és van 2 gép amik wifin kapcsolódnak a server géphez a servergép lankábelen kapcs a routerhez.

Szal a problémám az lenne h a 2 kliensröl tudom használni a netet de a serveren lévö megosztott adatokat és a nyomtatót nem! van valakinek javaslata?
  • wander01
    csö emberek. egy kerédésem lenne nálam edukáltabb emberek felé intézve :) azt meg lehet valahogyan csinálni hogy két wlan router lássa egymást és a munkacsoport közös legyen? az a szitu hogy nekem is van egy wlan routerem (smc akármi) és a szomszédban havernak is van egy (mac airport fuj) van valami mondja annak hogy az ö hálozata és az én hálozatom lássa egymást oly modon hogy a saját netkapcsolatát használja de látja mellette az én routeremen keresztül az én gépeimet (3db)? ebbe asszem kicsit belekavarodtam de remélem a lényeg lejön belöle... :)

ötlet?
  • Dj Faustus #177
    "2 gép van, szeretném megosztani a netet, routert vegyek vagy valami mást?"
    Vegyél routert, azzal tudsz "netet megosztani".
  • Sliderx
    Hali!

Emiteles ADSL-t akarok kötni. 2 gép van, szeretném megosztani a netet, routert vegyek vagy valami mást? Az egyiken Xp van másikon 98. Lehetséges megoldani?
  • soka
    szerintem előbb
    1. ha csak hálót ajkarsz, ellenőrizzed hogy cross kábellel legyenek összekötve a gépek, és ebben az esetben az ip-ket llítsad 199.199.199.***-ra (*- lehet bármilyen szám, csak mindegyik gépnél különbözzön.)
    2. ha netet is akarsz akkor:
    a.)vagy routert vegyél,(ekkor norműál lan kábellel kössed össze a gépeket a routerrel!!!) és annál állítsad be az ipket automatikusra, az átjárót 192.168.0.1-re (vagy ha a router másképp kívánja akkor másra, de ez ritka), és a hálózatot megfelelőképpen xp-ben. (a varázsló sokat segít az xp-ben.) vagy
    b.)router nélkül kössed össze a gépeket cross kábellel, az ip-ket automatikusra, varázslóval meg xp-ben állítsad be a laptopnak hogy egy másik gépen keresztül kapja a netet, a gépnek, meg hogy rajta keresztül kapja a hálzat, vagy a többi gép a netet.
    ennyi.
    (fontos megjegyzés: kábelek fajtái: fontos a normál lan kábeleket, és a cross kábeleket megkülönböztetni. míg í normál az 2 különböző egységet köt össze, a cross az 2 gépet, 2 routert stb köt össze. ugyanolyan fajtájú a kapcsolat, így nincs átvezető. pl gép - gép között cross, gép - router - gép között normál kábel kell.) minden jót!
  • Shortstop
    crosslink vagy crossline-ra gondolsz szerintem
  • Richard90
    hát sztem egyezrűbb ha veszel egy routert, vagy még egy másik megoldás, ha lelövöd mindkét gépen a tűzfalat (ez szokott általában bekavarni) ja és sztem nem cska egy egyszerű utp-s kábel kell, hanem egy fordítókábel. asszem így hívják :)
  • createev
    sziasztok!

Egy laptopot és egy számítógépet szerettünk volna összkötni. A számítógépen van net, de azt nem tudjuk ki húzni, mert nehéz visszaállítani, tehát beraktunk egy másik hálókártyát. Összekötöttük a két gépet, beállítgattunk mindenféle ip címeket...stb
    A helyzet most a következő:
    A számítógép látja a laptopot, bár a megosztott dolgokat nem, viszont szerinte csatlakozva vannak. A laptopon viszont azt írja hogy dugjuk be a kábelt. Vagyis az abszolút nem látja a számítógépet
    az ip 192.168.100.100 a számítógépen, és 192.168.100.100 a laptopon
    alapért.átjáró : 192.168.100.1 a laptopon 192.168.100.101
    az alhálózati maszk: 255.255.255.0 mind a kettőnél
    akkor ez igy most jó vagy sem?
    Mit kell még csinálni, hogy működjön?
    SEGÍTSÉG!!!!
  • Shortstop
    van a beállításoknál egy rublika azt ki kell pipálni hogy engedélyezhesd...

Nekem meg az a nagy problémám hogy összekötném a laptopot a PC-vel cross-line kábellel, de nem látják egymást, a buborékba pedig azt írja hogy nem jött létre vagy korlátozott... Ha rámegyek hogy javítás akkor meg azt írja hogy nem sikerült megújítani az IP címet.

Nemtud nekem valalaki segíteni hogy mit kéne tennem???
  • Neocitran
    hali

van egy kis gondom
    a laptopot akarom az asztali géppel összekötni.
    bentvan az asztaliban a két hálókártya. összehoztam a hálózatot. a két gép látja egymást , tudok oda vissza másolni is de nem tudok a laptopról internetezni. miért
    ?
  • homeless
    Tehát sulinet? Ha igen akkor nemnagyon fogsz torrentezni meg dc-zni. Nagyok sok minden le van tiltva. Azt meg nem értem, hogy milyen programot szeretnél. Mit szeretnél megtudni?
  • tomy1000
    hali!
    azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan program,amivel meg tudom nézni,h pontosan hogy kapcsolódok a netre.
    802.11b wlanom van,amivel 1 sulira vagyok csatlakozva.
    hogy lehetne dc-zni meg torrentezni vele???
    (bocs ha hülyeséget kérdezek,de nem értek hozzá)
  • Dj Faustus #167
    Ha dinamikus IP-cím kiosztás van (azaz mindig más IP-címet kaptok), akkor a Dynamic PPOE-t kell kiválasztani, és megadni a felhasználónevet és a jelszót. Ha statikus IP-cím kiosztás van, akkor IP-cínet is meg kell adni (Static PPOE rész).
  • atlon
    Sziasztok!

Egyszerű kérdésem lenne. Egy skype-hoz hasonló program kellene, amivel Lan hálózaton lehet konferencia beszélgetést csinálni. Tud vlaki ilyenről? A netmeeting-et használtuk, de azcsak két gép között tudta ezt megoldani, valami más kellene.
  • Sitti
    Igen pont ugyanez a D-Link router van a melóban is!
    Be kell írjam az ADSL szolgáltatónál kapott felhasználónevemet, és jelszavamat és kész? Vagy van még más teendő?
  • Dj Faustus #164
    A broadband routeren a WAN interfésznek PPOE van beállítva?
    Lásd például így:
  • Sitti
    Lenne egy problémám:
    Munkahelyemen van két gép, egy ADSL modem és egy broadband router.
    Ha rendesen összedugom őket, hogy a modemből a jel bemegy a routerbe onnan a gépekbe a PC nem tudja az ADSL kapcsolatot létrehozni. Mindkét gép azt írja, hogy a "hálózat csatlakoztatva" tehát ott nem lehet gond. Mit kell tegyek, hogy a modem tudja tárcsázni az ADSL-t?
  • barret
    Hy lenne egy kerdesem: ket gepem van halozatban mindketton van internet.Hogy tudnam a kiszolgalo geprol a masik gep internetet egyszeruen kapcsolgatni?
    Halozat ujratelepites nelkul? Nem akarom hogy mindig legyen rajta net,de halozat az kell mindig.Szal a halokartyatiltas nemjo megoldas.
  • kisviku
    Jó, okés, megmondom mit kell tenned.
    Bemész a hálózati kapcsolatokba, ott nyomsz egy jobb klikket a "helyi hálózaton" vagy aminek el van nevezve nálad, azaz az aktív kapcsolaton.
    Az "Általános" fülben találsz alul két kicsi pipát.
    Kikapcsolod az "Értesítés kérése, ha a kapcsolat korlátozott vagy nem jött létre".
    A másikat " Ikon megjelenítése az értesítési területen a kapcsolat ideje alatt", ha akarod bepipálod, mert ezzel lehet ellenőrizni, hogy van-e adatforgalom.
    A "a hálózati kábel nincs bedugva" nálam akkor jelentkezik, ha kikapcsolom azt a gépet, ami a hálózatra van kapcsolva.Ez természetes.

Esetleg nézd meg az eszközkezelőben, hogy nincs-e kicsi sárga kérdőjel a hálózati eszközöknél, nincs-e ütközés vagy probléma vagy letiltva.
    Ha integrált hálókártyád van, menj a BIOS-ba, nézd meg aktiválva van-e.
  • gadna
    Még annyi, hogy ha tallózók a helyi hálózatba, még azt a gépet látja (csak a nevét, belelépni nem tud), amivel régebben volt összekötve.
    Ez is miért van?
  • gadna
    Megnéztem, ezek mind meg voltak csinálva.
    De így se jó!
    A kliens gépen jó a hálókártya, mert az internet működik vele. A szerver gépen is jó, mert azon is működik.
    De ha kettőt összeköttöm, a kliensen azt írja ki: A hálózati kapcsolat korlátozott, vagy nem jött létre, nem azt amit alapból, hogy a kábel nincs bedugva. A szerveren pedig: a hálózati kábel nincs bedugva.
    IPCONFIGRA pedig a kliensen nincs alapértelmezett átjáró.
    A szerveren pedig: Adathordozó állapota......: Adathordozó leválasztva
    szerver kártya: Realtek RTL 8139
    kliens kártya : Intel 21041

Innentől kezdve fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj!
  • kisviku
    XP-XP-vel való összekötése elég egyszerű.Mivel már elég sokat szo*tam vele, elmondom nagyjából.
    Legyen meg az összeköttetés kábellel, majd mindkét gépen ugyanazt kell beállítani.A fontos lényeg, hogy mindkét gépnek ugyanabban a munkacsoportban (workgroup) kell lenni!Magyarán,mindkét gép egyazon nevű munkcsoporton belül legyen. Pl. munkacsoport neve: "lakás" (idézőjel nélkül persze)

Tehát, Sajátgép jobb klikk --> tulajdonságok -->számítógépnév.
    Nézd meg, hogy mindkét gép ugyanabban a munkacsoportban van-e.A névnek egyezőnek kell lenni.Ha nem, módosítás az előbbi ablakban.Aztán, hogy a gépeket magukat mire nevezed el, Te dolgod, lényeg, hogy megismerd melyik melyik.
    Alap beállítások:
    -Fájl és nyomtatómegosztás
    -Microsoft networks ügyfél
    -Qos csomagütemező (erről fogalmam sincs, hogy mi)
    -Nwlink netBIOS
    -NwLink IPX/SPX/netBIOS kompatibilis protokoll
    -TCP/IP (ez csak akkor,ha ADSL-re csatlakozik a gép)

Ezek a munkahelyi beállításaim, routeren keresztül, de az otthoni ugyanez router nélkül.
  • gadna
    hali

beírtam egy ipconfigot, és azt írja ki, hogy:
    Ethernet-adapter Helyi kapcsolat
    Adathordozó állapota..................: Adathordozó leválasztva

És nem is látja egymást a két gép. Egyébként rendes kábelel van összekötve. Meg régebben egy másik gépben volt a hálókártya, ami venné a jelet, azzal működött a helyi hálózat.
    Mindkettő XP. Gondolom a kliens géppel van a gond,. de mi??????
  • GyPeter
    egy print-serveres (USB-s) adsl-routert keresek ami 4portos és 10 e alatt van
  • TommoT
    na nagynehezen összehoztam, úgyhogy már müxik :)
    köszi a segítséget!
  • TommoT
    Itt a kép ha az előző kommentemben nem jönne be!
  • TommoT
    érdekes a pingelésre nem érkezett válasz
    ennek ellenére a tottal commanderben fennt a meghajtó választásnál a legalsót választva, a teljes hálózat-->microsoft windows hálózatban látom a másik gépet (amúgy a teljes hálózatot csak tc-n keresztül látom...érdekes), viszont rákapcsolódni nem tudok

ezt írja ki
    mit kéne a másik gépen beállítani, hogy jó legyen?
    köszi a segítséget bárkinek!
  • TommoT
    hello
    a cmd-->ping
    beírtam a másik gép ip címét (gondolom ilyenre gondoltál, hogy 192.168.0.x), de nem érkezett válasz
    na ez mitől lehet?
    beírtam a saját gépemét is, arra érkezett :D csak a biztonság kedvéért, hogy télleg működik-e
    köszi a segítséget
    esetleg van más ötleted?
  • TommoT
    hello
    a cmd-->ping
    beírtam a másik gép ip címét (gondolom ilyenre gondoltál, hogy 192.168.0.x), de nem érkezett válasz
    na ez mitől lehet?
    beírtam a saját gépemét is, arra érkezett :D csak a biztonság kedvéért, hogy télleg működik-e
    köszi a segítséget
    esetleg van más ötleted?
  • lazsol
    Sziasztok
    Letöltötetem az ethereal 0.99 analizáló progit, de (nagyon hiányos angol tudásom lévén) nem tudom működésre bírni.
    Szerettem volna a routert valamint az arra csatlakoztatott VOIP készüléket monitorozni, mivel időnként kisebb problémáim merültek fel velük.
    Szeretnék a hozzáértőktől egy kis útmutatót kérni, hogy induljak el a programmal, mert az istenért nem jövök rá, hogy mit és hová kell írni, hogy elinduljon a keresés.
    Előre is köszi a segítséget.
  • homeless
    Ha routered van akkor nem kell ilyen "otthoni hálózat beállítása" dolgokkal bűvészkedned. Az otthoni routerekbe van beépített switch is. Először is tudd meg a 2 géped ip címét. futtatás->cmd->ipconfig. De a routeren is megnézheted, hogy milyen címet osztott ki a gépeknek. Ha megvannak a címek akkor futtatás->cmd->ping "másik gép ip címe". Ha jön vissza válasz akkor jó a hálózat.

A megosztott cuccokat megtalálhatod a windows intézőbe(hálózati helyek), vagy a total commanderbe is legalúl ahol a meghajtókat választod ki.

Talán akkor is kéne látnia, ha ninsc a 2 gép egy munkacsoportba, de az xp-nél a MUNKACSOPORT nevű munkacsoport van beállítva alapból. Ezt a sajátgép/tulajdonságok/számítógépnév/módosítás... alatt tudod változtatni.
  • TommoT
    amúgy asszem léteznek külön progik ilyen megosztásra, amik esetleg biztonságosabbak is
    nem ismer vki ilyet?

#147 ha jobb klikkel megosztom a nyomtatót vagy a mappát az működik, csak a másik gép nem akarja látni... vagy a másik géppel vhogy fel kéne a gépemet ismertetni? mert, mint íram a hálózati helyek --> otthoni hálózat beállítása --> középső mindkét gépen kiválaszt (vagyis helyi átjárón keresztül) nem segít rajtuk
    ezt a total commanderest viszont megpróbálom