Hálózat segítség!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valaki egyszerüen leirná hogy mit kéne vennem ha 2 gép cross kábellel van eddig összekötve és ha az égiek is ugy akarják akkor nemsokára lesz adsl net.Ehhez hogy megosszam a két gép között mit kell vennem(switch, hub, router).A két gépen csak az alaplapi hálokártya van kell valamit még pluszba betenni?Ha sikerül a megosztás akkor ha netelni akarok akkor nem kell a másiknak bekapcsolva lenni?Még egy nyomtatot is szeretnék megosztani vele.
Milyen olcso netmegosztot ajánlanátok amivel nem kell sokat babrálni a beállitasokkal.
Bocs a lámaságért csak a szolgáltatomnál láttam hogy 60K-ért akarná adni a routert, de ennél láttam sokkal olcsobat is és inkább beszerzem megam mire idejönnek bekötni.
Valaki HELP! A para: 2 gep halozatban az 1iken net. A masik az emeleten 15meteres utp cat5 kabel. A ket gep tokeletesen tud masolni egymasrol 1gbes halon,viszont ha az emeleti geppel letoltok valamit a netrol ,akkor az minden esetben crc-s!!! Ha a modembe dugom a kabelt akkor is! Tul sok a 15 meter?? 😊
A problem: (elég fura)
a melóhelyemen három gép van hálózatba kötve, az egyik csatlakozik modemen.
Néhány hónapig csak úgy lehetett a többi gépen látni a netet, ha a központin elõször kikapcsoltam a megosztás engedélyezését, utána visszakapcsoltam. Ilyenkor a következõ újraindításig felfogta a rendszer, hogy meg van osztva a net. Most viszont totál használhatatlan a net. (Tûzfallal nincs semmi problem, a kártya, mint hardver nem lehet rossz
Bármi (hasznos) ötletet köszi:
Vikusz
\"Nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek\" - Mr. Garrison :)
Mit jelent az, hogy "belépsz a routerbe"???
\"Nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek\" - Mr. Garrison :)
Volna egy furcsa problémám. T-online ADSL internet pár hete nem akar rendesen mûködni. Egyszerûen egy játék fagyása után eltûnt a hálózati kapcsolatokból a helyi kapcsolat. Akkor teljesen újrahúztam a gépet, s ment is a net újra, kb. 5percig. Azután elutaztam, majd hazatérve pár napig tökéletesen futott ismét.
Hétvégén azonban újra nem engedett fel. Voltak olyan hibaüzenetek, hogy "nem tudott csatlakozni, ezért a port le lett tiltva" "a távoli számítógép nem válaszol"... A telefonos Help-desk a szokásos gyengus kísérletezéssel próbálkozott, hogy világít-e a zöld led. :-))
Amiket próbáltam:
- igen, zöld led van a modemen és a hálókártyán is.
- Win XP + SP1
- próbáltam az XP driverével és letöltött driverrel is.
- SMC és KTI hálókártyával is próbálkoztam. KTI-nél legutóbb semennyire nem akart üzemelni, SMC-vel vagyok most fenn, de arra is csak ilyen 1-5 percekre enged fel, majd hirtelen szakad a net, s jelzi tray icon, hogy nincs helyi kapcsolat.
Természetesen megírtam mindenezt a T-online -nak is, természetesen tojták le magasról a problémám.
Kérdésem a következõ: Meglehet ezt oldani valahogy, esetleg valami XP hiba? (Vírusra azért nem gyanakszom, mert amikor 5ször húztam újra az XP-t, több megoldással, s full csak rendszer alatt is ezt csinálta, akkor tuti nem vírus.)
Vagy lehet, hogy valamelyik hardver krepált be? Két hálókártya is ugyanúgy rossz lenne? Vagy alaplap lehet esetleg?
Régebben volt egy hasonló problémám, bár akkor totál nem engedett fel, s mikor kértem egy modemcserét az akkori axelero-tól, kicserélve tökéletesen mûködött. Lehetséges, hogy most is hasonló lehet a gond!?
Nagyon bízom benne, hogy valaki hallott már ilyenrõl, s megtudja mondani, hogy mi lehet a gond, mert:
1: Feleslegesen nem akarok új alaplapot venni, sem hálókártyát.
2: Fontos lenne az internet, mert fontos e-mail-t várok, meg egyéb netes munkáim is vannak.
3: Azért sem akarok fizetni, hogy t-online jöjjön ki, mert telefonban azt mondták, hogy kiszállási és javítási díj is van, az meg már 10e körül mozog.
Igyekszem majd szóra bírni a netet, hogy meglessem a választ, márha kapok valakitõl. :-)
Segítséget elõrre is Köszönöm!
Tudnátok segíteni?
wireless netet szeretnék itthon megosztani. A netet a notebook wlan kártyán keresztül kapja, és azt szeretném megosztani a többi itthoni gép között vezetékes router segítségével. A routert így tulajdonképpen 1 switchként használjuk.
A notiról lehet netezni, belsõ háló megvan.
A pobléma pedig az, hogy a gép netmegosztásra a 192.168.0.1 ipt akarja használni a hálókariján . Ez eddig oké, de nem tudja használni, mert ez az ip a wireless routeré... (ez a wlan átjáró, ez nem változtatható, mert a wlan nem a mienk, úgy kapjuk)
próbáltam neki megadni más ip-t a hálóhoz, net átjárót változtatni, automatikusan, stb, már nincs ötletem h mit próbáljak meg.
Mit lehetne csinálni?
Lenne 1 problémám!
Adott 1 helyi hálózat (3gép). A hálózat úhgyvan kiépítve hogy van egy kábelmodem ami 1 routerbe csatlakozik a routerbõl tovább 1 switch és a switchbõl van kivezetve mind 3 gép. Ip címek fix ipk. Az a gond hogy eddig ment a net és a helyi hálózat is, de 1ik napról a másikra a helyihálozat nem mûködik viszont a net megy! Pingelni minden géprõl sikerûl minden gépet intézõbel látják is 1mást de tallozni mégsem lehet, mert hibaüzenetet ír ki hogy "hozzáférés megtagadva". Mi lehet a probléma? Mitõl romolhatott el 1ik napról a másikra? Elõre is köszi!
Remélem ide illik a köv. kérdésem.
Van nékem (vagyis a melóhelyen) 1 korlátlan (30 giga) kábeles internet kapcsolatom. Azt szeretném kérdezni, hogy ha én mondjuk letöltök 1 2 gigás file-t akkor az mennyivel növeli az én adatforgalmamat. 2 Gigával?
És ha pl net rádiót használok vagy otthagyom a gépet bekapcsolva és 1 honlap meg van nyitva az kb mennyi adatforgalamt számol? Vagy csak ha frissül az adott oldal tartalma akkor van adatforgalom?
elõre is kösz, ha tud vaki segíteni.
bye
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
én is azt használom, nekem eddig ez jött be, szerintem ez a legjobb tûzfal /pillanat...
phredonnak pedig azt akartam mondani, hogy nekem is eddig ez jött be a legjobban. Bár azt én is észrevettem, hogy eléggé foglalja a gépet. De a biztonság megér ennyit. (legalább addig amíg nem találok nála jobbat) Sajna nem maga a tûzfal a gond, hanem valamit elállít a windowsban mert akár kikapcsolom akár uninstalálom a hiba fenn marad.
akkor tényleg a tûzfalad beállításával, esetleg a hálózat beállításával lehet probléma, ugyais ezt a programot én LAN-ban is használtam tûzfal mûködése közben és neten is használtam, szintén tûzfal mûködése közben, és mind2 esetben a sávszéleség 100%-át tudtam használni...
Igazság szerint az lenne a legjobb ha a normál windowsos hálózatot lehetne megcsinálni. De ha még valaki tud hasonló programot akkor azt is szívesen veszem. Azért köszi phredon. <#wave>#wave>
izb: Elõször Zone alarm-ot használtam, de nekem az nem jött be. pl. a zone alarmnál az istennek sem tudtam engedélyeztetni, hogy hagyja az egyik progit az összes porton kapcsolódni.
burkusdio: Viszont amit te ajánlasz még nem próbáltam úgyhogy az lesz a következõ.
Köszi szépen mindenkinek, hogy megpróbált segíteni. <#worship>#worship>
Pl: Zone alarm
elég, ha az általam javallott programot használjátok fájlátvitelre, mellesleg arra is alkalmas,hogy a másik gépen átvegye az irányítást az egér, és billentyûzet fölött... én még neten, nem LAN-on keresztül is használtam,hogy elérjek egy másik gépet...
Nálam ez volt a megoldás. Aztán nézz másik tûzfalat(pl. Kerio-val megy nálam).
egy 5letem van!
ne TotalCommanderrel próbálj meg kapcsolódni a géphez, hanem AccessRemote PC-vel....
a használatát nem mondom el, mert sztem egyértelmû...
ha elakadsz, küldj privit, segítek...
Van egy kis problémám az XP hálózatommal. Bele is vágok. Pillanatnyi állas: 2 gép, 2xp, hálókártyákon vannak összekötve, ugyanaz a munkacsport, IP címek különbözõek. Az egyik gépen már régebben fel van telepítve az xp. A másikra ma reggel került rá. Míg nem telepítettem a tûzfalat(Norton Internet security) mind a 2 látta egymást és tudtam egymásra másolni. Tûzfal telepítés után engedélyeztem a tûzfalnál, hogy hagyja "érvényesülni" a másik gépet. DE! Mostmár ha azon a gépen ahol régebben volt telepítve az XP belépek a Munkacsoportba és megpróbálom megnyitni a másik számítógépet ezt a hiba üzit kapom:
\\"számítógép név" nem érhetõ el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erõforrás használatára. Lépjen kapcsolatba a hálózati endszergazdával és tudja meg, hogy van-e hozzá joga.
Mindkét gép rendszergazdai jogosultságokkal van indítva és mindkét gépen engedélyezve van a vendég fiók! A helyzet azzal sem javul ha kikapcsolom a tûzfalat. Tehát az sem lehet a gond.
DE A LEGFURCSÁBB AZ EGÉSZBEN: Mielõtt a tûzfalat telepítetem volna ugyebár tudtam másolni. És rendesen a megosztott mappa ikonját létrehozta a hálózati helyek között. Abba viszont bele tudok lépni még most is. Szóval valami a winfosban van elkurva. Csak az a kérdés, hogy mi. HA VALAKINEK van ötlete vagy netalántán tudja, hogy mibõl ered a hiba legyenszíves SeGíTSeN nekem. Elõre is KÖSZÖNÖM!
Remélem, hogy ébren van valaki!
Nagyon nagy az én bajom! Bevásároltam egy WLAN rendszert /WL-500g router madzagon az egyik PC-hez, rádión a másik PC-hez/. Addig minden OK volt, amíg nem akartam telepíteni a PCI-os WIFI kártyát /WL-138 G/ a másik már kicsit öregecske /ASUS P2BF / alaplappal bíró masinába. Innentõl indult útjára a \"gyönyör\". Akármit csinálok, nem hajlandó látni a kártyát.Amire esetleg tippelnék, hogy a leírás szerint az alaplap PCI 2.1 compliant a WIFI kártya pedig PCI 2.2 compliant. Na most ez így nekem nem mond túl sokat, de biztos vagyis remélem, hogy biztos tud valaki valami fantasztikus jó ötlettel, megoldással meglepni! Nagyon várom a sgítséget!!!!
na jó nemám télleg elrontottam, de akkor is 😄
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
én mást nem tudok sajna
Néha szoktam olyat csinálni, hogy az ACEMCP feltelepít egy olyat a vezérlõpultba, hogy STARTUP. Alkalomadtán, ha valami gond van a win felállásánál, ezt-azt kikapcsolok (ugyanezt meg lehet tenni az msconfigban is, csak ez egyszerübb), és igyexem így kiszürni a problémát. jobb ötletem most nincs.
telepíts cFos Speedet, ez lecsökkenti ezt az idõt,és nem kel fix ip-t sem beírnod...
Az lenne a gondom hogy a windows rengeteget vár indulásnál a háló miatt. Azt tanácsolták, hogy írjak be találomra egy ip-t így be is jön egybõl a win csak épp a két gép nem látja egymást😊 Mi lehet a gond? Amúgy egy switchre van kötve a két gép meg az adslmodem.
Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D
LAN azonosító, hálózati azonosító, diagnosztikai egység
És ilyet?
Multi network kábel teszter

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.