467
Segiítsetek lécci nem megy a hálóm!
  • barret
    Két gép között Crosslink cable kell a hálózathoz!
    Nézd meg a csatlakozókat,asszem 2 ér van megcsavarva! Tehát nem párhuzamosan fut az összes ér!
    Sima patch kábelben,összes ér párhuzamos!
    De az csak hubbal müxik...
  • bmffm856
    helló! van egy kis problémám az otthoni hálózatom létrehozásával....
    a helyzet a következő: lefuttattam mindkét gépen (az átjáró gépen xp, amire át szeretném vinni azon 98 van) a hálózat varázslót. az egyiken úgy, hogy az xpsről átvittem flopival a netsetupot, és felraktam. újraindítottam mindkettőt, és láss csoodát, semmi....nem látja egymást a két gép...volt aki azt mondta, hogy a kábelemmel lehet a gond, mert nem mindegyik kábel jó otthoni hálózathoz....namost a kábelem a következő: "KTI Cat. 5e UTP Patch Cable, 20M, Grey" továbbá van itt még egy szám, amit nem tudok mi: UG-CAT51200G . hát ez a kábelem. ha ezu a gond, akkor milyent kell vennem, hogy működjön a dolog, ha nem ez a gond, akkor meg mi lehet a gond? ha valaki tud, akkor az lécci segítsen. előre is köszönöm. helló. bmffm.
  • burkusdió
    elkéstél kicsit... :P
    má rég túl vagyok rajta, de azért KÖSSZ A SEGÍTSÉGET!!!
    egyébként mindenkinek tudom ajánlani az Access Remote PC programot, amivel ha a két gép külön tartományban van, vagy az egyik munkacsoportban, a másik pedig tartományb, akkoris lehet fájlokat áttölteni egyikről a másikra, anélkül,hogy a beállításokat át káne állítani...
  • HITMorpheus
    Na leírom ide is azt, amit egy hasonló témájú topicba:

Remélem a hálózati varázsló lefuttatásával nincs gond, amit a start menü-->programok-->kellékek-->kommunikációnál találsz.... Utánna vezérlőpult-->rendszer-->számítógépnév-->hálózati azonosítás. Futtasd le (mindkét gépen), utána azért ellenőrizd a munkacsoportot a módosításnál. Legyen mondjuk mindkettőnél MSHOME
    ezután térj vissza a vezérlőpult-->Hálózati kapcsolatokhoz. Klikkelj a helyi kapcsolat ikonra, tulajdonságok-->TCP/IP protokoll, tulajdonságok És itt add meg a következő IP-t: 192.168.1.1
    Alhálózati maszk: 255.255.255.0

A másik gépnél is csináld meg ugyanezt annyi változtatással, hogy ott az IP: 192.168.1.2
    És elvileg mennie kell. A lényeg az azonos munkacsoport és az IP ne legyen ugyanaz mindkét gépnél.
    Ja, és még valami. a programok telepítése/törlésénél, amit a vez.pultnál találsz, a windóz összetevőknél a hálózati nyavajákat pipáld ki.
  • burkusdió
    valaki segítsen plíz!
  • burkusdió
    #61-re senki??
  • burkusdió
    Sziasztok!

Van egy EtherFast 10/100-as 8-portos Workgroup Switchem. (Márka: Linksys Modell: EZXS88W)
    Ezzel az eszközzel 2 gépet szeetnék összekötni (mind2 laptop).
    Mind2 gépen Windows XP oprendszer van, az egyik gépen Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC hálókártyája, a másikat sajnos nem tudom.

Nagyméretű fájlokat (filmet, zenét, képeket) szeretnék egyik gépről a másikra másolni.Milyen beállítások kellenek hozzá?
    Esetleg kell valami program is hozzá?

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • zeus
    Bocs nem is olvasom tovább de önmaga IP(192.168.1.1) nem lehet önmaga átjárója. feszegesd tovább a problémát
  • Roll
    Na megoldódott.
    A pc-cillin zavart be, azér nem jött be a router konfigja.
    De érdekes mert elötte is az volt fenn és akkor jó volt, a net,
    bár akkor meg nem volt helyi háló.
    Most van net is meg helyi háló is. :-D
  • Roll
    Sziasztok!

Mitől van az, hogy újra installáltam a gépem, és most a gépemen nem jön be a router konfigja, és nincs net se.
    A másik gépen meg bejön a konfig is és net is van.
  • burkusdió
    menny a picsába te seggfej...

ne haragudj, de kóma van itt mint atom
    itt aszilveszterio afterparty....
    és mindenki részegggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
    csak anna nem
  • none
    Sziasztok! Lenne egy nagyon nagy problémám. Van 2 PC ami össze van kötve. Nevezzük őket "1" gépnek és a másikat "2" gépnek. Az 1 gép beállításai a következők: Felhasználó által konfigurálva! IP-cím: 192.168.1.1 ; Alhálózati Maszk: 255.255.255.0 ; Alapértelmezett Átjáró: 192.168.1.1 A 2 gép beállításai a következők: Felhasználó által konfigurálva! IP-cím: 192.168.1.2 ; Alhálózati Maszk: 255.255.255.0 ; Alapértelmezett Átjáró: 192.168.1.1 Az 1 gép proxy szerverként működik 2 hálókártyával (1. ADSL , 2 Hálózat) és a JanaServer programmal van beállítva az internet megosztása a 2 gépre. Az internet megosztással nincsen semmi gondom. Működik a net mind a gét gépen! Viszont a hálozatban történő másolás nem működik. 1 gépről be tudok lépni a 2 gép megosztott dokumentumaiba, viszont a 2 gépről nem tudok belépni az 1 gépre! Mindegyiken egy halom mappa meg van osztva. Próbaként a 2 gépről kihúztam a hálókábelt, és átdugtam egy laptopra. A hálózatban történő másolás tökéletesen müködött minden honnan! Viszont ma már a laptopról sem működik. Ugyan azt a hibát írja ki mint a fennt említett 2 gépnél. Hiba: "1 gép nem érhető el.Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával stb.. Hozzáférés megtagadva." Ismétlem az internet megosztás viszont tökéletesen működik. Mi a hiba oka?? Mind a két gépen van szoftveres tűzfal, de ha kikapcsolom is őket akkor is ez a hiba. Oprendszer Win XP SP1 Windows-os tűzfal is ki van kapcsolva. Hozzáteszem, hogy ugyan ezekkel a beállításokkal működött az előző telepítésen! A pingelés mindkét helyről tökéletesen működik! Mi a hiba oka? Előre is köszi a segítséget!
  • HellBurner
    Sziasztok! A probláma a következő. A haverommal akrtunk játszani a Needforspeed 5-öt hálóban (LAN). Miután elindítottuk észrevettük hogy nélla elérhető a multiplayer/Lan menű nállam meg nem. Nekem ServicePack 2 neki ServicePack 1 van fent. Nálla a hálózati helyeknél a szélessávú kapcsolat mellet ott van a helyi háló ikonja. Nekem csak szélessávú kapcsolat van ott és nincs helyi háló. Ez most a sp2 miatt van vagy mi lehet? A helyi háló egyébként működik. A fura az hogy ahhoz hogy beállítsam a helyi háló ip címet (anno) valamikor ott kellet lennie de most eltünt.Hogy tudom visszahozni?
  • fureszoszi
    Sziasztok meg tudja nekem mondani valaki hogy tudnám megmérni a feltöltési sávszélességemet?Köszi.
  • Roll
    up
  • Roll
    Sziasztok. Segítségre lenne szükségem.
    Adott két gép xp-vel. Egy d-link router amivel a netet osztom(ez működik is), de a lan nem akar összejönni.
    A router konfigjába a dhcp-látja mindkét gépet, az ip címek különböznek egyiknek 116, másiknak 192 a vége, az átjáró a router címe, a maszk azonos.
    Pingelni nem tudok egyik gépről másikat, csak saját magát + a routert.
    A tűzfalat kikapcsoltam (xp-s, +pc-cillin).
    Lefutattam a varázslót, azonos a munkacsoport.
    De valamiért nem megy.
    Légyszi segítsetek. Köszi
  • burkusdió
    kössz a segítséget...
  • barret
    . A kábel legyen crosslink cable
    . IP címek legyenek kulönbözöek, a mask legyen egyforma ip pl 192.168.0.1 ,192.168.0.2 mask 255.255.255.0
    . commandba ping elso gép IP címe, másik gép IP címe, majd a másik gépben is mindkét IP címet pingeld meg. Ha minden 100% akkor rendben... utána futtasd le a hálózat beállitás varázslót. Ne engedd az automata beállitásokat.
    Utána keresés szgép keresése a hálózaton ird be a keresendő gép nevét. Ha megtaláltad,akkor müxik a hálózat. Már csak a megosztás van hátra.
  • burkusdió
    ha van kedved leírhatnád,hogyan kell pontosan, és megkímélhetnél engem is egy egész napos próbálkozástól... :D
    mind a két gépen WindiwsXP van, az egyiken ha jól tudom Outpost firewall...
  • barret
    semmi. Megy minden kézzel. Aki profi,az 5 perc alatt végez.(nem magamra gondoltam) Ha minden ki van töltve,oda-vissza megy a pingelés,akkor mát csak meg kell kerestetni a másik gépet a hálózaton.Ennyi.Tapasztalat nélkül egy teljes napom ment rá,mire megcsináltam...Tüzfal csúnyán beszopatott!
  • burkusdió
    thx a segítséget..

nah és a beállításhoz kell valamilyen különleges progi?
  • barret
    Két 10/100-as hálókártya,1 crosslink cable.Aztán mehet a net!
    Már csak be kell állitani...
  • burkusdió
    hahó!

valaki!!!!!! ennyire kihalt lenne ez a topik?
  • burkusdió
    nem akar senki segíteni?
  • burkusdió
    ja, bocs a hiányos adatokért... :S

az én hálókártyám Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC, a másik gépét nem tudom milyen...
  • burkusdió
    sziasztok!

egy kis segítség kéne...
    2 gépet szeretnék összekötni
    az lenne a kérdésem,hogy milyen eszközök kellenek hozzá...
    ne kell semmi komoly dologra gondolni, semmi netmegosztás, egyszerűen csak fájlokat akarok áttölteni egyik gépről a másikra, anélkül,hogy ki kéne írnim valamit is cd-re...

FAST HELP NEEDED!!!

előre is kössz!
  • reaper4
    féltem ettől a választól :(.
    azért köszi.
  • Laalee
    szerintem sehogy, 1 ip cimetek van 1 portot használtok. honnan tudná a router hogy a visszaküldött jelet hova továbbítsa
  • reaper4
    sziasztok

lenne 1 kérdésem. routerrel megosztottuk a netet 2 felé. namost meg lehet vhogy oldani h tudjunk mind a ketten a neten játszani egyszerre
    azonos szerveren?

előre is köszi.
  • Styrex
    Hi
    Nekem is hasonló gondjaim vannak, csak switchel.
    2XP-s gép és ADSL modem bedugva a switchbe, a net megy mindkét gépről, de a két gép nem látja egymást ugyanazt a hibaüzit kapom mint Te. Jutottál-e vmire azóta vagy vki tudna segíteni? Thx
  • HITMorpheus
    Plííííz help! Van esély arra, hogy a chellot hálozatba kötöm? Mert ha nincs, akkor neki se kezdek.
  • davos80
    A net műkszik a routeren keresztül mind2 gépen.
  • davos80
    ja
  • nemcsakfeel
    pingelni tudod a routert?
  • davos80
    A routerben, vagy a windowsban nincs vmi bekonfigolva? Ötlet?
  • davos80
    2 xp-s gépem van, routeren keresztül (SMC 7004 VBR V.2),
    és ezt írja ki :

• nemcsakfeel
    KOAXos fizikai kapcsolat leválasztót tud vki ajánlani???
  • nemcsakfeel
    alhálózati maszk csak egyhez tartozik mivel minden hálózati "kör" sajátja. Az egyiken lehet egy B osztályú, a másikon meg egy C osztályú hálózat is..
  • barret
    én állitottam be,nincs ip ütközés.Az alhálózati masknak egyformának kell lenni minden kártyán?
  • nemcsakfeel
    belső hálózaton milyen kiosztású IP k vannak?