467
Segiítsetek lécci nem megy a hálóm!
-
#67 Két gép között Crosslink cable kell a hálózathoz!
Nézd meg a csatlakozókat,asszem 2 ér van megcsavarva! Tehát nem párhuzamosan fut az összes ér!
Sima patch kábelben,összes ér párhuzamos!
De az csak hubbal müxik... -
#66 helló! van egy kis problémám az otthoni hálózatom létrehozásával....
a helyzet a következő: lefuttattam mindkét gépen (az átjáró gépen xp, amire át szeretném vinni azon 98 van) a hálózat varázslót. az egyiken úgy, hogy az xpsről átvittem flopival a netsetupot, és felraktam. újraindítottam mindkettőt, és láss csoodát, semmi....nem látja egymást a két gép...volt aki azt mondta, hogy a kábelemmel lehet a gond, mert nem mindegyik kábel jó otthoni hálózathoz....namost a kábelem a következő: "KTI Cat. 5e UTP Patch Cable, 20M, Grey" továbbá van itt még egy szám, amit nem tudok mi: UG-CAT51200G . hát ez a kábelem. ha ezu a gond, akkor milyent kell vennem, hogy működjön a dolog, ha nem ez a gond, akkor meg mi lehet a gond? ha valaki tud, akkor az lécci segítsen. előre is köszönöm. helló. bmffm. -
#65 elkéstél kicsit... :P
má rég túl vagyok rajta, de azért KÖSSZ A SEGÍTSÉGET!!!
egyébként mindenkinek tudom ajánlani az Access Remote PC programot, amivel ha a két gép külön tartományban van, vagy az egyik munkacsoportban, a másik pedig tartományb, akkoris lehet fájlokat áttölteni egyikről a másikra, anélkül,hogy a beállításokat át káne állítani... -
HITMorpheus #64 Na leírom ide is azt, amit egy hasonló témájú topicba:
Remélem a hálózati varázsló lefuttatásával nincs gond, amit a start menü-->programok-->kellékek-->kommunikációnál találsz.... Utánna vezérlőpult-->rendszer-->számítógépnév-->hálózati azonosítás. Futtasd le (mindkét gépen), utána azért ellenőrizd a munkacsoportot a módosításnál. Legyen mondjuk mindkettőnél MSHOME
ezután térj vissza a vezérlőpult-->Hálózati kapcsolatokhoz. Klikkelj a helyi kapcsolat ikonra, tulajdonságok-->TCP/IP protokoll, tulajdonságok És itt add meg a következő IP-t: 192.168.1.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
A másik gépnél is csináld meg ugyanezt annyi változtatással, hogy ott az IP: 192.168.1.2
És elvileg mennie kell. A lényeg az azonos munkacsoport és az IP ne legyen ugyanaz mindkét gépnél.
Ja, és még valami. a programok telepítése/törlésénél, amit a vez.pultnál találsz, a windóz összetevőknél a hálózati nyavajákat pipáld ki. -
#63 valaki segítsen plíz! -
#62 #61-re senki?? -
#61 Sziasztok!
Van egy EtherFast 10/100-as 8-portos Workgroup Switchem. (Márka: Linksys Modell: EZXS88W)
Ezzel az eszközzel 2 gépet szeetnék összekötni (mind2 laptop).
Mind2 gépen Windows XP oprendszer van, az egyik gépen Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC hálókártyája, a másikat sajnos nem tudom.
Nagyméretű fájlokat (filmet, zenét, képeket) szeretnék egyik gépről a másikra másolni.Milyen beállítások kellenek hozzá?
Esetleg kell valami program is hozzá?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
#60 Bocs nem is olvasom tovább de önmaga IP(192.168.1.1) nem lehet önmaga átjárója. feszegesd tovább a problémát -
Roll #59 Na megoldódott.
A pc-cillin zavart be, azér nem jött be a router konfigja.
De érdekes mert elötte is az volt fenn és akkor jó volt, a net,
bár akkor meg nem volt helyi háló.
Most van net is meg helyi háló is. :-D
-
Roll #58 Sziasztok!
Mitől van az, hogy újra installáltam a gépem, és most a gépemen nem jön be a router konfigja, és nincs net se.
A másik gépen meg bejön a konfig is és net is van.
-
#57 menny a picsába te seggfej...
ne haragudj, de kóma van itt mint atom
itt aszilveszterio afterparty....
és mindenki részegggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
csak anna nem
-
none #56 Sziasztok! Lenne egy nagyon nagy problémám. Van 2 PC ami össze van kötve. Nevezzük őket "1" gépnek és a másikat "2" gépnek. Az 1 gép beállításai a következők: Felhasználó által konfigurálva! IP-cím: 192.168.1.1 ; Alhálózati Maszk: 255.255.255.0 ; Alapértelmezett Átjáró: 192.168.1.1 A 2 gép beállításai a következők: Felhasználó által konfigurálva! IP-cím: 192.168.1.2 ; Alhálózati Maszk: 255.255.255.0 ; Alapértelmezett Átjáró: 192.168.1.1 Az 1 gép proxy szerverként működik 2 hálókártyával (1. ADSL , 2 Hálózat) és a JanaServer programmal van beállítva az internet megosztása a 2 gépre. Az internet megosztással nincsen semmi gondom. Működik a net mind a gét gépen! Viszont a hálozatban történő másolás nem működik. 1 gépről be tudok lépni a 2 gép megosztott dokumentumaiba, viszont a 2 gépről nem tudok belépni az 1 gépre! Mindegyiken egy halom mappa meg van osztva. Próbaként a 2 gépről kihúztam a hálókábelt, és átdugtam egy laptopra. A hálózatban történő másolás tökéletesen müködött minden honnan! Viszont ma már a laptopról sem működik. Ugyan azt a hibát írja ki mint a fennt említett 2 gépnél. Hiba: "1 gép nem érhető el.Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával stb.. Hozzáférés megtagadva." Ismétlem az internet megosztás viszont tökéletesen működik. Mi a hiba oka?? Mind a két gépen van szoftveres tűzfal, de ha kikapcsolom is őket akkor is ez a hiba. Oprendszer Win XP SP1 Windows-os tűzfal is ki van kapcsolva. Hozzáteszem, hogy ugyan ezekkel a beállításokkal működött az előző telepítésen! A pingelés mindkét helyről tökéletesen működik! Mi a hiba oka? Előre is köszi a segítséget! -
HellBurner #55 Sziasztok! A probláma a következő. A haverommal akrtunk játszani a Needforspeed 5-öt hálóban (LAN). Miután elindítottuk észrevettük hogy nélla elérhető a multiplayer/Lan menű nállam meg nem. Nekem ServicePack 2 neki ServicePack 1 van fent. Nálla a hálózati helyeknél a szélessávú kapcsolat mellet ott van a helyi háló ikonja. Nekem csak szélessávú kapcsolat van ott és nincs helyi háló. Ez most a sp2 miatt van vagy mi lehet? A helyi háló egyébként működik. A fura az hogy ahhoz hogy beállítsam a helyi háló ip címet (anno) valamikor ott kellet lennie de most eltünt.Hogy tudom visszahozni? -
fureszoszi #54 Sziasztok meg tudja nekem mondani valaki hogy tudnám megmérni a feltöltési sávszélességemet?Köszi. -
Roll #53 up -
Roll #52 Sziasztok. Segítségre lenne szükségem.
Adott két gép xp-vel. Egy d-link router amivel a netet osztom(ez működik is), de a lan nem akar összejönni.
A router konfigjába a dhcp-látja mindkét gépet, az ip címek különböznek egyiknek 116, másiknak 192 a vége, az átjáró a router címe, a maszk azonos.
Pingelni nem tudok egyik gépről másikat, csak saját magát + a routert.
A tűzfalat kikapcsoltam (xp-s, +pc-cillin).
Lefutattam a varázslót, azonos a munkacsoport.
De valamiért nem megy.
Légyszi segítsetek. Köszi -
#51 kössz a segítséget... -
#50 . A kábel legyen crosslink cable
. IP címek legyenek kulönbözöek, a mask legyen egyforma ip pl 192.168.0.1 ,192.168.0.2 mask 255.255.255.0
. commandba ping elso gép IP címe, másik gép IP címe, majd a másik gépben is mindkét IP címet pingeld meg. Ha minden 100% akkor rendben... utána futtasd le a hálózat beállitás varázslót. Ne engedd az automata beállitásokat.
Utána keresés szgép keresése a hálózaton ird be a keresendő gép nevét. Ha megtaláltad,akkor müxik a hálózat. Már csak a megosztás van hátra. -
#49 ha van kedved leírhatnád,hogyan kell pontosan, és megkímélhetnél engem is egy egész napos próbálkozástól... :D
mind a két gépen WindiwsXP van, az egyiken ha jól tudom Outpost firewall... -
#48 semmi. Megy minden kézzel. Aki profi,az 5 perc alatt végez.(nem magamra gondoltam) Ha minden ki van töltve,oda-vissza megy a pingelés,akkor mát csak meg kell kerestetni a másik gépet a hálózaton.Ennyi.Tapasztalat nélkül egy teljes napom ment rá,mire megcsináltam...Tüzfal csúnyán beszopatott!
-
#47 thx a segítséget..
nah és a beállításhoz kell valamilyen különleges progi?
-
#46 Két 10/100-as hálókártya,1 crosslink cable.Aztán mehet a net!
Már csak be kell állitani... -
#45 hahó!
valaki!!!!!! ennyire kihalt lenne ez a topik? -
#44 nem akar senki segíteni?
-
#43 ja, bocs a hiányos adatokért... :S
az én hálókártyám Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC, a másik gépét nem tudom milyen... -
#42 sziasztok!
egy kis segítség kéne...
2 gépet szeretnék összekötni
az lenne a kérdésem,hogy milyen eszközök kellenek hozzá...
ne kell semmi komoly dologra gondolni, semmi netmegosztás, egyszerűen csak fájlokat akarok áttölteni egyik gépről a másikra, anélkül,hogy ki kéne írnim valamit is cd-re...
FAST HELP NEEDED!!!
előre is kössz! -
#41 féltem ettől a választól :(.
azért köszi. -
#40 szerintem sehogy, 1 ip cimetek van 1 portot használtok. honnan tudná a router hogy a visszaküldött jelet hova továbbítsa -
#39 sziasztok
lenne 1 kérdésem. routerrel megosztottuk a netet 2 felé. namost meg lehet vhogy oldani h tudjunk mind a ketten a neten játszani egyszerre
azonos szerveren?
előre is köszi. -
Styrex #38 Hi
Nekem is hasonló gondjaim vannak, csak switchel.
2XP-s gép és ADSL modem bedugva a switchbe, a net megy mindkét gépről, de a két gép nem látja egymást ugyanazt a hibaüzit kapom mint Te. Jutottál-e vmire azóta vagy vki tudna segíteni? Thx -
HITMorpheus #37 Plííííz help! Van esély arra, hogy a chellot hálozatba kötöm? Mert ha nincs, akkor neki se kezdek. -
davos80 #36 A net műkszik a routeren keresztül mind2 gépen. -
davos80 #35 ja -
#34 pingelni tudod a routert? -
davos80 #33 A routerben, vagy a windowsban nincs vmi bekonfigolva? Ötlet? -
davos80 #32 2 xp-s gépem van, routeren keresztül (SMC 7004 VBR V.2),
és ezt írja ki :
-
#31 KOAXos fizikai kapcsolat leválasztót tud vki ajánlani??? -
#30 alhálózati maszk csak egyhez tartozik mivel minden hálózati "kör" sajátja. Az egyiken lehet egy B osztályú, a másikon meg egy C osztályú hálózat is.. -
#29 én állitottam be,nincs ip ütközés.Az alhálózati masknak egyformának kell lenni minden kártyán? -
#28 belső hálózaton milyen kiosztású IP k vannak?