467
Segiítsetek lécci nem megy a hálóm!
  • TommoT
    a total commanderest majd megpróbálom, viszont ezek a jobbklikkelgetősek nem működtek :( (esetleg nemtod mitől nem működhet? miért nem látja a másik gép?)
    NAGYON KÖSZI A SEGÍTSÉGET
  • homeless
    Nyomtató:
    A nyomtató ikonjára kattintasz, jobb egérgomb, majd megosztás.

Filemegosztás:
    Nekem ez a legegyszerűbb: Total commanderbe a fenti menübe: hálózat/hálózati kapcsolat... Itt kiválosztod, hogy mondjuk a Z:-hoz rendelje hozzá a másik gép mappáját. A mappa sorbe pedig beírod ezt: \\ip cím\meghajtó$
    Pl. c: meghajtó, helyi címmel esetén: \\192.168.0.2\c$

Ezután már a meghajtóknál kiválaszthatod a z meghajtót is.

Vagy megoszthatod így is: Mappára jobb gomb/megosztás és biztonsá... De az első megoldás nekem sokkal praktikusabb.
  • TommoT
    hali
    légyszíves segítsetek!
    itthon úgy néz ki a net, hogy ugye az adsl modem után a router következik és abból 2 gépbe ágazik el a net
    szeretnénk a két gép között megosztani adatokat, esetleg nyomtatókat
    az otthoni hálózat létrehozása az xpben fölajánl egy olyan variációt, hogy a gép egy helyi átjárón keresztül kapcsolódik a netre (alapból a középső variáció)
    mindkét gépen megcsináltuk, de nem működött
    aztán a biztonságos kedvéért kikapcsoltuk a dolgot, de ez így mégsem kielégítő :)
    szóval hogyan kell megcsinálni? előre is köszi a segítséget!
  • Puskapor
    Crosslink kábel kell neked! avagy fordtott!
    gép gép között crosslink
    gép hub között patch
    gép switch között patch
    gép router között crosslink

Ez persze nem mindig szükséges mivel az új cuccok értem ez alatt switchek hubok routerek már képesek dinamikusan kezelik ezt.
    Arról nem is beszélve h a legtöbb routerben built in hub illetve switch van!
  • KILLER2
    És azzal bitso, hogy jó? Amúgy ealapszinten el tudnád magyarázni, hogy hogy kell összekötni két gépet? Kezdő vagyok, ma próbáltam először.
  • izb
    sima modem és gép közötti kábel nem jó.
    UTP kábel kell neked..
  • KILLER2
    Össze kéne kötnöm egy normál gépet egy laptoppal. Összesen van hozzá egy patch kábelem amivel a net van bekötve. Lehetséges összekötni a két gépet, hogy fájlokat tudjak oda-vissza küldözgetni, ha egyszerűen összekötöm vele a két gépet? (kihúzoma modemből és a másik gépbe dugom)
  • tom235
    sziasztok. szeretném megkérdezni kinek milyen tapasztalata van a wireless routerekkel? nem túl lassú rajta a net? lehet vele torrentezni?
  • colos01
    hali ma vettem egy routert széttoltam a netem és minden fasz, de pl torrentet nemtudok tölteni, beleköt a router tűzfala vagy mi. VAlaki tud segíteni? SMC WBR14-G2-es a router
  • Narancs
    Hiba orvosolva
  • Narancs
    nah, most már megcsináltam, hogy ne tűnjön el, bár nem tudom hogy sikerült, de most megy a net USB-n és látja mellette a hálókarit is, yess. DE!

Mindkétgép bekapcsolva, hálókártyák összekötve kábellal. 1. gépen rámnetem az otthon vagy kisebb blabla hálózati varázslóra, és kiválasztottam, hogy melyik kapcsolaton keresztül megy a net, és melyik kapcsolaton keresztül kapcsolódik hozzá a másik gép. ezután azt közölte nem tudja beállítani. Átcaplattam a másik géphez, ott a varázslót sem tudtam elindítani, mert folyton anyázott, hogy ''Helyi kapcsolat'' -nál egy hálózati kábel nincs bedugva. Pedig be van. Ilyenkor mit lehet csinálni, mit csesztem el? Vki segítsen plz, nem hiszem el, hogy senkinek sincs otthon hasonló netmegosztása...
  • Narancs
    Hellász!
    szeretném megosztani a kábeles netemet két gép között, router nélkül. Mindkét gépben van egy-egy hálókártya, a kábelmodem tud USB-n át is kapcsolódni a géphez. tehát a terv a következő: UTP kábel egyes és kettes gép között, usb kábel egyes gép és modem között. Ideáig szép és jó, csakhogy amint engedélyezem az integrált hálókarit egyes gépben, nem látja az USB-n át a modemet, azt jelzi az XP, hogy a kábel nincs bedugva. A hálókariba valóban nincs, de az USB-s kapcsolatot miért felejti teljesen el? Mit kéne az XP-ben beállítani, hogyan kéne megtrükközni, hogy működjön a dolog a fent leírt módon? Segítsetek plz, holnapra meg kéne csinálnom, munkához kell...
  • gadna
    Hali.

Megosztanám az internetemet hálókártyák segítségével. Amire megosztom a varázslónál a köv. hiba üzenetet adja, mikor az Xp a hálókártyát ki akarja választani:

"...A számítógép néhány hálózati eleme le van választva..."

"A nem csatlakoztatott hálózati hardverek figyelmen kívül hagyása"

Ilyenkor a hálókártyát se engedi kiválasztani.

mindkét gép xp SP2, driverek jók

• marci14
    sziasztok!
    chello-s usb-s netet el lehet osztani vmilyen routerrel hubbal v switchel? kerestem de nem igazán találtam még ilyen cuccot..légyszi irjon vki ha tud! elöre is köszi
  • Kedit
    Sziasztok!
    Tud nekem valaki mesélni a védett szegmensről! Átdugtam a gépet védett szegmensbe, a net az megy de egy csak védettben futó oldal nem akar! Kínlódik legalább 10 percig, aztán behal! Túlterheltség?!?!?! Esetleg egyéb beállítás? XP-m van DHCP engedélyezve, ahogy kell!
    Előre is köszi!
  • rudanjoe
    kösz a választ!
    :( gondoltam hogy nem ilyen egyszerű
  • izb
    az a baj,hogy a wirelles hálókari csak vevő.
    igy az hogy adjon, az bajos lesz.
    szerezz be egy wirelles routert.
  • rudanjoe
    Sziasztok!
    kérdés:
    egy vezeték nélküli hálókártyára uyanúgy meg lehet osztani a netet két gép között, mint a vezetékesre?
    (1 asztali pc, ebbe jönn be kábelnet, + vennék bele 5ezerért vezetéknélküli hálókártyát ---> 1 laptop wifi-vel)
    kösz a választ, bocsesz ha láma kérdés
  • sopi
    Hello.
    Két gép össze van kötve két hálokarival, koax kábellel. Innen kellene segitség hogy kell megcainálni a kapcsolatot köztük.
  • orgik
    SMC Barricade 7004 VBR + kettő 10/100-as hálókari. amúgy köszi
  • oroy_
    csak akkor kell crossover ha a router az egy PC, de gondolom nalad egy pici dedikalt eszkoz az, es oda patch kabel kell.
  • orgik
    Szóval csak patch kábel kell? cross-over nem? Én így hallottam: Egyenes(patch):A Számítógép és egy aktív eszköz közé (hub, switch, stb.)
    Kereszt(cross-over):Két számítógép vagy két aktív (hub, switch, stb.) közé.
  • oroy_
    patch kábel.
  • orgik
    Helló.
    Adsl modem abból routerbe cross-over kábel kell Majd a routerből a gépbe patch kábel és jó az egész?
  • Clava
    hali
    Abba kéne segítség hogy van itt 3 gép
    swichen keresztül meg van osztva a net, és nekik is van net, a lényeg hogy egymásnál való másolásnál a 2 gépen lehet másolni de az enyémről nem sőt még be se tudok lépni a többi géphez mert azt írja hogy "hely nem elérhető, lehet hogy nincs jogosultsága a hálózati erőforrás használatához"

• NeoMaN
    XP-nél 2 gép esetán nem kell IP-t adni. Biztos, hogy jó kapcsolaton engedélyezted a netmegosztást?
  • pisti100
    Sziasztok. Nekem is hasonló problémám van mint TomBondnak. Csak nekem sikerült megosztani a netkapcsolatot.De a 2.gép igy sem tud kimenni a netre.Segitsetek légyszi. Előre is köszi.
  • TomBond
    Már 2 napja szenvedek de nem sikerül beállítani a netmegosztást!
    Adott 2 gép, mindkettőn XP SP2, a két gép tökéletesen látja egymást semmi gond nincs viszont a 2. gép nem látja a netet. IP-k:
    1. 192.168.1.1
    2. 192.168.1.2
    Alhálózati maszkok: 255.255.225.0, a munkacsoport is ugyanaz, tűzfal ki van kapcsolva mind a két gépen.
    Az Internet felé az 1. gép vezeték nélküli hálókártyán csatlakozik.
    Segítséget várok! köszi
  • GyaxyBoy
    Emberek!
    Nagy gondom van!
    Otthol össze kötöttem kt gépet és a net van megosztva rajta! Minden zsírúl megy! Van net mindkét gépen meg minden! Működik a belső háló TCP/IP sen, de nem műkszik az IPX esen! Na és ez miért van? Már egyszer működött, de újra lett téve a két gépen a win (ua a rendszer mint volt Win XP SP2 Updatelva) és most nem jön össze! Hogy miért kell ez pont? Mert a játék (warcraft 2) ezzel tud csak helyi hálón csatizni! Teszteléshez a dxdiag on belül a hálózati tesznél tesztelek! Ha bárki tud rá vmi gyógyírt vagy vmi prgt, kérem írjon ide, vagy emailt! Nagyon megköszönném! Bye
  • burkusdió
    Hát, nekem haverral sikerült egy switch segítségével két gépet netre kötni, de ez csak ADSL esetén működik, ha jól tudom, ugyanis ADSL-nél minden esetben csatlakozni kell manuálisan...
    Viszont így nagyon pinges volt a net, és nem is biztos,hogy mindig sikerül.

A biztos mgoldás,hogy veszel egy routert, és azzal osztod meg a netet.
  • burkusdió
    vegyél egy Router-t... az tutira segít...
  • repvez
    Hali már biztos volt ilyen kérdés ezért elöre is bocs!
    Valaki egyszerüen leirná hogy mit kéne vennem ha 2 gép cross kábellel van eddig összekötve és ha az égiek is ugy akarják akkor nemsokára lesz adsl net.Ehhez hogy megosszam a két gép között mit kell vennem(switch, hub, router).A két gépen csak az alaplapi hálokártya van kell valamit még pluszba betenni?Ha sikerül a megosztás akkor ha netelni akarok akkor nem kell a másiknak bekapcsolva lenni?Még egy nyomtatot is szeretnék megosztani vele.
    Milyen olcso netmegosztot ajánlanátok amivel nem kell sokat babrálni a beállitasokkal.
    Bocs a lámaságért csak a szolgáltatomnál láttam hogy 60K-ért akarná adni a routert, de ennél láttam sokkal olcsobat is és inkább beszerzem megam mire idejönnek bekötni.
  • fishBNS
    Hali!

Valaki HELP! A para: 2 gep halozatban az 1iken net. A masik az emeleten 15meteres utp cat5 kabel. A ket gep tokeletesen tud masolni egymasrol 1gbes halon,viszont ha az emeleti geppel letoltok valamit a netrol ,akkor az minden esetben crc-s!!! Ha a modembe dugom a kabelt akkor is! Tul sok a 15 meter?? :)
  • vikusz
    Halli!

A problem: (elég fura)
    a melóhelyemen három gép van hálózatba kötve, az egyik csatlakozik modemen.
    Néhány hónapig csak úgy lehetett a többi gépen látni a netet, ha a központin először kikapcsoltam a megosztás engedélyezését, utána visszakapcsoltam. Ilyenkor a következő újraindításig felfogta a rendszer, hogy meg van osztva a net. Most viszont totál használhatatlan a net. (Tűzfallal nincs semmi problem, a kártya, mint hardver nem lehet rossz [ld. ki-bekapcsolás után jó volt, de akkoriban is szívózott], amúgy tökéletesen megy maga a fájlmegosztás a hálózaton.

Bármi (hasznos) ötletet köszi:
    Vikusz
  • vikusz
    Halli!

Mit jelent az, hogy "belépsz a routerbe"???
  • BBird
    Üdv!
    Volna egy furcsa problémám. T-online ADSL internet pár hete nem akar rendesen működni. Egyszerűen egy játék fagyása után eltűnt a hálózati kapcsolatokból a helyi kapcsolat. Akkor teljesen újrahúztam a gépet, s ment is a net újra, kb. 5percig. Azután elutaztam, majd hazatérve pár napig tökéletesen futott ismét.
    Hétvégén azonban újra nem engedett fel. Voltak olyan hibaüzenetek, hogy "nem tudott csatlakozni, ezért a port le lett tiltva" "a távoli számítógép nem válaszol"... A telefonos Help-desk a szokásos gyengus kísérletezéssel próbálkozott, hogy világít-e a zöld led. :-))
    Amiket próbáltam:
    - igen, zöld led van a modemen és a hálókártyán is.
    - Win XP + SP1
    - próbáltam az XP driverével és letöltött driverrel is.
    - SMC és KTI hálókártyával is próbálkoztam. KTI-nél legutóbb semennyire nem akart üzemelni, SMC-vel vagyok most fenn, de arra is csak ilyen 1-5 percekre enged fel, majd hirtelen szakad a net, s jelzi tray icon, hogy nincs helyi kapcsolat.
    Természetesen megírtam mindenezt a T-online -nak is, természetesen tojták le magasról a problémám.
    Kérdésem a következő: Meglehet ezt oldani valahogy, esetleg valami XP hiba? (Vírusra azért nem gyanakszom, mert amikor 5ször húztam újra az XP-t, több megoldással, s full csak rendszer alatt is ezt csinálta, akkor tuti nem vírus.)
    Vagy lehet, hogy valamelyik hardver krepált be? Két hálókártya is ugyanúgy rossz lenne? Vagy alaplap lehet esetleg?
    Régebben volt egy hasonló problémám, bár akkor totál nem engedett fel, s mikor kértem egy modemcserét az akkori axelero-tól, kicserélve tökéletesen működött. Lehetséges, hogy most is hasonló lehet a gond!?
    Nagyon bízom benne, hogy valaki hallott már ilyenről, s megtudja mondani, hogy mi lehet a gond, mert:
    1: Feleslegesen nem akarok új alaplapot venni, sem hálókártyát.
    2: Fontos lenne az internet, mert fontos e-mail-t várok, meg egyéb netes munkáim is vannak.
    3: Azért sem akarok fizetni, hogy t-online jöjjön ki, mert telefonban azt mondták, hogy kiszállási és javítási díj is van, az meg már 10e körül mozog.

Igyekszem majd szóra bírni a netet, hogy meglessem a választ, márha kapok valakitől. :-)
    Segítséget előrre is Köszönöm!
  • pr3d4t0r
    Hi!

Tudnátok segíteni?

wireless netet szeretnék itthon megosztani. A netet a notebook wlan kártyán keresztül kapja, és azt szeretném megosztani a többi itthoni gép között vezetékes router segítségével. A routert így tulajdonképpen 1 switchként használjuk.

A notiról lehet netezni, belső háló megvan.

A pobléma pedig az, hogy a gép netmegosztásra a 192.168.0.1 ipt akarja használni a hálókariján . Ez eddig oké, de nem tudja használni, mert ez az ip a wireless routeré... (ez a wlan átjáró, ez nem változtatható, mert a wlan nem a mienk, úgy kapjuk)

próbáltam neki megadni más ip-t a hálóhoz, net átjárót változtatni, automatikusan, stb, már nincs ötletem h mit próbáljak meg.

Mit lehetne csinálni?
  • distvan21
    Hali!
    Lenne 1 problémám!
    Adott 1 helyi hálózat (3gép). A hálózat úhgyvan kiépítve hogy van egy kábelmodem ami 1 routerbe csatlakozik a routerből tovább 1 switch és a switchből van kivezetve mind 3 gép. Ip címek fix ipk. Az a gond hogy eddig ment a net és a helyi hálózat is, de 1ik napról a másikra a helyihálozat nem működik viszont a net megy! Pingelni minden gépről sikerűl minden gépet intézőbel látják is 1mást de tallozni mégsem lehet, mert hibaüzenetet ír ki hogy "hozzáférés megtagadva". Mi lehet a probléma? Mitől romolhatott el 1ik napról a másikra? Előre is köszi!
  • tilbury
    Sziasztok!
    Remélem ide illik a köv. kérdésem.
    Van nékem (vagyis a melóhelyen) 1 korlátlan (30 giga) kábeles internet kapcsolatom. Azt szeretném kérdezni, hogy ha én mondjuk letöltök 1 2 gigás file-t akkor az mennyivel növeli az én adatforgalmamat. 2 Gigával?
    És ha pl net rádiót használok vagy otthagyom a gépet bekapcsolva és 1 honlap meg van nyitva az kb mennyi adatforgalamt számol? Vagy csak ha frissül az adott oldal tartalma akkor van adatforgalom?
    előre is kösz, ha tud vaki segíteni.
    bye
  • burkusdió
    neked is kellemes ünnepeket... :D