Hálózat segítség!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nézd meg a csatlakozókat,asszem 2 ér van megcsavarva! Tehát nem párhuzamosan fut az összes ér!
Sima patch kábelben,összes ér párhuzamos!
De az csak hubbal müxik...
Bérbe vehet? reklámfelület...
a helyzet a következõ: lefuttattam mindkét gépen (az átjáró gépen xp, amire át szeretném vinni azon 98 van) a hálózat varázslót. az egyiken úgy, hogy az xpsrõl átvittem flopival a netsetupot, és felraktam. újraindítottam mindkettõt, és láss csoodát, semmi....nem látja egymást a két gép...volt aki azt mondta, hogy a kábelemmel lehet a gond, mert nem mindegyik kábel jó otthoni hálózathoz....namost a kábelem a következõ: "KTI Cat. 5e UTP Patch Cable, 20M, Grey" továbbá van itt még egy szám, amit nem tudok mi: UG-CAT51200G . hát ez a kábelem. ha ezu a gond, akkor milyent kell vennem, hogy mûködjön a dolog, ha nem ez a gond, akkor meg mi lehet a gond? ha valaki tud, akkor az lécci segítsen. elõre is köszönöm. helló. bmffm.
FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!
má rég túl vagyok rajta, de azért KÖSSZ A SEGÍTSÉGET!!!
egyébként mindenkinek tudom ajánlani az Access Remote PC programot, amivel ha a két gép külön tartományban van, vagy az egyik munkacsoportban, a másik pedig tartományb, akkoris lehet fájlokat áttölteni egyikrõl a másikra, anélkül,hogy a beállításokat át káne állítani...
Remélem a hálózati varázsló lefuttatásával nincs gond, amit a start menü-->programok-->kellékek-->kommunikációnál találsz.... Utánna vezérlõpult-->rendszer-->számítógépnév-->hálózati azonosítás. Futtasd le (mindkét gépen), utána azért ellenõrizd a munkacsoportot a módosításnál. Legyen mondjuk mindkettõnél MSHOME
ezután térj vissza a vezérlõpult-->Hálózati kapcsolatokhoz. Klikkelj a helyi kapcsolat ikonra, tulajdonságok-->TCP/IP protokoll, tulajdonságok És itt add meg a következõ IP-t: 192.168.1.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
A másik gépnél is csináld meg ugyanezt annyi változtatással, hogy ott az IP: 192.168.1.2
És elvileg mennie kell. A lényeg az azonos munkacsoport és az IP ne legyen ugyanaz mindkét gépnél.
Ja, és még valami. a programok telepítése/törlésénél, amit a vez.pultnál találsz, a windóz összetevõknél a hálózati nyavajákat pipáld ki.
Van egy EtherFast 10/100-as 8-portos Workgroup Switchem. (Márka: Linksys Modell: EZXS88W)
Ezzel az eszközzel 2 gépet szeetnék összekötni (mind2 laptop).
Mind2 gépen Windows XP oprendszer van, az egyik gépen Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC hálókártyája, a másikat sajnos nem tudom.
Nagyméretû fájlokat (filmet, zenét, képeket) szeretnék egyik géprõl a másikra másolni.Milyen beállítások kellenek hozzá?
Esetleg kell valami program is hozzá?
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Hiroshima \'45 ... Csernobil \'86 ... Windows \'95 ... make .deb not war
A pc-cillin zavart be, azér nem jött be a router konfigja.
De érdekes mert elötte is az volt fenn és akkor jó volt, a net,
bár akkor meg nem volt helyi háló.
Most van net is meg helyi háló is. :-D
Mitõl van az, hogy újra installáltam a gépem, és most a gépemen nem jön be a router konfigja, és nincs net se.
A másik gépen meg bejön a konfig is és net is van.
ne haragudj, de kóma van itt mint atom
itt aszilveszterio afterparty....
és mindenki részegggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
csak anna nem
Google a barátod...
Adott két gép xp-vel. Egy d-link router amivel a netet osztom(ez mûködik is), de a lan nem akar összejönni.
A router konfigjába a dhcp-látja mindkét gépet, az ip címek különböznek egyiknek 116, másiknak 192 a vége, az átjáró a router címe, a maszk azonos.
Pingelni nem tudok egyik géprõl másikat, csak saját magát + a routert.
A tûzfalat kikapcsoltam (xp-s, +pc-cillin).
Lefutattam a varázslót, azonos a munkacsoport.
De valamiért nem megy.
Légyszi segítsetek. Köszi
. IP címek legyenek kulönbözöek, a mask legyen egyforma ip pl 192.168.0.1 ,192.168.0.2 mask 255.255.255.0
. commandba ping elso gép IP címe, másik gép IP címe, majd a másik gépben is mindkét IP címet pingeld meg. Ha minden 100% akkor rendben... utána futtasd le a hálózat beállitás varázslót. Ne engedd az automata beállitásokat.
Utána keresés szgép keresése a hálózaton ird be a keresendõ gép nevét. Ha megtaláltad,akkor müxik a hálózat. Már csak a megosztás van hátra.
mind a két gépen WindiwsXP van, az egyiken ha jól tudom Outpost firewall...
Már csak be kell állitani...
az én hálókártyám Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC, a másik gépét nem tudom milyen...
egy kis segítség kéne...
2 gépet szeretnék összekötni
az lenne a kérdésem,hogy milyen eszközök kellenek hozzá...
ne kell semmi komoly dologra gondolni, semmi netmegosztás, egyszerûen csak fájlokat akarok áttölteni egyik géprõl a másikra, anélkül,hogy ki kéne írnim valamit is cd-re...
FAST HELP NEEDED!!!
elõre is kössz!
azért köszi.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
lenne 1 kérdésem. routerrel megosztottuk a netet 2 felé. namost meg lehet vhogy oldani h tudjunk mind a ketten a neten játszani egyszerre
azonos szerveren?
elõre is köszi.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Nekem is hasonló gondjaim vannak, csak switchel.
2XP-s gép és ADSL modem bedugva a switchbe, a net megy mindkét géprõl, de a két gép nem látja egymást ugyanazt a hibaüzit kapom mint Te. Jutottál-e vmire azóta vagy vki tudna segíteni? Thx
és ezt írja ki :
*hihi ** *
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
feltetem a szervergépre a zonealarmot, és nem bírom beállítani.
hiába állítok mindent be a trusted zone-ra, és kikapcsolom hogy a trusted-en ne használja a falat, akkor se enged semmit. Vagyis em semmit, mert most is innen írok...
némelyik weblap megy, némelyik nem, az IRC nem megy a messanger szintén nem megy....
érti ezt valaki?

Abit NF7s,Barton 3000+,256 DDR,120Gb Maxtor, Pioneer 109 DVDRW, 19\" Samsung 913N TFT
Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/