Hálózat segítség!
← ElőzőOldal 10 / 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
valaki segítsen!
ugyan az a problémám mint a #1-ban leírtak, csak:
-egyik gépen XP (SP nélkül)
-másik gép ME
2 ugyanolyan realtek 100-as kártya.
az egyik gép már látta ,de nem tudott rálépni, a másik nem is látja!
már itt szenvedek evle órák óta!
ugyan az a problémám mint a #1-ban leírtak, csak:
-egyik gépen XP (SP nélkül)
-másik gép ME
2 ugyanolyan realtek 100-as kártya.
az egyik gép már látta ,de nem tudott rálépni, a másik nem is látja!
már itt szenvedek evle órák óta!
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Hogyan?
Sziasztok én olyat szeretnék megvalósítani hogy interneten keresztül kötök össze két gépet amelyek kilóméterekre vannak egymástól. Mindkét gépen Xp van. Net 512/512 512/128kbit Mindenféle megoldás érdekelne. Köszi.
Nekem mondtak használtat és 12000+áfáért újat.
Egy bolt linket esetleg szúrj már be!
Köszi!
Egy bolt linket esetleg szúrj már be!
Köszi!
Abit NF7s,Barton 3000+,256 DDR,120Gb Maxtor, Pioneer 109 DVDRW, 19\" Samsung 913N TFT
Crosslink az az ami 2 gép összekötésére való?!
Gondolom igen,mert ezt egy haver csinálta és ezzel játszottunk nemrég 2 géppel tehát ez is jó.
A baj az hogy drága a PCMCIA kártya hogy kicseréljem másikra! 😞
Gondolom igen,mert ezt egy haver csinálta és ezzel játszottunk nemrég 2 géppel tehát ez is jó.
A baj az hogy drága a PCMCIA kártya hogy kicseréljem másikra! 😞
Abit NF7s,Barton 3000+,256 DDR,120Gb Maxtor, Pioneer 109 DVDRW, 19\" Samsung 913N TFT
Szerintem is hardver gond lesz akkor. Ki kellene próbálnod másik hálókártyával.
Vagy ha szerinted mind2 jó, akkor kábel esetleg.
Crosslink kábelt használsz ugye?
Vagy ha szerinted mind2 jó, akkor kábel esetleg.
Crosslink kábelt használsz ugye?
Driver fel van téve mind2 gépen,Biossal is minden rendben.
A 2-es gép egy laptop és annyit tudok hogy a suliban rá tudtam kötni a hálózatra.A másik meg normál asztali az is müködik mert haverral nemrég lanoztunk. Nemértem! 😞
A 2-es gép egy laptop és annyit tudok hogy a suliban rá tudtam kötni a hálózatra.A másik meg normál asztali az is müködik mert haverral nemrég lanoztunk. Nemértem! 😞
Nem vagyok guru, csak tapasztalatot mondok, mi ugyanigy jartunk havernal es kiderult, hogy egyszeruen elofordul, hogy regebbi 10-es kartyakkal nem hajlando dolgozni es slussz.
Probald ki 10/100-assal mindket gepben, szerintem nalad is menni fog.
Probald ki 10/100-assal mindket gepben, szerintem nalad is menni fog.
Persze hogy ujraindítottam!A zöld világit a 2esen,a másik meg alaplapra integrált.
és a gépet ujrainditottad?
amennyiben a hálókártyákon a zöld lámpa világit, és látod is az egyik gépet a másikkal, akkor müködnie kell a dolognak, tényleg csak két ipt kell beállítani
amennyiben a hálókártyákon a zöld lámpa világit, és látod is az egyik gépet a másikkal, akkor müködnie kell a dolognak, tényleg csak két ipt kell beállítani
XP tûzfal tiltva van teljesen,IP-ket belõttem igy,maszkot is,de ping még mindig nincsen. 😞
Egyéb ötlet???
Egyéb ötlet???
Windows (+egyéb) tûzfalak le vannak tiltva, avagy engedélyezve van a lan kommunikáció rajtuk?
XPgép IP cime 192.168.1.1, másik 192.168.1.2, alhálózati maszk mindkettõn 255.255.255.0. Pingnek igy mennie kell. Ha nincs ping, akkor valami gebasz van a hardver körül.
XPgép IP cime 192.168.1.1, másik 192.168.1.2, alhálózati maszk mindkettõn 255.255.255.0. Pingnek igy mennie kell. Ha nincs ping, akkor valami gebasz van a hardver körül.
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni mert már kaparom magam az idegtõl! 😞
Szóval:
Van 2 gépem! És össze vannak kötve de a háló nem megy!
1: Windows XP-SP1 + 10/100as Realtek kártya
2: Windows Millenium + 10es SMC EZ kártya
Tehát UTP-vel össze vannak kötve az 1. látja a 2.-at (ami megvan osztva),de nem lép rá.A 2. nem látja az 1.-t!
Próbáltam pingelni õket,de igyse müxik a dolog.
A hálózati név nem ugyanaz tehát ez kizárható.
Az 1. gépen csináltam egy hálózat beállitó lemezt,futtattam a 2.-on tehát elvileg minden OK,de mégsem.
Mindkét gépen a Munkacsoport ugyanaz.
Az IP cim is különbözõ.
Nem akarom internetre megosztani,csak annyit hogy tudjak egyikrõl a másikra fileokat másolni és játszani.
Légyszives aki ért hozzá az segitsen!!!
Köszi elõre is!
Remélem valaki tud segíteni mert már kaparom magam az idegtõl! 😞
Szóval:
Van 2 gépem! És össze vannak kötve de a háló nem megy!
1: Windows XP-SP1 + 10/100as Realtek kártya
2: Windows Millenium + 10es SMC EZ kártya
Tehát UTP-vel össze vannak kötve az 1. látja a 2.-at (ami megvan osztva),de nem lép rá.A 2. nem látja az 1.-t!
Próbáltam pingelni õket,de igyse müxik a dolog.
A hálózati név nem ugyanaz tehát ez kizárható.
Az 1. gépen csináltam egy hálózat beállitó lemezt,futtattam a 2.-on tehát elvileg minden OK,de mégsem.
Mindkét gépen a Munkacsoport ugyanaz.
Az IP cim is különbözõ.
Nem akarom internetre megosztani,csak annyit hogy tudjak egyikrõl a másikra fileokat másolni és játszani.
Légyszives aki ért hozzá az segitsen!!!
Köszi elõre is!
← ElőzőOldal 10 / 10