467
Segiítsetek lécci nem megy a hálóm!
-
#107 Köszi! Ez lesz a következő! De már csak húsvét után. Addig is Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek! -
#106 szerintem töröld a faszba azt a tűzfalat, és nézd át a gépet registry edirtorral, pucolj le mindent ami a tűzfallal kapcsolatos, aztán tegyél föl egy Agnitum Outpost Firewallt...
én is azt használom, nekem eddig ez jött be, szerintem ez a legjobb tűzfal /pillanat... -
#105 Na úgy tűnik míg a helyesbitést írtam már született egy újabb hozzászólás. CSak tulajdonképpen már válaszoltam is rá. Tehát még 1x: valami a windows-al van vagy annak hálózatával. -
#104 egy kis javítás: Mármint köszi programot Burkusdio.
phredonnak pedig azt akartam mondani, hogy nekem is eddig ez jött be a legjobban. Bár azt én is észrevettem, hogy eléggé foglalja a gépet. De a biztonság megér ennyit. (legalább addig amíg nem találok nála jobbat) Sajna nem maga a tűzfal a gond, hanem valamit elállít a windowsban mert akár kikapcsolom akár uninstalálom a hiba fenn marad.
-
#103 hm
akkor tényleg a tűzfalad beállításával, esetleg a hálózat beállításával lehet probléma, ugyais ezt a programot én LAN-ban is használtam tűzfal működése közben és neten is használtam, szintén tűzfal működése közben, és mind2 esetben a sávszéleség 100%-át tudtam használni... -
#102 Ezzel a programmal tényleg sikerült kapcsolatot létesíteni. Nekem csak az az egy gondom van vele, hogy az amúgy sem gyors átvitelnek csak a fél sávszélességét használja.
Igazság szerint az lenne a legjobb ha a normál windowsos hálózatot lehetne megcsinálni. De ha még valaki tud hasonló programot akkor azt is szívesen veszem. Azért köszi phredon. -
izb #101 Egy rendszerzabáló program.Szerintem -
#100 Sajnos már mindent próbáltam amit így az utóbbiakban leírtataok. Még az uninstal sem segített.
izb: Először Zone alarm-ot használtam, de nekem az nem jött be. pl. a zone alarmnál az istennek sem tudtam engedélyeztetni, hogy hagyja az egyik progit az összes porton kapcsolódni.
burkusdio: Viszont amit te ajánlasz még nem próbáltam úgyhogy az lesz a következő.
Köszi szépen mindenkinek, hogy megpróbált segíteni. -
phredon #99 NIS nem tákolmány csak tudni kéne használni. Nálam 3 gép van hálóban és gond egy szál se. Esetleg próbáld emg a personal firewall -> configure -> networking ott töröld ami van és a wizarddal csináld újra mindenre csak ok-t nomj -
izb #98 Norton Internet security helyett használj valami normális tüzfalat,ne ilyen tákolmányt.
Pl: Zone alarm -
#97 szerintem fölösleges uninstallálni a tűzfalat!
elég, ha az általam javallott programot használjátok fájlátvitelre, mellesleg arra is alkalmas,hogy a másik gépen átvegye az irányítást az egér, és billentyűzet fölött... én még neten, nem LAN-on keresztül is használtam,hogy elérjek egy másik gépet... -
Roll #96 Hallod ilyen nálam is volt itthon. És szintén tűzfal okozta, a kikapcsolás nem volt elég nálam se!!!!, ha uninstallálod szerintem menni fog.
Nálam ez volt a megoldás. Aztán nézz másik tűzfalat(pl. Kerio-val megy nálam). -
#95 ez a hiba van az én gépemnél is, a másik géppel soha sem tudnak hozzám kapcsolódni, bár ez a mai reinstall után nemtom mennyire változott :D
egy 5letem van!
ne TotalCommanderrel próbálj meg kapcsolódni a géphez, hanem AccessRemote PC-vel....
a használatát nem mondom el, mert sztem egyértelmű...
ha elakadsz, küldj privit, segítek... -
#94 Sőtt! Még valami! Ha a Sygate nevü kis progit feltelepítem akkor az internetet is meg tudom osztani! De a problémám még így is fenn áll! Légyszives aki tud segítsen nekem, mert én már tényleg kifogytam az ötletekből!
-
#93 Sziasztok!
Van egy kis problémám az XP hálózatommal. Bele is vágok. Pillanatnyi állas: 2 gép, 2xp, hálókártyákon vannak összekötve, ugyanaz a munkacsport, IP címek különbözőek. Az egyik gépen már régebben fel van telepítve az xp. A másikra ma reggel került rá. Míg nem telepítettem a tűzfalat(Norton Internet security) mind a 2 látta egymást és tudtam egymásra másolni. Tűzfal telepítés után engedélyeztem a tűzfalnál, hogy hagyja "érvényesülni" a másik gépet. DE! Mostmár ha azon a gépen ahol régebben volt telepítve az XP belépek a Munkacsoportba és megpróbálom megnyitni a másik számítógépet ezt a hiba üzit kapom:
\\"számítógép név" nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatára. Lépjen kapcsolatba a hálózati endszergazdával és tudja meg, hogy van-e hozzá joga.
Mindkét gép rendszergazdai jogosultságokkal van indítva és mindkét gépen engedélyezve van a vendég fiók! A helyzet azzal sem javul ha kikapcsolom a tűzfalat. Tehát az sem lehet a gond.
DE A LEGFURCSÁBB AZ EGÉSZBEN: Mielőtt a tűzfalat telepítetem volna ugyebár tudtam másolni. És rendesen a megosztott mappa ikonját létrehozta a hálózati helyek között. Abba viszont bele tudok lépni még most is. Szóval valami a winfosban van elkurva. Csak az a kérdés, hogy mi. HA VALAKINEK van ötlete vagy netalántán tudja, hogy miből ered a hiba legyenszíves SeGíTSeN nekem. Előre is KÖSZÖNÖM! -
phredon #92 Beírtam dns kiszolgló-t így már a hálózat is működik, de miután újraindítottam nem ment az internet explorer. Letölteni lehet, de weboldalt behozni, vagy pl. az outlookkal leszedni levelekeet már nem. Ja nemtom ez esetben számít e switchem van, nem router. -
hivip #91 Sziasztok!
Remélem, hogy ébren van valaki!
Nagyon nagy az én bajom! Bevásároltam egy WLAN rendszert /WL-500g router madzagon az egyik PC-hez, rádión a másik PC-hez/. Addig minden OK volt, amíg nem akartam telepíteni a PCI-os WIFI kártyát /WL-138 G/ a másik már kicsit öregecske /ASUS P2BF / alaplappal bíró masinába. Innentől indult útjára a \"gyönyör\". Akármit csinálok, nem hajlandó látni a kártyát.Amire esetleg tippelnék, hogy a leírás szerint az alaplap PCI 2.1 compliant a WIFI kártya pedig PCI 2.2 compliant. Na most ez így nekem nem mond túl sokat, de biztos vagyis remélem, hogy biztos tud valaki valami fantasztikus jó ötlettel, megoldással meglepni! Nagyon várom a sgítséget!!!!
[máskor ne írjál emilcímet, ha már fórumozol - moderátor] -
#90 ne okoskodj itt nekem rák!
na jó nemám télleg elrontottam, de akkor is :D -
#89 Rosszul írtad be. Én meg kijavítottam. Ennyi -
#88 kihagyhatatlan volt mi? -
#87 192.168.1.1 :) -
#86 a dns kiszolgálót is beírtad? a mi routerünknek 168.192.1.1 az ip-je gondolom a tiédnek is ez (vagy nem). csak az utolsó számot változtasd meg. belépsz a routerbe aztán onnan kiszeded a rád vonatkozó infókat.
én mást nem tudok sajna -
phredon #85 Az biztos, hogy a hálózat miatt van, frissen telepített windowsnál is ez a helyzet és, ha kikapcsolom a hálót, akkor nincs ez a probléma. Meg amit megoldásként javasolt vki, ha a hálózati beállításoknál nem automatikusra, hanem manuálisra állítom az ip-címet és beírok oda találomra egyet, akkor sincs ez a várakozás, csak úgy viszont nem "látja" egymást a két gép. Egyébként tudtommal ez aazért van, mert a béna windows ip-címet generál. -
HITMorpheus #84 Adaware-al próbálkoztál már? Elképzelhető, hogy van néhány háttérben futó alkalmazásod, ami lassítja a win betöltődését.
Néha szoktam olyat csinálni, hogy az ACEMCP feltelepít egy olyat a vezérlőpultba, hogy STARTUP. Alkalomadtán, ha valami gond van a win felállásánál, ezt-azt kikapcsolok (ugyanezt meg lehet tenni az msconfigban is, csak ez egyszerübb), és igyexem így kiszürni a problémát. jobb ötletem most nincs. -
phredon #83 Szal van egy switch, abba megy 3 vezeték, a két gép meg az adsl modem. Ha bekapcsolom vmelyik gépet, függetlenül attól hogy a másik megy e vagy sem, mikor kiiírja a winxp hogy üdvözöljük, utána bejön az üres háttér, hosszasan várakozik, és csak utána indul. A hálózattal meg a nettel amúgy minden ok. Kérdésem, hogy lehetne megoldani hogy ne legyen ez a várakozás? -
phredon #82 Nem! Még mielőtt felcsatlakoznék a netre azelőtt várakozik. SŐt, mikor még nem volt bekötve az adsl akkor is uez volt... -
#81 az ADSL-el netnél ez természetes jelenség,hogy 1-2-3 percet kell várni rendszerindulás után...
telepíts cFos Speedet, ez lecsökkenti ezt az időt,és nem kel fix ip-t sem beírnod... -
HITMorpheus #80 Na most akkor ezt írd le érthetőbben. -
phredon #79 Hi!
Az lenne a gondom hogy a windows rengeteget vár indulásnál a háló miatt. Azt tanácsolták, hogy írjak be találomra egy ip-t így be is jön egyből a win csak épp a két gép nem látja egymást:) Mi lehet a gond? Amúgy egy switchre van kötve a két gép meg az adslmodem. -
HITMorpheus #78 Lehet, hogy ülyeséget írok, de nincs véletlenül IRQ ütközés? -
HITMorpheus #77 A router annyival tud többet, hogy pl: Klónozható a MAC adress, beépített tűzfala van, távirányítható és még sokminden, a SWITCh meg csak szimplán hálózat kialakítására való(netet is leossza, ha a szolgáltató engedélyezi) -
#76 Hello! Nekem tlp semmi gondom sincs a hálózatommal. Hálókártyákon tökéletesen össze vannak kötve. De szereknék valami switchet vagy Routert venni. A kérdésem is ez lenne, hogy mi a különbség a switch és a router között? -
masssza #75 Van egy Abit IC7 alaplapon(nincs rajra LAN csatoló), de vettem egy Realtek 8138 PCI kártyát de nem akar egyáltalán működni, pedig már XP-t is telepítettem, BIOS-t fissítettem, de nem látja egyáltalán csak ha kijelölöm a hardver varázslóval a hálózati eszközöknél és ilyenkor állandóan azt írja : a hardver nem működik hiba kód:10. másik gépben működik a hálókártya. Mind az 5 PCI szlotban probáltam. -
#74 talán nézd meg valamelyik száőmtech bolt árlistályát...
-
#73 Ki tudja, hogy kb. milyen áron lehet kapni ilyet?
LAN azonosító, hálózati azonosító, diagnosztikai egység
És ilyet?
Multi network kábel teszter
-
#72 de te ugyanezt írtad a 67-es hozzászólásban...
bár lehet hogy félreértelmeztem vmit, sorry -
#71 Látod ez igaz! -
#70 de egy crosslink kábellel simán látja egymást két gép.. -
#69 De két gép nem kommunikál közvetlenül sima patch kábellel... -
#68 nem muszály hub...