422

Játékmagyarítás petíció: Ird alá te is!

• Hunnenkoenig
    Mert nem tudtam, hogy letezik magyar peticio.hu oldal :-)
  • Hunnenkoenig
    Hat ez a baj a magyarokkal, meg altalaban az emberiseggel:

Szetbasszuk a környezetet? Szarok bele, en addigra mar ugyis megdöglök!

Probaljunk meg egy kicsit elörelatoan tervezni barmiben is? Szarok bele, en addig mar ugyis megdöglök.

Eröltessem meg magam a masok erdekeben? Szarok bele, csinalja mindenki, ugy ahogy tudja!

NA szoval itt a bibi....
  • Alexease
    Upsz:)) Basszus, ~60 leszek tenyleg:))))) Akkor meg jobban belesz*rok:))) Bar valszeg, annyit mar meg sem elek:))))
  • hykao #96
    mé' te most 15 éves vagy???
    én addigra majdnem 60 leszek (ha megérem egyáltalán) bazz...
  • Alexease
    Igen, tudom. De mivel 25 ev a tervezett ido, amire el kell hogy erjuk a kinti atlagot, eletszinvonalat (bar az osztrakok-nemetek 35 evet josoltak), ezert nem nagyon izgat, erdekel a dolog:)) Addigra ~40 eves leszek, es valszeg belesz*rok az egeszbe:))
  • hykao #94
    Egyébként már az is eredmény lesz, ha "engedélyeket" adnak egyáltalán a fordításhoz, mert eddig az erre irányuló e-maileket is leszarták általában.
    Ha ezt eléri a petíció, akkor hivatalos formába lehetne önteni az egész magyarítás dolgot, ami nagy lökést jelenthetne, mert akkor már létre lehetne hozni akár egy alapítványt, és beindulhatna a "nagyüzem", azaz jobb, gyorsabban elkészülő magyarítások korszaka köszönthetne ránk.

Cat: az mind szép és jó, hogy tanuljanak meg angolul, de erre nagyobb a sansz egy angolul beszélő, de magyar felirattal ellátott játék esetében!!!
  • hykao #93
    Ez kritérium volt a felvételhez, amire végül kaptunk egy kis haladékot!
  • Alexease
    Ja es ehez hozza kell szamitani, hogy az itt feltuntetett atlagfizetes (a Magyar), altalaban 20-40%-al tobb, mint a tenyleges "atlag" ember keres.
  • Alexease
    Ez egy kicsit OFF lesz, de erdekessegnek jo:)) 2000-res hivatalos adatok, azota, olyan 30%-ot romlottunk:)))
  • PiszkosFred
    Hat a jovoben lehet, en az altalam ismert jatekokat neztem, ott akad par darab, de azert meg nem ez a hasznalt mod.
  • PLaci #89
    Nem sűrű, de létezik, és egyre több játék fogja használni szerintem....
  • PiszkosFred
    Csakhogy mashol - leszamitva keves jatekot(wiz8 pl) - az npc szovegeben nincs linkes szo. Altaban valami statikus angol szoveg az egesz, esetleg tobb variacioban a sztori alakulasanak megfeleloen. De ketsegtelen hogy az ekezet az necces ittott, de meg mindig jobb sok embernek egy ekezet nelkuli magyar szoveg mint egy full angol.

Alairtam en is a peticiot es drukkolok a dolognak, de en szotar+jegyzeteles parti vagyok, mert csak igy valik szerintem egy-egy jatek tenylegesen is hasznossa a szorakozast leszamitva. Gondolok itt arra peldaul - sokszor leirt mar sok ember hasonlo peldat, en is fel szoktam hozni ittott - hogy, egy regi sierra vagy lucas kalandjatekot mire vegigjatszottal, figyelve a sztorit, ezert szotarazgatva, sok angol szonak megismerted a jelenteset, ami kesobbiekben jol jott. Kiejtesed az persze csapnivalo volt - ha volt egyaltalan - de kezdetnek egy kis lexikalis tudas nem artott meg senkinek sem. Mindezek ellenere hajra!, legyenek magyar nyelvu jatekok!
  • Alexease
    Kellene egy olyan peticio is, hogy majustol mindenki kapja meg, az EU-s minibalbereket:))))
    Az atlag magyar, azonnal haromszor annyit keresne, mint most:))
  • PLaci #86
    Igen, csak mondjuk a nem hivatalos magyarosításoknál soxor nem lehet ékezeteket használni, meg pl. a morrowind-nél nagy probléma a ragozás is a belső hyperlinkeknél....
  • Sadun Tryst
    sajna ez a nagy büdös helyzet sok helyen... :(
    mondjuk én most eredetiben a FF7 és FF8 után ácsingózok, de PC-n 1iket sem lehet már megvenni sehol... :(
  • akoska
    240. :)
  • [HUN]PAStheLoD
    én nem ugrálok .. ha futná még a játékra is meg a zenei cd-k re is a kaja mellett biztos hogy vennék .. csak azért valahol inkább úgyérzem enni kell
  • skristof
    amugymeg télleg hasznos dolog ha egy kicsit gyötröd az angolt, mert anélkül nem naon lehet sem most sem később megélni
  • skristof
    szép dolgo sztem ez a kezdeményezés, de eléggé halálra van ítélve az ötlet szerintem, mert:
    -télleg mindenki warezol, semmi bevétel, akkor minek?
    -plussz munka, kiadok nem szeretik, és egy ilyen kis piac miatt nem fogják támogatni
    -amit itt irt vki, hogy párezer aláírás kéne, nos no comment... :)
    Ami viszont talán megérné: azt kérni a fejlesztőktől, hogy segítsék - legalább egy méllel - az ilyen külső editorok (pl.: MultiEx) elkészítését, illetve az általuk használt kodolási/tömörítési technikákba avassák már be az editor fejlesztőit! Ez talán nagyobb sikerrel járna..
    nah, azért huzok énis aláírni! :))
  • harczos
    mert nem a magyaroknak készül hanem külföldre
  • skristof
    miért nem a magyar peticio.hu-n nyomjátok?
    ha már MAGYARok vagyunk :)
  • shaba23 #78
    224 :)
  • LSC
    A magyar ember sosem változik és akkor is letölti warezról hogyha 300.000ft-t keres. Ez sajna a 98%-ra igaz. Nem egyszer hallottam már ilyeneket hogy "elvből nem veszek eredetit" meg hasonlókat. Ha tudnák mennyi munka van egy játék elkészítésében. Szó sem róla én sem veszek meg mindent amivel játszom csak amire tényleg azt mondom hogy jó játék és nem egy végigjátszást ér az egész mert 8-10 óra nekem sem ér 10-13 ezret. A magyarosított játékokhoz meg csak az elég lenne ha nem kódolnának le sok játékot úgy hogy lehetetlen lehessen azt lefordítani mint pl a vietcong. Példát vehetnének a kiadók pl az OFP-ről ahol csak azt nem lehet módosítani amit nem akarsz és ehhez a készítők minden ezköszt megadnak.
  • neozed
    Remélem lesz valami reagálás legalább a petícióra, bár nem igazán hiszem.
    Mindíg sírnak valamiért a kiadók
  • Esrohnoil
    214. :)
  • janos666 #74
    Aláírtam, de még csak 218-nál jár!
  • Hunnenkoenig
  • neozed
    Aláírtam én is, meg az asszony is.
    (csak ő ezt nem tudja)
  • HuAn82
    aláírtam...
  • zaki
  • Sadun Tryst
    már apámmal is aláírttam! :) végül is örül ha 1 autós játék magyar! :)
  • zaki
    én is tisztelem azokat, akik saját pénzükből veszik meg a játékot. érdekes, ma a Balázs műsorban épp olyan emberek voltak, akik vásárlási mániában szenvednek. 18 éves gádzsi, és havi többszáz ezer forintot költ ruhákra. na az ilyeneket nagyon nem csípom. anyu, apu, meg a barát megvesz mindent neki, ő meg kőkeményen kihasználja, és még büszke is rá. nem is idegesítem magam ilyeneken, bocs az off-ért
  • Sadun Tryst
    verseny: 46. mint írtam... :)
  • Sadun Tryst
    idióta! az én vagyok... :D
  • insp
    Ollie-nak sem anyu és apu veszi, ebben biztos vagyok. (pl. én már vettem egyszer ollie-tól egy eredeti gammát.)
    Tisztelem azokat, akik így gondolkodnak. Az összes kedvencemet elkezdtem megvásárolni, amit régen végigtoltam. 2000 Ft-t bőven megérnek. (Thief, Hitman, stb...)
  • EOX
    Aláírtam én is(160.)
  • zaki
    lol ezt nem mondod komolyan? tudod sajnos nekem nem veszi meg az anyu, meg az apu a játékokat. de ha megengedhetnénk magunkanak, hogy egy játékért kiadjunk 10-15 ezer forintot, akkor sem kellene eredetibe, 1000 más fontosabb dolog is van ennél. bocs az off-ért
  • tekken
    aláírtam, 162 vagyok
  • zaki
    aláírtam még1et, 152. vagyok
  • M@TriX
    érdemes. Minden fullon 4x-es Atianalising-el próbáld. Egyből kidobod a gépet és másikat keresel. ;)
    Ugyanis nekem a 3.0-s PIV-emet és a Ti4800Se vidkarimat megizzasztotta rendesen. ;) De végülis nem láható minőségromlással minden szép és gyors most. Egy kicsit visszavettem a látótávból (1/5-öt).
    Még mindig üt!