Magyarítás Petíció!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze ebben igazad van. De akkor meg lehessen szerezni az eredeti angol nyelvût is.
Sajnálod rá a pénzt, vagy nincs rá pénzed? Nem mindegy. Ha sajnnálod rá a pénzt, de megtehetnéd hogy megvedd, akkor inkább ne játsz vele. Ha meg nincs rá pénzed és úgy játszol vele, akkor azért az már más tészta.
Egyebkent szerintem a warezolastol es anyagiaktol függetlenül egy civilizalt, modern tarsadalomban, mint amilyenbe azert a magyar is beleszamit, egyertelmünek kene lennie, hogy a sajat nyelveden kapod meg azt, amit szeretnel.
Akkor könyveket se kene leforditani, mert csak dragabb attol es ugyis le lehet masolni. Vannak mar eleg fejlett masolok erre :-)
Aki meg nem akar megtanulni angolul, az bassza meg es ne olvasson Monte Christo Grofjat!
Fenét. Csak vitatkozunk. Ettõl még senki nem lesz ellenség.
Jogászként tudom, hogy a warezolás bûncselekmény, de nem lopás. Hanem a szerzõi és szerzõihez kapcsolódó jogok megsértése. Nem jó dolog a warez, ezt is tudom. Etikátlan és törvényellenes. De be kell látni, az sem véletlen, hogy olyan országok a "wareznagyhatalmak", ahol az életszínvonal elég gyér. Én is szívesebben vettem volna eredeti MWN-t, kiegestõl, hogy bemehessek a hivatalos szerverekre. Csakhogy sajnálom rá a soktízezret.
Érdemes lenne belegondolni, vajon nyugaton is ilyen lenne a warez-gyári arány, ha mondjuk kb. hatszorosára növelnénk a játékok árát? Vajon 300$-t is kipengetnének érte azok a derék jogkövetõk nyugatiak? Én erõsen kétlem ...
Ezzel nincs is bajom. Én is próbáltam már ki másolt játékot (pl Mafia), aztán megvettem mert tetszett.
A Gothic1-2-t peldaul azota sokkal többen veszik/keresik, miota vannak hozza magyaritasok!
Igaz a leertekelteket keresik, de az a penz akkoris a fejlesztökhöz megy!
Az, hogy "minek vaze, ugyis warezolnak" egy rossz meglatas, mert a nemetek a legnagyobb warezolok, megis megjelennek a jatekok nemetül es nem dragabbak, mint anelkül!
Csak a ceg nem 5 milliot keres rajta, hanem csak 4millio 500 ezret, mert a masik 500 ezret kifizette a forditasert!
Es persze, hogy warezol, mert meg szeretne nezni mondjuk a KOTORT, de minek vegye meg, ha ugyse erti?
Mivel sok ceg arra sem kepes, hogy egy demot kihozzon, hat letölti a komplett jatekot a szegeny ember.
En peldaul azokat a jatekokat, amiket tenyleg jonak tartok, megveszek!
En is töltök le jatekot, de csak mert nincs demoja. Ha tetszik megveszem, ha nem tetszik, ugyis megy a szemetbe. Azert nem vennem meg, hogy rajöjjek, hogy szar!
En vettem mar blizzard jatekot csak azert, hogy tamogassam öket, pedig nem jatszottam a jatekkal. (Starcraft) Utana elajandekoztam egy havernak, aki nyaladzott utana, de nem akarta megvenni.
Ez sajna az MMORPG-k teren altalanos, hogy meg kell venned, aztan majd kiprobalhatod. Egyedül a neocron adott ki offline demot es az SWG-ben jöttek ra, hogy megengedjek a sracokat Buddy-key-vel jatszani masolt cd-röl.
Szoval, ha lenne demo es magyaritas, hidd el az igazan jo jatekokat megvenne a magyar ember is. A nemetek sem vesznek minden nap jatekot, ez logikus.
Lehet hogy neked is megérkezik ma az üres CD, feltéve hogy a MAgyar Posta ugyanolyan gyorsan dolgozik, mint az osztrák...
2. nem kerülne többe. Egy játék nagy példányszámban jelenik meg, a magyar szinkronszínészek meg egy marék rizsért elvállalnák a dolgot. Van rá példa, hogy egyes játékok kijönnek magyar nyelven is (pl. Chrome), de én nem vettem észre, hogy annyival drágábbak lennének az eredetinél.
3. ha majd én is 2-3 ezer eurót keresek/hó, akkor szívesen kiadok 15k-t egy olyan játékért, ami 30 percet tölt el átlagban a vincsimen. Amíg kishazánkban a béka segge alatt van az életszínvonal, addig lesz warez. Az pedig nem válasz, hogy "ha nincs pénzed rá, akkor ne játssz vele". Arról nem a magyar tanár/orvos/akármilyen munkavállaló tehet, hogy az õ munkáját csak ennyire értékelik. A magyar ember is szeretne jól szórakozni a szabadidejében és semmivel nem ér kevesebbet, mint akármelyik nyugati társa.
A szoftvercégek meg elmehetnek a fenébe. Ez az én véleményem.
Egyébként meg hozzátenném, hogy még anno a C64-es korában én is fejlesztettem játékokat haverokkal, melyek külföldi magazinok mellékletében meg is jelentek. Volt pl egy szerepjátékunk is, amibe magyar nyelvet is beletettünk angol és német nyelven és nem kaptunk érte plusz pénzt, hiszen itthon senki sem vett játékokat még akkor, de azért volt vele plusz muunkánk rendesen. Szóval bele tudom érezni magam a fejlesztõk bõrébe, tudom mirõl beszélek.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Igaz levelben is el akarjuk küldeni nekik, de akkor is.
Szetbasszuk a környezetet? Szarok bele, en addigra mar ugyis megdöglök!
Probaljunk meg egy kicsit elörelatoan tervezni barmiben is? Szarok bele, en addig mar ugyis megdöglök.
Eröltessem meg magam a masok erdekeben? Szarok bele, csinalja mindenki, ugy ahogy tudja!
NA szoval itt a bibi....
Ha ezt eléri a petíció, akkor hivatalos formába lehetne önteni az egész magyarítás dolgot, ami nagy lökést jelenthetne, mert akkor már létre lehetne hozni akár egy alapítványt, és beindulhatna a "nagyüzem", azaz jobb, gyorsabban elkészülõ magyarítások korszaka köszönthetne ránk.
Cat: az mind szép és jó, hogy tanuljanak meg angolul, de erre nagyobb a sansz egy angolul beszélõ, de magyar felirattal ellátott játék esetében!!!

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Alairtam en is a peticiot es drukkolok a dolognak, de en szotar+jegyzeteles parti vagyok, mert csak igy valik szerintem egy-egy jatek tenylegesen is hasznossa a szorakozast leszamitva. Gondolok itt arra peldaul - sokszor leirt mar sok ember hasonlo peldat, en is fel szoktam hozni ittott - hogy, egy regi sierra vagy lucas kalandjatekot mire vegigjatszottal, figyelve a sztorit, ezert szotarazgatva, sok angol szonak megismerted a jelenteset, ami kesobbiekben jol jott. Kiejtesed az persze csapnivalo volt - ha volt egyaltalan - de kezdetnek egy kis lexikalis tudas nem artott meg senkinek sem. Mindezek ellenere hajra!, legyenek magyar nyelvu jatekok!
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Az atlag magyar, azonnal haromszor annyit keresne, mint most😊)
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
mondjuk én most eredetiben a FF7 és FF8 után ácsingózok, de PC-n 1iket sem lehet már megvenni sehol... 😞
\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
football without ultras is nothing
-télleg mindenki warezol, semmi bevétel, akkor minek?
-plussz munka, kiadok nem szeretik, és egy ilyen kis piac miatt nem fogják támogatni
-amit itt irt vki, hogy párezer aláírás kéne, nos no comment... 😊
Ami viszont talán megérné: azt kérni a fejlesztõktõl, hogy segítsék - legalább egy méllel - az ilyen külsõ editorok (pl.: MultiEx) elkészítését, illetve az általuk használt kodolási/tömörítési technikákba avassák már be az editor fejlesztõit! Ez talán nagyobb sikerrel járna..
nah, azért huzok énis aláírni! 😊)
ha már MAGYARok vagyunk 😊
Mindíg sírnak valamiért a kiadók

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17