422

Játékmagyarítás petíció: Ird alá te is!

• HuAn82
    "Egyébként meg tök jó dolog mikor kimentek külföldre és egy állati jó nővel is tudok beszélgetni"

Én a német és osztrák nőket kihagyom! Valami bűn rondák. Az angoloknak csak a "jó" hírét hallottam.
  • hykao #138
    Felirat elég (mert egy játéknál lehet visszatölteni), az is patch formájában, aki nem akarja, mert angolsznobbubus, az nem rakja majd fel!!!
  • hykao #137
    A fiatalabbak is (még a vendéglátósok is), előbb beszéltek németül, de még olaszul is, mint angolul.
  • hykao #136
    Osztom, akár mennyire jól tud az ember, a saját nyelvén akkor is jobban szeret szórakozni.
  • Forrest Tomee
    "Ettől függetlenül a minőségi magyar szinkronnak örülök."

Gondolod lesz ilyen a játékokban? Mikor a TV-ben is olyan ratyi újraszinkronozzással találkozom, hogy fáj.

Elismerem, én is szivesen venném, de szerintem ez csak ábránd.

• Forrest Tomee
    Hát az idősek nem, az való igaz. Én inkább a fiatalabb generációra gondoltam.
  • lwb
    Felsőfokú nyelvvizsgám van angolból már évek óta, tolmácsként is dolgoztam egyetem előtt. Ettől függetlenül a minőségi magyar szinkronnak örülök.
  • hykao #132
    Biztos, hogy több haszna van, mintha csak angol szöveget hall egy olyan valaki akinek fingja nincs az angolhoz.

Hát én nem tudom, a horvátoknál igen kevés csóka beszélt angolul, inkább németül, olaszul, meg persze oroszul tudogattak, de - főleg az idősebbek közül - olyan is volt nem kis számban, aki egyetlenegy nyugati nyelven sem értett, egyetlen szót se!!!
  • Forrest Tomee
    "Na és vajon az nem járul hozzá az angoltudáshoz, hogyha hallod az angol szöveget, és látod hozzá magyarul a feliratot???"

Ki van csukva miközben a játékra koncentrálsz, hogy memorizálással foglalkozol.

Délen mit értesz? Horvátoknál nagyon sokan beszélnek angolul, románoknál is, szlovéneknél is. Szerbekkel nincs tapasztalatom. Egyébként valahol láttam egy statisztikát ahol benne volt amit írtam.
  • hykao #130
    Na és vajon az nem járul hozzá az angoltudáshoz, hogyha hallod az angol szöveget, és látod hozzá magyarul a feliratot???

Környező országoktól nem vagyunk lemaradva (főleg dél...)
  • Forrest Tomee
    Előre is elnézést kérek, tényleg nem kötekedésből mondom, de ez az aláírás petíció kicsit nevetséges. Gondoljátok, hogy ezzel fog valaki érdemben foglalkozni??
    Mióta létrejöttek ezek a petíció oldalak minden apró-cseprő ügyről témázgatnak az emberek. Érdekes belenézni a témákba. Kissé gyerekes.

Egyébként meg én is azzokkal a hozzászólókkal értek egyet akik azt sugallják, hogy inkább megkéne tanulni angolul ( előbb tanultok meg, minthogy a petíció hatására hivatalos magyarosítások lesznek ), mert ez a nyelv 'lenyom' minden mást. Ettől még nem veszítjük el az identitásunkat, magyarok maradunk, de az azért beláthatjátok, hogy egy közös EU-ban csak kell valami nyelvet találni.
    Mókás mikor a mostani EU tagok féltik az állásaikat tőlünk, de nem tudják, hogy a magyarok nagy része (lemaradva a szomszédos országok mögött) nem beszél nyelveket.
    Szóval inkább ezen kéne változtatni.

Egyébként meg tök jó dolog mikor kimentek külföldre és egy állati jó nővel is tudok beszélgetni.....
  • lwb
    No. Mindenki "megtehetné, hogy megvegye", mert akinek van pénzze arra, hogy összerakjon egy olyan gépet, amin el is indul, az valszeg ki tud köhögni még x ezret a játékra is. Nem hiszem, hogy sok olyan lenne közöttünk, akinek gondot okozna 20 ezer forint előteremtése. A lényeg az, hogy nekünk ez a 20 ezer nagyobb érvágás, mint a nyugatiaknak. Nekiek kis kiadás, nekünk nagy.
  • krisz073
    én aláirtammár
  • ollie
    Ja ezzel én is így vagyok.
  • hykao #125
    Szerintem csak akkor kúrja el a játékélményt, ha szar (főleg a szinkron)!!!
    A szinkronizálást nem erőltetném, és a patch formájában rádobható magyarítást favorizálnám. Így eldönthetné mindenki, hogy magyar felirattal, vagy eredeti angolbubusként játszik-e...

Hunnenkoenig: azt tudod ám, hogy a hivatalos magyarítások nagyrésze az itthoni forgalmazókon múlik, kivéve az olyan eseteket, amikor a kiadó ragaszkodik a lokalizáláshoz (mert ilyen is volt!!!), vagy épp nem engedélyezi!!!
  • Lynx_TWL
    387 szavazt nagyon kevés, gy 10000 kéne:))
  • Lynx_TWL
    szvsz magyarítás elkúrja a játékélményt nekme, de azért aláírom Én is, másnak jól jön:)
  • bogyoka
    Aláirtam én is, ezt nem hagyom ki, mert nagy szükség van rá nekem.
    371. vagyok
  • Hunnenkoenig
    hat az logikus!
  • zaki
    no comment
  • ollie
    "Egyebkent szerintem a warezolastol es anyagiaktol függetlenül egy civilizalt, modern tarsadalomban, mint amilyenbe azert a magyar is beleszamit, egyertelmünek kene lennie, hogy a sajat nyelveden kapod meg azt, amit szeretnel."

Persze ebben igazad van. De akkor meg lehessen szerezni az eredeti angol nyelvűt is.
  • ollie
    "Én is szívesebben vettem volna eredeti MWN-t, kiegestől, hogy bemehessek a hivatalos szerverekre."

Sajnálod rá a pénzt, vagy nincs rá pénzed? Nem mindegy. Ha sajnnálod rá a pénzt, de megtehetnéd hogy megvedd, akkor inkább ne játsz vele. Ha meg nincs rá pénzed és úgy játszol vele, akkor azért az már más tészta.
  • Hunnenkoenig
    Itt nem ellensegeskedesröl van szo, csak egy egeszseges vitarol :-)

Egyebkent szerintem a warezolastol es anyagiaktol függetlenül egy civilizalt, modern tarsadalomban, mint amilyenbe azert a magyar is beleszamit, egyertelmünek kene lennie, hogy a sajat nyelveden kapod meg azt, amit szeretnel.

Akkor könyveket se kene leforditani, mert csak dragabb attol es ugyis le lehet masolni. Vannak mar eleg fejlett masolok erre :-)
    Aki meg nem akar megtanulni angolul, az bassza meg es ne olvasson Monte Christo Grofjat!
  • lwb
    "Na most már biztos jó sok ellenséget szereztem magamnak..."

Fenét. Csak vitatkozunk. Ettől még senki nem lesz ellenség.
  • lwb
    Moziba nem lopózik be, de filmeket azért letölt. Menj csak be egy nyugat hubra és keress rá a legújabb filmekre.

Jogászként tudom, hogy a warezolás bűncselekmény, de nem lopás. Hanem a szerzői és szerzőihez kapcsolódó jogok megsértése. Nem jó dolog a warez, ezt is tudom. Etikátlan és törvényellenes. De be kell látni, az sem véletlen, hogy olyan országok a "wareznagyhatalmak", ahol az életszínvonal elég gyér. Én is szívesebben vettem volna eredeti MWN-t, kiegestől, hogy bemehessek a hivatalos szerverekre. Csakhogy sajnálom rá a soktízezret.

Érdemes lenne belegondolni, vajon nyugaton is ilyen lenne a warez-gyári arány, ha mondjuk kb. hatszorosára növelnénk a játékok árát? Vajon 300$-t is kipengetnének érte azok a derék jogkövetők nyugatiak? Én erősen kétlem ...
  • Hunnenkoenig
    Fasza!
    Hat majd meglatjuk, hogy hogy melozik a posta :-)
    Nekem nem sürgös :-)
  • ollie
    "En is töltök le jatekot, de csak mert nincs demoja. Ha tetszik megveszem, ha nem tetszik, ugyis megy a szemetbe. Azert nem vennem meg, hogy rajöjjek, hogy szar!"

Ezzel nincs is bajom. Én is próbáltam már ki másolt játékot (pl Mafia), aztán megvettem mert tetszett.
  • ollie
    Na most már biztos jó sok ellenséget szereztem magamnak...
  • Hunnenkoenig
    Hat ez a vita körülbelül abba a kategoriaba tartozik, mint a tyuk meg a tojas!

A Gothic1-2-t peldaul azota sokkal többen veszik/keresik, miota vannak hozza magyaritasok!
    Igaz a leertekelteket keresik, de az a penz akkoris a fejlesztökhöz megy!

Az, hogy "minek vaze, ugyis warezolnak" egy rossz meglatas, mert a nemetek a legnagyobb warezolok, megis megjelennek a jatekok nemetül es nem dragabbak, mint anelkül!

Csak a ceg nem 5 milliot keres rajta, hanem csak 4millio 500 ezret, mert a masik 500 ezret kifizette a forditasert!

Es persze, hogy warezol, mert meg szeretne nezni mondjuk a KOTORT, de minek vegye meg, ha ugyse erti?
    Mivel sok ceg arra sem kepes, hogy egy demot kihozzon, hat letölti a komplett jatekot a szegeny ember.

En peldaul azokat a jatekokat, amiket tenyleg jonak tartok, megveszek!

En is töltök le jatekot, de csak mert nincs demoja. Ha tetszik megveszem, ha nem tetszik, ugyis megy a szemetbe. Azert nem vennem meg, hogy rajöjjek, hogy szar!
    En vettem mar blizzard jatekot csak azert, hogy tamogassam öket, pedig nem jatszottam a jatekkal. (Starcraft) Utana elajandekoztam egy havernak, aki nyaladzott utana, de nem akarta megvenni.

Ez sajna az MMORPG-k teren altalanos, hogy meg kell venned, aztan majd kiprobalhatod. Egyedül a neocron adott ki offline demot es az SWG-ben jöttek ra, hogy megengedjek a sracokat Buddy-key-vel jatszani masolt cd-röl.

Szoval, ha lenne demo es magyaritas, hidd el az igazan jo jatekokat megvenne a magyar ember is. A nemetek sem vesznek minden nap jatekot, ez logikus.
  • ollie
    Én is egyetértek veled, hogy a szoftvercégek elmehetnek a fenébe. És tudom, hogy nem a tanár tehet arról, hogy kevés a fizuja, de mégsem lopózik be a moziba ha nincs pénze mozijegyre (na ez pont jó hasonlat, mert fizikailag nem lopna meg senkit, de mégis megrövidíítené a mozit a mozijegy árával). A warezolásról meg annyit, hogy azért teljesen mások az arányok nyugaton, mint itthon, és ott az emberek maguk is a bűnözés kategóriába sorolják a dolgot (de legalább etikátlannak tartják), nem úgy mint itthon.
  • ollie
    Köcce megkaptam a Ghost REcon-t! :))
    Lehet hogy neked is megérkezik ma az üres CD, feltéve hogy a MAgyar Posta ugyanolyan gyorsan dolgozik, mint az osztrák...
  • lwb
    1. kint is warezolnak becsülettel. Érdemes olvasgatni az nforce vagy más portálok fórumait.
    2. nem kerülne többe. Egy játék nagy példányszámban jelenik meg, a magyar szinkronszínészek meg egy marék rizsért elvállalnák a dolgot. Van rá példa, hogy egyes játékok kijönnek magyar nyelven is (pl. Chrome), de én nem vettem észre, hogy annyival drágábbak lennének az eredetinél.
    3. ha majd én is 2-3 ezer eurót keresek/hó, akkor szívesen kiadok 15k-t egy olyan játékért, ami 30 percet tölt el átlagban a vincsimen. Amíg kishazánkban a béka segge alatt van az életszínvonal, addig lesz warez. Az pedig nem válasz, hogy "ha nincs pénzed rá, akkor ne játssz vele". Arról nem a magyar tanár/orvos/akármilyen munkavállaló tehet, hogy az ő munkáját csak ennyire értékelik. A magyar ember is szeretne jól szórakozni a szabadidejében és semmivel nem ér kevesebbet, mint akármelyik nyugati társa.

A szoftvercégek meg elmehetnek a fenébe. Ez az én véleményem.
  • ollie
    na most 25 vagy 35 év után leszel te 40?
  • ollie
    És mindenki minimálbért kapna, de mégis sokkal töbebt keresne :)))
  • ollie
    Persze megértem, inkább kaja mint játék.
  • ollie
    Ja, Zaki remélem nem sértettelek meg, nem az volt a célom.
  • ollie
    Ja nekem is pont az a tapasztalatom, hogy minél több pénze van valakinek, annál többet lop. Itt a cégnél ahol dolgozom, a managerek azok akik állandóan másolgatják az audio és játékcd-ket, ráadásul nem is otthon teszik (még a cd íróra is sajnálják a pénzt, sőt a cd amire írnak is általában céges), hanem itt bent az irodában. Undorító.
  • ollie
    Komolyan mondom és nekem sem veszi mega az anyu, mert már 30 vagyok és dolgozom. De szerinted lesz bármi hitele is az egésunek, ha látják hoyg mindenki warezol itthon? Szerintem sz*rni fognak a kiadók a petícióra. Hogyan várhatná el bárki is, hogy a fejlesztők még többet dolgozzanak a játékokkal, ha meg se veszi?????? Ez már a felháborító kategóriába esik szerintem. Arról nem is beszélve, hogy ha egy játékot magyarul is megjelentetnek, még többe fog kerülni, mert ki kell fizetni a mmagyarosítókat is, és ezzel pont azok fognak szopni, akik amúgy is megveszik eredetibe. Sőt ha drágább lesz, akkor még kevesebben veszik meg és még többen töltik le. Tehát vegye meg mindenki a játékot, és akkor ugráljon, hogy magyarosítást akar. Ha meg nincs rá pénze ne játszon vele.
    Egyébként meg hozzátenném, hogy még anno a C64-es korában én is fejlesztettem játékokat haverokkal, melyek külföldi magazinok mellékletében meg is jelentek. Volt pl egy szerepjátékunk is, amibe magyar nyelvet is beletettünk angol és német nyelven és nem kaptunk érte plusz pénzt, hiszen itthon senki sem vett játékokat még akkor, de azért volt vele plusz muunkánk rendesen. Szóval bele tudom érezni magam a fejlesztők bőrébe, tudom miről beszélek.
  • Esrohnoil
    Ez az, szarunk rá mi lesz a gyerekeinkkel, mert a szüleink is szartak rá, velünk mi lesz. :)
  • Hunnenkoenig
    Na meg ahogy nezem, a külföldi kiadok el sem igazodnanak rajta.
    Igaz levelben is el akarjuk küldeni nekik, de akkor is.