Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha nics, akk a whiteboard meg a merker kombo jobb megoldasnak talalom mint a lapokat 😊 .. es gondolom nem art fixalni a kamerat (fenykepezogepet sem) ... errol esetleg valami leirast nem tudsz adni?, a whiteboard animaciokrol? 😛 zoldfulu vagyok de nagyon szeretnem elutni az szabadidomet... es akk mar alkossak 😊 😛
(mondjuk ide kell tudni "illusztracio stilus" rajzolast)
Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x
sok.
<#pias>#pias>
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
de "hidd el", hogy ismeri.. :-)
Tájképfestészethez meg csendélethez ahhoz nem kell az anatómia.
Groteszkhez nagyon kell, mert nagyrészt élõlényeket /embert, állatot/ ábrázolsz, és eltorzítani csak azt tudod amit jól ismersz.
Mint ahogy a kevés vonalból rajzolt (felismerhetõ) portrékhoz kell a legnagyobb tapasztalat és "skill", több mint az agyondolgozott realisztikus képekhez. (még flém elõtt: ahhoz is kell, csak a mimezist, a másolást hamarabb meg lehet tanulni, míg a pár vonalas rajzhoz nagyon jó szem, biztos kéz, és nagy gyakorlat kell...)
Ezért rajzoltatnak fõiskolán olyan brutális mennyiségû krokit (2 perces skiccek).
#11750: ez így van!
Volt mesterem mondta mindig, hogy 10 percnél többet ne tölts soha ülve. Állj fel, nézz ki az ablakon a távolba, vagy járd körbe a többiek munkáit (mûteremben, szakkörön), a lényeg hogy a szemedet pihentesd. Olyasmi ez mint a borkóstolásnál a sajt meg a kenyér... semlegesít.. 😊
Mikor visszatérsz a munkádhoz, hirtelen huhh.... rengeteg mindenen változtatni akarsz majd.. <#vigyor2>#vigyor2>
A fejjel lefelé fordítás is mûködik, régen fõleg csendéleteknél alkalmaztuk, leginkább az arányok és a perspektíva-tartás figyelésére.
Ezért érdemes felállni óránként, 15 percig tök mással foglalkozni és aztán jó messzirõl megnézni a rajzot, simán is tükörbõl is és fejjel lefelé is.
www.czekoart.hu
Groteszk mûfaj.
Mint mondtam többszörösen hibás. Ezért kell a tanári "személyes jelenlét".. de itt nem volt.
A magányos ember a rajzban elmerülve nehezen látja meg a hibáit, pláne ha nem tanult anatómiát. Na ez itt látszik is.. 😊
2003-as.
c.: Necronaut
papír, akril (airbrush)
PJack-nek lehet hogy tetszene.. 😊
Együtt lehet ezekkel élni azért..
the world is mine
the world is mine
autó <#levele>#levele>
mintha egy ford mustang eleje elolvadt volna úgy néz ki.
:3
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
(lázadó pimasz kamasz voltam) 😊
Nem ellened beszélek, hanem NEKED! És Te ebbõl elrakod amit el akarsz..
(ha úgy tetszik: nem ellened vagyok hanem veled)
Jobb, ha egy témában több ember véleményét is meghallgatod, mert mindig akadhat köztük olyan aki többet látott / tapasztalt. Fiatalon az ember ezt persze nem veszi észre, nem tartja szem elõtt (én sem tettem).
A "magas szint" is relatív.
Egy laikus számára magasnak tünhet olyasvalami is ami egy rajzszakra való felvételinél simán megbukik..
Daddy ügyes, ha tanár nélkül jutott idáig az becsülendõ, de Õ is tudna még feljebb jutni. És tanárral ez gyorsabb.
A másik dolog, nyilván Te is tudod, hogy a "tehetség" adott dolog, ez nem minden, és nem is kizárólagos, de gyakorlatilag felgyorsítja a tanulást, az elõrejutást. Így mindenki más ütemben fejlõdik.
Lehet, hogy neked lassabban megy majd, lehet, hogy gyorsabban.
Egyébként tehetség nélkül is lehet magasra jutni (nem csak rajzban, ez nagyjából mindenre igaz) csak tovább tart az út.
Te is el tudod érni azt mint Daddy (ha most ez a célod) akár könyvekbõl, akár netrõl, csak nem rövid idõ alatt.
Aki szakmailag kompetens (és tanítani is tudó) tanárnál is tanul e mellett, az gyorsabban éri el ezt, és tovább is jut.
Ezzel nincs értelme vitatkozni, nem hülyeségbõl léteztek rajz- és festõ iskolák, akadémiák régen és most sem. (a mester-tanítvány kapcsolat mindig is ott volt minden korai mesterségben, céheknél, kézmûvességben, kovácsoknál, zenében, minden mûvészetben, stb.. nem hiába)
Van egy japán mondás: (nem szó szerint) "mindent el lehet sajátítani, és tökéletességig csiszolni, egy tehetségtelen emberbõl is lehet mester, ha elég sokat gyakorol."
Ezt nagyjából 32 év tapasztalatával alá is tudom támasztani.
am a sima grafitceruzaval valo rajzolas erdekel..abbol is a fotorealisztikus leginkabb ..
http://www.aurelia-art.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=22&Itemid=21
http://monologues.co.uk/Portraits/Index.html
http://www.onlypencil.com/
persze ez nem azt jelenti hogy a könyvek már nem érnek semmit...abból is biztosan sokat lehet tanulni. de ma már netrõl is elég sok techinka megtanulható!
(pl.: könyvbõl stb)
1. azt megnézem... /popcorn.gif
2. "teljesen jól"?? ezt pontosabban kellene kicsit definiálni...
(egy bizonyos szintig el lehet jutni, igen)
Bocs a késõi válaszért.
Nem volt lehetõségem tanártól tanulni, így hát rá lettem kényszerülve a mások tanácsaira, ami jót tett.
Neten egy-két videóból tudtam ötletet meríteni, inkább könyvekbõl próbáltam tanulni.
http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD
http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD
...
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...