15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Aquir
    ((:
  • morcosqtya
    Az nekem úgy nagyjából mindegy.. :))
  • Gurren
    akkor nem hisszük el!4
  • morcosqtya
    Szeretnék anonim maradni.. mint ahogy Te is itt.

• Gurren
    képt
  • morcosqtya
    :)))
    A neten rátaláltam egy 2006-os festményemre amit anno egy gyűjtőnek adtam el 45-ért, most meg árulja 120 ezerért..
  • morcosqtya
    Pandora történelme a XIV. században volt a téma.. :)
  • theone91
    Miért pont a töriórákon? Azok a legjobbak :D
  • morcosqtya
    Szemén a fények szépek.
  • Hayni
    még nincs teljesen kész, és az eredeti kép méretarányaihoz semmi köze, de ezt nem is bánom mert nekem így jobban tetszik, sajnos vonalas füzet mert töriórákon csináltam egy HB-s rotringal

• lightjack
    tud vki vmi jó oldalt belinkelni ahol a modern festészettel kapcsolatos infók vannak? technikák, stílusok stb.
  • lightjack
    én teljesn mértéken elfogadom, nem is akarok vitatkozni, de ha SW ről van szó akkor abban biztos vagyok:) na itt OFF!
  • morcosqtya
    Nem tartom számon, hogy melyik filmben / játékban hogyan írják.

Nyelvtani tény, hogy mindkét betűrend használata szabályos a szó tekintetében. Én is sokat tanultam angolt Baldur's Gate-ből, Wizardry-ból, AD&D-ből, MTG-ből, filmekből, netről stb stb, de mellette hivatalos british english-t, US english-t is lektorált oxford-i tankönyvekből / szótárból, így nyugodtan fogadd el a "sabre"-t is...

Én elfogadom, hogy kifejezetten a SW-ban "saber" formáját használják, de ez is anno az író döntése volt 2 egyenrangú szó közül (nyilván az egyik "ízesebb" az amerikaiaknak mint a másik).

Szerintem ez teljesen felesleges vita ebben a topicban (és nagyjából máshol is).
    Ez legyen a legnagyobb gondod az életben, hogy lightsaber vagy lightsabre...
    (hidd el, nem ez lesz az)
  • theone91
    Szerintem csukjuk a témát. A Big Bang Theory jut eszembe az ilyen vitákról. :D
  • Grr1234
    Flém a Rajz tápigban, jehhúúúú.
  • lightjack
    jó de te láttál már valaha egy star wars filmben is vagy játékban kiírva azt hogy lightsabre? nyelvtanilag mind2 helyes, de ha SW-t nézünk akkor LIGHTSABER!!!!he
  • morcosqtya
    Szőrszálhasogatás is és tévedés is.
    Mivel mindkét szó helyes és használatos az angolban, jelentésük szablya..
    Ugyanígy azonos jelentéssel bíró, de eltérő betűrendű (és kiejtésű) szavak az angolban:

center - centre
    scepter - sceptre
    saber - sabre
    ..és még sorolhatnám, van egy pár..

• lightjack
    lehet h tévesen írtad félre vagy direkt de az nem lightsabre hanem lightsaber!!!

UI: most ez kicsit szőrszálhasogatás volt:D:D:D
  • Looooser
    az oké hogy tükör fordításban fény szablya, de az első feliratos verzióban ténylegesen fénypallos volt.... ezért van igaza
  • SMGBAS
    SW-eknek
  • lightjack
    ez eddig a legjobbxD
  • Aquir
    meg a lézerkard.. :)
  • Jano
    Lámpabicska.
  • morcosqtya
    fényszablya
    (lightsabre)
  • Aquir
    dehát igazadvan! :P
  • morcosqtya
    Uhh. Nem tudom mi van velem.. már kb negyedszer keverem össze a jobb meg a bal oldalt.. :))
    Tehát, ahogy javítottál is: bal felső sarokra gondoltam (a nyúlnak jobb).
  • Looooser
    bocsánatodért esedezem :D
  • lightjack
    hehe ezt se hallottam még! fénypallos xD
  • theone91
    Kikérem magamnak. Az fénypallos, az eredeti fordítás szerint. :D
  • SMGBAS
    Itt a komoly vázlata (kb. 2,5 cm) xD

#12486 Ejha, köszi :D
    (nekünk vagy neki jobb oldal:D)
    Próbáltam a holdat máshova rakni, de a másikon a lámpa miatt nem lehetett, lejjebb meg nem tetszett.
    Amúgy nem tudom, hogy a ti monitorotok, hogyan mutatja (tuti, hogy máshogyan, az én monitorom egy csoda xD), de nem vagyok annyira megelégedve ezzel a képpel...

Meg akko' má' pixelartban is:
  • Loál János #12487
    Loál!

A kiharapott fül, és a kiflihold nagyon tetsző ötlet, az arckifejezés nagyon vicces.
  • morcosqtya
    Hatalmas! Gratulálok! :)

Tanács:
    A hold és a fül kompozíciósan kiüti egymást, disszonáns a jobb felső sarok. Felül kellene még hely, túlságosan kitolódik a téma a kép szélére, így borul a kompozíció. Ezen túl viszont mind a színvilág, mind a hangulat elviszi a képet. A figura nagyon karakteres, stílusos.

10/9

• Aquir
    vérnyúl:)
  • SMGBAS

#12483 Nekem se tetszett a cs5
    Még mindig a 3-mast használom.
  • theone91
    Gondolkodtam rajta, de hajnali 4 körül már nem volt lelki erőm bonyalítani az öltözéken. Majd mikor több időm lesz (talán karácsonykor), nekiállok még egy karakternek, mely kicsit komolyabb lesz, ez egy egyszerű próbálkozás volt az új szoftverrel... Köszi amúgy :)

És ha már itt járunk: Csak szerintem vitték túlzásba az ecsetszimulációt a PS CS5-ben? Leszedem, kipróbálom mit is tud ilyen téren: Ahogy festegetünk egy kis ablakban megjelenik egy ecset, melyet folyamatosan látunk (zárható ablakról van szó szerencsére), melynek a sörtéje, megpróbál minnél élethűbben mozogni. Szerintem negyon el lett cseszve, nincs olyan érzete mint az ArtRage-ban (szerencsére benne vannak a korábbi brushok is, de mintha mégis másak lennének mint a CS4-ben. :\
  • lightjack
    jaja vágom h neki az felesleges, de mekkora jól mutat már??!!:) meg ha megnézed obi-van kenobit klónok háborúja ruciban akkor ott neki asszem van, de nem 100%
  • Looooser
    lőszertároló egy Dzsedájnak???? inkább fény szablya tartó tokot
  • lightjack
    egy* lőszertárolót
  • lightjack
    nekem nagyon bejön, valszeg azért mert nagy SW fan vok! szerintem egy kicsit több cuccot tegyél rá a ruhájára, övet meg mondjuk el lőszertárolót v nemtom. így kicsit túl homogén! am gratula nekem nagyon bejön!!
  • morcosqtya
    ááhhh.. Isten ments!.. :))