Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

morcosqtya
Erre nincs egy objektív válasz.
Próbálj ki 5-6 márkát, más lehet jó neked, más jön be másnak.

Nálam: grafit: egyszerû Koh-I-Noor Hardtmuth 1500-asok, Blacksun 1770-esek, Conté 600
Karbonceruza: Conté Carbon, Derwent (England)

Ez nem etalon, csak egy példa, nem ezeket kell venni, neked más is lehet jó, próbálj ki minél többet!

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Leakarom cserélni a szén cerkát........segítséget kérek milyen fajtájú grafit cerkát vegyek????????
lightjack
nahja:S nyáron több ideje van az embernek...:S

morcosqtya
nem.. sajna... pedig kéne.
Októberben kiállítás.. 😞(

lightjack
mi ez a kihaltság?? senki sem alkotott vmit mostanában?

Looooser
köszi 😊

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

morcosqtya
😊)
Persze...

lightjack
nah igen, csak hát szénrúdat azért kicsit nehezebb kezelni mint a ceruzát... mert ugye az itt ott elferdul stb. nemhiszem h ezt neked magyarázni kell😊 jobb lenne h ha átlátszó burkolatal lenne és látni lehetne ha törve van...am télleg ez nem is olyan nagy hülyeség😄

morcosqtya
mert óvatlanul szállítják.. 😞
Sajnos ezt meg kivülrõl nem látjuk..
szénrúdnál legalább nincs ilyen.. 😊))

köszi

lightjack
ööö derwent dark szénceuzával. annak ragasztanak mindig a végére ilyen vonalkódot nekem is van egy rakással. igen jó márka, és jól lehet vele rajzolni sztem, csak az a gáz h sokszor kapok olyan ceruzát a boltban ami belül ripityára van törve-.-"

annyira azert nem rossz 😊

the world is mine

Aquir
hát, igen. Ez az izé az izébõl, és nagyon izé.. 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

theone91
Nagyon nem vagyok vele megelégedve... :\

theone91
Riposz 1: Mivel szeret papíron alkotni.

Riposzt 2: A kezével...

Riposzt 3: Akrilceruza talán?

Zocsi
szénceruza szerintem

Gurren
varázsceruzával

mivel rajzol a srác?
http://www.youtube.com/watch?v=3zh9GYCFe-0&feature=grec_index

Zocsi
Nagyon egyszerû, a következõket kell csinálnod:

PS-ben nyitsz egy új doksit, akkorát amekkora ecsetet akarsz majd használni (pl. 500x500px). Aztán rajzolsz valamit fekete-fehérben, szürke árnyalatokkal (azért érdemes sztem szürkeárnyalatosan csinálni, mert úgyis csak a kontrasztot jegyzi meg a PS a késõbbiekre), betéve képet, amit akarsz. Aztán megkeresed az EDIT menüpont alatt a Define Brush Preset... nevû parancsot. Adsz az ecsetednek egy nevet és már használhatod is! 😊

Ecsetdinamikát a Windows>Brushes (F5) tudsz állítani. Ott megtalálod a nyomásérzékenység követést is a, de minden szart be lehet állítani, hogy miként reagáljon a digitolladra. Teszem azt hogy nem csak halványít az ecseten, de vékonyabb is lesz a vonalad, vagy szétszorja az ecseted "ábráit", mintha permeteznéd, ahogy kevésbé nyomod rá a tollad. stb.

(Am, devianton találhatsz egy nagy halom elõregyártott brush pakkot.😉)

Looooser
õszintén? nem toom hogy kell erre nem terjed ki a tudásom

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Zocsi
miért nem gyártasz egyedi ecseteket?

Looooser
hmmm kéne egy kis help meghalt a digitollam annó, most vissza vittem szervízbe megjavították
közben a PS-t elbasztam hagytam hogy lefrissüljön
így mostújra tettem de nincsenek jó ecseteim csak az alap gagyik szóval annyi kéne hoy valami jó kis ecset pakk kéne olyan ecsettel ami leköveti a nyomás erõsséget tollnál valaki küldjön pm-et ha tud küldeni 😊 HTX

morcosqtya
+1
Így van.

Igen különbözõ grafitceruzákkal B-8B...nem rácsozok...van hogy szemre de mindig próbálok valamihez viszonyítani...van hogy vonalzózom is. 😄
lightjack
igen télleg mind2 jól néz ki. am te mivel dolgozol? grafit? v mi? és szoktál rácsozni?

Aquir
elsõ az nagyon részletgazdag😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

http://www.4shared.com/photo/Yf_LfNWR/E_online.html

Ez készül most, van még rajta mit javítani, meg a minõség most elég rossz mert gyorsan lefényképeztem. 😊
http://www.4shared.com/photo/OxxvPD8u/Mama.html

Ezt egy pályázatra készítettem, körülbelül 25-30 óra volt...megszenvedtem vele. 😄
Úgy értem elkéstem vele, mert már kevés idõm van felkészülni...19 éves vagyok 😊. Próbálom próbálom a képet...
lightjack
elkéstél vele??oO mér am hány éves vagy?? jah és pls linkelj be vhogy egy képet mert télleg kíváncsi vok h milyen portrékat csinálsz😊 próbáld meg a linket felszabdalni...

Nagyon szépen köszönöm az információkat.<#smile>
Két szakot néztem ki magamnak, a tervezõgrafika vagy a grafikusmûvész érdekelne a Moholy-Nagy Mûvészetin vagy a Magyar Képzõmûvészetin.
Tudom hogy nagyon nehéz lesz, kicsit úgy érzem elkéstem vele de meg akarom próbálni. 😊
Kovács legény
na kezdésnek melyik suliba akarsz menni?
Festõ szakos tapasztalat:
Ipar - beltenyészet, protkó nélkül nincs sok sansz
Képzõ - ha nem szarsz egy 5méteres vászon közepére és szögelsz rá egy pirosra festett fél lábú pézsmapockot nem állnak szóba veled.

Hogy tanácsot is adjak.
Beadandó
Tanulmányokat felejtsd el kockológi drapéria akt nem érdekli õket.
Próbálj meg egy egységes sorozat jellegû anyagot összehozni.
NE LEGYEN BENNE ez is az is,különbözõ stílusok és technikák.
Gondold végig az erõsséged és arra gyúrjál rá, fogd fel úgy mintha kiállításra készülnél ahol megakarod mutatni életed egy korszakát.
Legyél egyedi de formálható. Szeretik a nagy méreteket (2-3mes vásznak)
Élõrajz
Ha jól tudom cerka rajzot kérnek.
Itt a krokira gyúrjál rá rendesen hogy fél perc alatt föltudd vázolni a mozdulatot anatómiailag helyesen, a túnusozás legyen részletgazdag és amennyire lehet kontrasztos
Elmélet
Mûvtörit bekell seggelni és a kortárs mûvészekkel tisztában kell lenni, fõleg azokkal akik majd tanítank😉
Aztán nem árt ha tudsz válaszolni arra a kérdésre, hogy ki a kedvenc mûvészed, és miért és melyik képe és miért és szerinted mit fejez ki...

www.czekoart.hu

lightjack
úristen dehogyis!! még hogy baj?? dehogy! én is ismertebb embereket szoktam rajzolni és mindig a netrõl szedek le képeket. télleg hülyeségeket beszélsz😄 am szerintem próbáld meg a kephost.com ra feltölteni, az elég jó! jah igen sajna 30 napig nem lehet nemtom h ez miért jó nekik... na m1, azért próbáld meg úgy h ha linket sem enged beszúrni akkor darabold fel a linket 3 részre és úgy meg tod mutatni...

Nem tudok még sajnos 30 napig semmit beszúrni...szóval az még messze van hogy mutassak XD.
http://www.4shared.com/photo/4qI8ubNp/Mama.html
Mutatok persze csak még próbálgatom hogy lenne a legjobb feltölteni...meg azzal van egy kis problémám hogy ha olyan fotóról rajzoltam amit más készített, tehát a netrõl szedtem akkor az nem gond e ha lerajzoltam és megosztom XD. Lehet hülyeséget beszélek...😊
lightjack
nekem nem igazán voltak ilyen tapasztalataim, de tudnál mutatni pár rajzot amit te készítettél? kíváncsian várom, mivel én is szeretek emberek, portrét rajzolni.

Sziasztok! Eléggé új vagyok még fórumozás terén, most vagyok itt elõször.<#smile>
Régóta rajzolok, kisebb nagyobb kihagyásokkal, inkább csak hobbi szinten, de sokan ajánlották nekem hogy menjek mûvészeti suliba és elgondolkodtam rajta.
Mivel most ilyen suliba készülök a gimi után, erõsen gyártanom kell majd a rajzocskákat, csak nem tudom még hogyan induljak neki, egyáltalán miket kérnek a felvételin.<#shakehead>
Esetleg, ha valakinek voltak már ilyen tapasztalatai(nem olvastam vissza a fórumon igazából, de meg fogom tenni)akkor azokat megoszthatná velem. 😊
Érdekelne, hogy minden technikával lehet e dolgozni, vagy megvan-e ez szabva, hogyan kell a mappát összeállítani ilyesmi. 😊
Általában különbözõ fotókról rajzolok, újságból vagy amiket én fotóztam. Imádok embereket, portrékat rajzolni...fõleg ha valaki hajlandó nekem modellt állni, legalább egy fotó erejéig. 😊
Elõre is köszönöm!
lightjack
nagymamámmal? nagyon helyes....😄

Kovács legény
de a nagymamáddal talán😄
na majd szólok köszi ha neki állok tõtikézni, mert passzolom, hogy hogy smint kell😄

www.czekoart.hu

lightjack
életedben nem torrenteztél? hát még ilyen emberrel se találkoztam😄😄 ha kell hozzá help akk tudok segíteni!

Lyukasbogrács
ez a színátmenet, gondolom nem direkt van, csak a fényképezéstõl, de jóó 😄

Willenbrock
Mintha magamat látnám túlóra után...

Kovács legény
okés, életemben nem torrenteztem még😊 de valahogy megoldom akkor

www.czekoart.hu

lightjack
nahjolvan akkor. az az igazság h ezek a cuccok a www.ncore.cc -n vannak fenn. és a legkisebb is asszem 60 mb szal feltölteni nemigzán tudom. ha esetleg van accod akkor ott nézdd meg, ha nincs akk meg vkitõl próbálj meg szerezni:/

Kovács legény
na megnézem ott is akkor köszi

www.czekoart.hu

Kovács legény
írtam😊

www.czekoart.hu

lightjack
én mind1ikre találtam egy leírást, tanfolyamot, bibliát magyarul. ha érdekel akk madj írj!

Looooser
könyvtárakban elõfordulnak ilyen könyvek 😉 oktatási részen keress vagy kérdezd meg a könyvtáros nénit

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

A gigapedián nézz körül. Arra figyelj, hogy mikor keresel, ne a google legyen kiválasztva keresõmotornak, hanem a gigapedia. Magyarul nem valószínû, hogy meg találod, amit keresel, de angolul nagyobb esély van rá.