15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
Szigeti Norbert #12357 pedig az összeset én csináltam! -
#12356 szerintem pedig aki felrakja a fórumra a saját munkáját, ez esetben rajzot, alapvető hogy mások kritizálják. a kritikát ne úgy értsd hogy csak rossz. valóban egyetértek, kritika nélkül nem tudsz jól fejlődni, nagyon sokat lehet tanulni belőle. a robin hoodos sem rossz, csak szerintem túlságosan sok benne a fehér, meg hát kicsit pöttyös. a feje hátsó része szerintem túl lapos, de összességében nem rossz. szerintem ne painttel csináld a rajzaid, vmi komolyabb rajz progival, azzal sokkal több mindent meg lehet csinálni! -
#12355 Majd jönnek Ők is, csak szombat van.. akinek esze van az fekszik az ágyban betakarózva nyakig és nézi a Natgeo-t vagy a Spektrumot.. :))
Lehet hogy megyek én is vissza... :) -
#12354 Akkor nem igazán értelek. Mire (/nem) vagy kíváncsi?
:)
Ha tudod ezeket --> miért nem javítod? -
Szigeti Norbert #12353 És egyébbként örülök hogy van aki ilyen jol észreveszi ezeket, ugyhogy igazából jol jön hogy ilyenekért szolsz, várom a többire is, csak mint már mondtam, nem fogom átrajzolni!:) -
#12352 Ha a Robin Hood a #12332, akkor ahhoz képest már léptél előre technikailag, így nem érdemes kritizálni mert túl vagy már azon a szinten.
Friss képek tükrözik a technikai tudásodat, azokat érdemes elemezgetni és keresni a javítható / javítandó részeket, megoldásokat.
"Manga" rajzokhoz nem tudok sokat hozzászólni mert nem az én asztalom, de #12339 pl gyanúsan "tökéletes" arányú és kivitelezésű, így más szerzőre/tudásra utal mint a többi. -
Szigeti Norbert #12351 Nyugodtan, csak ne igazából ezeket én is tudom, de nyilván változtattam volna rajta ha nagyon szeretnék:)! -
#12350 A kritika visz előre a tanulásban, nem ellened van, hanem érted.
Ha csak úgy be akarod ide rakni őket és nem kérsz visszacsatolást, tanácsot, megteheted, csak szólj előtte.
Akkor némulok. :-) -
Szigeti Norbert #12349 Robin Hood-ost nem is nézted? -
#12348 A kép jobb és bal fele között technikailag nagy a kontraszt:
A kopasznak a feje, arányok, a fények nagyon rendben vannak, a szakáll megoldással együtt kifejezetten művészi.
A füleken dolgozz még, ez az egy rontja el az összképet a kép jobb felén.
A borostán lehetne finomítani kicsit (elmosás - blur), a karokba több árnyalatot, tónust "lopj" bele! Növeli a térérzetet.
Stallone:
Itt a fej már nem olyan jó, az arc rendben de az arckoponya és az agykoponya egymáshoz viszonyított aránya anatómiailag helytelen.
A sapka pánt horpasztja a homlokot, a sapka megnöveli az agykoponyát (vagyis túl alacsonyan kezdődik a szemöldök, szemek, és az arc.
Fülön itt is lehetne dolgozni.
Színvilág és kompozíció tekintetében rendben, helyén van, szép. -
Szigeti Norbert #12347 Köszönöm a kritikát!
Én is tudom, hogy vannak hibái:)!
De ennyi munka után belefér egy pár hiba:)!
És ezek számomra azért annyira nem meghatározó hibarészek! -
Szigeti Norbert #12346 Egyenlőre ennyi, majd még lesznek! -
Szigeti Norbert #12345 -
Szigeti Norbert #12344 Tévegtem! Ez volt az első paintes rajzom!
-
Szigeti Norbert #12343 A baloldali kézzel rajzolt elég régen
A jobb oldali paintes 1 éve
-
Szigeti Norbert #12342
MSN
-
Szigeti Norbert #12341 Na ez egy Windows Live Messenger rajz (10 perc)
-
Szigeti Norbert #12340 -
Szigeti Norbert #12339 -
Szigeti Norbert #12338 -
Szigeti Norbert #12337 -
Szigeti Norbert #12336 -
Szigeti Norbert #12335 -
Szigeti Norbert #12334 -
Szigeti Norbert #12333 -
Szigeti Norbert #12332 Ez volt az első komoly paintes rajzom!
-
#12331 Hozd őket!
Villámkritika:
Bal csuklóját javítsd! (karóránál)
Jobb karján:
Felkar / tricepsz belső oldala csíkos. Nem kell az oda.
Bal alkar alsó tónusa (tetoválás) egybeesik a fotel árnyékban lévő karfáéval, így a két - egyébként térben elkülönülő - rész egybefolyik. Tónuskontrasztot neki. -
Szigeti Norbert #12330 Sziasztok gondoltam én is elküldök egy rajzot!
Ezt Windows 7-es painttel csináltam!
Ha érdekel még a többi(mert van még) akkor szoljatok és rakom!
-
Bala10 #12329 úgy! :) -
#12328 jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -
#12327 azt akarja hogy valaki rajzolja le azt a sapkát(vagy sisakot)de csak skicc szerűen -
#12326 lehet h hülye vok de nem igazán értem h mit akarsz? meg ki rajzolta? meg milyen matek órán mi? -
Bala10 #12325 napot!
tudna nékem segíteni valaki? ezt a sisakot megtudná csinálni valaki úgy, mintha tollal egy papírra rajzolta volna valaki? csak úgy rajzolgatott az unalmas matekórán, többször is átment a körvonalakon... :D
ha psd-ben, vagy png-ben megkaphatnám, az szuper lenne! :) -
#12324 A Google szerint van. -
#12323 lehet h hülyeséget mondok de van olyan h velúr papír? -
#12322 Nem bizony. :) -
#12321 keress rá youtuben. elég sok jó tanító vidi van fenn kezdőknek. keresőszavak: shading, value shape v nemtom:D -
#12320 no kezdésnek felvázolod a cuccost, átsatírozod halványan az egészet, hogy legyen egy alap tónusa mindennek, hogy ebből kitudjanak válni a csúcsfények. Aztán ráhunyorítasz az alakra hogy egybeolvadjanak a nagyobb flekkek és nagy foltokban felrakod a tónusokat kezdve a legnagyobbakkal és a legvilágosabbakkal erre rakod rá a kisebb sötétebbet és arra a még kisebb még sötétebbet és így tovább figyelve arra hogy a szálirány megegyezzen a forma alakjával(sokszögesítsd a fejedben az alakot amit rajzolsz). Amikor ezzel megvagy sima zsepivel kicsit finoman összedolgozod az egészet(vigyázva, hogy ne legyen ázott koton a textúrája), aztán gyakorlatilag elkezded az egészet elölről felraksz mindent újra a legapróbb részletekig és végül radírral visszaszeded a csúcsfényeket és 8B-vel berakod a legsötétebb részeket esetleg H-val gazdagítod, részletezed még. Félrerakod a rajzot, másnap megnézed és pihent szemednek köszönhetően észrevett hibákat javítod. Próbálj meg minimum 6-7 tónust belevinni a rajzban de legyen 3 jól elkülöníthető.
Remélem tudtam segíteni és nem felejtettem ki semmit.
-
kira05 #12319 Nekem nem nagyon akar összejönni a rajzok árnyékolása.
Tudna valaki segíteni, hogy milyen módszerrel, eszközzel lehet jól árnyékolni? -
#12318 hát milyen időket élünk!:D:D