15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Szigeti Norbert
    pedig az összeset én csináltam!
  • lightjack
    szerintem pedig aki felrakja a fórumra a saját munkáját, ez esetben rajzot, alapvető hogy mások kritizálják. a kritikát ne úgy értsd hogy csak rossz. valóban egyetértek, kritika nélkül nem tudsz jól fejlődni, nagyon sokat lehet tanulni belőle. a robin hoodos sem rossz, csak szerintem túlságosan sok benne a fehér, meg hát kicsit pöttyös. a feje hátsó része szerintem túl lapos, de összességében nem rossz. szerintem ne painttel csináld a rajzaid, vmi komolyabb rajz progival, azzal sokkal több mindent meg lehet csinálni!
  • morcosqtya
    Majd jönnek Ők is, csak szombat van.. akinek esze van az fekszik az ágyban betakarózva nyakig és nézi a Natgeo-t vagy a Spektrumot.. :))

Lehet hogy megyek én is vissza... :)
  • morcosqtya
    Akkor nem igazán értelek. Mire (/nem) vagy kíváncsi?
    :)
    Ha tudod ezeket --> miért nem javítod?
  • Szigeti Norbert
    És egyébbként örülök hogy van aki ilyen jol észreveszi ezeket, ugyhogy igazából jol jön hogy ilyenekért szolsz, várom a többire is, csak mint már mondtam, nem fogom átrajzolni!:)
  • morcosqtya
    Ha a Robin Hood a #12332, akkor ahhoz képest már léptél előre technikailag, így nem érdemes kritizálni mert túl vagy már azon a szinten.
    Friss képek tükrözik a technikai tudásodat, azokat érdemes elemezgetni és keresni a javítható / javítandó részeket, megoldásokat.

"Manga" rajzokhoz nem tudok sokat hozzászólni mert nem az én asztalom, de #12339 pl gyanúsan "tökéletes" arányú és kivitelezésű, így más szerzőre/tudásra utal mint a többi.
  • Szigeti Norbert
    Nyugodtan, csak ne igazából ezeket én is tudom, de nyilván változtattam volna rajta ha nagyon szeretnék:)!
  • morcosqtya
    A kritika visz előre a tanulásban, nem ellened van, hanem érted.

Ha csak úgy be akarod ide rakni őket és nem kérsz visszacsatolást, tanácsot, megteheted, csak szólj előtte.

Akkor némulok. :-)
  • Szigeti Norbert
    Robin Hood-ost nem is nézted?
  • morcosqtya
    A kép jobb és bal fele között technikailag nagy a kontraszt:

A kopasznak a feje, arányok, a fények nagyon rendben vannak, a szakáll megoldással együtt kifejezetten művészi.
    A füleken dolgozz még, ez az egy rontja el az összképet a kép jobb felén.
    A borostán lehetne finomítani kicsit (elmosás - blur), a karokba több árnyalatot, tónust "lopj" bele! Növeli a térérzetet.

Stallone:
    Itt a fej már nem olyan jó, az arc rendben de az arckoponya és az agykoponya egymáshoz viszonyított aránya anatómiailag helytelen.
    A sapka pánt horpasztja a homlokot, a sapka megnöveli az agykoponyát (vagyis túl alacsonyan kezdődik a szemöldök, szemek, és az arc.
    Fülön itt is lehetne dolgozni.

Színvilág és kompozíció tekintetében rendben, helyén van, szép.
  • Szigeti Norbert
    Köszönöm a kritikát!
    Én is tudom, hogy vannak hibái:)!
    De ennyi munka után belefér egy pár hiba:)!
    És ezek számomra azért annyira nem meghatározó hibarészek!
  • Szigeti Norbert
    Egyenlőre ennyi, majd még lesznek!
  • Szigeti Norbert
  • Szigeti Norbert
    Tévegtem! Ez volt az első paintes rajzom!

• Szigeti Norbert
    A baloldali kézzel rajzolt elég régen
    A jobb oldali paintes 1 éve

• Szigeti Norbert

MSN

• Szigeti Norbert
    Na ez egy Windows Live Messenger rajz (10 perc)

• Szigeti Norbert
  • Szigeti Norbert
  • Szigeti Norbert
  • Szigeti Norbert
  • Szigeti Norbert
  • Szigeti Norbert
  • Szigeti Norbert
  • Szigeti Norbert
  • Szigeti Norbert
    Ez volt az első komoly paintes rajzom!

• morcosqtya
    Hozd őket!

Villámkritika:
    Bal csuklóját javítsd! (karóránál)
    Jobb karján:
    Felkar / tricepsz belső oldala csíkos. Nem kell az oda.
    Bal alkar alsó tónusa (tetoválás) egybeesik a fotel árnyékban lévő karfáéval, így a két - egyébként térben elkülönülő - rész egybefolyik. Tónuskontrasztot neki.
  • Szigeti Norbert
    Sziasztok gondoltam én is elküldök egy rajzot!
    Ezt Windows 7-es painttel csináltam!
    Ha érdekel még a többi(mert van még) akkor szoljatok és rakom!

• Bala10
    úgy! :)
  • lightjack
    jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • nonicks
    azt akarja hogy valaki rajzolja le azt a sapkát(vagy sisakot)de csak skicc szerűen
  • lightjack
    lehet h hülye vok de nem igazán értem h mit akarsz? meg ki rajzolta? meg milyen matek órán mi?
  • Bala10
    napot!

tudna nékem segíteni valaki? ezt a sisakot megtudná csinálni valaki úgy, mintha tollal egy papírra rajzolta volna valaki? csak úgy rajzolgatott az unalmas matekórán, többször is átment a körvonalakon... :D

ha psd-ben, vagy png-ben megkaphatnám, az szuper lenne! :)
  • theone91
    A Google szerint van.
  • lightjack
    lehet h hülyeséget mondok de van olyan h velúr papír?
  • morcosqtya
    Nem bizony. :)
  • lightjack
    keress rá youtuben. elég sok jó tanító vidi van fenn kezdőknek. keresőszavak: shading, value shape v nemtom:D
  • Kovács legény
    no kezdésnek felvázolod a cuccost, átsatírozod halványan az egészet, hogy legyen egy alap tónusa mindennek, hogy ebből kitudjanak válni a csúcsfények. Aztán ráhunyorítasz az alakra hogy egybeolvadjanak a nagyobb flekkek és nagy foltokban felrakod a tónusokat kezdve a legnagyobbakkal és a legvilágosabbakkal erre rakod rá a kisebb sötétebbet és arra a még kisebb még sötétebbet és így tovább figyelve arra hogy a szálirány megegyezzen a forma alakjával(sokszögesítsd a fejedben az alakot amit rajzolsz). Amikor ezzel megvagy sima zsepivel kicsit finoman összedolgozod az egészet(vigyázva, hogy ne legyen ázott koton a textúrája), aztán gyakorlatilag elkezded az egészet elölről felraksz mindent újra a legapróbb részletekig és végül radírral visszaszeded a csúcsfényeket és 8B-vel berakod a legsötétebb részeket esetleg H-val gazdagítod, részletezed még. Félrerakod a rajzot, másnap megnézed és pihent szemednek köszönhetően észrevett hibákat javítod. Próbálj meg minimum 6-7 tónust belevinni a rajzban de legyen 3 jól elkülöníthető.
    Remélem tudtam segíteni és nem felejtettem ki semmit.
  • kira05
    Nekem nem nagyon akar összejönni a rajzok árnyékolása.
    Tudna valaki segíteni, hogy milyen módszerrel, eszközzel lehet jól árnyékolni?
  • lightjack
    hát milyen időket élünk!:D:D