15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#12717 Ennek örülök! :)
Igen tudom mire gondolsz.
Ha bemész vagy bemegy a boltba így is lehet kapni, hogy grafitrúd, vagy Progresso, használtuk mi is. Nagyobb felületek kitöltésére teljesen alkalmas. Ez a Progresso a vastagabbik fajta, aminek van fekete,ezüst, régebben piros borítása. illetve van még a Koh-i-Noor nak a vékony grafitrúdja borítás nélkül.
-
#12716 Tényleg :D annyira a képet lestem...azt hittem saját rajzára kíváncsi mennyi idő alatt lehet kb lerajzolni, mert hát ugye nem profi kép :) -
#12715 "Egy ilyen képet nehéz lerajzolni pl?" -
#12714 Miért is?:D
-
#12713 Valószínűleg nem ő rajzolta... -
#12712 Nem tudom miért de abszolút egyetértek veled!
Nekünk engedték a suliban a grafit maszatolást, mondjuk nem is volt szak suli de az eredmény is jobban tetszett mindenkinek. Bp ált. suli (8.oszt.) verseny volt mindenki kapott valamit... elém raktak egy kitömött fácánt és kaptam rá 45 percet....2.lettem, persze kölök voltam és imádtam rajzolni másolni, fantázia rajzokat kitalálni...
A szenet szerintem azért használta mert nem akart cerkával satírozgatni/árnyékolni. Nekem van 2-3 db tömör grafit cerkám, olyan mint egy cerka csak grafitból van az egész (nem tudom mi a normális neve ez van ráírva: koh-i-noor hardmuth progresso 8911/2B) azt sem tudom milyen árban van de érdemes lenne befektetni neki. -
#12711 a szén és cerka valóban nem illik össze, itt talán nem is szén van csak egy nagyon puha grafit + a scannelés/fotózás miatt lett ennyire szenes a hatása. -
#12710 Ha jól látom, ezen van egy kis szén is.
Nekünk annak idején kifejezetten tiltották a suliban, hogy a grafitot, meg a szenet egymással vegyítsük, egyszerüen nem illik egymáshoz a grafit ezüstös, míg a szén kormos maszatos hatása. Ugyanígy a grafitot se szabadott mázgálnunk meg kenegetni.
Ha mindenképp grafittal akarsz rajzolni, akkor vegyél puha ceruzákat 2B-től felfele, az ezeknél keményebbek vázolni jók, a puhábbak pedig a mélyebb tónusok kialakításában segítenek.
Javaslom, ha nézel egy képet, ne a fejjel, ne a testtel, de ne is a szemével kezdj, hanem az egész alakot teljes tömegében próbáld meg felvázolni, figyelj az irányokra, és az arányokra. Mérj!! Ha portrénál is elkezded a szemet rajzolni, hajlamos elterelni a figyelmed, és elveszel a részletekben míg lehet hogy az arányokkal, és az anatómiával is gond lesz. Árnyékolni sokan sokféle képpen tudnak. Van aki a leghangsúlyosabb, legsötétebb részeket szereti felpakolni, és onnan halad a világosabb árnyalatok felé, van aki épp fordítva, és van olyan is aki egyszerre fejleszti a képet.
Ha rám hallgatsz, akkor néhány próbát megér a portré, hogy érezd az anyagot, de én egyszerűbb csendéletekkel próbálkoznék, vagy egy kis kockológiával, pl a mérés végett.
Mi sem akttal kezdtünk a középsuliban... :)
Azt hiszem mindenre válaszoltam, ha kérdésed van írj, és kibonthatjuk jobban pl a portré témát akár, hogy ott mik azok a dolgok amikre figyelni kell.
Üdv. -
#12709 Tökéletesen lerajzolni valamit valóban bárki megtud tanulni, de művész még nem lesz akárkiből. Ez igaz a zenére szobrászatra építészetre meg úgy mindenre. -
#12708 #12707 Szerintem ezt a képet nem olyan vészes megrajzolni, kb 10 perc
#12708 :D
Anno az egyik rajztanárom azzal biztatta a "gyengébbeket", hogy a rajzhoz nem kell tehetség és mindenki ugyan úgy meg tud rajzolni egy adott képet, max tovább tart neki. Vélemény? :D -
merdo #12707 Sziasztok!
Egy teljesen kezdő rajzolni tudni akaró ember vagyok :) Milyen ceruzát vegyek? a HB2-es jó? Rajzolásnál mikre érdemes odafigyelni? Ha nézek egy képet hogyan fogjak neki? Először a fejjel, vagy testel? Hogyan kell árnyékolni? És haj/szakáll rajzolásával is gondok vannak. Ha gondoljátok teszek fel egy pár képet, amiket eddig csináltam... Nagyon köszönöm a válaszokat előre is! Egy ilyen képet nehéz lerajzolni pl?
-
#12706 Amint vége a vizsgáknak neki kell állnom újra rajzolni.
Eszméletlen -
#12705 Csini nénje! A háttér is jó! Megvettük! :) -
Midas #12704 awesum :) -
#12703 No most én egyet...
A3 HB2 és B2.
Ennél a rajzomnál használtam először kidolgozott hátteret a fő karakter mögött.
-
#12702 Tetszik a felirat árnyékolása a csóka pólóján,az ajkakra tényleg lehetet volna rászánni még egy kis időt,de így is elégé reális lett. -
Midas #12701 nice -
#12700 Igen-igen, jó lett! :)
Kár, hogy ott maradt a "glória" körülöttük. Meg a leányzó mögé mehetett vna egy picit sötétebb háttér, hogy jobban kiemelje... de szép munka! Csak így tovább! -
dady83 #12699 köszi szépen mindenkinek! -
#12698 Van kontraszt! :)
Nekem tetszik, a csókra kicsit több figyelmet fordítottam volna, de ütős és részletes lett! :) -
#12697 nem sömmi, grat -
#12696 tetszik a kontraszt! -
dady83 #12695
-
#12694 értem. hát egy 60cm x 18cm es képet vázoltam fel, szal elég keskeny lesz. azt még nem tudom h mennyire lesz egyenletlen a felület, de azt mondod h ha teszek rá egy keretet, vékonyabbat, akkor sokkal egyszerűbben meg lehet oldani? mert én úgy gondoltam hogy csak üveg rá, de ha vmi véákony egyszerű keret menne rá az se lenne rossz. nemtom hogy ha teszek rá keretet akkor olcsóbban és egyszerűbben meg lehet e oldani... -
#12693 1. lehetőség:
Egy komolyabb keretező-studóban megcsinálják neked. Ehhez méretre vágott üveglap kell amivel valószínűleg üvegeshez fognak küldeni (pénz és utánajárás) ha komolyabb a hely akkor Ők maguk intézik neked az üvegest, és felszámolják neked utánajárásuk díját is (nem lesz olcsó).
2. lehetőség:
Elfelejted egyelőre a nagy "egyediséget" farost-alap méret tekintetében, beállsz a sorba és veszel gazdaságosabban egy előre méretre szabott standard üveglapos keretet amibe belerakod a Te farostlemezedet (azaz előre akkorára festesz) amennyiben belefér (vastagságra).
Ebben az esetben a súly is tényező, mivel a gyári fémrögzítők eléggé gyengécskék...
Ha a farostlemezen a festményed vékonyan felvitt lazúros felület akkor lehet üvegezni is keretbe (kultúrált vékonyabb keretbe, amit alig lehet észrevenni), ez a legegyszerűbb és legjobb megoldás.
Ha viszont a festmény impasto technikával készült, vastag és egyenetlen felszínű akkor nem szabad üvegezni!
-
#12692 *lyukakat b+ -
#12691 mekkora méret? ha nagy, akkor számít az üveg súlya is, lehet hogy a normál csipesz már nem bírja el... akkor gebasz van...
ha nem túl nagy, de egyedi, mert pl. négyzetes vagy tudomisén, akkor sniccerrel vagy vmilyen szerszámmal tudsz rá jukakat farakni, nem? -
#12690 hát jó készre valóban én is láttam, csak az a baj h nemhiszem h pont erre a méretre lenne ilyen amit én akarok csinálni:/ nembaj majd vhogy kitalálom. jah és kösz:) -
#12689 lehet venni felpattintható kampókat vagy karmokat, ami összeszorítja az üveget meg a farostlemezt. de ehhez kell lennie megfelelő lyukaknak a faroston, amibe belekapaszkodhatnak ... meg kell egy hasonló cucc akasztónak is... én még csak készre gyártva láttam ilyet, de biztos meg is lehet kapni alkatrészenként és úgy megcsinálni... de hogy hol, azt ne kérdezd -
#12688 hogy lehet bekeretezni egy farostlemezre készült festményt, úgy hogy üveggel lefedni, de ne legyen hagyományos kerete? nem tom h most mennyire voltam érthető, de olyanra gondolok, hogy csak egy üveglapot teszek rá, és úgy feltenni a falra. na ezt hogyan lehet?? v ha esetleg vmi keretet még rátenni, akkor vmi egyszerű és modernre gondoltam, nem egy túlcsicsázott dologra -
#12687 Syd Mead az egyik legrégebbi és legismertebb sci-fi artist. (blade runner, tron, aliens - hah?) Überbrutálon nyomja az öreg és asszem még mindig kézzel festi a koncepcióit. Nagyon egyedi retro-futurista stílusa van. Baromi intelligens ember, egyszer volt szerencsém látni egy interjúját, ahol az alkotásáról beszélt, meg hogy manapság már mennyivel könnyebb, de neki szüksége van arra, hogy érezze a kezében a dolgokat...stb.
Vannak még munkái itt, itt és itt. És persze ott a gugli is! ;) -
#12686 Discoveryn tegnap volt valami future car című műsor abban volt egy profi fickó a neve : Syd Mead.Sőt lehet hogy a legprofibb, ha találtok sok sok képet osszátok meg. -
#12685 ecsetfilceknek hívják őket -
#12684 Milyen filc az amivel ha húzol egy vonalat és pl keresztbe rá megint akkor a kettő ahol fedi egymást ott sötétebb lesz a szín árnyalata? Valamelyik lentebbi linkben láttam újból, előtte valamelyik discovery autótuningos műsorban azzal csinálta a gyerek a tervrajzok színezését. -
#12683 "Vitatkozzatok már még egy kicsit!" -
#12682 Nem baj kihívásnak vettem,a két utolsó tegnap készült előtte meg hónapig semmi. -
#12681 Tényleg nem akartam (ezért is hangsúlyoztam), csak a fogalmazóképességem nullán volt több óra tanulás és szellemi kimerülés után. -
#12680 Jamie Hewleetnél nincs faszályosabb graphicartist. Zenésznek sem utolsó... :) -
#12679 Van egy ilyenem, de csak azért, mert tegnap nagyon nem tudtam mit kezdeni magammal.
-
#12678 cool