15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#12477 hát? gyerek projekt?:) -
#12476 :)))
Hát most nem az a projekt jön.. -
#12475 kb egy hónapja van tabletem és úgy szeretem mint ha a fiam lenne, vegyél te is:) -
#12474 Akár egy alap tablet kellene neked (vagy egy jobb) :P ,fél óra alatt rá állna az agyad,kezed.Meg hozzáadódna a tehetséged .Hihetetlen lehetőségek vannak benne, és nagyon gyorsan fejlődnek a szoftverek.(Kurva nagy szabadság csak több időm lenne) Nekem a legolcsóbb van ami csak létezik,a lényeg úgy is a fejemben van. -
#12473 Jó a karakter -
#12472 Tablettel rajzoltam. (#12467)
Először nehezebbnek tűnik a tablet (és az is), de iszonyatosan könnyű belerázódni. :) -
#12471 Nem tudom hogyan működnek ezek a programok, de én pl. képtelen vagyok egérrel rajzolni.
Egyszerűen nem áll rá a kezem.
Amikor itthon festek vagy rajzolok, fizikailag ott a kezemben a plajbász vagy ecset, olyan mint a kezem meghosszabbítása, érzem minden apró mozdulatát, hajlítását, de egy egérrel csak szerencsétlenkedek össze vissza.. :))
Más egy logókészítés PS-ben, brush használat stb, oda nem annyira kézügyesség kell mint látás és ötlet / kreativitás.
Monitoron rajzolni nem hiszem, hogy valaha is fogok.
Ami még érdekes lehet az ezek a digitális rajzpadok, mert ott igazából kézzel rajzolsz, csak digitális környezetben, és lehetőségekkel. (gondolom).
Azt egyszer kipróbálnám kiváncsiságból. -
#12470 Ja még annyit:
Lineart: Rotringvékony ceruza-tool, érnyékolás: filc-tool. -
#12469 Első próbálkozás az ArtRage-ban. Semmennyire nem vagyok megelégedve véle, csak gyakorlásnak volt jó. Amúgy elég jól szimulálja a rajzeszközöket a progi. :)
-
#12468 ohhó akkor eztz kihasználom unoka öcsi wacoomjával XD
-
#12467 Sidenote: Akinek Wacom tablete van, az szerintem regisztrálja a Wacom oldalán a készüléket, így lesz egy jogtiszta ArtRage a tulajdonában. :) -
#12466 jaj ne finnyáskodj:) -
#12465 Emmá' túl sötét -
#12464 :-)
Köszi! -
#12463 ez nagyon pro, tetszik!!!!átjött -
#12462 nos, sajnos igen. frissten telepített számítógépre könnyebb volt valószínüleg így felrakni mint beizzítani egy szkennert. -
#12461 én javallom a 6B-t és 8B-t is, megfelelő alkalmazás mellett nem kell alacsonyabb számú B-s ceruza -
#12460 az hogy kék a fotózás miatt van? -
#12459 Igaz nem rajz, de elfér itt.
Rebel (lázadó) (2009)
Installáció
farostlemez
Akril drip
1.44-es floppy lemezek
-
#12458 van még hova fejlődnöm, de időm rengeteg van :) -
#12457 de lehet hogy ez volt az, nem tudom hogy feltettem-e már egyáltalán ezt a rajzot fórumra. Ha nem, akkor most megteszem :)
-
#12456 köszönöm. veszek több radírt. én hb körüli dolgoknál nem szoktam figyelni a márkát, főleg vázlatnál de pl 7-8 b körül már lyra-t használok. bár mást nem próbáltam ki de nekem eléggé tetszik.
jó , tudom, nem a legjobb, de hát olyan profi úgysem leszek mint grafikusok. itt is és más oldalakon is láttam már végleteket :) lehangolnak és elbűvölnek egyszerre.
a legutóbbi rajzom
-
#12455 köszönöm. a gyúrmaradírra már régebben is fájt a fogam, de nem tudtam mi a neve -
#12454 Na javítottam: (tényleg minden háztartásba kell PS. :)) )
ez meg bónusz:
(akit érdekel a groteszk / dark art):
Newborn Skinned
2008
akril impasto,
festőkés
alapozott farostlemezen
-
#12453 ja igen én is jártam már így mondjuk nem művészellátóban. vászonnál kérdeztem meg h:
-ez alapozott már??
-erre a csaj: ez vászon!
-de ez le van kenve alapozvóbal?
-nem tudom de ez vászon!!
na igen, inkább művészellátóba vásárolj:) -
#12452 Vegyél 2-3 radírt (nem egetverő összeg), elsősorban középlágyat és keményebbet.
Nincs igazából "High-End" radír, ne vezettesd meg magad ilyenekkel. Nem kell drágát venni.
Létezik radír, és rossz radír. Te inkább radírt vegyél.
Mivel kopnak ezért kis használat és kopás után ferdén borotvapengével élesre vágod újra. Így nekimehetsz a hajnak újra meg újra.
Alternatíva még a radírceruza bezerzése (hegyezhető), bár jelentős előnnyel nem szolgál, viszont drágább mint egy radír (és számomra kényelmetlenebb volt).
Ceruza: főleg kezdéshez nem kell elszállni. Olvass vissza!
Sima Koh-i-Noor, Blacksun-ok tökéletesen elegek.
Szerezz be 4-5 különböző keménységűt.
Egy vagy kettő darab HB-t mindenképpen, 2 db puhábbat (2B, 4B), egy vagy két darab H-sat vagy a fölöttit. (kezdetben 4H feletti nem nagyon fog kelleni).
Pasztellceruza.
-Az meg mi?
erre a válaszod: - Semmi, köszönöm, viszlát.
Itt ne vásárolj! Irány egy művészellátó.
:-) -
#12451 köszi:) igyekszem -
#12450 Egy Monopol (gyurmaradír) és egy sima radír (én Tikky-t használok) amire neked szükséged van -
#12449 lenne egy kérdésem. megint neki szeretnék állni rajzolni.. ahhoz még kell vennem pár ceruzát, radírt, jó faragót( hegyezőt, ki hogy ismeri :D) de van egy gondom.
nem tudom milyen radírt kéne vennem , ami olyan jó hogy azzal akár ősz hajszálat rajzolhatnék egy portréhoz.. szeretnék megtanulni hajat rajzolni, talátam egy jónak tűnő technikát youtube-n de ahhoz szükséges a jó radír. nem hiszem hogy kipróbálhatom a boltban és azt sem hogy az eladók tisztában lennének a válasszal a kérdésemre. (példa: -pasztellceruzát kérnék. - az meg mi?)
tudnátok segíteni? -
#12448 Nem rossz (: -
#12447 "a feltámadt spenót" -
#12446 tetszetős :) -
#12445 Mindenféle képen dobj majd egy linket.:)Bejön a stílus.
#12444 kénsav tenger powwa :) -
#12444 Remélem látszani fog... Csak egy kis tablet-gyakorlás, semmi eksztra. :D
-
Midas #12443 nem rossz kezdes :) -
#12442 Első digitális rajzom:
(a téglafal elég kakk lett, majd kövire jobban nekifekszem -
#12441 Monokrómban szeretem a dark artot, így is hatásos (vagy nagyon finom szépia / halvány acélkék színvilágban)
Jó ideig másoltam és mentem Giger után, Ő volt az "Isten".. :))
Aztán elkezdtem keresni a saját utamat.. rádöbbentett erre néhány értékes ember, (többek között Giger managere is).
Rengeteg ilyen munkám van, perverzebbek is (18+), és elborultabbak, morbidabb képi világgal.
Majd kapsz linket honlapomhoz (ha végre kész lesz), de azokat ide nem linkelem be... érthető okokból..
Jobb kezes vagyok főleg. -
#12440 Nekem a második rajz jön be nem is kicsit, bár úgy érzem mintha nem lenne befejezve részleteiben, de ezt te tudod. Esetleg színesben megnézném vöröses sárga és csont színnel. Látom a rajzaidon, hogy Giger munkái hatással voltak rád, azok a hideg biomechanikus enyhén perverz alkotások amiket az öreg produkál azért nem semmi.
Bal vagy jobb kezes vagy? -
#12439 én vhogy azt a világot vinném tovább az alján, ami a lény feje körül levő világosabb homályt jellemzi... magyarán hasonlóan tüntetném el az alján a feketét, ahogy felül a világosabb rész tűnik el a fekete háttér előtt... nem tudom mennyire voltam érthető, nem tudok ma kommunikálni -
#12438 Igen, túl mesterséges digitális íze van. Majd kitalálok valamit, csak PS-t nem ismerem még igazán.
Az eredeti rajzon is elhalványul, csak látszódnak a ceruzavonások, majd valamit dolgozok még rajta..