15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#13157 tetszetős. -
#13156 Csak egy kék HB-rotringot használtam (sajna fakult a szkennelés miatt, így zajos a kontrasztbeállítás miatt).
-
#13155 Minden elismerésem, nagyon profi -
#13154 köszi!
Akril kasírozott vászonra 40*50 -
#13153 ez géppel van? vagy fára festetted? v vászonra? mert nem tudom kivenni:O am nagyon tetszik! -
#13152 szépek -
#13151 talán innen engedi:
-
#13150 legutóbbi festményem megrendelésre:
-
#13149 ide is kirakom hátha érdekel még valakit:
video
és műszaki lapot használj a füzet vékony sima lapja alkalmatlan a normális rajzholásra -
#13148 Kis kocsma utáni speedpaint.
-
#13147 értem. akkor a fekete kézzel, a szín meg géppel. na igen, annyiban könnyeb, hogy ha elrontod akkor nem kell az egészet újrakezdeni, hanem Ctrl+Z -
#13146 Látod, itt is csak a teljesen fekete árnyákok készülnek el analóg technikával. -
#13145 Már általában az árnyékokat is gépen csinálják. Tehát a lényeg, hogy legyenek tiszta de erős körvonalak, majd aztán PS-ban a szkennelt rajz alá "színeznek". -
#13144 -
#13143 a képregénykészítők hogy csinálják meg hogy színes legyen a képregény? géppel, v ők festik ki kézzel? mert odáig láttam már hogy feketével körbehúzzák, meg az árnyékokat megcsinálják, de hogy lesz abból színes képregény? erről sosem írtak. -
#13142 -
#13141 -
#13140 zseniális -
#13139 az -
mumeen #13138 Húúú,ez iszonyat jó:D -
#13137 köszönöm:) -
Fbn Lx #13136 á, kösz hogy megvilágosítottál! -
#13135 Baszki, kb. fél órája ezt keresem... DE MEGVAN!
http://www.posemaniacs.com/ -
#13134 Segítettek, és rájöttem mit rontottam el, majd este nekiállok újra. Immáron kb nyolcadszor:D
Sajnos mindkét megoldást kell ábrázolni majd, ez azért nagyon jó, mert így sokkal átláthatatlanabb az egész:D
A feladat amúgy úgy van megadva, hogy csak két megoldása van(ha úgy állnak a vektorok, akkor talán egy sincsen). Legjobb az lenne, ha a két vektorom 90fokos szöget zárna be, picit megkönnyítené a feladatot:D
Szerencsére ez az utolsó ilyen típusú házi, ezután már csak géprajzok jönnek.
Lightjack: mounge rendszerben kell ábrázolni ezt az egészet, hogy ha azt nem ismered, akkor anélkül megérthetetlen a feladat:)
-
#13133 Az tuti, hogy az egy speciális eset, amikor a két sík merőleges egymásra és a 3szög befogói egyben a síkok normálisai. Ez egyféle megoldás, ahol összesen 4db háromszöget tudsz definiálni a négy térszelet mindegyikében. Tehát definiáltuk az x,y,z tengelyek által bezárt síkokat, metszéspont az origó. DE itt viszont gyak. végtelen számú megoldás van, mert ha x és y normálisú síkok merőlegesek egymásra, akkor z=végtelen variáns.
De! ha általános a felvétel, ahol a síkok valamilyen szöget zárnak be, akkor mi van? :) Mert ott a háromszöged szintén dőlni fog síkban jobbra vagy balra, ráadásul lesz egy ponszimmetrikus megfelelője is, a térrész pont átellenes részében (ezért írtam, hogy két megoldás van). Sőt ha jobban belegondolok, akkor itt már nyolc.
A szögekkel lesz valami játék szerintem. Hogy a síkok normálisai ugyanolyan szöget zárnak be egymással, vagy az egymással bezárt szögek kiegészítik egymást valamilyen nevezetes szögre vagy ilyesmi... de nem tudom megmondani mi megoldás.
Biztos van ennek egyetlen jó megoldása vagy csak szívat a tanár ilyen "reszelőzsír" típusú tesztekkel? :D
Nahjó, leültem. -
#13132 én ezt mind tudom, csak esetleg vki vmi olyan technika ami az arányokat könnyebbé teszi? vmi jó kis trükk? ha nincs hát nincs, de ha vki tud, akkor ossza meeg!
az az igazság hogy ez nem is tutorial, mivel kb semmit nem magyaráz, csak behúzza a vonalakat, és utána rajzol köré egy fejet. ezt én sem nevezném tutorialnak mivel semmit nem tanulsz belőle kb. -
#13131 én meg egyáltalán nemértem. vki le tudná fordítani? mert télleg nem értem. hátha tudok segíteni... -
#13130 Zocsi jól nyomod a definiálást. :)
Amikor én kezdtem kölök koromban a rajzolgatást mindig a tökéletességre törekedtem "sajnos" aztán rájöttem, hogy szintek vannak. A magyar festőművészek festményeit kezdtem keresni...maga a festészet szép dolog de nekem "nagyoltnak" tűnt nem jött be míg rá nem találtam a külföldiekre Boris Vallejo-ra, Ken Kelly-re vagy egyik ma is nagy kedvencemre Todd McFarlane-re (spawn) olvasgatva a művészi pályájukat szinte mind rengeteget másolt, másolt és másolt, hogy megértsék az "alapokat". Merdo, Tpm, mumeen esetleg ez egy jó irány lehet. Pl az ilyen tutorokat nem szeretem. Szerintem ne egyszerre akarjatok mindent, először jó alakzat aztán árnyékolás, stb nem kell sietni sehova ne azt vegyétek alapul, hogy egy profi 5 perc alatt olyat csinál ami nektek 4-5 órába kerül Ők már megtanulták azt amit ti most tanultok....Hajrá :) -
#13129 Átgondoltam vagy 3* a feladatot, de nem tudok biztos megoldást, ezért nem is írok inkább semmit... :$
Az tuti, hogy két megoldás van. Mocsok egy feladat az egyszer biztos, és majd ha megtudod a megoldást kiderül, hogy annyira nem is nehéz, mint gondolnánk... -
#13128 Finomságon múlik az egész. Míg a raszteresnél láthatóak a túnust alkotó elemek, textúrák, addig a homogénnél gyakorlatilag foltokként jelenik meg. Ezt értheted úgy is, hogy az egész képed egy nagy folt, de ezen belül vannak árnyalatkülönbségek, átmenetek. Homogén azt jelenti, hogy egynemű. Pl. merdo kockája azért homogén inkább, mert bár látszanak a vonalai, de a maszatolással elérte azt, hogy nagyjából 2 teljes tónuskülönbséget tudsz megkülönböztetni, mely nemigen válzotik a kocki síkjain belül, elvonatkoztatva pedig nem látsz rasztereket. A tpM portréján viszont nincsenek felületárnyékok, csak a raszterekkel követi le az árnyékokat.
Szóval egyszerűsítve:
a raszteres egy durvább
a homogén egy sokkal finomabb tónusmegjelenést kölcsönöz a képnek.
Ez a finomsági eltérés viszont másfajta technikát követel meg. Nagyjából ennyi, remélem nem lett túl bonyolult a magyarázat és sikerült választ adnom. -
#13127 [IMG][/IMG]
napi próba. tud vki vmi jó technikát, amivel rács nélkül könnyebben be tudom tartani az arányokat? nem akarok minden portrét azzal kezdeni hogy 1 óráig rácsozom a papírt. vki ötlet? -
#13126 akkor az egész életem egy hazugásra épült! jó mind1 ugyanaz -
#13125 Szabad kérnem WC re?
helyesen Darf ich aus klo gehen? -
#13124 Vááá, és már megint nem jó:D Ezt kb akárhányszor megcsinálhatom már, sose fog kijönni^^ -
#13123 Van egy pontom, és két vektorom. Ez két sík normálvektora, melyek a ponton keresztül metszik egymást. Szerkesszem meg azt a két derékszögű háromszöget, melynek a két befogója a síkokra fekszik, derékszögű csúcsuk pedig a két sík metszésvonalán van rajta.
Sehogy sem jön ki normális eredmény, pedig biztosan van megoldása. És nem tudom mit ronthatok el. -
#13122 jah és valaki meg tudná mondani annak az oldalnak a címét ahol emberalakokat kell lerajzolni 30s alatt? újratettem a Windows-t és elfelejtettem elmenteni a könyvjelzőket >.<
a másik meg nem tud valaki olyan oldalt, amely hasonló, csak nem egész testeket mutat hanem arcokat, portrékat? megirigyeltem tpM gyors skicceit:) -
#13121 #13112 - egyetértek veled, csak egy dolog zavar picit: a helyesírásod. lehet direkt írtad így, de ha nem, akkor:D na de most komolyan az ami"j"óta (nincs j) ba"ly"ban (pontos j) valami"j"ért (nincs j). nem akarok szőrszálhasogatni, csakhát... jó, viszont amit leírtál, azzal egyetértek.
#13116 - szivesen, és nagyon tetszik az első rajzod, úgyértem az "ez" nevű. egyszerű, szimpla vonalakkal a vázlat is nagyon kifejező! grat hozzá! -
Fbn Lx #13120 a homogén árnyékolás mit takar és hogyan működik? arról tudnál nekem írni? én is csak a vonalasat ismerem. -
#13119 Nm. Tetszik ez a portré skicc! Lendületes. Ha félted, hogy elrontod húzd le 1-2 példányban fénymásolóval és azon kísérletezz. A végeredményt nem fogja befolyásolni, hogy fénymásolat az alap. Dipára is vagy komolyabb lapokra is lehet másolni, és minél porózusabb a lap, annál nagyobb eséllyel tudod radírozni a fénymásolt vonalakat is. -
#13118 Mit kell szerkesztened? :)