Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lightjack
tud vki vmi jó oldalt belinkelni ahol a modern festészettel kapcsolatos infók vannak? technikák, stílusok stb.

lightjack
én teljesn mértéken elfogadom, nem is akarok vitatkozni, de ha SW rõl van szó akkor abban biztos vagyok😊 na itt OFF!

morcosqtya
Nem tartom számon, hogy melyik filmben / játékban hogyan írják.

Nyelvtani tény, hogy mindkét betûrend használata szabályos a szó tekintetében. Én is sokat tanultam angolt Baldur's Gate-bõl, Wizardry-ból, AD&D-bõl, MTG-bõl, filmekbõl, netrõl stb stb, de mellette hivatalos british english-t, US english-t is lektorált oxford-i tankönyvekbõl / szótárból, így nyugodtan fogadd el a "sabre"-t is...

Én elfogadom, hogy kifejezetten a SW-ban "saber" formáját használják, de ez is anno az író döntése volt 2 egyenrangú szó közül (nyilván az egyik "ízesebb" az amerikaiaknak mint a másik).

Szerintem ez teljesen felesleges vita ebben a topicban (és nagyjából máshol is).
Ez legyen a legnagyobb gondod az életben, hogy lightsaber vagy lightsabre...
(hidd el, nem ez lesz az) <#ravasz1>

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

theone91
Szerintem csukjuk a témát. A Big Bang Theory jut eszembe az ilyen vitákról. 😄

Grr1234
Flém a Rajz tápigban, jehhúúúú.

lightjack
jó de te láttál már valaha egy star wars filmben is vagy játékban kiírva azt hogy lightsabre? nyelvtanilag mind2 helyes, de ha SW-t nézünk akkor LIGHTSABER!!!!he

morcosqtya
Szõrszálhasogatás is és tévedés is.
Mivel mindkét szó helyes és használatos az angolban, jelentésük szablya..
Ugyanígy azonos jelentéssel bíró, de eltérõ betûrendû (és kiejtésû) szavak az angolban:

center - centre
scepter - sceptre
saber - sabre
..és még sorolhatnám, van egy pár..

lightjack
lehet h tévesen írtad félre vagy direkt de az nem lightsabre hanem lightsaber!!!

UI: most ez kicsit szõrszálhasogatás volt😄😄😄

Looooser
az oké hogy tükör fordításban fény szablya, de az elsõ feliratos verzióban ténylegesen fénypallos volt.... ezért van igaza

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

SMGBAS

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

lightjack
ez eddig a legjobbxD

Aquir
meg a lézerkard.. 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Jano
Lámpabicska. <#wow2>

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

morcosqtya
fényszablya
(lightsabre)

Aquir
dehát igazadvan! 😛

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

morcosqtya
Uhh. Nem tudom mi van velem.. már kb negyedszer keverem össze a jobb meg a bal oldalt.. 😊)
Tehát, ahogy javítottál is: bal felsõ sarokra gondoltam (a nyúlnak jobb).

Looooser
bocsánatodért esedezem 😄

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

lightjack
hehe ezt se hallottam még! fénypallos xD

theone91
Kikérem magamnak. Az fénypallos, az eredeti fordítás szerint. 😄

SMGBAS
Itt a komoly vázlata (kb. 2,5 cm) xD

#12486 Ejha, köszi 😄
(nekünk vagy neki jobb oldal😄)
Próbáltam a holdat máshova rakni, de a másikon a lámpa miatt nem lehetett, lejjebb meg nem tetszett.
Amúgy nem tudom, hogy a ti monitorotok, hogyan mutatja (tuti, hogy máshogyan, az én monitorom egy csoda xD), de nem vagyok annyira megelégedve ezzel a képpel...

Meg akko' má' pixelartban is:

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Loál János
Loál!

A kiharapott fül, és a kiflihold nagyon tetszõ ötlet, az arckifejezés nagyon vicces.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

morcosqtya
Hatalmas! Gratulálok! 😊

Tanács:
A hold és a fül kompozíciósan kiüti egymást, disszonáns a jobb felsõ sarok. Felül kellene még hely, túlságosan kitolódik a téma a kép szélére, így borul a kompozíció. Ezen túl viszont mind a színvilág, mind a hangulat elviszi a képet. A figura nagyon karakteres, stílusos.

10/9

<#eljen><#hawaii>

Aquir
vérnyúl😊

SMGBAS

#12483 Nekem se tetszett a cs5
Még mindig a 3-mast használom.

theone91
Gondolkodtam rajta, de hajnali 4 körül már nem volt lelki erõm bonyalítani az öltözéken. Majd mikor több idõm lesz (talán karácsonykor), nekiállok még egy karakternek, mely kicsit komolyabb lesz, ez egy egyszerû próbálkozás volt az új szoftverrel... Köszi amúgy 😊

És ha már itt járunk: Csak szerintem vitték túlzásba az ecsetszimulációt a PS CS5-ben? Leszedem, kipróbálom mit is tud ilyen téren: Ahogy festegetünk egy kis ablakban megjelenik egy ecset, melyet folyamatosan látunk (zárható ablakról van szó szerencsére), melynek a sörtéje, megpróbál minnél élethûbben mozogni. Szerintem negyon el lett cseszve, nincs olyan érzete mint az ArtRage-ban (szerencsére benne vannak a korábbi brushok is, de mintha mégis másak lennének mint a CS4-ben. :\

lightjack
jaja vágom h neki az felesleges, de mekkora jól mutat már??!!😊 meg ha megnézed obi-van kenobit klónok háborúja ruciban akkor ott neki asszem van, de nem 100%

Looooser
lõszertároló egy Dzsedájnak???? inkább fény szablya tartó tokot

lightjack
egy* lõszertárolót

lightjack
nekem nagyon bejön, valszeg azért mert nagy SW fan vok! szerintem egy kicsit több cuccot tegyél rá a ruhájára, övet meg mondjuk el lõszertárolót v nemtom. így kicsit túl homogén! am gratula nekem nagyon bejön!!

morcosqtya
ááhhh.. Isten ments!.. 😊)

Kovács legény
hát? gyerek projekt?😊

www.czekoart.hu

morcosqtya
😊))

Hát most nem az a projekt jön..

Kovács legény
kb egy hónapja van tabletem és úgy szeretem mint ha a fiam lenne, vegyél te is😊

www.czekoart.hu

Tempest
Akár egy alap tablet kellene neked (vagy egy jobb) 😛 ,fél óra alatt rá állna az agyad,kezed.Meg hozzáadódna a tehetséged .Hihetetlen lehetõségek vannak benne, és nagyon gyorsan fejlõdnek a szoftverek.(Kurva nagy szabadság csak több idõm lenne) Nekem a legolcsóbb van ami csak létezik,a lényeg úgy is a fejemben van.

SMGBAS
Jó a karakter <#eljen>

theone91
Tablettel rajzoltam. (#12467)

Elõször nehezebbnek tûnik a tablet (és az is), de iszonyatosan könnyû belerázódni. 😊

morcosqtya
Nem tudom hogyan mûködnek ezek a programok, de én pl. képtelen vagyok egérrel rajzolni.
Egyszerûen nem áll rá a kezem.
Amikor itthon festek vagy rajzolok, fizikailag ott a kezemben a plajbász vagy ecset, olyan mint a kezem meghosszabbítása, érzem minden apró mozdulatát, hajlítását, de egy egérrel csak szerencsétlenkedek össze vissza.. 😊)

Más egy logókészítés PS-ben, brush használat stb, oda nem annyira kézügyesség kell mint látás és ötlet / kreativitás.
Monitoron rajzolni nem hiszem, hogy valaha is fogok.
Ami még érdekes lehet az ezek a digitális rajzpadok, mert ott igazából kézzel rajzolsz, csak digitális környezetben, és lehetõségekkel. (gondolom).
Azt egyszer kipróbálnám kiváncsiságból.

theone91
Ja még annyit:
Lineart: Rotringvékony ceruza-tool, érnyékolás: filc-tool.

theone91
Elsõ próbálkozás az ArtRage-ban. Semmennyire nem vagyok megelégedve véle, csak gyakorlásnak volt jó. Amúgy elég jól szimulálja a rajzeszközöket a progi. 😊

Looooser
ohhó akkor eztz kihasználom unoka öcsi wacoomjával XD

theone91
Sidenote: Akinek Wacom tablete van, az szerintem regisztrálja a Wacom oldalán a készüléket, így lesz egy jogtiszta ArtRage a tulajdonában. 😊

lightjack
jaj ne finnyáskodj😊

SMGBAS
Emmá' túl sötét

morcosqtya
:-)
Köszi!

lightjack
ez nagyon pro, tetszik!!!!átjött

htr93
nos, sajnos igen. frissten telepített számítógépre könnyebb volt valószínüleg így felrakni mint beizzítani egy szkennert.

Looooser
én javallom a 6B-t és 8B-t is, megfelelõ alkalmazás mellett nem kell alacsonyabb számú B-s ceruza

Kovács legény
az hogy kék a fotózás miatt van?

www.czekoart.hu

morcosqtya
Igaz nem rajz, de elfér itt.

Rebel (lázadó) (2009)

Installáció
farostlemez
Akril drip
1.44-es floppy lemezek

htr93
van még hova fejlõdnöm, de idõm rengeteg van 😊