15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#13357 van egy tuti módszer!
fogod a lap két végét és ráfeszíted egy sima "éles" felületre a görbülettel ellentétesen, mondjuk egy asztallap élére, DE ügyelj, hogy ne szó szerint éles legyen, hanem inkább csak legyen pereme, jobb ha kicsit gömbölyített, és mindenképpen sima, sérülésmentes. aztán így elkezded oda-vissza húzogatni úgy, hogy negatívan túlfeszíted... 3-4 húzás és máris egyenesebb a lapod! :) aztán meg kirúgja magát mikor felfeszíted.
(hibalehetőségek:
-sérült a felület, végigsérti a lapot
-túl éles, helyenként/lokálisan túlhúzod itt-ott a lapot, meglágyul, behullámosodik foltokban
-nem pont egymással szemben vannak a kezeid, szintén nem egyenletes a feszülés
...
én ennyivel találkoztam az elmúlt kb. 10-12 évben, sok sikert! :)) -
tpM #13356 Hát igen, az a gond, hogy a legsötétebb ceruzám az 7B, és azzal ilyen sötétre tellik csak. :) -
#13355 Nem rossz, de az íriszt sokkal szebben is kidolgozhattad volna. Tehettél volna bele fényvisszaverődést, lehetne itt ott világosabb, az írisz közepe pedig lehetne picit sötétebb.
Ettől függetlenül tetszik. -
tpM #13354 -
#13353 Valami olyasmi eszköz mint a tűfilc, csak vastagabban fog?
(sima alkoholos nem jó, mert nem 100% fekete) -
#13352 Minél érdesebb a lap annál kevésbé kenődik, de kenődik akkor is.
Lehet kapni a művellátoban cuccot hozzá fixatív a neve, én spec hajlakkal fújom le 3-4 rétegben és az is tartós -
#13351 Én is visszafelé szoktam tekerni, többnyire bejön.. :D -
Fbn Lx #13350 szénrajzzal mit kezdjek, hogy ne lehessen egy gyengéd ujjvonással szétkenni az egészet?
hajlakkal lefújásról hallottam, de az ugye nem tart csak egy-két napig. mivel lehet fixálni? vagy van valami speckó rajzlap, amin nem kenődik el? -
#13349 a vasaló szerintem is működik. -
#13348 vegyél két nagy íves mappát egyet amiben tárolod (csakis fektetve) és egy másikat amiben hazahozod az új lapokat, ez legyen vízhatlan.
gyűrött lappal sok mindent nem tudsz csinálni, talán vasaló, még nem próbáltam -
#13347 Lehet hülye kérdés, de: hogyan lehet kisimítani egy lapot? A boltban 100*75cm-es tételekben árulják, így hogy elvigyem mindig összetekerik. Amikor meg rajzolnék rá ki kellene simítanom, de nem sikerül. Amikor meg többé kevésbé igen, akkor meg teljesen gyűrött lesz, és mindenhol meglátszanak a gyűrődésnyomok, ahol megpróbáltam visszafele feltekerni, hogy kicsit kisimuljon. Van valami ötlet, hogyan lehet gyűrődésmentesen csinálni? -
#13346 Nem,csak kibasztott jól küldik,és az egyik tételem kidolgozásához kellett volna segítség.És ők elég jók.És gondoltam ha valaki dolgozna ott,akkor segíthetne. -
#13345 szép! de hiányzik a fókuszpont -
Midas #13344 nice -
#13343 Délutáni speedpaint. Kb egy óra.
-
#13342 Ez most gerillareklám akar lenni? -
#13341 Nem dolgozik valaki véletlenül a Factory Creativ studio-ban ? -
#13340 rajzolj belőle képregényt... vagy pósztert add el és vinnék mint a cukrot, tetszetős a stílus és sokan szeretik -
#13339 Nem rosz a Kanári , de ami igazám megfogot az az "Akt vázlat" , habár eléggé merész ez a vaginálisperspektíva -te jó ég, valószínuleg most alkottam egy új szót - de tulajdonképen nekem bejön.
Ez a tintapacás pacák meg eszméletlenül kreatív. -
#13338 nem jöttem volna rá hogy Sean Connery, de így hogy tudom hogy ő, látom hogy tényleg ő:) amúgy meg tetszik a stílusod!
Zocsi - ez de jó! nem ismertem, de nagyon tetszik! -
d3vilz #13337 Sziasztok.
Szeretnék megtanulni rajzolni(itthon csak hobbiból).Szerintetek hol kezdjem? várom a tanácsokat
Előre is kösz. -
#13336 Kis érdekesség (lehet ismeritek). -
milo04 #13335 Szerintetek milyen lett? Elviselhető?
James Bond (Sean Connery)
-
#13334 A rajz profi, a ps-el már bajok vannak :/ Miért raktad ilyen sötétre a hátteret, ha natúrban fehér? Jó volt az úgy -
#13333 jaaaaaaaaaaaah. akkor tényleg megoldva. többet nem rajzolok zene nélkül. -
#13332 Aha, szóval háttértévéztél.
Egyszer azt hallottam egy nálam jóval okosabb embertől , hogy a tv felizgat , a rádió illetve a zene pedig ellazít.Rejtély megoldva. -
#13331 TV-t hallgattam eddig, de a zene sokkal inspirálóbb! -
#13330 örülök hogy ihletet ádok :D
-
#13329 Mé eddig csendben rajzoltál?Az meg milyen?
Looooser rajzának Photoshopolása megihletett , hát oszt én is megrecsentettem eyik régebbi rajzomat.
Voala:
A'la Nature
Ps verzió
-
#13328 wow. zenére sokkal jobban megy a rajzolás. érdekes. -
#13327 Tetszik a jobb oldali gallér -
Fbn Lx #13326 köszönöm a válaszokat, elég megnyugtató volt :D -
#13325 Elég elfoglalt vagyok mostanság, de most volt időm egy kis skiccre. (Elég gyatra lett a minőség, nem tudom miért. :\)
-
#13324 -
#13323 dehogy!
jól csinálod! én konkrétan forgatom a lapot tónusozásnál, hogy mindig kövesse a vonal az alak formáját
lentebb arról beszéltünk ha egységes homogén részt tónusozol.(pl egy kocka oldalát ahol nem lehet ferde és íves a vonalazás)
-
#13322 A rajzolásban bármit lehet. Nincs olyan, hogy csak, meg tilos, mert mi múlik rajta...? Az iskolákban azért tanítanak szigorúan, mert nem árt tisztában lenni az alapokkal, hiszen "lehetetlen, hogyha az alap rendetlen, akkor rendes legyen az épület"...
Millió féleképp lehet tónusozni, más-más hatásokat lehet velük elérni. Próbálgasd magad, mert ezeket az eszközöket később használni is akarod, és minél szélesebb a spektrumod, annál kényelmesebben fogod magad érezni menet közben. A szabályok csak vezér elvek, de jó ismerni őket, hogy át is hághasd őket... nah nem ragozom, remélem átjön az mondandóm. -
Fbn Lx #13321 lenne egy kérdésem még az árnyékolással, tónusozással kapcsolatban.
ha jobbkezes vagyok és tónusozni akarok, tényleg csak /// vonalkázást használhatok? nem arra gondolok, hogy nem húzhatok e balkezes módjára \ vonalat, hanem pl. ha gömbölyded testet rajzolok, akkor szeretek pl. félköríves vonalakkal tónusozni, és a tárgyak alakját a tónusok, belső árnyékok vonalainak irányával és ívével is picit érzékeltetni, vagy a sötétebb részeken néhol több különböző irányú árnyékolás van. és szerintem így lényegesen jobban néz ki a végeredmény, mintha az egész rajzom /// vonalakból állna.
ez akkor teljesen szabálytalan, és meg kellene tanulnom mindent / vonalakkal megcsinálni, akkor végső soron jobban fejlődhetnék? -
#13320 Lefthandpowa. -
#13319 nem úgy értettem hogy biztosan nem létezik, hanem ezt csodálkozva akartam leírni. de tudom, biztos létezik olyan profi...jó. rosszul fogalmaztam. -
#13318 Miért ne létezhetne?