Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Egy teljesen kezdõ rajzolni tudni akaró ember vagyok 😊 Milyen ceruzát vegyek? a HB2-es jó? Rajzolásnál mikre érdemes odafigyelni? Ha nézek egy képet hogyan fogjak neki? Elõször a fejjel, vagy testel? Hogyan kell árnyékolni? És haj/szakáll rajzolásával is gondok vannak. Ha gondoljátok teszek fel egy pár képet, amiket eddig csináltam... Nagyon köszönöm a válaszokat elõre is! Egy ilyen képet nehéz lerajzolni pl?
LSL
<#wow1> Amint vége a vizsgáknak neki kell állnom újra rajzolni.
Eszméletlen <#eljen>

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Zocsi
Csini nénje! A háttér is jó! Megvettük! 😊

<#eljen> awesum 😊

the world is mine

III dOMINO III
No most én egyet...
A3 HB2 és B2.
Ennél a rajzomnál használtam elõször kidolgozott hátteret a fõ karakter mögött.

III dOMINO III
Tetszik a felirat árnyékolása a csóka pólóján,az ajkakra tényleg lehetet volna rászánni még egy kis idõt,de így is elégé reális lett.

<#eljen> nice

the world is mine

Zocsi
Igen-igen, jó lett! 😊

Kár, hogy ott maradt a "glória" körülöttük. Meg a leányzó mögé mehetett vna egy picit sötétebb háttér, hogy jobban kiemelje... de szép munka! Csak így tovább!

köszi szépen mindenkinek!
theone91
Van kontraszt! 😊

Nekem tetszik, a csókra kicsit több figyelmet fordítottam volna, de ütõs és részletes lett! 😊

LSL
nem sömmi, grat

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

lightjack
tetszik a kontraszt!

lightjack
értem. hát egy 60cm x 18cm es képet vázoltam fel, szal elég keskeny lesz. azt még nem tudom h mennyire lesz egyenletlen a felület, de azt mondod h ha teszek rá egy keretet, vékonyabbat, akkor sokkal egyszerûbben meg lehet oldani? mert én úgy gondoltam hogy csak üveg rá, de ha vmi véákony egyszerû keret menne rá az se lenne rossz. nemtom hogy ha teszek rá keretet akkor olcsóbban és egyszerûbben meg lehet e oldani...

morcosqtya
1. lehetõség:
Egy komolyabb keretezõ-studóban megcsinálják neked. Ehhez méretre vágott üveglap kell amivel valószínûleg üvegeshez fognak küldeni (pénz és utánajárás) ha komolyabb a hely akkor Õk maguk intézik neked az üvegest, és felszámolják neked utánajárásuk díját is (nem lesz olcsó).

2. lehetõség:
Elfelejted egyelõre a nagy "egyediséget" farost-alap méret tekintetében, beállsz a sorba és veszel gazdaságosabban egy elõre méretre szabott standard üveglapos keretet amibe belerakod a Te farostlemezedet (azaz elõre akkorára festesz) amennyiben belefér (vastagságra).
Ebben az esetben a súly is tényezõ, mivel a gyári fémrögzítõk eléggé gyengécskék...

Ha a farostlemezen a festményed vékonyan felvitt lazúros felület akkor lehet üvegezni is keretbe (kultúrált vékonyabb keretbe, amit alig lehet észrevenni), ez a legegyszerûbb és legjobb megoldás.

Ha viszont a festmény impasto technikával készült, vastag és egyenetlen felszínû akkor nem szabad üvegezni!

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Zocsi
*lyukakat b+ <#idiota>

Zocsi
mekkora méret? ha nagy, akkor számít az üveg súlya is, lehet hogy a normál csipesz már nem bírja el... akkor gebasz van...

ha nem túl nagy, de egyedi, mert pl. négyzetes vagy tudomisén, akkor sniccerrel vagy vmilyen szerszámmal tudsz rá jukakat farakni, nem?

lightjack
hát jó készre valóban én is láttam, csak az a baj h nemhiszem h pont erre a méretre lenne ilyen amit én akarok csinálni:/ nembaj majd vhogy kitalálom. jah és kösz😊

Zocsi
lehet venni felpattintható kampókat vagy karmokat, ami összeszorítja az üveget meg a farostlemezt. de ehhez kell lennie megfelelõ lyukaknak a faroston, amibe belekapaszkodhatnak ... meg kell egy hasonló cucc akasztónak is... én még csak készre gyártva láttam ilyet, de biztos meg is lehet kapni alkatrészenként és úgy megcsinálni... de hogy hol, azt ne kérdezd

lightjack
hogy lehet bekeretezni egy farostlemezre készült festményt, úgy hogy üveggel lefedni, de ne legyen hagyományos kerete? nem tom h most mennyire voltam érthetõ, de olyanra gondolok, hogy csak egy üveglapot teszek rá, és úgy feltenni a falra. na ezt hogyan lehet?? v ha esetleg vmi keretet még rátenni, akkor vmi egyszerû és modernre gondoltam, nem egy túlcsicsázott dologra

Zocsi
Syd Mead az egyik legrégebbi és legismertebb sci-fi artist. (blade runner, tron, aliens - hah?) Überbrutálon nyomja az öreg és asszem még mindig kézzel festi a koncepcióit. Nagyon egyedi retro-futurista stílusa van. Baromi intelligens ember, egyszer volt szerencsém látni egy interjúját, ahol az alkotásáról beszélt, meg hogy manapság már mennyivel könnyebb, de neki szüksége van arra, hogy érezze a kezében a dolgokat...stb.

Vannak még munkái itt, itt és itt. És persze ott a gugli is! 😉

Tempest
Discoveryn tegnap volt valami future car címû mûsor abban volt egy profi fickó a neve : Syd Mead.Sõt lehet hogy a legprofibb, ha találtok sok sok képet osszátok meg.

Zocsi
ecsetfilceknek hívják õket

SMGBAS
Milyen filc az amivel ha húzol egy vonalat és pl keresztbe rá megint akkor a kettõ ahol fedi egymást ott sötétebb lesz a szín árnyalata? Valamelyik lentebbi linkben láttam újból, elõtte valamelyik discovery autótuningos mûsorban azzal csinálta a gyerek a tervrajzok színezését.

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Zocsi
"Vitatkozzatok már még egy kicsit!" <#love12>

Tempest
Nem baj kihívásnak vettem,a két utolsó tegnap készült elõtte meg hónapig semmi.

theone91
Tényleg nem akartam (ezért is hangsúlyoztam), csak a fogalmazóképességem nullán volt több óra tanulás és szellemi kimerülés után.

theone91
Jamie Hewleetnél nincs faszályosabb graphicartist. Zenésznek sem utolsó... 😊

SMGBAS
Van egy ilyenem, de csak azért, mert tegnap nagyon nem tudtam mit kezdeni magammal.

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

chicco
cool

MANOWAR
Igen nekem is az ugrott be mindegyiknél 😊

SMGBAS
Amúgy engem kicsit Gorillazra emlékeztet

Tempest
Tényleg mintha kicsit lesajnáltál volna,úgy hogy hirtelen felindulásból
próbáltam valami precízebbet ,csak nekem az elnagyolt rajzok jobban tetszenek mostanában.Amúgy meg nem nagyon érzem hogy korlátaiba ütköznék,de persze vegyetek intuost 100 ezerért

bogárka
<#hamm>

theone91
Kösz. Ahha.

Zocsi
jóféle, van érzéked a karakterekhez! saját kútfõbõl jönnek?

theone91
Mert ezek skiccek és általában színessel vázolok... Meg az nyuszika szõrös, azért is. 😄😄

SMGBAS
Mépiros?

MANOWAR
Zsír lett az alsó kettõ pöpec.

theone91
Nyah, akkor. Még elfért volna rajta 1-2, de idõben most ennyi fért bele.

MANOWAR
Igen! Éppen egy egy alakot kezdtem el, kellene egy dühösen üvöltõ kos fej de nem ám google szörcs😄

theone91
Épp arckifejezések gyakorok. Tegyek majd képet? 😊

SMGBAS
Értem 😄

Tempest
Igazából gagyesz az egész kidolgozása ,de amikór ezt vettem 10 ért a bamboo még számomra megfizethetetlen volt.Meg van már 7-8 éve kétszer cserélem elemet,azonkívül semmi gond vele.Gyanítom hogy nem ez a legszarabb tablet,csak nem néz ki jól és azért az is számít szeretjük ha valami esztétikus.Most szerintem bamboo t kell venni.

theone91
Hát ahhoz a stílushoz, amit te csinálsz, szerintem nem is kell a teljes precizitás (hú, de offenzíven hangzik, tényleg nem úgy értem, hanem: ), viszont a komolyabb lineart-okhoz, outline-okhoz, vonalakhoz elengedhetetlen.

A toll csak nekem tûnik gagyesznak?

Tempest
Már írtam régen hogy nekem még bamboom sincs csak 1 ilyen és ameddig müxik nem fogom lecserélni.Mert szerintem annyival nem jobb.

theone91
Sok tablettel kenegettem már, ennek kopott a legkevésbé a hegye. Alapból adnak egy pakkot (amibe van még plusz három hegy és egy kis hegycserélõ gyûrû), de bármikor vehetsz hozzá még.

theone91
Persze hogy van. A Bamboo hobbi/kezdõtablet, míg az Intous sorozat tabletei egytõl-egyig profi tabletek.

Tempest
Nahát rossz helyen vannak a lábai,most már mind1.

Tempest
Nem nagyon kopnak,amúgy is csak egy darab mûanyag.Nekem még még van a két tartalék hozzá se nyúltam.

SMGBAS
Hegyek mennyire kopnak? Lehet külön venni hozz?