15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
Fletley9 #13077 Azt azért nem mondanám, én elkezdtem olvasni a könyvet meg úgy belemerültem és érdekes dolgok vannak benne műküdhet is csaj több időt kellene rá szánni /vizsgaidőszak volt akkor annyi telett azóta nem tértem rá vissza/ -
#13076 Hát én nem szoktam rajzolni. És ha írok akkor sem ceruzával. Szóval nem nagyon használom. :) De ha tényleg jól radíróz és pontosan. -
merdo #13075 Szóval ez olyan átverős dolog? -
#13074 Nekem nincs olyanom pedig bal kezes vagyok. -
merdo #13073 Nos valakinek a jobbagyféltekés módszerről vélemény? -
#13072 És mi a véleményed mert nekem csak 1 órás tapasztalatom van (bár lehet,hogy ennyiből is meg lehet mondani) -
#13071 Ilyenem nekem is van. :) -
#13070 Szívesen mindenkinek, de az érdem Desiderata -é aki létre hozta és megkereste a cuccokat.:)
Nem is találtam meg a fórumot kijelentkezve mert magán fórum, legalábbis ezt írja.
Ma vettem egy radírstiftet kőkemény 360 ft-ért :) nagyon szépen és precízen lehet vele dolgozni a normál vagy gyurma radírokhoz képest.
A típusa EH-100P akit érdekel, tulajdonképpen úgy müködik mint egy rotring csak radír van benne 3 betét bele 300 ft az sem egy nagy összeg. Link -
Fletley9 #13069 És tényleg :D köszöntem szépen. rá nem jöttem volna. -
merdo #13068 Óh, nagyon szépen köszönöm! Jó sok anyag van benne. Ja igen, gondolom ti is hallottatok már a jobbagyféltekés rajz technikáról. Nektek mi a véleményetek róla? Tényleg lehetne fejlődni, ha mondjuk megvenném a könyvet? -
#13067 azta ez szép kis gyűjtemény. majd később jobban átnézem őket. én is kösz:D -
#13066 de:) csak bejelentkezve -
Fletley9 #13065 jaj ez a link nem működik -
#13064 Merdo és mumeen katt IDE
Ajánlom nektek a 4, 12, 17 hsz-ben lévő dolgokat. -
merdo #13063 Köszönöm a válaszokat! Esetleg valami oktató anyagot tudnátok nekem ajánlani? Jó lenne, ha magyar nyelvű lenne. Egyáltalán van ilyen? :) Csinálnám én az árnyékolást is, de fogalmam nincs, hogy hogyan kell :S -
#13062 megint csak azt tudom mondani: a legtöbb rajz egybefolyó, nehezen kivehető. persze ezek régebbiek, de itt is látszik hogy még nincs meg az az igazi tónuskülönbség...viszont a legutolsó rajzodnál a baloldali beduin vagy nemtomki tetszik, az sokkal jobban kivehetőbb mint a többi. gyakorolj és folytasd! -
#13061 Mi tagadás elég béna lett, de ez normális ,hisz valahol elkell kezdeni.Az elején mindenki küzd de kitartó gyakorlással és erős akarattal mindent meglehet tanulni, és röpke 20 év múlva el sem fogod hinni hogy ezt te rajzoltad.
Az a lényeg hogy ne add fel.(próbálkoz meg az árnyékolással , sokat dobna rajta) -
#13060 Bejövős :) Thx -
merdo #13059 Ok,18 -
#13058 hát sajna héten nem volt rá sok időm, de jön a hétvége, szal folytatom. és ilyenekete meg ne írj mint a #13057-ben.
am hány éves vagy? -
merdo #13057 Ha nem bánjátok megosztanám legújabb próbálkozásomat, ha esetleg nem látjátok szívesen, nyugodtan írjatok, és többé nem teszek ki képet! -
merdo #13056 lightjack: Hogy álsz a gyufaszálas építészettel? -
#13055 Halihó !
Festmények brutális felbontásban itt:
google art project
-
mumeen #13054 Kiválogattam egy-két régebbi vázlatot:
-
#13053 igen, valóban el van csúzva a két oldal. egyik fele kicsit feljebb van mint a másik, és vhogy az egész ezért szétesik. ami a részletek kidolgozása tetszik! -
Midas #13052 rovid a keze es a kezfejek sem egyformak, haja sem all jol igazan es az arca nem szimmetrikus.
De amugy jol nez ki :) -
#13051 az arcával és a (neki) jobb kezével szerintem valami nem stimmel, de amúgy fasza -
#13050 Szóval szén...No majd kipróbálom , meglásuk hogy viselkedik az én kezemben.
Ami nálam a legjoban bevált a színesceruza kompletből kiragadott fekete színes volt, erősebb mint a B8-as ceruza de ugyanakor jól satírozható és egy kis plusz munkával tök jól eldolgozható a szürkés grafittal(De azért ez még mindíg nem az igazi).
No hogy legyen valamit nézni is...
-
dady83 #13049 Igen, jól látjátok, valóban eltérő hatást nyújt a kép.Őszintén megmondom nagyon nagy harcban vagyok a tökéletes fekete eltalálásával.
Próbáltam már rengeteg típusú ceruzát, szenet, de az igazi hatást nem bírtam még elérni.Sokan mondják, hogy a szénnel lehet igazi feketét elérni.Ki is próbáltam, csak az volt a gond, hogy eszméletlenül elütött a grafit "csillogó" szürkéje a szén matt feketéjétől.Szénnel lehet jó tónusokat létrehozni, csak sajnos nem én vagyok az.:D
Ügyetlen vagyok vele, mert könnyen maszatolódik...
Igen, muszáj voltam a fewkete részeket ps-el igazítani, de csak mértékkel.;) -
#13048 Aha, szerintem is kicsit eltérő a két arcfélteke , talán a szemeknél nyilvánul meg a legjobban a különbség, de nagyon sok fénképen ilyen esetlenül áll a "model" arca.Én ilyenkor kiszoktam egyenlíteni a különbségeket még ha ettől egy kicsit el is tér a végeredmény a fotótól.
Amúgy nekem tetszik.
Ez a sötét fekete élőben is enyire mély vagy egy kis áldásos Ps utómunka eredménye.
Mit használsz mert nekem még a B8 -sel is megmarad az a szürkés hatás? -
#13047 szép, tetszik a kompozíció.viszont az arc vhogy nem passzol. úgyértem az arc 2 fele. mint ha 2 külön ember arca lenne. am összességébe szép munka. -
dady83 #13046 Sziasztok!
Ismét itt vagyok egy csúny betegség után, így visszarázásképp készítettem egy rajzot megrendelésre.
Mivel volt másfél hónap kiesésem, kissé megküzdöttem a rajzzal, a fejlődésem nem igazán látható, de nagyon rajta vagyok, hogy jobbnál jobb alkotásokat vigyek végbe.
Voltak a rajznál nagyobb megszakításaim, ami kizökkentett a műből, ez a részleteken meg is nyilvánul.
-
#13045 tegnap láttam Nat.Geo.Channel-en 22:00kor volt egy műsor, ahol bemutattak eg olan művészt, aki úgy "festett" hogy kézzel lábbal, néha ecsetet is használt. baromi nagy vásznakra festett, ipari mennyiségű festéket használva, fekete vászonra. nagyon élvezetes volt nézni ahogy csinálja, egy kb 2m*2m kép 6 perc alatt készült el, habár leegyszerűsített volt, nagyon stílusos, jól nézett ki. azt szeretném kérdezni hogy nem tudja vki mi ennek a stílusnak a neve??? mert fogalmam sincs, elmondták, de hát este elfelejti az ember...esetleg valaki nézett tegnap este Nat.Geo.-t akkor az hátha emléxik rá. még egy kis részlet hátha fvalaki találkozott már ezzel a stílussal: mielőtt nekiáll a 6 perces gyorsportrénak megfesti előtte kicsiben és közepes méretben percízen, hogy begyakorolja, aztán csinálja az össze vissza pacálást. nagyon jó lézett ki amikor belenyomta teljesen a kézfejét a festékbe és csak össze vissza pacsázatt kéznyomokat, és a végén kihozott egy egészet a külön-külön kéznyomokból. valaki hátha tudja mi ez a stílus...:/ -
#13044 háhá:D baromi jóh:D -
#13043 Csak azé' mert pangás van (:
-
#13042 Inspiráló, tehetséges munkák! -
Midas #13041 hardcore
Nem tudom lehet paran ismeritek most este latam eloszor kicsit leesett az allam tole szep munkak :) -
#13040 És ne feledkezzünk meg a ragasztó gépről :D cserélhető fejek (tűk)vannak a végén mintha egy tollat fognál(precíz), pneumatikus cucc pedállal adagolható és nyomásszabályzó(2db) van rajta... 1mm tűvel gyönyörűen lehet dogozni vele, de ez már szvsz vagy profiknak való, nem utolsó sorban van ára is.:(
Mi a helyzet a kb 1500 ft-os ragasztópisztollyal annak a kimeneti nyílása 3-4 mm (ez is sok neked)de tuti letudod 2mm-es inj.tűvel szabályozni és jóval ocóóóóbb a ragasztórúd bele mint 10 karton technokol.:D -
#13039 okke. -
tomi555 #13038 szeretem régen hurkapálcából repülőket építeni, én pálmafa ragasztót használtam. Valaki már említett hasonlót, fehér és ha megköt áttetsző lesz. Brutál erős és egyszerű vele dolgozni. Tipp: kinyomsz egy kis mennyiséget egy papírra és fogpiszkálóval vagy akár kézzel onnan rákensz a felületre egy vékony réteget, összenyomod és már kész is.